Şimdi Ara

Kürtleri Türkleştirmek (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
3
Favori
8.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ama hala anlayamadığım bir nokta var.

Yıllardır Kürtler milliyetçiliğe karşı söylemlerde bulunurken neden Kürt milliyetçiliği yaptı?

Yıllardır solcuyuz diye geçinen Kürtler neden PKK'ya destek verdi?(PKK'nın sol örgüt olmadığını açıklamıştım kapitalistlerden destek alan bir örgür sol olamaz)

Ben kendi adıma çuvaldızı kendime batırdım ve Kürt sorununda çok farklı çözümler ürettim ve başkalarınada bunu anlatmaya kalkıştım.

Bir isteğimde Kürtlerin biraz çuvaldızı kendilerine batırmalarıdır.

-Her ne kadar haksızlığa uğramış olsalarda mücadele yollarında doğruyumu seçtiler ilk önce bunu tartışmalılar.

-Kötü muamele gören sadece onlar mı bunu araştırmalılar.

-Her kötü muamele gören millet ayılıkçı hareketlere katılmak zorunda mı bunu tartışmalılar.

-Silaha sarılıyor diye ülkücü gruplara kızdılar ancak kendileride silaha sarıldılar bunu tartışmalılar.

Ben Kürtlerin uğradığı haksızlıklar konusunda haklılıklarını söyledim.Ancak mücadeleleri konusunda çoğu zaman onların yanında olmadım.

Çünkü kendilerine yapılan saygısızlığa çok daha büyük ayıplarla karşılık verdiler.Daha doğrusu yapılan "kışkırtmalara" hemen kandılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

quote:

Orjinalden alıntı: LOLOM

bak ne güzel herşeyi görüyorsun ama sonuca bir türlü gelemiyorsun...sebebi bu halkın yalanlarla korkutulmuş olması...bu yalanlaral zaten düşmanlık yaratılıyor ve birçok kişi de buna inanarak hizmet ediyor bu kısır döngüye.senin de dediğin gibi;
    1-kürtler de bütün savaşlarda vardı .(asıl cephe savaşları nerde yapıldı nerde kazanıldı.nerde masada kazanıldı? bunu herkes biliyor değil mi? en çok kimin bu savaşlarda öldüğü de biliniyor , en çok ajan olan şehiri de herkes biliyor kabul ediyorum)
    2-bunlara rağmen bu halka kötü davranıldığını da kabul ediyoruz.

eee daha neyi savunabiliyoruz? eşit hak mı verdik , ekonomik yatırım mı yaptık , sosyal yapıyı geliştirecek bir atılım mı yapıldı ,düzgün eğitim mi götürdük? adamların evlerinde bile dillerini konuşmaları yasaktı yakın zamana kadar. şaka gibi ama gerçek..kürtçe konuşan karakola gider falaka yatırılırdı..bazen de daha fazlası..ama o adam zaten türkçe bilmiyor ki...sokakta ağızlarını bile açamazlardı...sonra ne yaptık , dillerini konuşmalarına izin verdik...baaaakkk sennn, izin verdik ,büyük lütufta bulunduk...bu barbarlık , kültür terörü değil de nedir ,sorarım size...bugün istanbul en güzel semtlerinde fransız ,alman , rum ,ermeni liseleri var , peki bu ülke bölünmüş mü bu zamana kadar...yani bu ülkede hiçbir fransız ,alman çocuğu eğitim almazken onarın okulları var ama bu lkenin nüfusunun (geçek rakamlarla) nerdeyse %50 sini oluşturan kürtçe eğitim veren okullar yok...bu mu adalet...ordaki halkın seçtiği partinin milletvekilleri devlet kurumunun memurlarından gördüğü muameleyi hepimiz biliyoruz...bir seçilmişe bir atanmışın davranışını tv lerde gördük (ya da belki siz göremediniz) ..bu halkın seçtiği bir vekile böyle bir saygısızlığı nasıl devlet kurumunun bir memuru gösterebilir...ona gösterilen bu saygısızlığı düşünün , bir de sizce ordaki halka yapılanı hayal edin....bu saygısız memurlar ceza aldı mı? HAYIR. bu saygısızlık diğer partilerin vekillerine yapılsaydı ordaki memurlar tarafından neler olurdu o memurlara? nerden buabiliyor bu küstahlığı yapacak cesareti bu memurlar?

sen bu halka yaptıklarını kendine sormadan neden ayrılmak istiyor bu halk demek sizce doğru mudur? sen siyaset yapan partilerini kapattıkça ,neden dağa çıkıyor bu halk demek ne kadar doğrudur? sen 21. yüzyılda hala bu halka yaptıklarını reva görüyorsan , vay bu ülkenin haline vay ki ne vay...bugün kuzey ırak da kaç dilede eğitim var bliyor musunuz? bunların içinde türkçe de olduğunu biliyor musunuz? peki bunun bir jest olarak yapıldığını söyleyen basına inanıyor musunuz? hayır bu bir jest falan değil , bu zaten onların anlayışı, çünkü zaten %100 türkçe eğitim yapan okulları da vardı. artık biraz kendimize gelelim, her denilene inanmayalım...kanla , anti demokratiklikle beslenenlere dur diyelim...yıllardır bizim bizden başka dostu yoktura inandırıldık...şimdi bizi getirdikleri noktada bu oldu resmen...yunan düşman , rus düşman , ermeni düşman ,kürt düşman, arap arkadan vurmuş bilmem ne bilmem ne....yeter artık , artık şu barbarlıktan sıyrılmamız gerek...millet aya giderken biz bu yalanlarla uyutulmaya devam ediyoruz...askeri ücret 600 ytl , var mı bu parayla geçinecek bir milletvekili veya omuzları kabarık , yok...artık ya medeni bir ülke olucaz ya da bu halk 600 ytl ile yaşamaya devam edecek (ne kadar yaşar orası da meçhul)...geldiğimiz ekonomik durum ortada , geldiğimiz sosyal durumda (uçurumlarda) ortada ve biz hale savaşıyoruz...nereye kadar?

