Şimdi Ara

Üni kayıt olup gitmemek yada kayıt dondurmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
69.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kayıt olup ders seçip gitmemek ile kayıt dondurmak arasında ne fark var?

Uşak Üniversitesine kayıt dondurma dilekçesi vermiştim fakirlik belgesi ile aradılar kayıdın donmadı kaymakamlık yada valilik onaylı olması lazım fakirlik belgesinin dediler ha fakirde değilim ama kayıt dondurmak için aldım sadece.

Birde arayan adam sabah sabah aradı uykulu uykulu bi bismillah yav yüreğime indiriyordu "o belgeyi ne kadar çabuk gönderirseniz sizin için o kadar iyi olur" diyor. Bunu bir açık tehdit olarak mı algılamalıyım?

Bu belgeyi göndermezsem ne olur? İki türlüde öğrencilik haklarım yokmu? Askerlik tecil işlemleri vs. ister kayıt dondur ister kayıt dondurup gitme aynı şekilde sorunsuz yürütülmüyor mu?

İkinci üniden adalete başvurdum. Uşağın kaydı kaç yıl silinmez seneye veya yarı dönemde yatay geçişle kaydı başka ile aldırma ihtinalimde var.

Yardım edin arkadaşlar ne yapayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 1 Ekim 2015; 1:41:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lucky_mouse

kaydı niye donduruyorsun.bırak dursun.harç ödemiceksen dondurmana gerek yok.yoktu ama yapmayı çalışmışsın artık neyse burdan sonrasına bakalım...
    öncelikle öğrenci işlerini ara bu sorduğun soruları sor.öyle öğrenci kayıt dondurma kayıt silme işlemleri basit değil.çünkü belli bir kontenjan kullanıp girmişin.

kayıt silinir.silinmez diye bişey yok.adam bu belgeyi istediyse senin söylediğin mazeret üzerine istemiştir.mesela maddi olaydan dolayı okuyamıyorum kayıt dondurmak istiyorum....bunun gibi.eğer bu belgeyi alamıcak kadardarsan öğrenci işlerini arıyıp gerçeği söyliceksin.böyle böyle durum oldu dilekçe verdim belge istiyorlar.ama ben bu belgeyi alamam ne yapmam lazım şimdi kaydım ne olucak.hala devam edebilirmiyim diye sor.

sana tavsiyem kaydını silme dursun.yeni üniversite kazandığında mazeretin olucak yeni üni kazandım bu yüzden kaydımı silin dersin alırsın diplomanı kimse bişey demez.

ben kayıt sildirdim.sinop üniversitesi 2012 yılında aynı olaylar başıma geldi.yalan atmıştım maddi olaydan dolayı diye o belgeyi isterim dediler ozaman.bende gerçeği söyledim.istemiyorum okumak burda kaydı silin dedim.öğrenci işlerini ara üniversitenin.ama senin yerinde olsam kaydı bırakırdım dursun hiç bişey olmuyor...

dostum banada geri dönüş yap mutlaka merak ediyorum işin sonucunu.
    Dondurursan ders yükümlülüğün olmaz adı üstünde dondurmuş olursun. Ders seçimi yapıp gitmezsen de devamsızlıktan kalmış ve okulu uzatmış olursun. Pratikte sana yansıyan bir farklılık olmaz harç ödemiyorsan. Teoride sistem üzerinde bir sene okul uzatmış görünürsün eğer dondurmazsan. Tüm derslerin FF geleceği için ortalaman da yerlere inmiş olacak bir seneliğine de olsa. Bursa falan alıyorsan kesilir yani. Ne yapacağına bağlı. Ara vermek istiyorsan dondur. Ben başka bölüm kazanacağım diyorsan ve uşağı bırakmaya kesin kararlı isen dondurmanın çok da bi gerekliliği olmayacaktır senin için.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversiteye Kayıt Olmadan veya Kayıt Dondurmadan Okuldan Ayrılmak: Bilmen Gerekenler

Üniversiteye kaydolup gitmeme veya kayıt dondurma kararı, birçok öğrencinin karşılaştığı önemli bir ikilemi oluşturur. Bu kararı verirken, her seçeneğin potansiyel sonuçlarını ve uzun vadeli etkilerini dikkatlice değerlendirmek çok önemlidir.

