Şimdi Ara

Kürtleri Türkleştirmek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
3
Favori
8.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: was

quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

...Eskeza bağımsız bir Kürt devleti kurulursa ...
    Bunları düşündükçe bütünlük yanlısı bir Türk olarak içim acıyor...

Aşağıdaki tüm cümleleri, yurdumun bölünmemesi yanlısı bir Türk olarak söylüyorum.

"Eskaza bir kürt devleti kurulursa" cümlesini sarfetmemenizi dilerdim.
    Kürtler eskaza da olsa bir devlet olma hakkına sahiptirler. Nitekim oldular bile.
    Çünkü modern çağda ulaşılan evrensel insan hakları evrensel boyutu itibariyle bu gereklidir.
    Şunu biraz tahlil edelim:
    *Kürtlerin dünyadaki nüfusu 25 milyon kişidir.
    **Kürtler,Dünyanın en kalabalık "Devletsiz halkı"dır.
    ***Bir avuç 300 bin nüfuslu İzlanda ya da tutsiler-yamyamlar dahi devlet olmuşlardır.
    ****İnsan Hakları Evrensel Beyanına göre ulusların "Kendi kaderini tayin hakkı" vardır.
    Şimdi eskaza Kürtler devlet olunca niye kızacağız, kıskanacağız ya da bozulacağız ki?

Tutsiler ne zaman devlet olmuş ? Ayrıca Tutsiler terimini anladıkta avukat bey yamyamlar ne oluyo onu anlayamadık? Yakışıyormu size?

• quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube
    ...avukat bey yamyamlar ne oluyo onu anlayamadık? Yakışıyormu size?

İdi Amin gibi adamlardır yamyamlar. Biliyorsunuz katliam yapan kişilerdir. Ama devlet olmuşlardır.
    Hem neresi yakışmamışmış bana?
    Madem mesleğimi zikrettiniz, o halde cevap veriyorum:
    Hukuk ve haktan bahsetmek mi yakışmadı bir hukukçuya sizce?
    Doğrusu size neyin dokunduğunu tahmin etmek zor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube
    ...avukat bey yamyamlar ne oluyo onu anlayamadık? Yakışıyormu size?

İdi Amin gibi adamlardır yamyamlar. Biliyorsunuz katliam yapan kişilerdir. Ama devlet olmuşlardır.
    Hem neresi yakışmamışmış bana?
    Madem mesleğimi zikrettiniz, o halde cevap veriyorum:
    Hukuk ve haktan bahsetmek mi yakışmadı bir hukukçuya sizce?
    Doğrusu size neyin dokunduğunu tahmin etmek zor.

İdi Amin Uganda'lıdır.Bahsettiğimiz ülke ise Rwanda.Ne o yoksa her Afrikalıyı aynımı zannediyorsunuz?

Ayrıca bana dokunanı söyliyeyim; neredeyse 1 milyonu katledilmiş bir halkı yamyamlıkla suçlamanız. Her aklı başında insan yamyamlık teriminin ne anlam içerdiğini bilir.Hukuk ve haktan bahsettiğinizi varsaymak afedersiniz ama sizin ukalalığınızdır bayım.Hangi hak hangi hukuk?? Kimin hakkı kimin hukuğu?

Bir an şöyle farzedelim; Uluslararası arenada Hutular tarafından devlet eliyle katliama uğramış olan Tutsileri savunacak olan hangi aklı başında yargıç hangi aklı başında avukat ''müvekkilim olan yamyamlar bir diğer yamyamlar tarafından zulüm görmüştür'' deme küstahlığını kendisinde görebilir. Evet sizin yaptığınız işte tamda budur, bir halkı bağlı olduğu coğrafya ve sahip olduğu ten koşullarına göre betimlemek eğer haktan hukuktan bahsetmekse , yerim ben böyle hakkıda hukuğuda kusuruma bakmasın kimse bu vakit. Sizin burada yaptığınıza ''kaş yaparken göz çıkarmak'' denir.Bu forumda bazı arkadaşlar anlaşılan terimler konusunda pek iyi çalışmamışlar,sizde bunlardan birisiniz.

• Türkleştirmek yanlış bi kelime, sanki hayvan evcilleştirmek gibi olmuş.

Benim "türk" anlayışım şudur ; Türkiye cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan ve kendisini bu topragın bi parçası olarak görmüş kişi.

Eger kürtleri türkleştirmek dersen bence herkez türk fakat bilinç olarak türk degiller.Çünkü Türklügün asıl tanımı bana göre ırk olmamalı yukarda belirttigim gibi olmalı ve bu insanlarda bunu böyle bilip benimsemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battı fish yan Gøing -- 14 Ekim 2008; 23:00:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Şayet hem Türk hem Kürt olmayı başarabilirlerse ya da biz öyle olmalarını sağlayabilirsek sorun kalmaz. Nasıl Lazlar hem Türk hem Laz olmayı başarabildilerse... Ama sadece Kürt olarak kalmak istemeleri sorun yaratığı gibi bizim onları sadece Türk yapmaya çalışmamız da sorun yaratır.

işte bunun altına imzamı atarım

Beni anlamanıza sevindim. Ayrıca şunu ilave etmek istiyorum. Dikkat ederseniz "yarı Türk yarı Kürt" demedim. Hem Türk hem Kürt dedim. Yani hem ulus olma bilincine varacak hem de etnik kökeninin kültür mirasını koruyacak. Alman vatandaşı olan bazı türk kökenliler bunu başarmış. Yani hem türk hem alman olmuş. Hem Türk gibi türk hem alman gibi alman. Çünkü cebinde o ülkenin kimliğini taşıyor. Ama bir de "yarı alman yarı türk" ler var. Mutant gibi ucube birşeyler. Onlardan bahsetmeyeyim. Aslında yarı türk yarı kürt bir sürü yaratık var. İstanbulda çok rastlayabilirsiniz.

• Bu problemi çözmek için hepimizin üstüne önemli görevler düşüyor. Hatayı hep başkasında aramak yerine artık herkesin iğneyi azıcık kendine batırmasının vakti gelmiştir.

Mesela Kürtler şiddet ve teröre yönelik her türlü yönelimden kendini kurtarmalıdır. Anadil ile ilgili sıkıntılar, asimilasyon, ayrımcılık ve Kürtlerin milleti oluşturan bir unsur olarak iade-i itibarları konusundaki hak iddialarını daha demokatik ortamlarda aramaları gerektiğini anlamalı ve bu konudaki samimiyetlerini herkese göstermeliler.

Kürt olmayanların ise Kürtleri olduğu gibi kabul etmesi gerekiyor. "Laz gibi Türk ol", "Çerkes gibi Türk ol" gibi bir kalıba sokma gayretlerinden artık vazgeçilmeli. Kürtleri ya terörist yada terör sempatizanı görme önyargısının da aşılması gerekiyor. Bu bağlamda her talebin ülkeyi bölmek amacı taşımadığı, bazılarının haklı olabileceği ve özgürlüklerin terörü değil barışı besleyeceği gerçeğini de kabul etmemiz gerekiyor.

Ayrıca vakıaya kan davası gözüyle bakmanın da işi iyice içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini herkesin kabul etmesi gerekiyor. Aksi taktirde söylenen bütün sözler havanda su dövmekten farksızdır diye düşünüyorum.

• Geçen mesajda ufakça bahsettim ama araya kaynamış. Bir davet nedeniyle eğlence yerindeydik. Kürtçe-Türkçe türküler şarkılar yöresel oyunlar oynandı. Hiç bu kadar mahsunlaşıp buruklaşmamıştım.

Orada daha da idrak ettim ki milletler yetim bırakılmamalı. Nasıl ki batı trakya, Kerkük, Azerbaycan, vs. kanayan yaradır. Eskiden anlatılırdı eski Rusya'nın esaretinde iken Bakü'ye Emel Sayın gibi sanatçılar gittiğin de salon hınca hınç dolar Bülbül şarkısı saaltlerce tekrar tekrar okunur o uzuuuuun ALLLAAAAAAAAAAAAAHHHH ! sözcüğüı susayan kişilerin su içmesi gibi söylenirmiş.

Daima iğne bize çuvaldız başkasına yöntemiyle yaşamalı. Bir kürt ki türkçe kelimeyi 7 yaşında çap pat konuşmaya başlıyor. Bu 7 yaş nedir? 7 yaş bilimsel olarak tüm benlik ve sosyal bilincin oluştuğu ve artık bir ömür onun üstüne bina ed,lecek evre. Bu tamamen anne, baba kardeş abi kürtçe üzerine ağlanmış, sevinilmiş, dayak yenilmiş, anne kızmıi yemeğe çağırmış, gülünmüş, kavga edilmiş, acılar yaşanmış, meraklar edilmiş vs. Yani bir hayat yaşanıyor.

Şimdi aynı şeyi türkler düşünelim 7 yaşına kadar böyle bir çekirdek hayatımız oldu sonra kürtçe ile devam. Sanki benim türkçe fıkram yok, türkçe türküm yok, türkçe ağlamadım, babam öldü babama ağıtları türkçe yapmadım, annem yemeğe türkçe çağırmadı... Bunları silip atmak veya uzun bir dönem bunları yok farz etmek ne derce akla mantığa uygundur.

İşte bu hisle bir yerde kürtçe müzik dinlesem bu his kaplar oturur. Sanki acı bir keman hep çalıyordur o orkestrada her ne kadar müzik çok oynak ta olsa....

• was, Atılan ok, kırılan testi geri dönmez... Kelimeleri de enterlamadan düşünmek gerek.. Acaba enter tuşunu kırk boğum mu yapsak....

-----

Herkes kişi olarak nasıl ki diyoruz kendi hayatıdır nasıl yaşarsa öyle yaşar. Dinli olur, dinsiz olur, müslüman olur, mecusi olur bize ne kime ne? Gay olur, fahişe olur, erkek olur, kadın olur bize ne? Biz ancak adaba edebe yasalara uyun olan herkesi kabul etmek saygı ile birlikte olmak zorundayız.

Milletler de aynen öyle... Kürt kürtmüş türk türkmüş kime ne bize ne? İnsanın elinde olmayan özellikleri ile yargılamak kimin haddine? Zenci zencidir beyaz beyazdır o kadar. Kimse bunları isteyerek ya da istemeyerek seçmedi. O zaman kavga niye...

Bırakalım devlet olacaklarsa olsunlar. Ne yani ilahi ya da doğal kimliklerini zoraki değiştirecek gücümüz mü var? Bir kişi kürtse artık o kürttür. İsterse devlet kurar isterse İngiltere'nin egemenliğine katılır isterse Türkiye'nin egemenliğine katılır.

Cinsiyet tercihinde böyle aşırı insancıl bulunan insanlara hayret ediyorum maaalesef milliyet tercihinde niye böyle hümanist değiller? Homoseksüel olmak kişini tercihi diyenler ben kürdüm kürt olarak kalmak istiyorum diyenlere neden böyle müsmaaha veya anlayışlı değiller ?

Kürtlerin ataları o zaman bu ülkeye bağlandılarsa bağlandılar. Bu nasıl oldu nasıl sağlandı bilmiyoruz. Ancak bugün bu halk kendi otonomi yönetimine kavuşmak istiyorsa bizim buradaki tabu anlayışlarımız nasıl engel olabilir ki?

Biliyorum hemen ititraz edeceksiniz. Kimse istemiyor diye? Peki o zaman Türkiye'ye yüzlerce trilyon dolar heba ettiren bu kavgayı kim niye yapıyor? Yüzbinlerce ölenler niye ölüyor?

Belki de böyle daha kardeşçe, eskisinden daha bir yakınlıkla ve daha bir kötü gün dostu gerçek dostlar olarak kalabiliriz de...

