Şimdi Ara

Kurmak istediğim sistemi yazdım, görüşlerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba iyice eskimiş olan pc min değişme zamanı geldi. Pcyi sadece ve sadece oyun için topluyorum. Biraz araştırdım ve sonucu aşağıya yazdım değerlendirir misiniz? önerilerinizi bekliyorum. Not : Bilgisayarı vatandan 36 ay krediyle alacağım için en azından 3 yıllık periyotta beni rahat ettirecek birşey olacak.

Şu andaki Bilgisayarım

Anakart : P5QL PRO - ddr2 uyumlu
    İşlemci : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.6GHz (O.C.)
    Ram : 4096 ddr2
    SSD : Yok
    Ekran Kartı : Powercolor 7870.O.C. 2gb 256bit

Almak istediğim

Anakart : GIGABYTE Z97X-Gaming 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart
    İşlemci : Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm yada
    Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci siz karar verin.
    Ram : GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 2133MHz CL10 Dual Kit Ram yoksa 8 gb lık ram yetermi?
    SSD : Samsung 256GB 840 PRO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
    Ekran Kartı : Değiştirmeyi düşünmüyorum siz ne dersiniz ?

Mesela bazı parçaları biraz aşağı çekip işlemciyi Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w mi yapsam diyede düşünüyorum ... Veya ekran kartınamı yüklensem... tamamen araftayım arkadaşlar ... bu konularda çok az bilgisi olan biri olarak lütfen yardımcı olun. bundan ayrı olarak sistem önerileriniz varsada yine bekliyorum...

• sparroy S kullanıcısına yanıt
    durumun çok iyi değil herhalde 36 ay krediyle bilgisayar mı alınır hem durum böyleyken birde gereksiz fazla parçalar yazmışsın hala 5820k diyorsun :)

daha az paralara güzel bilgisayar toplanır.

bu sistemde kararlıysan 4690k + 8 gb ram + 128 gb EVO (olmadı 250) yeter gerisi fuzuli.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Şu foruma ilk mesajımı attım aynı anda gömdün beni tebrik ederim. Sadece sistemle ilgili yazsaydın çok daha iyi olurdu. 36 ay taksitle alacağımı belirtmemin sebebi beni uzun soluklu götürebilecek en iyi seçimi yapmak istediğimi belirtmek içindi o kadar. Senin neyine der gibi yazı yazmana mana vermiş değilim. yinede sağol ne diyim...
  • Benim fikrimi sorarsanız krediye hiç bulaşmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sparroy S kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunlarda i7 i5 farkı çok yok o yüzden i5 4690k alın bence zaten seçtiğin anakart gayet iyi bir sıkıntı olduğunda işlemciyi 4.5 ghz çıkartırsın sağlam bir soğutucu alarak bana sorarsan ram olarakta 8 gb üstünde oyun yakın zamanda çıkmaz bence 8 gb ram yaparsan paran cebinde kalır gerekirse eklersin zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 17 Kasım 2014; 15:33:01 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sparroy

Şu foruma ilk mesajımı attım aynı anda gömdün beni tebrik ederim. Sadece sistemle ilgili yazsaydın çok daha iyi olurdu. 36 ay taksitle alacağımı belirtmemin sebebi beni uzun soluklu götürebilecek en iyi seçimi yapmak istediğimi belirtmek içindi o kadar. Senin neyine der gibi yazı yazmana mana vermiş değilim. yinede sağol ne diyim...

Amacım sana yardımcı olmak, zira bu kadar uzun soluklu şeylerde sorun yaşaman halinde pişman oluyorsun kaç kişi gördüm bu şekilde yani şu lafı söylemeniz çok olası ; daha taksidi bitmedi sorun yaşadık vs.vs.

36 ay akıl karı değil birde mesut çevikte bunu söylemişti telefon için ama pcde de aynı durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Haklısın bu gerçekten bir risk, umarım pişman olmam...şu 36 ay mevzusunu geçecek olursak lütfen mesajımı bir daha oku ve zamanın varsa bir değerlendirme yazısı bekliyorum senden sistemle ilgili... sonuçta ilerde teknoloji ne noktada olur bilemeyiz ama sen alacaksın diyelim ne alırdın bana onu söyle ... şu anda aşağı yukarı 2500 TL gibi bir rakam var ortada... gaanx, in Time teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar başka bir fikir verecek yok mu ?
  • quote:

Arkadaşlar başka bir fikir verecek yok mu ?