not: söylediklerim alıntı yaptığım kişiye değildir ,geneldir.yanlış anlaşılmasın

Bu en temel doğrulara bile aykırı yazıya ancak alttaki alıntı yazı ile yanıt verilebilir.

......................................

Kendilerini etnik kökenlerini ön plana çıkararak tanımlayan ve kendilerine verilmiş en büyük hak olan ''BU GÜZEL ÜLKENİN, TÜRKİYE'NİN VATANDAŞI OLMAK HAKKINI'' bir kenara iterek, etnik köken üzerinden ırkçılık yapmayı tercih eden bu kitle, bu ülkeye ne vermiştir ve bu sapkın anlayışla ne verebilir ?

Kürtlere soruyorum; neden terör sizde, beşik kertmesi sizde, kız çocuklarını başlık parası adetiyle adeta bir eşya gibi alıp-satmak adeti sizde, her türlü yasadışı işin altından çoğunlukla Kürtler çıkmakta, kapkaç sizde, gasp sizde, ''NAMUS CİNAYETLERİ'' sizde kaçakçılık sizde, uyuşturucu ticareti sizde, bu ülkenin vatandaşı olmayı sindirememek hastalığı sizde, vur-kır-gasp et anlayışı sizde, ÖZELEŞTİRİ yapmamak sizde, nedensiz aşağılık kompleksi sizde, başına kuş pislese devleti ve diğer insanları suçlamak sizde, herşeyi devletten beklemek sizde, asimile edildiği yalanını söyleyip, 21. yüzyıl Türkiyesi'nde tek kelime Türkçe bilmeyen milyonlarca insan sizde, emperyalist devletlerin size sahte bir mazi yapıştırması neticesinde Anadolu'da hiçbir zaman varolmayan, sözde gasp edilmiş hayali bir anavatanınız olduğu yalanını yaymak yine sizde.

Bu ülkeye hiçbir şey vermeden, kaba kuvvet ve vandalizmle, terör ile toprak gasp etmeye çalışma ahlaksızlığı sizde, diyaloğu ve insani ilişkileri es geçip, yakıp yıkarak bu ülkeyi bölmeye çalışmak sizde, Avrupa'ya gidip Türkiye Cumhuriyeti ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında her türlü asılsız yalanları söylemek, bana işkence yaptılar, baskı yaptılar, dilimizi konuşamıyoruz, fırsat eşitliği yok gibi mesnetsiz yalanları söyleyerek siyasi mülteci statüsüyle o Avrupa ülkelerine kapağı atmak, bir parazit gibi yaşayıp oralarda da suç işlemek sizde, sizlerde...

Avrupa'da Türkiye'yi şikayet etmek sözkonusu olunca ''ben Kürdüm'' demek, ama cebinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile Avrupa ülkelerinden herhangi birinde suçüstü yakalandığınızda ''ben Türküm'' demek üçkağıtçılığı sizde, çapulcu terör örgütüne her türlü desteği verip, demokrasi ve insan haklarından bahsetmek, ''şiddeti kınıyorum'' demek sizde, bu yalanları söyleyip bizleri de enayi zannedip, aptal yerine koymaya çalışmak terbiyesizliği ve alçaklığı sizde, bu ülkede yaşayan onlarca farklı etnik kökenden milyonlarca insan, etnik kökenleriyle ilgili en ufak bir sıkıntı çekmezken, özgürce siyaset yapabilirken, milletvekili ve hatta Başbakan bile olabilirken, verdiğimiz Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonucu elde edilmiş Cumhuriyetimizin kazanımlarını içlerine sindiremeyen sömürgeci, etnik soykırımcı, emperyalist devletlerin maşası ve tetikçisi olmak düzenbazlığı NEDEN hep sizde ?

Lütfen bu sorulara yanıt verin, tabii verebilirseniz...

Bu memlekete bugüne kadar ne verdiniz de, ne istiyorsunuz ?

Eğitim diyorsunuz; öğretmen öldüren terör örgütünün katillerini ve elebaşını lider, siyasi irade kabul ediyorsunuz. Dilimizi konuşamıyoruz diyorsunuz; o halde bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli kentlerinde açılmış ''Kürtçe Kursları'' sözde dil öğrenmeye susamış sizlerin ilgisizliği sonucunda neden kapandı ?

Siyasi platformda temsil hakkı diyorsunuz; siyasetinizi etnik ırkçılığa ve bölücülüğe dayalı söylemler, eylemler ve politikalar üzerine kuruyorsunuz.

Yarattığınız terörden 30 bin insan can veriyor... En ufak bir özeleştiri, en ufak bir günah çıkarma yapmıyorsunuz. Sizlerin canı can da, bu ülkeyi ve içinde yaşayan masum insanları terörden korumak için hayatını hiçe sayıp şehit olan ana kuzularının, evlatlarımızın canı patlıcan mı?