Ancaaak ! Kürt kesime de yani bu işin kavgasını sürdüren kesime de bir çift sözüm var? Siz ve yazar kadrolarınız Kürt sorunu çözülsün diyorsunuz? Yıllardır bu iki kelime tabir caizse gevelenip duruyor !

AÇIKÇA ÇÖZÜM NEDİR? Bunu açıkça söylemek gerek ! Devletse devlet. Eğitimse eğitim. Bunu böyle net olarak değil müphem şekilde bildidirseniz Türk halkı da bunun altında başka birşey mi var diye tevehhüm edeip duracaktır...

Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Hare Rama

Milletler de aynen öyle... Kürt kürtmüş türk türkmüş kime ne bize ne? İnsanın elinde olmayan özellikleri ile yargılamak kimin haddine? Zenci zencidir beyaz beyazdır o kadar. Kimse bunları isteyerek ya da istemeyerek seçmedi. O zaman kavga niye...

Bırakalım devlet olacaklarsa olsunlar. Ne yani ilahi ya da doğal kimliklerini zoraki değiştirecek gücümüz mü var? Bir kişi kürtse artık o kürttür. İsterse devlet kurar isterse İngiltere'nin egemenliğine katılır isterse Türkiye'nin egemenliğine katılır.

İlk yorumuna kesinlikle katılıyorum ancak ikincisine katılmam mümkün değil.Herkesi birbirinden ayırmak olur.İki gün sonra Kürtlerde içlerinde bölünüp şuya buya ayrılmaya kalkınca nolacak?

Bu ayrılma sevdası nedendir anlamadım?

• herşeyden önce şu soruyu kendinize bir sorun; devlet halk için mi vardır , halk mı devlet için vardır? ayrıca onların bugüne kadar devlet olma istekleri olmadı. (bu topraklardakileri diyorum) olanları da bir etki zorlamıştır...etkiyi de görmek için biraz doğumuza güneydoğumuza bakmak yeterli olur sanırım.ordaki halkın başına gelenler, yaşam şartları ,herşey ortada...yani siz her kötü etkiyi göstereceksiniz ,sonra da neden ayrılmak istiyorsunuz diyeceksiniz? ayıp olmaz mı? kaç kişi oranın şartlarında yaşamayı kabul eder? (istanbul-ankara-izmir gibi yerlerde yaşayanlara soruyorum) onlar da normal bir insan gibi şartlarını iyileştrmek için çabalıyorlar..neden bu kötü şartlara talim etmeyi kabul etmiyorsunuz diye sormaya kimin hakkı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOLOM -- 15 Ekim 2008; 19:53:56 >
  • Ben önceki yazılarımda,Kürtlerin yaşantıları hakkında yapılması gereknleri,haksızlıkları yazdım.

Onlar okullarda Kürtçe olmamasından şikayetçi bende Türkçe olmamasından şikayetçiyim.

Peki her istediğimiz olmadı diye yeni bir devlet kurmaya mı kalkacağız?Bunu bana açıklasın biri.

Kürtler kötü muamele gördü kabul ediyorum ama bu devlet baştan yaratılırken onlarından ataları kan döktü burda kendi atalarının kanlarına yazık değil mi?Ataları kapitalizme karşı savaş vermişken kapitalizmin amaçlarına hizmet edecek yeni bir devlet nedendir ki?
  • Terör ""ASKER"" devlet(imiz?)in ekmeği hatta tereyağıdır..Terör biterse yada bitirilirse devlet ""SİVİL""leşir,normalleşir,ufku açılır....vs dolayısı ile ekmek de biter..Ama kim ekmeğinin bitmesini ister ki??Kim kameralardan uzak kalmak ister ki??

Irkçılık ""DARBE"" nin olası garantilerinden biridir...Irkçılık biterse ya da bitirilirse kim kiminle ulusal boyutta kavga eder de sorun çıkar??Kim kime böylesine husumet duyar da birilerine ""müdahil"" olma şansı doğar??

++Irkçılığın bitmesine yada bitirilme ihtimaline karşı bile ""ASKER"" devletimiz "Müslümanları" ve "Müslümanlığı" dışlayarak ""yeni kavga unsurunu"" yedekte bekletmektedir..Bu ihtimalde bile İSTEDİĞİ ANDA sivil otoriteyi devirip müdahil sıfatı ile sürekliliğini garanti altına almıştır.