Kayıt Dondurmadan Okula Gitmemek

• Üniversiteden ayrıldıktan sonra kayıt dondurmazsanız, akademik kayıtlarınız kaldığınız yerden silinecektir.
    • Bu, daha sonra üniversiteye dönmek isterseniz yeni bir öğrenci olarak kabul edilmeniz gerekeceği anlamına gelir.
    • Ayrıca, üniversiteye geri dönmeden önce tüm derslerinizi tekrar almanız gerekebilir.

Üniversiteyi Dondurmadan Bıraktım

• Üniversiteyi dondurmadan bırakarak akademik ilerlemenizi durdurabilir ve sonraki bir tarihte kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
    • Kayıt dondurmak, daha sonra üniversiteye dönmeyi planlıyorsanız veya kişisel nedenlerle geçici olarak ayrılmanız gerekiyorsa iyi bir seçenek olabilir.
    • Ancak, kayıt dondururken dikkatli olmalısınız, çünkü üniversiteler kayıt dondurma süresine sınırlamalar getirebilir.

Ders Kaydı Yaptıktan Sonra Okul Dondurulur Mu?

• Evet, ders kaydı yaptıktan sonra okulunuzu dondurmanız mümkündür.
    • Ancak, bu durumda dersleriniz üniversite kayıtlarınıza işlenecektir ve dondurma süresince ücretlerini ödemek zorunda kalabilirsiniz.
    • Ayrıca, dondurma süresinin bitiminden sonra dersleri tekrar almanız gerekebilir.

Üniversite Kayıt Dondurmazsak Ne Olur?

• Üniversite kayıt dondurmazsanız, muhtemelen akademik durumunuz "kayıp" olarak gösterilecektir.
    • Bu, diğer üniversitelere transfer olmak veya burs almakta zorluk yaşayabileceğiniz anlamına gelir.
    • Ayrıca, kayıt dondurmama nedeniyle akademik ilerlemenizi sürdüremeyebilirsiniz.

Kayıt Dondurmazsam Ne Olur?

• Kayıt dondurmazsanız, akademik sorumluluklarınızı yerine getirmeniz gerekecektir.
    • Bu, derslere katılmak, ödevleri yapmak ve sınavlara girmek anlamına gelir.
    • Kayıt dondurmadan dersleri başaramazsanız, akademik durumunuz olumsuz yönde etkilenebilir.

Ders Kaydı Yapmadan Kayıt Dondurma

• Genellikle ders kaydı yapmadan kayıt dondurma mümkündür.
    • Ancak, üniversiteler bu konuda farklı politikalara sahip olabilir, bu nedenle kayıt dondurma işlemine başlamadan önce üniversitenizin politikalarını kontrol etmeniz önemlidir.

Kayıt Dondurmadan Önce Ders Kaydı Yapılır Mı?

• Bazı üniversiteler, kayıt dondurmadan önce ders kaydı yapmanızı şart koşabilir.
    • Bu, ders kayıtlarınıza üniversite kayıtlarınızda yer alması içindir.
    • Kayıt dondurmadan önce ders kaydı yapıp yapmayacağınızı öğrenmek için üniversitenizin kayıt ofisine başvurabilirsiniz.

Bu bilgiyi göz önünde bulundurarak, üniversiteye kayıt olma veya kayıt dondurma kararı senin özel durumuna en uygun olanı vermen gerekiyor. Cevap basitçe "kayıt ol" veya "kayıt dondur" değildir. Bunun yerine, artılarını ve eksilerini tartmalı ve gelecek hedeflerin ve koşulların doğrultusunda bir karar vermelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konu hakkinda fikrim yok, ankaragüçlüsün diye yukarida kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 1 Ekim 2015; 13:21:55 >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Aynen hakem yaktı bizi staddaydım çıldırttı hakem resmen az küfür yemedi ama
  • kaydı niye donduruyorsun.bırak dursun.harç ödemiceksen dondurmana gerek yok.yoktu ama yapmayı çalışmışsın artık neyse burdan sonrasına bakalım...
    öncelikle öğrenci işlerini ara bu sorduğun soruları sor.öyle öğrenci kayıt dondurma kayıt silme işlemleri basit değil.çünkü belli bir kontenjan kullanıp girmişin.

kayıt silinir.silinmez diye bişey yok.adam bu belgeyi istediyse senin söylediğin mazeret üzerine istemiştir.mesela maddi olaydan dolayı okuyamıyorum kayıt dondurmak istiyorum....bunun gibi.eğer bu belgeyi alamıcak kadardarsan öğrenci işlerini arıyıp gerçeği söyliceksin.böyle böyle durum oldu dilekçe verdim belge istiyorlar.ama ben bu belgeyi alamam ne yapmam lazım şimdi kaydım ne olucak.hala devam edebilirmiyim diye sor.