İstanbul'da sokaktaki vatandaşlara saldırmak, molotof kokteyli atmak, otobüs yakmak, polise ve sade vatandaşlara, kadınlara, ufacık çocuklara ''kaldırım taşları'' atıp kafalarını yarmak neyin protestosu?

Hangi köhne düşüncenin, hangi barbar anlayışın dışavurumu? Bugüne kadar hangi ''Kürt kökenli'' Türk vatandaşına; hop! sen Kürtsün şu şehre giremezsin, şu işi yapamazsın, şu mesleği icra edemezsin denmiş veya denmekte?

Bu ülkenin en çok para kazanan insanları çoğunlukla Kürt kökenli şarkıcılar, eğlence yeri sahipleri, işadamları, ticaret erbabı, turistik otel sahipleri, eğlence dünyasında; tv'de, gazinolarda iş yapan isimler (İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz, Ceylan, Yılmaz Erdoğan vs.) değil mi?

Hani ne oldu ''fırsat eşitsizliği yalanınıza?''

İşin doğrusu, sizin sorununuz bu ülkeyi terör ile, vurarak, kırarak bölmek!

Bir oldu-bitti yaratarak bu güzelim memleketi parçalamaktır. Bu kadar basit.

Şu çıplak gerçeği artık ilkokula giden küçücük çocuklar bile anlayabilmektedirler. ''KÜRT'' kökenli vatandaşlarımız, eğer bunca kan ve gözyaşı dökülmesine sebep olan bu BÖLÜCÜ IRKÇI TERÖRİSTLERİ hala destekliyorlarsa, KUSURU DEVLETTE DEĞİL, KENDİLERİNDE ARAMALIDIRLAR!

Meydanlarda eller hep zafer işareti, ellerde 30 bin insanımızın katili kanlı terör örgütü PKK'nın afişleri, terörist başı Apo'nun posterleri, yakarız-yıkarız tehditleri ve herkesin malumu ülkemizdeki büyük kentlerde meydana gelen şu son terör olayları...

Çapulcu terör örgütünün hazırladığı ''Şemdinli fiyaskosundan' ' sonra, ellerine para vererek sokaklara salıp polisimize, güvenlik güçlerimize, halkımıza taş ve molotof kokteyli attırdığı küçücük çocuklar...

Çocuğunu terör örgütünün militan olarak kullanmasına müsade ediyorsan, bu kaos ve terör yöntemlerinden medet umuyorsan ve bu yolla bu ülkeyi böleriz, sözde ülkemizi de kurarız diye düşünüyorsan, canın yandığında veya meydanlara saldığın, yak-yık-kır-dök evladım dediğin çocuğunu kendi ellerinle ateşe attığında da bunu devlete fatura edemezsin.

Demokrasiden bahsedip, teröre yol açmak ? İnsan öldürüp hak talep etmek? Bu ne yaman çelişki...

Hak isteyen, hukuk isteyen önce bu ülkenin bütünlüğüne, bu ülkenin insanlarına, toplum kurallarına SAYGI gösterecek. Ülkesine katkıda bulunacak. İNSAN gibi davranacak, yakmayacak, yıkmayacak.

Kısacası; TERÖRİST ile arasındaki farkı yine bizzat KENDİSİ ortaya koyacak. Bu ülkenin güzel insanlarını kendisine inandıracak.

Kürt toplumu yüzyıllardır kendisini sömüren, geri bıraktıran, kulun kula kulluk ettiği ''FEODAL DÜZEN'' denen ilkel sistemden ne zaman vazgeçecek? Ne zaman HANIM FERTLERİNE gereken ''ÖZGÜRLÜĞÜ'' teslim edecek?

Ve neden ülkede en yüksek kadın intiharları Batman'da? Neden aile içi şiddet sorununda ve TÖRE CİNAYETİ denen illette ekseriyetle Kürt kökenli insanların yaşadığı iller başı çekmekte? Büyük şehirlerde kapkaç ve bu tür illegal suçları işleyip, elde edilen yasadışı geliri Terör örgütüne aktarma suçu neden hep Kürt kökenli çocuk ve gençlerde görülmekte?

Neden, neden, neden?

Kürdüm diyen sizler, acaba bu KUSURLARINIZI hallettiniz mi ki, TÜRKLERİ pervasızca eleştiriyorsunuz? Size yer, yaşam hakkı, hak-hukuk vermekten başka ne yapmış bu ülkenin vatandaşları?

Güzel bir atasözü vardır. ''GÖZÜNDEKİ ÇÖPÜ GÖRMEZ, ELALEME ŞAŞI DER!''

Bu özlü söz ülkemizin içine düşürülmeye çalışıldığı ''Kürt fesadını'' ne de güzel anlatıyor değil mi?

