Şimdi Ara

Kurallar hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Kurallar hakkında ne düşünüyorsunuz ?

(En Son Oy Tarihi: 24.3.2010)
Giriş
  • Kuralların değişmesi konusu bölümümüz içinde zaman zaman tartışmalara sebep olmuştu. Bizde üyelerin bu konu hakkında düşüncelerini alabilmek için böyle bir anket düzenlemeye karar verdik.

Anket sorumuz gayet açık.

Kuralların değişmesini istermisiniz ?

1- Evet
    2- Hayır

Evet diyorsanız hangi kuralın neden değişmesi gerektiğini ve eski kural yerine yenisinin ne olması gerektiğini mantıklı bir şekilde açıklamanız gerekmektedir. Aynı şekilde yeni bir kuralın eklenmesini istiyorsanız, Evet oyu verip eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz yeni kuralın neden eklenmesini gerektiğini mantıklı bir şekilde bize açıklamanız gerekmektedir.

Konuyu amacından uzaklaştırmaya çalışan her üye için cezai işlem yapılacaktır. Bu anket konumuz, bölümümüzde kurallar hakkında açılan son konu olacaktır. Anket konusu kaldırıktıktan sonra hiç bir üyenin bölüm kuralları hakkında tartışma yaratmasını istemiyoruz.

Not : Anket süre sınırı bulunmamaktadır. Gerek görüldüğü zaman anket kaldırılacaktır.

• Ankete vereceğiniz cevaplarda lütfen konu hakkında yorum yapmayınız. Gereksiz konu, açılmasına gerek yok, boş yere açılmış, boşverin gitsin vb gibi...

Konuda dediğimiz gibi Evet diyorsanız hangi kuralın neden değişmesi gerektiğini ve eski kural yerine yenisinin ne olması gerektiğini mantıklı bir şekilde açıklamanız gerekmektedir. Aynı şekilde yeni bir kuralın eklenmesini istiyorsanız, Evet oyu verip eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz yeni kuralın neden eklenmesini gerektiğini mantıklı bir şekilde bize açıklamanız gerekmektedir.

Hayır diyorsanız konu altına kısaca değişmesine gerek yok diyebililir veya mesaj yazmayabilirsiniz.

Bu yüzden Evet diyen arkadaşların buraya yazacağı mesajlar bizler için önemlidir. Ankete Evet oyu verip konuda nedenini açıklamayan arkadaşlarımızın oyları geçersiz sayılacaktır.
  • quote:

4 Şubat 2010; 21:31:26

Burası madem büyük bir forum size şöyle bir öneride bulunmak isterim.
    Brazilya, romanya , portekiz forumlarında bölüm içinde bölüm oluyor, burayıda o şekilde yaparsak devamlılığı ve çözümleri daha kolay buluruz.
    Bütün muonlinecıların ilk adresi burası olur.
    Misal yabancı x forumunda hata düzeltme, server tanıtım, client düzenleme, editörler vs. gibi MuOnline bölümünün içinde bu bölümler ayrı ayrı ekleniyor.Bizde buraya o şekilde bir sistem yaparsak (yani yönetim yaparsa) herkes görmek istediği yere girer.Hata konusu, yardım konusu görmek istemeyen o bölümlere girmez tanıtım görmek isteyen tanıtıma girer yardıma ihtiyacı olan yardım bölümüne girer bu şekilde karmaşıklığıda ortadan kaldırmış oluruz.
    Ama bunun için Türkiye'deki belirli başlı kişilerle ortak iş yapılması gerek.Ne yedüğü belirsiz hiç bir server kurulum vs konularda bilgisi olmayan sivri arkadaşları burdan uzak tutmak ve işlem yapmasını engellemek hepimizin adına olumlu sonuçlar verecektir.
    Birde bu bölümler açılırsa eğer yapılan düzeltmeler, düzenlemeler ingilizcede yayımlanabilir ve bu şekilde diğer ün yapmış yabancı forumlar gibi burasıda bir ün yapabilir ve çözümün ilk adresi olabilir, çünkü bizim isteyipte yapamayacağımız düzeltemeyeciğimiz hata yok, sadece istememiz lazım, çok iyi adamlarımız var ama değerleri bilinmiyor.Tek yumruk olup kendimizi göstermemiz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Osman Sercan ERBEK

quote:

