Şimdi Ara

Kürtaj olayı çok mu zor olur? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
2
Favori
9.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kürtaja karşı çıkanlar bir söylesin. Sineği öldürürken hiç mi kalbiniz sızlamıyor? Tek hücreli bir canlıyı öldürüyorsunuz. Liseyi terk edip çocuğunuza bakmaya çalışmaktan her an gerilmiş bir hâlde ortalıkta dolaşırken sinirlenip çocuğunuza atacağınız silleyi düşünün. Bebek ölmeyi sorun etmez yaşamayı sorun eder o zaman.
  • Aslında, bebek doğduktan sonra bile belli bir süre için yaşıyor sayılmaz, hala bir makinedir. Burada anne karnından bahsediyoruz, ve orada dediğim bir varsayımdı sadece, dediğinizin ne kadar saçma olduğunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6CB3B4454 -- 16 Eylül 2010; 2:34:30 >
  • Hala neyi iddia ediyorsun anlamış değilim.Saçma konuştuğunun farkında değilsin.Neyse başka birşey demiyeceğim.Çünkü bunları düşünen için söylicek birşey kalmamış...
  • Başına gelen bilir tek kelime söyleyecegim insanın hayata bakış açısıyla şekillenir Aldırmak yada aldırmamak
  • quote:

Orijinalden alıntı: xTraP

1- 18 yaşından küçükse işiniz zor. Başınıza bela açılma ihtimali yüksek.

2- Kızın ilk çocuğuysa bi daha çocuğu olmama gibi bi ihtimali var. Ama kesin olmaz diye bişey yok.

3- Cenin durumuna gelmedikten sonra bi canlıyı almış sayılmazsınız.

4- Zaten 4 yada 5 aylığı geçmişse cenin durumuna gelmiş durumdadır. Bu durumda kürtajı anca çok para için yapan yerlere yaptırabilirsiniz ( ki onları bulmak kolay değil )

5- 4. maddeye ilave olarak kızın çocuğu olmama durumu daha yüksektir. Ameliyatın riski artar. Kızın bu hayattan göçme oranı yükselir.

6- Gereksiz işlere bulaşmayın prezervatif diye bişey var.

7- Konun fake olma olasılığı yüksek.

Konu fake degil. Cocuk nick degistirip degistirip bu konuyu aciyo. Ins kiz hamile kalmaz da basina bir is almaz. Galiba kiz 17, cocuk 19'du.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

2- Kızın ilk çocuğuysa bi daha çocuğu olmama gibi bi ihtimali var. Ama kesin olmaz diye bişey yok.

4- Zaten 4 yada 5 aylığı geçmişse cenin durumuna gelmiş durumdadır. Bu durumda kürtajı anca çok para için yapan yerlere yaptırabilirsiniz ( ki onları bulmak kolay değil )

5- 4. maddeye ilave olarak kızın çocuğu olmama durumu daha yüksektir. Ameliyatın riski artar. Kızın bu hayattan göçme oranı yükselir.

Konu fake degil. Cocuk nick degistirip degistirip bu konuyu aciyo. Ins kiz hamile kalmaz da basina bir is almaz. Galiba kiz 17, cocuk 19'du.

O kişi bu kişi değil şahsen tanıyorum o kişiyi özelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

quote:

quote:

Hadi ya direkt o sandim bu kisiyi de konu ayni olunca.
  • kürtaj işinin fiziksel etkisi bir yana psikolojik etkisi de fena birşey, hele bir de ilişki devam etmiyorsa
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

quote:

quote:

Hadi ya direkt o sandim bu kisiyi de konu ayni olunca.

Bende o kişi sandım girdim fakat tarih eskiymiş
  • Oncelikle konuyu acan ya da genel bilgilenmek isteyenlere bilgi veriyim...Eger iliskiden sonraki gunse hatta eczasi arkadas soylemis 72 saat diye de riske etmeye gerek yok ertesi gun hapi diye hap var onu alirsa embriyo olusmuyor yuksek olasilikla...ha olustu belli bir sureden sonra fark edildi ise kurtaj yapilir...oyle 1 haftalik embriyoya kurtaj olmuyor sanirim hafif gelismesi lazim duzgun alinabilmesi icin ve 3 ay gibi bir sureden sonra alinamiyor...o yuzden ikinci ucuncu haftadan en gec halletmek lazim...Basit bir islem, duzgun bir klinikte olunursa sorunsuz gecer, ameliyattan cikar cikmaz da hasta hayatina devam eder...yan etkisi olarak tabi ufak oranlarda kisirliga kadar gidebilir ama her zaman olmaz tabiki de bu sanirim nadir bir olasilik...

Onun disinda yok kurtaj yapilir mi bilmemne diyen cahil insanlara sesleniyorum...ya sizin kafaniz cidden calismiyor mu ya? Yok cinayet yok katliam falan...Ulan evde her gun 10 posta giden spremin haddi hesabi yok, ha bir tanesi karsi cinste yuva yapinca oo cinayet...Cidden hic mi kafaniz calismiyor yani oldu kendini tutamadin, hamile kaldi birlikte oldugun kisi, sirf bu yuzden hayatin boyunca cocuk gibi muazzam yuk ve sorumluluk isteyen bir seyin altina mi girmek zorundasin...Biraz kafanizi kullanin, sacma sapan yorumlar da yapmayin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Oncelikle konuyu acan ya da genel bilgilenmek isteyenlere bilgi veriyim...Eger iliskiden sonraki gunse hatta eczasi arkadas soylemis 72 saat diye de riske etmeye gerek yok ertesi gun hapi diye hap var onu alirsa embriyo olusmuyor yuksek olasilikla...ha olustu belli bir sureden sonra fark edildi ise kurtaj yapilir...oyle 1 haftalik embriyoya kurtaj olmuyor sanirim hafif gelismesi lazim duzgun alinabilmesi icin ve 3 ay gibi bir sureden sonra alinamiyor...o yuzden ikinci ucuncu haftadan en gec halletmek lazim...Basit bir islem, duzgun bir klinikte olunursa sorunsuz gecer, ameliyattan cikar cikmaz da hasta hayatina devam eder...yan etkisi olarak tabi ufak oranlarda kisirliga kadar gidebilir ama her zaman olmaz tabiki de bu sanirim nadir bir olasilik...

Onun disinda yok kurtaj yapilir mi bilmemne diyen cahil insanlara sesleniyorum...ya sizin kafaniz cidden calismiyor mu ya? Yok cinayet yok katliam falan...Ulan evde her gun 10 posta giden spremin haddi hesabi yok, ha bir tanesi karsi cinste yuva yapinca oo cinayet...Cidden hic mi kafaniz calismiyor yani oldu kendini tutamadin, hamile kaldi birlikte oldugun kisi, sirf bu yuzden hayatin boyunca cocuk gibi muazzam yuk ve sorumluluk isteyen bir seyin altina mi girmek zorundasin...Biraz kafanizi kullanin, sacma sapan yorumlar da yapmayin...

Bak koçum, devlet bile belli bir süreden sonra kürtaj yapıldığı takdirde bunun ismini cinayet olarak koymuş.
    Yukarıda bir tanesi de makina falan demiş, ulan makinalara organizma mı diyorsun sen? Hadi madem makina, birisi yapsın bakalım yapabiliyor mu bir tane bebek, bir tane sözde tek hücreli sinek? Paramesyum mu ulan o tek hücreli diyorsunuz? Hayvanlarıda homolog organlarına göre sınıflandırısınız siz. Allahın orta çağlıları.
  • buraya konu açacagına aç uzman tv yı dınle doktor ne dıyor.
  • Konuya 18 - yorum yapınca böyle saçma sapan cevaplar gelmiş. Hangi akıl sperm'le Allahın verdiği canı bir tutar anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taghdir

Yurtdışında özellikle buna karşılar, gördüğünüz gibi 16 17 18 yaşındaki kızların 2 3 tane çocukları var.

Herşey sadece ufak bir hatadan kaynaklanıyor oda korunmamaktan, alınan alkolün etkisiyle vb. aniden olup biten şeyler geri dönüşümünü saglamak icin sadece 2 yol kalıyor Aldırmak & Aldırmamak. Bunu bir programda izlemiştim orda tartışılıyordu benzer bir konu.

Su ana kadar yorumlari okuyodum bundan sonra pes dedim.

Konuyu acan arkadas tibben bi soru sormus, siz gelmis isin etik ve dinen yanini konusuyosunuz. Hayir bide gelmis atip tutmalar baslamis orneklerle. O yurtdisinda gorduklerinin gundelik haplari oldugunu, bazen almayi unutunca hamile kalabildigini bilmeyip bos bos konusuyosunuz. Hayir, madem cok niyetlisiniz aldirmamasina arkadasin bebegini, aranizdan birisi evlatlik edinsin bari bebegi.