hepsini okuyamadım kusuruma bakma...eşitlik ve ekonomi ile ilgili kısmı koyultmuşsun..yani sana göre bunlar verilmiş...eşitlik ile anladığınız nedir acaba? o anladığınız size yeterli olur muydu? nedensiz sonuç bilime ve gerçeğe aykırı değil mi...ne gibi ekonomik yatırımlar yapılmış o bölgelerde sorarım size? feodal düzenden bahsetmişsin , o düzen ile yıllarca o köylerden partiler oy topladı..nasıl işliyor basitçe söyliyim...eskiden aşiret düzeni vardı (hala bazı şehirler az da olsa var) .bu sistemde aşiret başının oyu tüm diğer fertlerin oyu demekti.yani bir başı(ağa) kendi safınıza alırsanız köyü de alırsınız...yani oy almak için tüm köyle uğraşmak , onlara okul ,hastane yapmak yerine aşiret başına yaranmak daha kolaydır..basit değil mi? umarım bu düzen yıllarca neden değişmediğini anladınız...şimdi diğer feodalite olan ağır töre kanunlarına gelelim...ordaki halkın bir geçmişi var.ve o geçmişi değiştirmek için yapılan hiçbir şey yokken onlardan değişmesini beklemek , proteinlerin doğru birleşim yaparak yoktan bir canlının meydana gelmesini beklemek gibi bir şeydir...siz oraya neler götürdünüz? siz onların yerinde olsanız aynı şartlarda kaç gün yaşayabilirsiniz? 1 ay -2 ay, yaşar mısınız? hak hukuk verilmiş diyorsanız ya siz gerçekten dağda yaşıyor ve hak hukuk nedir bilmiyorsunuz ya da ben farklı dünyada yaşıyorum. yani en azından istanbulda farklı dillerde (fransızca,almanca.. dillerinde okullar var, kablolu tv de ing, fransızca, almanca yayınlar var). peki bu farklı dillerin sahipleri bu ülkede kaç kişi 5000-10000 kişi , peki ya kürtler. peki kimler bu ülke için can verdi? fransızlar mı ,almanlar mı? sen bir subayın hastanede sedyede yarı baygın yatan bir ere yanında a.k'munun kürdü ,gebersin dediğini gözünüzde canlandırın. hadi bu kişiseldir, geçelim..peki bunca yıl omuz omuza savaştığın bir halkın bu istekleri çok mu? bir terör lafıdır ,sürüp gidiyor , YAWW KARDEŞİM BU ADAMLAR RUH HASTASI MI EVLERİNDE SENİN GİBİ RAHAT RAHAT OTURURKEN CANLARI MI SIKILIP DA DAĞA ÇIKIP ,AYLARCA KAR ,YAĞMUR ,AÇ BİR ŞEKİLDE CANLARINI HİÇE SAYIYOR..MAZOŞİST Mİ BUNLAR ,YOKSA UZAYLI MI? BU İNSANLAR ORANIN ŞARTLARINDA YAŞAYAN HALKIN TA KENDİSİDİR.

bir de utanmadan töre cinayeti diyip ordakilerin geri kalmışlığından bahsediyorsun..eee sen utan ...bu halkın doğusu ile batısı arasındaki bu uçurum nasıl oluştu ,bu devlet oralara nasıl ulaşamadı diye soracağına kalkmış bir de üste çıkıyorsun, şaka mı yapıyorsun? o terörist dediğin de ordaki halkın çocuğu .adamın bir çocuğu dağda bir çocuğu askerde. şimdi kime terörist diyecen? adamda , çocukları da bu toprakların ,bu halkın bir parçası.eğer bir sorun varsa halkınla aranda bunu halletmek askerden önce devletin işidir....halletmek yerine ; bunlar kro ,bunlar cahil ,bunlar hala feodalitenin içinde yaşıyor diye diye kenara itiyosan , doğacak sonuçlar senin gibi düşünenlerin suçudur..bugünlere senin kafa yapındakilerle geldik. aradaki sorun 25 yıldır devam ediyor.askerle bitti mi? 25 yıl daha mı devam etsin ;BUNU MU İSTİYORSUN.İSTİYORSAN AHANDA DAĞ ORDA ,GİDİP DE KORUCU OLABİLİRSİN. ama ben sennin gibi düşünmeyenlerin artık ölmesine tahammül edemiyorum...bu halkın çocukları ölmesin artık diyorum..neden mi; bizler insanız , hayvan değiliz ; çok şükür ağzımız var ve konuşarak da sorunların çözüleceğine inanıyoruz. .. ama sen terörle masaya oturmam masalı ile bu halkı uyutup ,sonra da çocuğunu amerikalarda okutup , yalının önünde askerlik yaptırırsan hiç bir şey çözülmez ,daha çok bu halkın çocukları ölür... çok değil ; daha dün kurulmuş bir ülkenin kendi içindeki türkmenlere verdiği hakları biz 90 senelik bir cumhuriyet olarak onlara verirsek ; sorun kalır mı sence.bence kalmaz...ama sen ona da inanmassın , ne de olsa yıllarca bölücü , terörist onlar denildi duruldu...ya bu sorun çözülür , ya da daha çok çocuğumuz ölür ve bizim kanatlarımız altına almamız gerekenler , başkalarının kanatlarına itilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOLOM -- 16 Ekim 2008; 18:42:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: marophat

Barzani buluşması apayrı bir ironidir.

Ama hala anlayamadığım bir nokta var.

Yıllardır Kürtler milliyetçiliğe karşı söylemlerde bulunurken neden Kürt milliyetçiliği yaptı?

Yıllardır solcuyuz diye geçinen Kürtler neden PKK'ya destek verdi?(PKK'nın sol örgüt olmadığını açıklamıştım kapitalistlerden destek alan bir örgür sol olamaz)

Ben kendi adıma çuvaldızı kendime batırdım ve Kürt sorununda çok farklı çözümler ürettim ve başkalarınada bunu anlatmaya kalkıştım.

Bir isteğimde Kürtlerin biraz çuvaldızı kendilerine batırmalarıdır.

-Her ne kadar haksızlığa uğramış olsalarda mücadele yollarında doğruyumu seçtiler ilk önce bunu tartışmalılar.