Brazilya, romanya , portekiz forumlarında bölüm içinde bölüm oluyor, burayıda o şekilde yaparsak devamlılığı ve çözümleri daha kolay buluruz.
    Misal yabancı x forumunda hata düzeltme, server tanıtım, client düzenleme, editörler vs. gibi MuOnline bölümünün içinde bu bölümler ayrı ayrı ekleniyor.Bizde buraya o şekilde bir sistem yaparsak (yani yönetim yaparsa) herkes görmek istediği yere girer.Hata konusu, yardım konusu görmek istemeyen o bölümlere girmez tanıtım görmek isteyen tanıtıma girer yardıma ihtiyacı olan yardım bölümüne girer bu şekilde karmaşıklığıda ortadan kaldırmış oluruz.
    Ama bunun için Türkiye'deki belirli başlı kişilerle ortak iş yapılması gerek.Ne yedüğü belirsiz hiç bir server kurulum vs konularda bilgisi olmayan sivri arkadaşları burdan uzak tutmak ve işlem yapmasını engellemek hepimizin adına olumlu sonuçlar verecektir.
    Birde bu bölümler açılırsa eğer yapılan düzeltmeler, düzenlemeler ingilizcede yayımlanabilir ve bu şekilde diğer ün yapmış yabancı forumlar gibi burasıda bir ün yapabilir ve çözümün ilk adresi olabilir, çünkü bizim isteyipte yapamayacağımız düzeltemeyeciğimiz hata yok, sadece istememiz lazım, çok iyi adamlarımız var ama değerleri bilinmiyor.Tek yumruk olup kendimizi göstermemiz lazım.

Peki bunun nasıl yapılacağı hakkında bir fikrin varmı ?

• Atı alan üsküdarı geçti, zaten işlemden kastım normal üyeler değil.
    Sadece ben bunu o zaman vurgulamıştım onu söylemek istedim.
  • quote:

Peki bunun nasıl yapılacağı hakkında bir fikrin varmı ?

Basit bilenler devreye girecek bu kdr basit
  • quote:

quote:

Bölüm içinde alt forum olması donanımhaber de mümkün değildir. Sonuç olarak burası bir donanım forumudur oyun forumu değildir. Bölümü ziyaret eden günlük tekil ziyaretçi sayısınıda bu işin içine katarsak bölüm için alt forum yapmak mümkün olmaz.

Ayrıca ben sizlerden kurallar konusu adı altında birşeyler söylemenizi istemiştim. Siz kurallardan çok bölümün teknik yapısı ve bölüme ziyaret eden üyeler hakkında bir yorum yapmışsınız. Arkadaşlar bu size son uyarım olacak. Sizleri düşündüğüm için düşüncelerinizi almak istediğimi belirttim. Ancak olayı başka bir yere çekmeyi düşünen arkadaşlarımız olursa bu konuyu kaldırmak zorunda kalacağım. Sizlerden sadece şunu istiyorum. Evet oyu kullanıyorsanız, hangi kuralın değişmesi gerektiğini, neden değişmesi gerektiğini onun yerine nasıl bir kural getirilmesi gerektiğini yazınız.

Evet oyu kullanan arkadaşlarımız lütfen neden evet dediğinizi istediğimiz şekilde açıklayınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.Genel Aff (Eski Cezali Herkez Geri Gelme Sansi)
    2.Üst Konularda WEP 9 + Güvenlik icin gereken yapilmasi gerekenler
    2 sıkkı biz yardimci oluruz
  • Yabancı serverların sadece "Mu Online Sunucu Listesi" ne yazılması kuralı değişmeli bence, " Mu Online Sunucu Listesi" başlığının altına orda oldugu gibi adı ve birkaç özelliği link olarak verilmesi yeterli,
    2günlük serverlar yeni başlık olarak açılabiliyorsa, kaliteli yabancı serverlar de ayrı baslık altında açılabilmeli. sadece "Mu Online Sunucu Listesi" başlığı altında hem göz alıcı olmaz hem de o server hakkında yorum, msj vs. takip etme çok güç olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanliDestek

1.Genel Aff (Eski Cezali Herkez Geri Gelme Sansi)
    2.Üst Konularda WEP 9 + Güvenlik icin gereken yapilmasi gerekenler
    2 sıkkı biz yardimci oluruz

Genel af olayı bölüm kuralları ile ilgili bir durum değildir. Bu konu hakkındaki düşüncelerini forumdestek@donanimhaber.com adresine mail gönderebilirsin.

