Şimdi Ara

Kuran-ı Kerim dersi zorunlu mu oldu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar, 12.Sınıfa geçtim ve bu yıl için seçmeli ders belirleme formunda seçenekler arasında "Kuran-ı Kerim" ın adı bile yoktu. Seçenekler arasından TM (Eşit Ağırlık) sınıfı için olan dersleri yazdım ve idareye teslim ettim. Bu hafta okula gittiğim de ders programında, üniversite sınavında soru gelen "MANTIK" dersinin kaldırılmış olduğunu ve yerine "Kuran-ı Kerim" in geldiğini gördüm hayretler içerisindeyim? Bilgi almak için yaklaşık 15 dk. 147'ye bağlanmaya çalıştım ancak sürekli Başka vatandaşlara hizmet veriyoruz bekleyin diye sekreter çıktı. Konu hakkında idareyle görüşmeyi düşünüyorum ancak beni azarlamalarından ve sen nasıl müslümansın gibi tepki vermelerinden korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor bilgi ve fikir verebilirmisiniz.

Kuran-ı Kerim dersi zorunlu mu oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKALE -- 24 Eylül 2014; 23:20:23 >

• Tepki verirse versin senin dinini sorgulamak onlara mı kaldı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

Tepki verirse versin senin dinini sorgulamak onlara mı kaldı ?

Elbette onlara kalmadı. Bu durumdan dersin öğretmeni bile rahatsız. 12. sınıf olmuşsunuz bu dersi neden verdiler anlamıyorum diyor. Tamamen idarenin muhafazakarlığı geçen yılda kız arkadaşım olduğu için bir sürü sorun çıkarmışlardı. Şu saatten sonra o dersin değişmesi gibi bir durum söz konusu mu, eğer öyle bir şey var ise ne yapmam gerekiyor. Dilekçe felan yazabilirim arkadaşlarımı örgütleyip ama nasıl yazacağım bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKALE -- 24 Eylül 2014; 23:31:21 >
  • // UP UP.
  • Eğer Kuran'a inanmıyorsan idareye dilekçe yazarak o dersten muaf tutulma hakkını talep etmelisin.
  • Ab geçenlerde insan haklarına aykırı, seçmeli olarak verin diyordu ki bakılırsa da öyle. Yüce Kitap'ta da dinde zorlama yoktur yazıyor fakat hükümet tam tersini uyguluyor. İnanç özgürlüğü var, inanıyorum fakat inanmayan adamı da kafir diye yargılamaya hakkım yok. Olay bu kadar basit fakat yöneticiler bazında sıkıntılı bir ülkeyiz.

• Burda mesele kesinlikle benim Kuran'a inanıp inanmamam değil. Ben elhamdülillah müslümanım. Fakat benim müslüman olmam bana zorla dayatılarak "seçmeli" adı altında, hayatımın geri kalanını belirleyecek olan üniversite sınavında soruları çıkan "MANTIK" dersini kaldırıp Kuran-ı Kerim dersi getirmeleri anlamına gelmiyor. Eğer bana verdikleri TM fişinde Kuran-ı Kerim yazsaydı ve bende Dilekçeye mecburen onu yazmış olsaydım şuanda konuşma hakkım olmayabilirdi çünkü beni o dersi istediğimi resmi olarak beyan etmiş bulunurdum, ama okulda hiç bir 12.sınıf ders seçiminde Kuran-ı Kerim'i yazmadı. Tamamen idarenin işgüzarlığı. Okulda ki din öğretmeni geçen yıl beni o dersten bıraktı sebebi ise sırf ideolojisine uymamam ve kız arkadaşımın olması. Adam kız arkadaşımla tenefüslerde "konuşuyorum" diye idareye şikayet etti, idare kızın ailesini çağırdı. Kızın annesi benim olaydan haberim var size ne oluyor ahlakını sorgulamak size mi kaldı deyince sus-pus oldular, dolayısıyla din hocasının elinden gelen tek şey beni bırakmak oldu. Sözün kısası bu adam bu yıl 2 kredisi olan bir derse girecek ve beni yine bırakacak, bunu kendi ağızıyla söyledi zaten sözde ona göre tenefüslerde kız arkadaşımla konuşmam "ahlaksızlık". Derse "Geçen yıl bıraktığım ahlaksızları bu yılda bırakacağım belki okuldan geçecekler ama benden geçemeyecekler" tarzı şeyleri söylüyor. 2 gündür 147'ye ulaşmaya çalışıyorum ama nafile telefona çıkan yok. Ne yapacağım ben.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pardayanlar'i okuyan var mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İl milli eğitim müdürlüğüne git orada derdini anlat bir de.

• Abim gelsin durumdan haberi var zaten önce yarın bir okula gelsin idareyle görüşsün sonuç alamazsak milli eğitime gideriz.
    İdarenin Kuran-ı Kerim'i seçmeli olarak uygulayabilmesi için öğrencilerin bunu seçtiğine dair resmi belgesi olması gerekiyor bildiğim kadarıyla e oda olmadığına göre, bunlar nasıl belirledi bu seçmeli dersi ben anlamıyorum.
  • Eger uni sinavinda lys4e girmiceksen tm oldugundan anlasiliyorki lys 1 ve 3 e girceksin mantik dersine ve calismana hic gerek yok ve mezun biri olarak mantik dersimiz vardi ve o kadar gereksiz sacma bi derstiki anlatamam mantik dersi ama mantiksiz bi dersti hocamiz sinavda cevaplarini veriyodu oyle geciyoduk dersi.Kuran dersine gelince inanman yada inanmaman ya da istememenle ilgili bisey demeyecegim sadece mantik dersinin yerine koymalari daha iyi olmus diye dusunuyorum

• Bimere şikayette bulundum bakalım ne olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.