-Kötü muamele gören sadece onlar mı bunu araştırmalılar.

-Her kötü muamele gören millet ayılıkçı hareketlere katılmak zorunda mı bunu tartışmalılar.

-Silaha sarılıyor diye ülkücü gruplara kızdılar ancak kendileride silaha sarıldılar bunu tartışmalılar.

Ben Kürtlerin uğradığı haksızlıklar konusunda haklılıklarını söyledim.Ancak mücadeleleri konusunda çoğu zaman onların yanında olmadım.

Çünkü kendilerine yapılan saygısızlığa çok daha büyük ayıplarla karşılık verdiler.Daha doğrusu yapılan "kışkırtmalara" hemen kandılar.

barzani ile buluşması nın yanlışlığı nedendir? sen kabul etsen de etmesen de orda bir ülke var..ve eğer sen onunla bağdaşamazsan sana karşı başka bir ülke!! tehdit olarak sana o ülkeyi kullanması çok zor değil...deve kuşu gibi kafamızı kuma gömerek kendimizi kandırırz...bıktım artık sınırımdakilerin düşman ilan edilmesinden.
    bilirsin , ezilen halkın milliyetçiliği olmaz.ama bu gidişle ne yazıkki doğrulacak bu milliyetçilik.pkk sol bir örgüttür.ama sana göre emperyalistlerden yardım aldığı için değildir..bu yanlış...silah ve mühimmat desteği için onlara muhtaçtır..oturup da havan topunu kendi kendilerine yapamazlar herhalde..kimse kılıç kalkanla veya tek kurşun atan silahlarla savaşmıyor...onlar da bu gerçeği biliyor olsa gerekler...kötü muamele elbetteki sadece onlara değil.ama ne yapsalardı? sadece bize değil diyip otursalar mıydı...ayrılıkçı mıydılar bugüne kadr.değillerdi..bunu birçok dile getirdiler.ama bilindiği üzere bunu bizim basın veremez...çünkü sorunu çözmek istemeyenlere bir damga gerekiyordu...misal masaya oturma söylemlerinin sıklaştığı bir zaman bizim başımızdakiler "onların samimiyetine inanmıyoruz " açıklamasını yaptılar..onlar da samimiyet göstergesi ve anlaşma garantisi ile 5 üst düzey (en üsttekiler değil) adamı örgütün rıxzası ve kendi istekleri ile gelip teslim oldular...sonuç susuldu ve 5 adam hapse atıldı..yani teslim olmalarıyla kaldılar...sizce kim ayrılıkçı? ülkücüler dağa çıkmadılar , şehirdeler.ve saldırdıkları da silahsızlardı.(80 leri bilir misin bilmem.ama yıllarca benim pederden odtü yıllarını dinlediğim için biliyorum)...he unutmadan saldırdıkları arasında 6. filoyu denize döken solcular da var...kim birleştirici , kim bölücü iyi düşünmek gerek...onları yok sayıp ,görmezden gelenler mi , ordaki halkı sefalet dolu kadelerine teslim edenler mi yoksa isyan edenler mi? siyasi mücadele yapma şansları var mı sizce? partileri kaç kez kapatıldı? üstelik maskeli bir kaç kişi bayrağı yere attığı için bile ceza aldı? aaa acaba kim bu maskeliler..ve gene kapanma noktasına geldiler.

• PKK sol bir örgüttür dersen beni yiyip bitirirsin işte.

Hergün objektif olmaktan uzaklaşıyoruz.PKK silah için emperyalistten silah desteği alıp emperyalizmle mi savaşacak?Yapmayın allahaşkına.

Ben bugün TSK'ya nasıl eleştiri yağdırıyorsam sende bugün PKK'ya aynı şeyi yapmak zorndasın.

Ben sana ülkücüleri savunmuyorum hatta bugün okulumuzda yapmış oldukları bakından dolayı kızgınlığım bir kat daha arttı ancak siz hala kalıplaşmış görüşlerinizin arkasındasınız.

Barzani meselesine gelince.Barzani Türkiye'ye hangi gün saygı göstermiş ki ben ona saygı göstereyim.Atalarımın kanıyla çizdiğimiz sınırlarla dalga geçen,bu sınırları kabullenmeyen,bizlere hakaret yağdıran insanları nasıl kabul ederim?

Birşey daha var.bugün PKK'nın eylemleri arasında DİSK gibi devrimci sendikaların binalarına saldırılarda vardır.PKK solun adını kirletmekte kullanılmış bir emperyalist maşadır.PKK sol değil bizzat solun katledicisidir.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marophat -- 16 Ekim 2008; 19:42:28 >

• @Lolom,

1- Bir fabrika kurulurken milliyetçi duygulara esir olunarak değil; enerji, işgücü, potansiyel pazara uzaklık, hammaddeye yakınlık gibi kriterlere bakılarak kurulur. Bu nedenle fabrikalar genellikle limanlara yada büyük metropollere yakın yerlere kurulur.
    2- Fabrikaları devlet değil özel sermaye kurar. Barzaninin iş.yerlerinin çoğu Mersin merkezli. Neden Kuzey Irak'ta değil sordun mu kendine?
    3- Devlet gel seni eğiteyim dediğinde bile tepki vereceksin hemde niye eğitmedi diye eleştireceksin bu çelişki değil mi?
    4- Devlet özel yaşama müdahale ediyor diye eleştireceksin sonra niye halkı sosyalleştirmedi diyeceksin bu çelişki değil mi?
    5- Devlet herşeyi veren baba değil, ortak yaşamı düzenleyen örgüttür. Hep hüplettiği halde niye daha fazla hüpletmiyor diye eleştirilemez.
    6- Devlet herkesin devletidir. Hem ekmeğin has yerini yiyip hem küfredilmez. Diğer etnik unusurlarda devleti vatandaşı.

