Arkadaşlar yaşadığım olayı kısaca sizinle paylaşmak istiyorum belki benim durumumda olan ve çıkar yol arayanlar vardır aranızda..
2011 kasım ayında Bilişim Eğitim Merkezi Beşiktaş Şubesine gidip MCPD kurs kaydı yaptırdım ama daha sonra 3-4 ay geçmesine rağmen başlamadı kurs. Daha sonra kursa gitmekten vazgeçtim maddi sıkıntılarda oluştu o sırada. Kurs bana ilk önce kaydınızı iptal etmeyelim başka programa yazılın dedi daha sonra ihtiyacınız olan bir arkadaşınızı gönderin dedi ama hiç biri işime gelmedi.
Mart 2012 de iptal isteği dilekçesi verdim ama kurs bana her aradığımda iptal kurulunun toplanıp iptal isteğinizin görüşeleceğini ve karara bağlanacağını söyledi 2 ay kadar da böyle oyaladılar beni.
İnternette araştırmalarım sonucu 20 mart 2012 de resmi gazete de yayınlanan "özel öğretim kurumları yönetmeliği" nin iptal maddelerinde kursiyer eğitime başlamadıysa ödediği ücretin %10 dışında ki kısım iade edilir yazıyor. Yani diyelim 5.000 tl kurs ücreti ödedin ve daha kurs başlamadan HİÇ BİR GEREKÇE GÖSTERMEKSİZİN kaydını iptal ettirirsen geri ödeme 4.500 tl yaparlar.
Ben bu maddeleri kuruma bildirmeme ve yasal olarak haklı olduğumu belirtmeme rağmen kurstan oyalama taktiği görmeye devam ettim. Bunun üzerine kursun bağlı bulunduğu İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE gidip dilekçe verdim bunlar paramı vermiyor diye. İlçe milli eğitim devreye girince bunlar tutuştular tabi hemen paramı geri vermeyi kabul ettiler ama bu sefer de yasal hakları olan %10 kesinti dışında artı bir %10 kesinti daha yapacaklarını söylediler şimdi adını hatırlayamadım ama muhasebesel fatura kesildiği için devlete ödenen bir para bu diyerek kendilerini savundular ama YALAN benden fazla para koparmaya çalıştılar. Serbest muhasebeci tanıdıklarımı arayıp bilgi aldım ve kursu tehdit ettim bu kesintiyi yapamazsınız sizi mahkemeye veririm o parayı yine alırım diye.. bir kaç görüşme ve bağırış çağırış sonrası o parayı da kurtardım.
Yani millet sözün özü; bir kursa kayıt yaptırırken iyice emin olun yaptığınız şeyden. ya benim gibi çok uğraşır yada çoğu insanın yaptığı gibi parayı geri alamaz soğuk su içersiniz.
Bu konuyla ilgili yardıma ihtiyacı olan olursa yardımcı olmaya çalışırım. adosonic@hotmail.com
Tebrik ederim dostum, iyi bir savaşım vermişsin.
Evet baya bir uğraştım ama savaşmadan zafer olmuyor... :))
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme