Şimdi Ara

Kur korumalı mevduat faizi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu hakkında mesaj yazanlar olmuş.
    Bu hesabın TL olarak getirisi olduğundan bahsedilmiş.
    Ben bugün Finansbank müşteri temsilcim ile görüştüm ve bana kendisi WhatsApp üzerinden mesaj olarak cevap verdi.
    Banka, vade sonunda kur farkından mevduat faizini düşüyor kalanı devlet ödüyor, yani bir kişi hesap açılışında 10.000 doları varsa vade sonunda yine 10.000 doları oluyor. Vade sonunda vade başlangıcındaki TL ye çevirdiğimiz doları bile aradaki alış-satış makas aralığından satın alamayabiliriz.

Herkese sağlıklı günler diliyorum...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Döviz olarak bankaya yatırıldığında 10 bin dolar ise 10 bin dolar alınıyor diye biliyorum. Bu makas olayı tl olarak yatırdığınızda oluyor. Sonuçta dövizde veya tl de yatırsanız tl de kalacak ama döviz olarak yatıranlar, aynı tutarı alabiliyor. Döviz düşerse faizini verir, döviz yükselirse sadece kur farkını verirler. En az 3 ay vade oluyor, değişen bir şey yok yani. Dezavantajı, vadeler çok uzun, parayı çekerseniz vadesi bitmeden zarar edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TL para yatırdınız. Ogünki kurdan dolar almış gibi oldunuz. Vade sonunda dolar getirisi faizden yüksek ise (aldıgınızda 17 idi sattıgınızda 20 olsun mesela) dolar getirisi ödenir. Ama aldıgıızda 17 iken vade sonu 17 den aşağıda ise %17 faiz getirisi alırsınız.

Bir önceki mesajda denildiği gibi farkı degil faiz üstüne fark alırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.