Kısaca yazdıklarının hiçbirinde haklılık payı yok. Kanaat önderi odur ki cehaleti körükleyip rant sağlamak yerine halkını geliştirir. Kürtler geri diye bunun suçlusu diğer unsurlar görülemez. İlkel feodal gettosal yapıya bak suçlu o. Mağdur olan diğer unsurları suçlama basitliğine düşmek yerine asıl düşmanı gör ve onunla mücadele et. Suçlu ilkellik diğer etnik unsurlar değil.

pkk faşist bir örgüttür.

• Bir Kürtün neden Türkler tarafından ''Türküm''demesi istenir hep merak etmişimdir.Bunu humanist bakış acısıyla soruyorum.Bana garip geliyor.O insan senin özünü oluşturan dilden,kültürden gelmedi ki hayatı senin gibi algılamadı ki ülke ve devlet ile ilgili refleksleri senden farklı.Ama tabi olayı ulus-devlet mantığına sokunca işler değişiyor herkes bu kalıptan konuşuyor.Herkes Türk olmalıdır deniliyor.Ama bunu sormak istiyorum.Bu süreçte Türkler ne kaybetti.?nelerden vazgeçti.Bakın bunu humanist bakış açısıyla soruyorum.Art niyet yok.Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kemomando

Bir Kürtün neden Türkler tarafından ''Türküm''demesi istenir

Çünkü Türkiye'de yaşayan herkes Türk'tür. Anayasa Madde 66.

Tavuğun kendine kaz demesi o'nun tavuk olduğu gerçeğini değiştirmez.
  • quote:

PKK sol bir örgüttür dersen beni yiyip bitirirsin işte.

Hergün objektif olmaktan uzaklaşıyoruz.PKK silah için emperyalistten silah desteği alıp emperyalizmle mi savaşacak?Yapmayın allahaşkına.

Ben bugün TSK'ya nasıl eleştiri yağdırıyorsam sende bugün PKK'ya aynı şeyi yapmak zorndasın.

Ben sana ülkücüleri savunmuyorum hatta bugün okulumuzda yapmış oldukları bakından dolayı kızgınlığım bir kat daha arttı ancak siz hala kalıplaşmış görüşlerinizin arkasındasınız.

Barzani meselesine gelince.Barzani Türkiye'ye hangi gün saygı göstermiş ki ben ona saygı göstereyim.Atalarımın kanıyla çizdiğimiz sınırlarla dalga geçen,bu sınırları kabullenmeyen,bizlere hakaret yağdıran insanları nasıl kabul ederim?

Birşey daha var.bugün PKK'nın eylemleri arasında DİSK gibi devrimci sendikaların binalarına saldırılarda vardır.PKK solun adını kirletmekte kullanılmış bir emperyalist maşadır.PKK sol değil bizzat solun katledicisidir.

Edit:İmla

üstte de yazdım , silahlar kılıç kalkan değil...kullandıkları silahları elbetteki bir yerden temin etmek zorunda.senin mantığında toptan yokolurlardı...biraz mantık...misal gelir kaynakları arasında uyuşturucu da var..ama uyuşturucu üretmiyorlar ,uyuşturucu satmıyor..uyuşturucu geçişlerine izin veriyorlar (kendi ellerindeki bölgelerinden) ve buna karşılık kilo başına para alıyor...buna ayakta kalmak için muhtaçlar ...ha ama bunu eleştirecekseniz önce biz zamanlar ki bir başbakanımızın mecliste ve hatta dünyanın en saygın haber gastelerindeki uyuşturucu ile ilgili haberine bakın.....disk binasına da saldıranların onlar olduğunu düşünüyorsan yandık zaten.bir örgüt yaptığı tüm eylemleri üstlenmek zorundadır aksi durumda kendi tabanını bitirir...çünkü kendi tabanı yaptıklarını her zaman haklı görür...üstlerinin red etmesi yaptıklarına olan inançlarını yitirtir...bu her zaman böyle olmuştur... barzaniye gelince; sen onu tanımıyorum , terörist dersen onun da sana dediklerine gücenme hakkın yok...aksi biraz komik kaçar , kendini ne zannediyorsuna gelir.yani sen herşeyi söyleyebilirsin ve onu tanmazsın ama sen ondan her türlü saygıyı beklersin..biraz komik ve bencilce gelmiyor mu kulağa..bana öyle geliyor çünkü...biraz onların da haberlerini izleyin...böylece sürekli tek taraflı bakış açısı daha objektif bakış açısına dönecektir.