Güvenlik adı altında bir çalışma yapmamız münkün olabilir. Bunu düşüneceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: KoMuTaN-61

Yabancı serverların sadece "Mu Online Sunucu Listesi" ne yazılması kuralı değişmeli bence, " Mu Online Sunucu Listesi" başlığının altına orda oldugu gibi adı ve birkaç özelliği link olarak verilmesi yeterli,
    2günlük serverlar yeni başlık olarak açılabiliyorsa, kaliteli yabancı serverlar de ayrı baslık altında açılabilmeli. sadece "Mu Online Sunucu Listesi" başlığı altında hem göz alıcı olmaz hem de o server hakkında yorum, msj vs. takip etme çok güç olur.

Üyelerin yabancı sunuculara yönelmemesi için böyle bir uygulama var. Türk sunucusu olduğu sürece sunucu yeni konu açılarak tanıtılabilir. 2 günlük veya 2 yıllık olması fark etmez. Kaliteli yabancı serverlar mu online sunucu listesinde 6 adet toplist sitesi aracılığı ile üst konuda yer alacaktır. Üyeler yabancı sunucu tanıtımı yapmak isterse sunucu listesi konusuna mesajda atabilirler.

Ayrıca sunucu listesinin esas amacı açıldığı günden bu zamana kadar açılan ve kapanan sunuculardan oluşan bir arşiv oluşturmaktır.

Ancak sunucu listesi konusu içinden toplist linklerini kaldırıp yeni bir konu ile istediğin tanıtım biçimi yapılabilir. Olması şuan için zor ama yinede gözden geçireceğim.

• Genel Af gibi bi olay degilde gercekden verilen cezaların haklı olarak verilmesi haketmeyen userlerin neden cezaaldıgı konusunda %100 bir kanıt bulunarak ceza verilmesi ve her iki cümle kuranın msjında işlem yapılmaması gibi bazı degişiklikler yapılabilir. Örneğin A server veya B serveri hakkında yapılan yorumlarda msjlarımızda işlem yapılmamalı çünkü Paylaşım Forumu olduğundan bilgiyi paylaşmak gerekli. Eğerki bizler bilgi paylaşmayacaksak forumun ne anlamı kalıyor bunu anlamakda güçlük çekiyorum. Ve istediğim bir öneri daha var BölümYetkilisi veya Yönetici olacak kişilerin MuOnline hakkında herşeyi %100 bilmesi açılan konulara hakim olması istenilen yardımlara hızlı bir şekilde cevap vermesi gibi şeyler olabilir.
    Bence kişisel sorunlar kişisel savaşlar bırakılıp herkes verilen görevi hakkıyla yerine getirmesi gerekli. Osman Sercan arkadaşımızın dedikleride bir açıdan doğru fakat MuOnline ile alakalı paylaşımda serbest olursa emin olun ki ben bile server kurarım benimde serverim olur. O nedenle büyüklerimiz bu işin erbabı olan işi bilenler ve şu Foruma giremeyen Üstadlar (Kişisel Sorunlardan Ötürü) Onların geri kazanılması VsVs Vs......

• Arkadaşlar bölüm kuralları ile ilgili değerli fikirleriniz ve yorumlarınız soruluyor siz konuyu bilinçli şekilde nereye getiriyorsunuz. Ceza verme işlemleri iddia ettiğiniz gibi bir süreçte olmuyor. Yine söylediğiniz gibi her iki cümle kuranında mesajında işlem yapılamaz. Genel af gibi bir durum söz konusu değildir. Bu bölümde haklarını kaybeden arkadaşlar zamanında yaptıkları hataları düşünsünler ve o hataları sebebi ile durum mevcudiyetini korumaktadır.

Yönetici arkadaşlarımın burada görevi forumdaki işleyişi sağlıklı şekilde düzenlemektir. Onlara yetkileri MuOnline ı %100 bildikleri için verilmedi. Forumdaki işleyiş, sorulan sorulara herkesin cevap vermesidir. Konu içerisinde bilgisi olan ve isteyen herkes yazabilir. Bu konu yöneticilerimiz ile ilgili değildir, onlar hakkındaki şikayetlerinizi forumdestek@donanimhaber.com adresine gönderebilirsiniz.