Kaldi ki konuyu acan arkadasi ve partnerini bireysel olarak taniyormusunuz? Aralarindaki iliskinin ne kadar saglikli&sagliksiz oldugunu biliyormusunuz? Cocuk dogarsa psikolojisinin nasil olacagindan tutun ilerde intahar tesebbusune kadar birsuru olayi var. Arkadaslarin belki cocuga bakicak maddi durumlari bile yok, hani yurtdisinda karsilar demis ya arkadas, bizde de nasilsa devlet baba her ay 1000 lira cocuk basina para oduyor
  •  Kürtaj olayı çok mu zor olur?

Konu hakkında bir resim.

Ayriyetten buna inek kesmek ile karşılaştıran insanlarla yaşamakta üzücü anladım da inek ne alaka bildiğin insan kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Fox

Konu hakkında bir resim.

Ayriyetten buna inek kesmek ile karşılaştıran insanlarla yaşamakta üzücü anladım da inek ne alaka bildiğin insan kardeşim.

Bu ne simdi 23 haftalik fetus diyor...neredeyse 6 aylik, dogacak cocuk az daha zorlasa, kurtaj mi yapilir ona? Sanki cocuk tam dogmadan kolunu bacagini kesip aliyorlar...soyle resimler koyup cahilliginizi belli etmeyin...kurtaj yapilacaksa, daha bu kadar gelismeden biran once yapilir ilk haftalarda...3 aydan sonra yapilamiyor diye biliyorum ama yapiliyorsa da kimse yapmiyor ikisinden biri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stormcaller

quote:

Orijinalden alıntı: Bursaspor™

quote:

Orijinalden alıntı: Stormcaller

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih S.A

Kürtajın zorluğunu falan bir yana bırak da, olan o canlıya; masum bebeğe oluyo..

Masum bebek ?
    Tamam da, o bebeğin bir beyni var mı, düşünebiliyor mu ?
    Cansızdan farkı yok ki. Sonuçta ne düşünebiliyor ne bir şey, bir makineden farkı yok.

Bir can alıyorsun,nasıl cansızdan farksız olabilir ? İlla beyni mi olması lazım yada konuşması mı lazım ? Bir CAN'a sahip olması yeterli olmuyor mu ?

Benim anlamadığım ise nasıl bir dünyada yaşadığımız,kürtaja nasıl izin veriyor devletler çok ilginç.Ne olursa olsun kaç aylık,günlük,haftalık farketmez sen bir can alıyorsun ve bence ha gidip bir adam öldürmüşsün ha karnındaki canı almışsın.

Ne tedbir al ne bir şey ondan sonra nanayı yiyince hoop kürtaja !

Kürtaj olayının savunulacak bir tarafı yoktur,savunan kişilere de bir şey demek bana düşmez.

Can alıyorsun sayılmaz ki.
    Bu inek kesmekten farksız bir olay,
    o canını aldığın insanın bir beyni vs. yok dolasıyıyla canlı da sayılmaz. sadece bir şeyler yiyen bir makine.

bu yorum karşısında söyleyecek birşey bulamıyorum allah herkese rızkını verir.senide ıslah etsin beyne değil ruha bakılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Fox

Kürtaj olayı çok mu zor olur?

Konu hakkında bir resim.

Off hocam o resim nedir öyle Çok garip oldum. Yazık Allah'ın verdiği canı alıyorlar
  • Soru sorulalı uzun zaman olmasına rağmen bu konuda hala bilgi edinmek isteyen arkadaşlar olabilir diye düşündüğümden kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Kürtaj uzman doktorlar tarafından steril bir ortamda yapıldığı zaman herhangi bir risk içermez. Genellikle 3-5 dakika sürer ve tercih edilen anestezi türüne göre hasta yarım ya da 1 saat gibi bir sürede evine yürüyerek gidebilecek duruma gelir. Daha fazla bilgi almak isterseniz http://www.kurtajfiyat.net/kurtaj-nasil-yapilir/ buradan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • KÜRTAJ CİNAYETTİR ! Başbakan böyle dediğinde burdaki herkes sırf muhalefet olsun Diye başbakanı eleştirmişti ... O günler aklıma geldi şimdi ...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.