ASKER devletin 40 yıllık bu stratejisine zaten eğitim seviyesi düşük kandırılmış halk da ""şehitler ölmez,vatan bölünmez"" sloganıyla eşlik etmektedir..

Daha yazayım mı?

• Türkiye de anarşizm 50 senedir var. NATO ya girdiğimiz günden beri anarşizm ülkede.Sizce de bu biraz garip değil mi ? Ayrıca anarşizm in biri bitiyor diğeri başlıyor, o da olmadı BAŞÖRTÜSÜ konusu çıkıyor. Birileri sürekli ÖZGÜRLÜKLERİN karşısında.Birilerinin hep KIRMIZI çizgileri var.Birileri hep bizim adımıza karar veriyor. Bu ülkede ben hiçbirşeyin düzeleceğine inanmıyorum.Biri Bizi Kandırıyor ülkesi olduk çıktık.Tartışacak çok konu var ama gerek yok.Benim oğlum okur okur yine BİNA okur, hesabı hep aynı şeyler TV de tartışılıyor.Babam diyor,bizim zamanımızda da terör tartşılırdı.Demirel radyoya çıkar, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, anaşistler devlete hesap verecek dermiş, yine benzer nutuklar.
  • O husümet şimdiden başlatıldı merak etmeyin. Sekülerist olan sekülerist olmayan. Dindar olan dindar olmayan...
    Ordu sindirilecek, her şey güllük gülistanlık olacak. Atatürkçülük bitecek, demokrasi gelecek, herkes herkese saygı duyacak, çiçekler böcekler uçuşacak. Onu bir geçiniz. Böyle düşünenler hayal aleminde yaşıyor. Yakın tarihe bakın. İran devrimi güllerle mi yapıldı...
  • Konu sağa sola garip yerlere giddi gidiyor.İran çok farklı bir yer.Apayrı konu.Oraya girilirse zaten hiç çıkılamaz.Ayrıca devrim İran halkı AÇ KALDIĞI için oldu,siyasi nedenler ikinci plandaydı.İRAN halkı sefalet içiindeyken, İRAN ŞAHI ALTIN tuvalete sıçıyordu.Devrimi komünisti,sosyolisti,dincisi hepsi birden yaptı ama zamanla AYETÜLLAH HÜMEYNİ hepsi yok ederek geriye sadece kendi kaldı vs vs. Neyse konu uzunda uzun gerek yok burada girmeye.
    İRAN-TÜRKİYE benzetmesi çok yanlış.İki ülke aynı rejime sahip olsa yine geçinemezler,SÜNNİ-Şİİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: marophat

Ben önceki yazılarımda,Kürtlerin yaşantıları hakkında yapılması gereknleri,haksızlıkları yazdım.

Onlar okullarda Kürtçe olmamasından şikayetçi bende Türkçe olmamasından şikayetçiyim.

Peki her istediğimiz olmadı diye yeni bir devlet kurmaya mı kalkacağız?Bunu bana açıklasın biri.

Kürtler kötü muamele gördü kabul ediyorum ama bu devlet baştan yaratılırken onlarından ataları kan döktü burda kendi atalarının kanlarına yazık değil mi?Ataları kapitalizme karşı savaş vermişken kapitalizmin amaçlarına hizmet edecek yeni bir devlet nedendir ki?

bak ne güzel herşeyi görüyorsun ama sonuca bir türlü gelemiyorsun...sebebi bu halkın yalanlarla korkutulmuş olması...bu yalanlaral zaten düşmanlık yaratılıyor ve birçok kişi de buna inanarak hizmet ediyor bu kısır döngüye.senin de dediğin gibi;
    1-kürtler de bütün savaşlarda vardı .(asıl cephe savaşları nerde yapıldı nerde kazanıldı.nerde masada kazanıldı? bunu herkes biliyor değil mi? en çok kimin bu savaşlarda öldüğü de biliniyor , en çok ajan olan şehiri de herkes biliyor kabul ediyorum)
    2-bunlara rağmen bu halka kötü davranıldığını da kabul ediyoruz.