• quote:

quote:

bir üstteki sorularınıza cevap verecekken bu yazıyı gördüm.ve cevap yazma gereği duymuyorum ,kusura bakmayın...son cümleninizde pkk faşisttir diyip bu cümleyi yazdıysanız ya sizin aklınız çok karışık ya da başka bir sorun var demektir.sorununuzun çözülmesi dileğiyle..
    neyse güzel bir sözle veda ediyorum , yazabileceklerimi yazdım çünkü; " farklılıklar dünyanın güzellikleridir , farklılıkları görenler en zengin insalardır. farklılıkları kutsayalım".ben taksimi çok seviyorum ; çünkü orda yürürken aynı kaldırımda saat satan bir afrikalı ile yanından 4 eşli bir arabı geçerken görebilir ; saçları rengarenk boyalı bir çocukla bir travestinin peşi sıra geçtiğini görebiliriz..işte ben bu farklılıkları bir arada birbirine deymeden aynı anda görmeye bayılıyorum..size de tavsiyem eğer istanbuldaysanız biraz taksimde oturup çevreyi huzurla izleyin.belki dünyanın tekillikle değil , çoğullukla güzel olduğunu göreceksiniz..ve o afrikalının ,o arabın türk olmamasına seviniyorum...zaten bir gün eninde sonunda dünya tekil olacak...ben bugün bu güzellikleri gördüğüm için şanslı görüyorum kendimi..ama bir de şu faşist ,militarist düşüncelerin hiçbiri olmasa dünya çiçek gibi olacak...başka bir şey yazmamamın sebebi ,bundan sonra yazılacaklar karşılıklı olarak birbirimizin fikirlerini değiştirmek için zorlama gibi olacaktır.ve belki aradaki bu saygı çerçevesi kalakcaktır..misal şimdi konudışında yazıyor olsaydık , hakaretler küfürler havada uçuşurdu..buranın seviyesi güzelmiş..neyse artık zamanla fikirler değişir veya değişmez.ama fikirlerin de en hayırlısı olması umuduyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOLOM -- 16 Ekim 2008; 21:44:13 >

• quote:

Bir Kürtün neden Türkler tarafından ''Türküm''demesi istenir hep merak etmişimdir.Bunu humanist bakış acısıyla soruyorum.Bana garip geliyor.O insan senin özünü oluşturan dilden,kültürden gelmedi ki hayatı senin gibi algılamadı ki ülke ve devlet ile ilgili refleksleri senden farklı.Ama tabi olayı ulus-devlet mantığına sokunca işler değişiyor herkes bu kalıptan konuşuyor.Herkes Türk olmalıdır deniliyor.Ama bunu sormak istiyorum.Bu süreçte Türkler ne kaybetti.?nelerden vazgeçti.Bakın bunu humanist bakış açısıyla soruyorum.Art niyet yok.Saygılar.

sizi de tebrik ederim. güzel bir noktayı görmeyi başarmışsınız. hepimiz bu ülkenin bir vatandaşıyız.ama herkes aynı ırktan değil...almanyadaki tüm vatandaşlar alman mı acaba sormak lazım.değiller değil mi? ordaki türklere veya kürtlere veya diğer ırktakilerere ne mutlu almanım dedirtiyorlar mı? sanmam...

• Ne Mutlu Türk'üm Diyene sözünü anlayamadık hala.Ha ilkokulda andımız okutulmasına karşıyım o ayrı mesele ama Atatürk'ün sözü sürekli yanlış yorumlanıyor.

Atatürk'ün bu sözü etnik köken belirmemiştir.Yani Ne Mutlu Türk Doğana dememiştir.

Etnik kökenlerimize karışmamış bizi tek bir ulusal kimlikte toplamıştır.Etnik kökenleri hiçbir zaman inkar etmemiştir.

Bu sözü bugün her iki tarafta yanlış yorumluyor.Kimse bu sözü anlamamış ben ona yanarım.Atamızın kemiklerini sızlatmayın lütfen.
  • quote:

Ne Mutlu Türk'üm Diyene sözünü anlayamadık hala.Ha ilkokulda andımız okutulmasına karşıyım o ayrı mesele ama Atatürk'ün sözü sürekli yanlış yorumlanıyor.

Atatürk'ün bu sözü etnik köken belirmemiştir.Yani Ne Mutlu Türk Doğana dememiştir.

Etnik kökenlerimize karışmamış bizi tek bir ulusal kimlikte toplamıştır.Etnik kökenleri hiçbir zaman inkar etmemiştir.

Bu sözü bugün her iki tarafta yanlış yorumluyor.Kimse bu sözü anlamamış ben ona yanarım.Atamızın kemiklerini sızlatmayın lütfen.

atan kemiklerini sızlatan yokki

bu hatayı yaptı aynen bu ...

türk bi ırk adıyken sen neden ulke ismi koyup sonrada burada yaşayanlara koyduydum ben bunu dersin ki ?

• O zamanki Kürt nüfusuyla Türk nufüsu arasındaki farkı düşün.Türk nüfusu Kürt nüfusunun kat be kat üstündeydi.Peki ne isim verecekti bu ülkeye söylesene?

Ayrıca Türk isminin ırk ismi olup olmadığı konusunda hala tarihçiler anlaşamamakta.

Ayrıca dünyada milletin ismiyle oluşan dünyaca ülke varken bu bir yanlışmıdır diye sen iyice bir düşün bakalım.Ayrıca Atatürk ulus devleti kavramını bu yüzden bizlere kazandırdı.Kaçıncı kez söyliyecem ben bunu yahu.

Ulus devlette ayrı ayrı etnik köken belirilmez sadece bir kimlik vardır ancak insanların etnik kökenleri reddedilmemiştir.

Bunu anlayamadıysanız yanlış Atatürk'e değil size ait.