sana tavsiyem kaydını silme dursun.yeni üniversite kazandığında mazeretin olucak yeni üni kazandım bu yüzden kaydımı silin dersin alırsın diplomanı kimse bişey demez.

ben kayıt sildirdim.sinop üniversitesi 2012 yılında aynı olaylar başıma geldi.yalan atmıştım maddi olaydan dolayı diye o belgeyi isterim dediler ozaman.bende gerçeği söyledim.istemiyorum okumak burda kaydı silin dedim.öğrenci işlerini ara üniversitenin.ama senin yerinde olsam kaydı bırakırdım dursun hiç bişey olmuyor...

• quote:

kaydı niye donduruyorsun.bırak dursun.harç ödemiceksen dondurmana gerek yok.yoktu ama yapmayı çalışmışsın artık neyse burdan sonrasına bakalım...

Anladım hocam çok sağol bende zaten kaydımın durmasını istiyorum ikinci üniden adalet okıyacağım ama askerlik işleri vs normal üniversite yürütüyormuş heralde ders kaydınıda yaptım.

Hani belki seneye kaydı başka yere felan aldırırım diye de düşünüyorum.

Gerçi uşak üniden kaydım silinirse o andan sonra askerlik işlerine aöf bakıyormuş askerlikten alınan belgeyle ama kayıdım dursun istiyorum örgünde.

Benim bildiğim istersen 7 sene ders kaydı yapıp ders seçip gitmezsen ancak 7 yılın sonunda kaydın siliniyor diye biliyorum harçda yok normal öğretim coğrafya belkşde kayıt dondurma işini hiç karıştırmayacaktım

• quote:

Dondurursan ders yükümlülüğün olmaz adı üstünde dondurmuş olursun. Ders seçimi yapıp gitmezsen de devamsızlıktan kalmış ve okulu uzatmış olursun. Pratikte sana yansıyan bir farklılık olmaz harç ödemiyorsan. Teoride sistem üzerinde bir sene okul uzatmış görünürsün eğer dondurmazsan. Tüm derslerin FF geleceği için ortalaman da yerlere inmiş olacak bir seneliğine de olsa. Bursa falan alıyorsan kesilir yani. Ne yapacağına bağlı. Ara vermek istiyorsan dondur. Ben başka bölüm kazanacağım diyorsan ve uşağı bırakmaya kesin kararlı isen dondurmanın çok da bi gerekliliği olmayacaktır senin için.

• quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Anladım hocam uzatmak derken ders seçip gitmeyincede kayıt donduruncada okul uzamıyormu aradaki fark ne?

Yazdığınızdan arada bir fark olduğunu anladım zaten ilk sene bu sene kazandım normal öğretim harç yok belki yatay geçişle kaydımı başka ile aldırma ihtimalim var bu durumda lys puanıyla yatay geçiş yapabilmem için kayıt dondurmak mı gerekir yoksa kayıt dondurup gitmesemde bu seneki puanla yatay geçiş yapabiliyor muyum?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 30 Eylül 2015; 13:47:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tehdit olarak algilama. sen fakirim diye dilekce verince durumun cok vahim zannetmis. adam seni dusunup sabah aramis.
    ders secmeyerek bu sorunu halledebilirsin. hem ortalaman dusmez. hemde kayit dondurmakla ugrasmamis olursun.
    yatay gecis bundan nasil etkilenir bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 30 Eylül 2015; 13:52:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

quote:

Anladım hocam çok sağol bende zaten kaydımın durmasını istiyorum ikinci üniden adalet okıyacağım ama askerlik işleri vs normal üniversite yürütüyormuş heralde ders kaydınıda yaptım.

Hani belki seneye kaydı başka yere felan aldırırım diye de düşünüyorum.

Gerçi uşak üniden kaydım silinirse o andan sonra askerlik işlerine aöf bakıyormuş askerlikten alınan belgeyle ama kayıdım dursun istiyorum örgünde.

Benim bildiğim istersen 7 sene ders kaydı yapıp ders seçip gitmezsen ancak 7 yılın sonunda kaydın siliniyor diye biliyorum harçda yok normal öğretim coğrafya belkşde kayıt dondurma işini hiç karıştırmayacaktım

yeni üniversite kazanınca sildirirsin kaydını yoksa o yatay geçiş muhabbetleriyle uğraşamassın yani.