güzel kardeşim öncelikle mühendis arkadaşa aldırmayın hep böyledir forumun ağası gibi takılır bir türlü çözüme kavuşturamadı moderatörler boşverin dikkate almayın üslubunu

sistemde fuzuli parça çok sandisk cruzer extreme 240 gb veya kingston ssd now v300 240 gb alın işlemciyi 4690k yapın ram 8gb yeterlidir ekran kartınız yeterli bencede şimdilik yeterli bütçeniz yoksa değiştirmeyin r9 280x in altında bir kart için 7870 bırakılmaz

ayrıca ramleri 1600 veya 1866 mhz alın önemli olan cl9 olması ve fiyatı

bu şekilde fiyat düşer 36 yerine 24 ay vade ile alın sistemi 36 ay gerçekten çok kötü. 5820k için yeterli bütçeniz yok x99 chipset anakartlar çok pahalı anakart + işlemci 2000 tl ye geliyor neredeyse

• quote:

Haklısın bu gerçekten bir risk, umarım pişman olmam...şu 36 ay mevzusunu geçecek olursak lütfen mesajımı bir daha oku ve zamanın varsa bir değerlendirme yazısı bekliyorum senden sistemle ilgili... sonuçta ilerde teknoloji ne noktada olur bilemeyiz ama sen alacaksın diyelim ne alırdın bana onu söyle ... şu anda aşağı yukarı 2500 TL gibi bir rakam var ortada... gaanx, in Time teşekkürler..

peki , ekran kartı hariç mi 2500 tl ? yardımcı olayım.

quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

güzel kardeşim öncelikle mühendis arkadaşa aldırmayın hep böyledir forumun ağası gibi takılır bir türlü çözüme kavuşturamadı moderatörler boşverin dikkate almayın üslubunu

ne ağası kardeş ? tek amacımız insanlara yardımcı olmak geri kalanı umrumda değil ayrıca moderatör neyi çözüme kavuşturacak anlat bakalım bir ? verilmeyen kıdemi çözüme kavuşturamıyorlar daha... kimisine gelince sınırsız kıdem bize gelince süreli kıdem felan diyorlar ben daha önce başka kimsede görmedim süreli kıdem bize özel oldu sanırım bilgilendirme alamadım maalesef, gun attığım mesaja cevap vermiyor iki kere atmama rağmen görmedi herhalde kaç aydan beri bilemiyorum, forumdestek ' ten admine soruyorum insan gibi bir bakıyorum kilitlenmiş cevap verme yeri çok fazla çözüm önerisi beklememeni öneririm, hayal kırıklığına uğrayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 17 Kasım 2014; 21:27:23 >

• Konu başlangıcında özelliklerini yazdığım ilk pcmi bundan 6 yıl önce 2.200TL gibi bir rakama toplamıştım. Şu anda hala beni idare ediyor bütün oyunları medium ayarlarda biraz körlemesinede olsa takılmadan oynayabiliyorum. Açıkcası 3 - 4 yıllık periyotta yeni bir sistem toplamayı düşünmediğim için almayı düşündüğüm parçalar ne kadar fuzuli görünse de ileride beni kurtaracaktır diye düşünüyorum çünkü teknoloji her an değişiyor. Şu ana kadar vermiş olduğunuz tavsiyelerin hepside gerçekten mantıklı çok teşekkür ederim, buna 36 ay taksit hikayesi de dahil ancak bir şekilde risk alıcam artık umarım vadeyi kısa tutabilirim.

Benim düşündüğüm sistemi unutun, fuzuli olması hikayesinide bir kenara koyun. Sizden son önerilerinizi bekliyorum. Ekran kartı olmaksızın ... 2500 TL'ye yapılabilecek en iyi oyun sistemi ne olurdu. (Ram, İşlemci, Anakart, SSD) Sizce hangisine daha çok ağırlık vermeliyim. Yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

Benim düşündüğüm sistemi unutun, fuzuli olması hikayesinide bir kenara koyun. Sizden son önerilerinizi bekliyorum. Ekran kartı olmaksızın ... 2500 TL'ye yapılabilecek en iyi oyun sistemi ne olurdu. (Ram, İşlemci, Anakart, SSD) Sizce hangisine daha çok ağırlık vermeliyim. Yardımlarınız için teşekkürler.

MSI
    Z97 GAMING 7 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DP Anakart
    574 TL

Intel
    Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    676 TL

GSKILL
    16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    564 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    154 TL

SAMSUNG
    120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
    209 TL
    incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_91352145/f_//tm.htm

XIGMATEK
    ASSASIN BLACK EDITION TAURO 80PLUS 700W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    396 TL

Toplam : 2573 TL

• Yardımcı olan herkese teşekkürler, gerçi forumda pek çok konu başlığı var sistem toplama ile ilgili ama son olarak eklemek yapmak isteyen varsa hayır demem... olmadı konu kilit :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.