Bırakın Atatürk'ü faşistmiş gibi göstermeyi yeter artık.Hiçbirşeyi irdelemeyip kalıplar üzerinden konuşmayın artık.Hele ki konu Atatürk'se.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marophat -- 17 Ekim 2008; 13:58:54 >

• quote:

O zamanki Kürt nüfusuyla Türk nufüsu arasındaki farkı düşün.Türk nüfusu Kürt nüfusunun kat be kat üstündeydi.Peki ne isim verecekti bu ülkeye söylesene?

Ayrıca Türk isminin ırk ismi olup olmadığı konusunda hala tarihçiler anlaşamamakta.

Ayrıca dünyada milletin ismiyle oluşan dünyaca ülke varken bu bir yanlışmıdır diye sen iyice bir düşün bakalım.Ayrıca Atatürk ulus devleti kavramını bu yüzden bizlere kazandırdı.Kaçıncı kez söyliyecem ben bunu yahu.

Ulus devlette ayrı ayrı etnik köken belirilmez sadece bir kimlik vardır ancak insanların etnik kökenleri reddedilmemiştir.

Bunu anlayamadıysanız yanlış Atatürk'e değil size ait.

Bırakın Atatürk'ü faşistmiş gibi göstermeyi yeter artık.Hiçbirşeyi irdelemeyip kalıplar üzerinden konuşmayın artık.Hele ki konu Atatürk'se.

sen turkiyeyi o devletler le karıstıramazsın efendi
    cok seviyosan ırkcılıgı git o ulkelerde yasa
    sen ataturk u yanlışsız bi insan olarak düşünemezsinki? sen peygamber sanıyon herhalde
    bende ataturku severim ama hatlarıda oldu buda ogun belli olmadı ama yavas yavas ortaya cıkıyo
    ya sen hala cıkmıs ulus devlet kokoen belirlemez ?
    abi amerika neden belirlemedi onu anlat bana ya ingilzler gucluydu veya almanlar neden batı almanya batı ingiltere olmadı bu isim ?
    atatürk faşist deildi bunu bende biliyorum... ama sizi dinleyen faşist sanar bunuda biliyorum...

Emperyalizm e karşı mucadele veren bi insanın kurdugu devleti, diger emperyalist devletler boyleydi buda boyle olabilir dogrudur diyemezsin bu sacmadır bu anlaşılamaz...

• Çok ilginçsiniz.

Bu ülkeye ne isim verecektik o zaman söylermisiniz?

Anlatmaya çalıştıklarımıda lütfen çarpıtmayın.Milletin adı verilen ülkeler illa faşist olacak diye bir kural yok.Bugün bir Kırgızistan kurulurken Tepera faşistmiydide sen laf uzatıyorsun.

Ayrıca milliyetçiliği faşizmle karıştırma lüksüne sahip değiliz.Bir diğeri milliyetçiliğin sol görüş içinde yer almayacağını/alamayacağını söyleyecek kadar lükse sahip değiliz.

Bir diğeri faşist felan değilim.Olmadım, hiçbir zamanda olmayacağım.
  • Bu meseleyi emperyalizm, sosyalizm, hümanizm, faşizim, militarizm, liberalizm, Atatürkçülük, iktidar, muhalefet, sağcılık, solculuk ve bunun gibi bütün etiketlerden azade, sadece doğru-yanlış muvacehesinden tartışılmasını isterdim. İster istemez objenin üzerine cebimizdeki etiketlerden birini yapıştırıyor, sonra kalıplaşmış tartışmaları devam ettiriyoruz. Sanırım bu şekilde pek yol alamayız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musvir

Bu meseleyi emperyalizm, sosyalizm, hümanizm, faşizim, militarizm, liberalizm, Atatürkçülük, iktidar, muhalefet, sağcılık, solculuk ve bunun gibi bütün etiketlerden azade, sadece doğru-yanlış muvacehesinden tartışılmasını isterdim. İster istemez objenin üzerine cebimizdeki etiketlerden birini yapıştırıyor, sonra kalıplaşmış tartışmaları devam ettiriyoruz. Sanırım bu şekilde pek yol alamayız.

Evet arkadaş haklı bu konuda etiket yapıştrmayalım ondan sonra bu kalıplar üzerinden yorum yapılıyor.Saygılar
  • quote:

Çok ilginçsiniz.

Bu ülkeye ne isim verecektik o zaman söylermisiniz?

Anlatmaya çalıştıklarımıda lütfen çarpıtmayın.Milletin adı verilen ülkeler illa faşist olacak diye bir kural yok.Bugün bir Kırgızistan kurulurken Tepera faşistmiydide sen laf uzatıyorsun.

Ayrıca milliyetçiliği faşizmle karıştırma lüksüne sahip değiliz.Bir diğeri milliyetçiliğin sol görüş içinde yer almayacağını/alamayacağını söyleyecek kadar lükse sahip değiliz.

Bir diğeri faşist felan değilim.Olmadım, hiçbir zamanda olmayacağım.

sen ister faşist ol ister komunist ... amerikanın ab nin cok sevdigi insanlarsınız bu olduktan sonra yemişim ne oldduguunuzu ...
  • quote:

quote:

Argoda "Allah mısın lan sen!" diye bir kelime grubu bulunuyor. .. hep kullanmak istemişimdir ama nasip olmuyor bir türlü..
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

quote:

quote:

Argoda "Allah mısın lan sen!" diye bir kelime grubu bulunuyor. .. hep kullanmak istemişimdir ama nasip olmuyor bir türlü..

Verilecek cevap olmadığında düşülen aciziyet durumunun göstergesidir. Üzüldüm sizin adınıza.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.