eğitilmek için AI mi kullanıyorsun? :))) Yalnız kullandığın AI sanırım fazla iyi eğitilememiş. 500mt altta kablo bulunamamış olabilir. belki 510 metre altında bulunacak. kaldı ki bu Türklerin o devirde haberleşemedikleri algısı yapmaktan öteye geçemez. Belki Güvercin belki elçi kullanıyorlardı. lakin: Türkler savaş zamanı haberleşmek için bayrak dikerlermiş. eski bir rus belgeselinde izlemiştim. han ateş yakar. ateşi gören diğer kavimler dumandan kendileri de bayrak diker ve ateş yakıp haber gönderilirmiş. bak bu da benden sana bir eğitim olsun. |
Kürdi şeyhten inciler: Kuran mealini kendiniz okursanız kafir olursunuz! (2. sayfa)
-
-
Fikrayi niye ciddiye aldin ki..
Ama ilk bulunan insan fosili ve ilk bulunan yazi arasinda 200.000 yil var.. Elimizde olan bilimsel veri bu..Kuranda anlatilan ayet bu bilgiye ters , yoksa kimin neye inandiginin onemi yok benim icin.. ister yaziyi Allah ogretmis olsun , ister prometheus atesi olimpos tan calip insanlara vermis olsun.. Kimse kendi inancini yada inancinin sartlarini baskasina dayatmadigi surece gul gibi geciniriz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mealden okumak haramdır demek çok aşırıya kaçmak olur ve kabul edilecek bir yanı yok.
Bazı meallerde bölümüne göre netlik olmayabiliyor. Dönemin şartlarına göre yorumlamak veya açıklamak gerekebiliyor. Bunun için açık olmayan bölümler için tefsirine bakılabilir.
Yıllarını ilahiyatçı yazar olarak geçiren yazar da düşüncelerimde net değilim diye hatta deistim diye açıklama yapmıştı. Ölüm tehditleri falan almıştı. Şimdi adını aradım ama bulamadım da. Edit buldum adını Talha Hakan Alp ama eğitimini Türkiye'de İsmailağa cemaatinde ve Pakistan'daki tarikatlarda almış. Pek de güvenilir kaynak sayılmazlar yani.
Adı üstünde inanç bu. Kimisi bir satır okur inanır kimisi dünyaları okur yine şüpheyle yaklaşır.
En kötüsü hiç bir şey okumayıp bunun gibi şeyhlerin şıhların ağzına bakıp yalan yanlış şeylerle dindar olduğunu sananlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 30 Haziran 2024; 22:52:9 >
-
Hoca efendinin burada söylediği sözde bir yanlışlık yok. Meal okumanın tehlikeli olduğu zaten asırlardır bilinen bir tehlikedir. Herhangi bir dili bile başka bir dile çevirmek zorken, Allah kelamını doğru çevirebilmenin zorluğunu ve doğruluk oranını siz tahmin edin. Bu yüzden meal yerine tefsir okunmalı. Çünkü tefsirde her Ayeti Kerime tek tek hadisi şerifler ya da Sahabe Kiramın yaşantısından örnekler ile desteklenerek anlatılır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru söylemiş adam Kuranı okuyanlar boşunamı Ateist oluyor.Okumayın sorgulamayın biat edin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O öyle değil. Sen yanlış biliyorsun. Ve insanları da yanlış yönlendiriyorsun. Bu sebeple ateşlerde yanacaksın.
Yüce Allah cCc katındaki 1 sene bizim bildiğimiz 1 sene değildir. En az 10 bin senedir. Bu sebeple ilk insan kesinlikle Adem bubamızdır. Ve kesinlikle ensest birleşme ile de üremedik. Çaprazlama seks yapılarak bu günlere geldik.
Tarihiziniz iyi öğrenin.
-
Bir Müslüman olarak söylüyorum.
Önüne gelenin şeyhlik şıhlık iddia etmesi, saçma sapan hareket veya açıklamalara girişmesi kadar hiç birşey Müslümanlıktan soğutmuyor gençleri.
Önce aynaya bakın, kendinize öz eleştiri yapın, biraz çeki düzen verin.
Gençlerin zaten dini bilgileri az. Birde bu zatlar çıkıp saçmalayınca iyice kafaları bulanıyor.
Kuran'ın zaten 3'te 1'i kıssalardan ibaret. Arapça okumazsan anlam kaybı olacak kısım az bir kısım. Oralarda da açar büyük alimlerin tefsirlere bakarsın.
Zaten ana teması belli "Allaha peygamberine inan, geçmişten kavimlerden ders al, iyi bir insan ol, ibadet etmeye gayret et".
Japoncada okusan ana temadan alacağın mesaj belli. Kimsenin ayet profesörü olmasına gerek yok.
Kuran duvara asılacak bir süs değil. Hiç okumamak yapılabilecek en kötü şey. Okuyun okutturun.
İmkanı olan Arapça okusun, imkanı olmayan kendi dilinde okusun.
İçinde 1400 yıl önce çölde bilinemeyecek tonla bilgi var.
Tüm bunları görüp kafir olacağım diye inat edene varsa yolları açık olsun.
Onlar zaten okusa da / okumasa da kendilerine bir bahane bulurlar.
-
fıkrayı ciddiye almadım :) AI'yi ne sanıyorsun da sen ciddiye alıyorsun? istersen ai nasıl çalışır anlatayım mı?
rusya'da kömürleşmiş taşlaşmış kütle içinde bir yerlerden fırlamış aliminyum dişli çark parçası bulundu yazıyorum, sen "yazmayı bilmiyürüg" yazıyorsun. önce göbekli tepeden çıkarım yaptın, ona yapılan yeni araştırmalardan örnek verdim ki bir tür hiyografi veya tamga yazımı... insan maymun değil kardeşim işte. ister yazı ister tamga ister hiyografi. ikisini de kalemle yazıyorsun. Sen o süreyi "Allah insana eline tutuşturup öğretti" gibi algı kasmaya kalkıyorsun.
orada yazan: Allah, yaratıcı; insan'a kalem'i algılayacak zeka vermesi, bilinç vermesi.
sen bunu bile zorluyorsun :)
sen kalemi inkara kalkıyorsun, ben ise evrene bakınca bir yaratıcının varlığına yemin ediyorum. ama dediğin nokta doğru. insanlar bu şekilde rekabet ederek birşeyler bulacaklar buldukça da öğrenecekler. lakin bu konuda ateist, agnostik tayfa zeka olarak çok çok önde. bizde araplar, kürdiler ve taparları olduğu için biz baya baya gerideyiz (topluluk baz alındığında).
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X