Şimdi Ara

Kuracağım yeni sistem için görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle bu işlerle çok uzun süredir uğraşmayan biri olarak yeni sistem toplamaya karar verdim ve araştırmalara başladım.DH sayesinde ise çok kısa sürede güncel konular hakkında fikrim oldu bunun için hepinize teşekkür ederim.Neyse fazla uzatmadan sisteme geçiyorum son durum budur.

İŞLEMCİ : i7 3770 (Değişmeyecek)
    ANAKART : ASUS P8H77-V (Belki değişebilir ama overclock,sli vs yapmayacağım için bunu tercih ettim.)
    RAM : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram (CORSAIR nasıldır?)
    EKRAN KARTI : ZOTAC GTX650 Ti AMP GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı (Değişebilir)
    SSD : INTEL 520 SERIES 180GB (Değişebilir)
    HDD : SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

Ekran kartı NVIDIA istediğim için ve bütçe gereği bunu tercih ettim.Ayrıca fazla oyun oynayan biri değilim ama tavsiyede bulunursanız 400-450 arası başka bir markada olabilir.2-3 sene idare etse yeter daha sonra değiştiririm.FM13,BF3 ve BFBC2 kurmayı düşünüyorum sadece.Yani oyun sisteminden çok genel performans olarak iyi bir sistem olması önemli çünkü photoshop,video edit ve müzik programlarıda kullanıyorum.

Gelelim SSD-HDD konusuna bir süredir araştırıyorum aslında ilk tercihim VERTEX 4 almaktı ama performans olarak ne kadar iyi olsada stabilitesi tartışılır ve sorunlu olduğunu gördüm yerli-yabancı sitelerde.Bende madem INTEL tabanlı bir sistem kuruyoruz SSDde INTEL olsun dedim biraz araştırdım ve hoşuma gitti.HDD ise daha önce SEAGATE kullandığım için tercih ettim,ısrarcı değilim SAMSUNG'da olabilir.

PSU konusuna hiç girmedim onu size bırakıyorum tavsiyeleriniz doğrultusunda araştırma yapıp alacağım.Kaç W yeterlidir? Hangi marka iyidir? vs.

Ayrıca bu işlemcinin stok fanı yeterli olur mu? Başka bir fan-soğutucu vs almama gerek var mıdır?

Şimdilik bu kadar bir hatam olduysa affola,teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flatbush Zombies -- 2 Ocak 2013; 14:24:56 >

• Güncel.Bu arada varsa kasa tavsiyelerinizide alabilirim.Genel bütçe max. 2500.
  • O işlemciye o ekran kartı
    Madem işlemci değişmeyecek, ekran kartı en az Gtx670 ya da Gtx 680 olmalı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipaly

O işlemciye o ekran kartı

Farkındayım fakat darboğaz yapmaz ise onu almayı düşünüyorum işlemciden kısmak istemediğim için.Ayrıca bütçem şu an için yeterli değil söylediğin modellere.Ha kesinlikle darboğaz yapar bu ekran kartıyla o sistemden tam performans alamazsın dersenizde biraz dişimi sıkıp gtx670 yada gtx670 amp alırım artık.Dediğim gibi oyunlardan tam performans bi beklentim yok bu yüzden bütçe gereği ekran kartından kıstım daha sonra değiştiririm diyerek.
  • SSD'yi 120 GB alıp, ekran kartına yüklen bana kalırsa o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flatbush Zombies

quote:

Orijinalden alıntı: Sipaly

O işlemciye o ekran kartı

Farkındayım fakat darboğaz yapmaz ise onu almayı düşünüyorum işlemciden kısmak istemediğim için.Ayrıca bütçem şu an için yeterli değil söylediğin modellere.Ha kesinlikle darboğaz yapar bu ekran kartıyla o sistemden tam performans alamazsın dersenizde biraz dişimi sıkıp gtx670 yada gtx670 amp alırım artık.Dediğim gibi oyunlardan tam performans bi beklentim yok bu yüzden bütçe gereği ekran kartından kıstım daha sonra değiştiririm diyerek.

hiç bir ekran kartına darboğaz yapmaz o işlemci.
    Yani olayı ters algılamışsın.... Oyuncu değilsen bile o karta o kadar para verme,git HD7850 al. ÇOK daha iyi.

• Evet, ekran kartı işlemciye darboğaz yapabilir..
    İşlemci ekran kartına yapmaz
    BF3 gibi oyunları oynayacağınız için size tavsiyede bulunmuştum.
    Tabiiki imkânınız el vermezse almayın kesinlikle darboğaz vs. olayı olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.