• lucky_mouse kullanıcısına yanıt
    Bir daha sınavlara girmeyi düşünmüyorum zaten hedefim coğrafya idi sözelde pekte seçenek yok zaten o yüzden bu kaydımı sildirme gibi bir niyetim yok şimdilik arayan adamı arayıp durumu anlatayım en iyisi sahtekarlık yaptığım için bi yaptırımları olmasın?
  • sampiyon bilo S kullanıcısına yanıt
    Ders seçimini son gün yaptım ne olur ne olmaz diye arayıp adama anlatayım durumu. Zaten ders seçmeseydim de ilk sene oto seçiyormuş öyle duydum.
  • oktay1910 kullanıcısına yanıt
    Kayıt dondurur sonra devam edersen 4 senelik üniyi yine 4 senede bitirmiş olarak görür sistem. Ders kaydı yapıp gitmezsen 5 senede bitirmiş sayılırsın. Bu herkes için bir şey ifade etmeyebilir. Bazen, iş başvurusu yaptığınızda örneğin üniyi 5 senede bitirdiğinizi dikkate alarak bir başkasına öncelik tanıyabilirler mesela o tarz şeyler, başka bir dezavantajı yok sanırım.

Yatay geçiş ile kayıt dondurma ilişkisini ise bilmiyorum.
  • chtsydn kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağol toplamda 4 senelik okullarda 7 sene azami süre var değilmi hani yapmamda ders seçip gitmeyerek 7 sene geçirme şansın var yani?

Bu sürede kafalarına göre kayıt silemezler herhalde?
    Hayır kayıt kesinlikle silinmez. Sen sildirmek istesen bile bir sürü işlemi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Hayır kayıt kesinlikle silinmez. Sen sildirmek istesen bile bir sürü işlemi var.

Çok sağol hocam cevaplar için...

Çok soru sordum kusura bakmada son sorum kayıtlı olduğun sürece askerlik tecil işlemleri vs. öğrencilik hakların kayıt donsada donmasada devam eder değilmi okul yürütür bu işlemleri yani misal bu 1 yıldır gelmiyor devamsız yada bu kayıt dondurmuş kaç yıldır vs. diyerek askerlik tecil işlemlerini felan yapmama gibi durumları olmaz herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 30 Eylül 2015; 17:26:37 >
    Okula ilk kayıt yaptırdığında okul kendisi 4 yıl tecil ettirir. Sen okulu uzatırsan onun işlemlerini sonradan kendin yaparsın. Yani ilk 4 yıllık normal öğrenim süresi içerisinde bir sorun olmaz. Ama kayıt dondurma durumlarında tam nasıl işliyor bilemiyorum.
  • chtsydn kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkürler cevaplar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

Arkadaşlar kayıt olup ders seçip gitmemek ile kayıt dondurmak arasında ne fark var?

Uşak Üniversitesine kayıt dondurma dilekçesi vermiştim fakirlik belgesi ile aradılar kayıdın donmadı kaymakamlık yada valilik onaylınolması lazım fakirlik belgesinin dediler ha fakirde değilim ama kayıt dondurmak için aldım sadece.

Birde arayan adam sabah sabah aradı uykulu uykulu bi bismillah yav yüreğime indiriyordu "o belgeyi ne kadar çabuk gönderirseniz sizin için o kadar iyi olur" diyor. Bunı bir açık tehdit olarak mı algılamalıyım?

Bu belgeyi göndermezsem ne olur? İki türlüde öğrencilik haklarım yokmu? Askerlik tecil işlemleri vs. ister kayıt dondur ister kayıt dondurup gitme aynı şekilde sorunsuz yürütülmüyor mu?

İkinci üniden adalete başvurdum. Uşağın kaydı kaç yıl silinmez seneye veya yarı dönemde yatay geçişle kaydı başka ile aldırma ihtinalimde var.

Yardım edin arkadaşlar ne yapayım?

Bende Afyondayım. İkimizinde üniversitesi aynı durumda. Allah kurtarsın.

• Nasıl yani ikimizinde üniversitesi aynı durumda?
  • bende aynı şekilde dilekçe verdim ve muhtardan onaylı babamin ne kadar maaş aldıgına dair belgeyi faxsladım. fakülte sekreterine olurmu diye sorduğumda üstün körü bakıp tamam dedi. bir kaç güne memlekete dönecem ama hiç rahat değil çünkü teslim ettiğim tam olarak maddi durum belgesi değil acaba dondurma talebim kabul edilir mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.