Son olarak bazı hesaplara fake üyelik sebebi ile işlem yapılmıştır, bilginize.

Lütfen konu ile ilgili değerli fikirlerinizi paylaşınız.

İyi forumlar.

• Tabii ki evet. Eski köye yeni adet getirmiştiniz, şimdi de bunu düzeltmek mi istiyorsunuz? pişman mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer

Tabii ki evet. Eski köye yeni adet getirmiştiniz, şimdi de bunu düzeltmek mi istiyorsunuz? pişman mısınız?

Pişman değiliz. Kurallar bu haliyle bana göre çok iyi durumda. Ben sadece sizlerin görüşlerini öğrenmek için anket konusu açtım. Aranızdan birileri çok mantıklı bir fikir ortaya atarsa neden o düşünceyi dikkate almayalım.

Evet diyorsanız neden evet dediğinizi lütfen açıklayın. Bu şekilde davranırsanız hiç bir olumlu sonuç alamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExtReme1®

quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer

Tabii ki evet. Eski köye yeni adet getirmiştiniz, şimdi de bunu düzeltmek mi istiyorsunuz? pişman mısınız?

Pişman değiliz. Kurallar bu haliyle bana göre çok iyi durumda. Ben sadece sizlerin görüşlerini öğrenmek için anket konusu açtım. Aranızdan birileri çok mantıklı bir fikir ortaya atarsa neden o düşünceyi dikkate almayalım.

Evet diyorsanız neden evet dediğinizi lütfen açıklayın. Bu şekilde davranırsanız hiç bir olumlu sonuç alamayız.

Bu forumda bizim görüşlerimiz önemsenseydi sen yönetici olamazdın ve foruma giren üye sayısı bundan daha farklı olurdu o zamanda kural değişelimde forum canlılık kazansın gibi üyelere yönelik göz boyama yapmaya da gerek kalmazdı.
    Bu yüzden boş konuşmalara gerek yok.

• Konuyu yönetime, yöneticiye getirecekseniz söyleyin hiç zaman kaybetmeyelim. Görüşlerinizin önemsenmediğini düşünüyorsanız bu konuya da zaman ayırmak zorunda değilsiniz arkadaşlar.
  • Şahsım adına konuşuyorum.Önemsense zaten biz bunları vurgulamak zorunda kalmazdık ki vurguluyoruz belki birşeylerin farkına geçte olsa vararsınız.Ama bazı şeyler çok sabit biz ne dersek diyelim siz yoğurdum ekşi demeyeceksiniz.
  • bölüm kurallarına bölüme katkıda bulunan arkadaşların fikirleri doğrultusunda karar verilmeli yöneticiler kendi kafasına göre kural koymamalı.
  • quote:

Şahsım adına konuşuyorum.Önemsense zaten biz bunları vurgulamak zorunda kalmazdık ki vurguluyoruz belki birşeylerin farkına geçte olsa vararsınız.Ama bazı şeyler çok sabit biz ne dersek diyelim siz yoğurdum ekşi demeyeceksiniz.

Konu içinde yöneticiler hakkında yazılan mesajları bundan sonra sileceğim. Anket konusu kurallar ile ilgilidir. Yöneticiler değil. Yöneticiler ile ilgili şikayette bulunmak için forumdestek@donanimhaber.com adresine mail gönderin.

quote:

Orijinalden alıntı: $U$PeCT RoCKerS

bölüm kurallarına bölüme katkıda bulunan arkadaşların fikirleri doğrultusunda karar verilmeli yöneticiler kendi kafasına göre kural koymamalı.

Şuanda bu anket konusunu sizin düşüncelerinizi almak için yazdık. Lütfen anket konusunu bu şekilde kirletmeyelim. Arkadaşların fikirleri doğrultusunda karar verilmesi gerektiğini söylemişsin. Bizde zaten şuanda bunu yapıyoruz.

• burası brezilya portekiz bilmemnerenin forumu değil. küfür, hile, yasal olmayan dağıtımlar, konu dışı topic açılmasın yeter. başka bi kurala gerek yok burası dh gibi bi forumun muonline bölümü o kadar büyütmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h4pp3 -- 22 Mart 2010; 21:13:05 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.