eee daha neyi savunabiliyoruz? eşit hak mı verdik , ekonomik yatırım mı yaptık , sosyal yapıyı geliştirecek bir atılım mı yapıldı ,düzgün eğitim mi götürdük? adamların evlerinde bile dillerini konuşmaları yasaktı yakın zamana kadar. şaka gibi ama gerçek..kürtçe konuşan karakola gider falaka yatırılırdı..bazen de daha fazlası..ama o adam zaten türkçe bilmiyor ki...sokakta ağızlarını bile açamazlardı...sonra ne yaptık , dillerini konuşmalarına izin verdik...baaaakkk sennn, izin verdik ,büyük lütufta bulunduk...bu barbarlık , kültür terörü değil de nedir ,sorarım size...bugün istanbul en güzel semtlerinde fransız ,alman , rum ,ermeni liseleri var , peki bu ülke bölünmüş mü bu zamana kadar...yani bu ülkede hiçbir fransız ,alman çocuğu eğitim almazken onarın okulları var ama bu lkenin nüfusunun (geçek rakamlarla) nerdeyse %50 sini oluşturan kürtçe eğitim veren okullar yok...bu mu adalet...ordaki halkın seçtiği partinin milletvekilleri devlet kurumunun memurlarından gördüğü muameleyi hepimiz biliyoruz...bir seçilmişe bir atanmışın davranışını tv lerde gördük (ya da belki siz göremediniz) ..bu halkın seçtiği bir vekile böyle bir saygısızlığı nasıl devlet kurumunun bir memuru gösterebilir...ona gösterilen bu saygısızlığı düşünün , bir de sizce ordaki halka yapılanı hayal edin....bu saygısız memurlar ceza aldı mı? HAYIR. bu saygısızlık diğer partilerin vekillerine yapılsaydı ordaki memurlar tarafından neler olurdu o memurlara? nerden buabiliyor bu küstahlığı yapacak cesareti bu memurlar?

sen bu halka yaptıklarını kendine sormadan neden ayrılmak istiyor bu halk demek sizce doğru mudur? sen siyaset yapan partilerini kapattıkça ,neden dağa çıkıyor bu halk demek ne kadar doğrudur? sen 21. yüzyılda hala bu halka yaptıklarını reva görüyorsan , vay bu ülkenin haline vay ki ne vay...bugün kuzey ırak da kaç dilede eğitim var bliyor musunuz? bunların içinde türkçe de olduğunu biliyor musunuz? peki bunun bir jest olarak yapıldığını söyleyen basına inanıyor musunuz? hayır bu bir jest falan değil , bu zaten onların anlayışı, çünkü zaten %100 türkçe eğitim yapan okulları da vardı. artık biraz kendimize gelelim, her denilene inanmayalım...kanla , anti demokratiklikle beslenenlere dur diyelim...yıllardır bizim bizden başka dostu yoktura inandırıldık...şimdi bizi getirdikleri noktada bu oldu resmen...yunan düşman , rus düşman , ermeni düşman ,kürt düşman, arap arkadan vurmuş bilmem ne bilmem ne....yeter artık , artık şu barbarlıktan sıyrılmamız gerek...millet aya giderken biz bu yalanlarla uyutulmaya devam ediyoruz...askeri ücret 600 ytl , var mı bu parayla geçinecek bir milletvekili veya omuzları kabarık , yok...artık ya medeni bir ülke olucaz ya da bu halk 600 ytl ile yaşamaya devam edecek (ne kadar yaşar orası da meçhul)...geldiğimiz ekonomik durum ortada , geldiğimiz sosyal durumda (uçurumlarda) ortada ve biz hale savaşıyoruz...nereye kadar?

not: söylediklerim alıntı yaptığım kişiye değildir ,geneldir.yanlış anlaşılmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOLOM -- 16 Ekim 2008; 11:31:37 >

• Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

- Kişier ve siyasi partiler kamu tüzelkişilikerinin elindeki basın dışı kitle haberleşme ve yayım araçlarından yararlanma hakkına sahiptir.Bu yararlanmanın şartları ve usulleri kanunla düzenlenir.
    Kanun milli güvenik ve kamu düzeni genel ahlak ve sağlığın korunması sebepleri korunması dısında halkın bu araçlarla haber almasını düşünce ve kanaatlere ulaşmasını ve kamuoyunun serbestçe oluşmasını engelleyici kayıtlar koyamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LOLOM

bak ne güzel herşeyi görüyorsun ama sonuca bir türlü gelemiyorsun...sebebi bu halkın yalanlarla korkutulmuş olması...bu yalanlaral zaten düşmanlık yaratılıyor ve birçok kişi de buna inanarak hizmet ediyor bu kısır döngüye.senin de dediğin gibi;
    1-kürtler de bütün savaşlarda vardı .(asıl cephe savaşları nerde yapıldı nerde kazanıldı.nerde masada kazanıldı? bunu herkes biliyor değil mi? en çok kimin bu savaşlarda öldüğü de biliniyor , en çok ajan olan şehiri de herkes biliyor kabul ediyorum)
    2-bunlara rağmen bu halka kötü davranıldığını da kabul ediyoruz.

eee daha neyi savunabiliyoruz? eşit hak mı verdik , ekonomik yatırım mı yaptık , sosyal yapıyı geliştirecek bir atılım mı yapıldı ,düzgün eğitim mi götürdük? adamların evlerinde bile dillerini konuşmaları yasaktı yakın zamana kadar. şaka gibi ama gerçek..kürtçe konuşan karakola gider falaka yatırılırdı..bazen de daha fazlası..ama o adam zaten türkçe bilmiyor ki...sokakta ağızlarını bile açamazlardı...sonra ne yaptık , dillerini konuşmalarına izin verdik...baaaakkk sennn, izin verdik ,büyük lütufta bulunduk...bu barbarlık , kültür terörü değil de nedir ,sorarım size...bugün istanbul en güzel semtlerinde fransız ,alman , rum ,ermeni liseleri var , peki bu ülke bölünmüş mü bu zamana kadar...yani bu ülkede hiçbir fransız ,alman çocuğu eğitim almazken onarın okulları var ama bu lkenin nüfusunun (geçek rakamlarla) nerdeyse %50 sini oluşturan kürtçe eğitim veren okullar yok...bu mu adalet...ordaki halkın seçtiği partinin milletvekilleri devlet kurumunun memurlarından gördüğü muameleyi hepimiz biliyoruz...bir seçilmişe bir atanmışın davranışını tv lerde gördük (ya da belki siz göremediniz) ..bu halkın seçtiği bir vekile böyle bir saygısızlığı nasıl devlet kurumunun bir memuru gösterebilir...ona gösterilen bu saygısızlığı düşünün , bir de sizce ordaki halka yapılanı hayal edin....bu saygısız memurlar ceza aldı mı? HAYIR. bu saygısızlık diğer partilerin vekillerine yapılsaydı ordaki memurlar tarafından neler olurdu o memurlara? nerden buabiliyor bu küstahlığı yapacak cesareti bu memurlar?

sen bu halka yaptıklarını kendine sormadan neden ayrılmak istiyor bu halk demek sizce doğru mudur? sen siyaset yapan partilerini kapattıkça ,neden dağa çıkıyor bu halk demek ne kadar doğrudur? sen 21. yüzyılda hala bu halka yaptıklarını reva görüyorsan , vay bu ülkenin haline vay ki ne vay...bugün kuzey ırak da kaç dilede eğitim var bliyor musunuz? bunların içinde türkçe de olduğunu biliyor musunuz? peki bunun bir jest olarak yapıldığını söyleyen basına inanıyor musunuz? hayır bu bir jest falan değil , bu zaten onların anlayışı, çünkü zaten %100 türkçe eğitim yapan okulları da vardı. artık biraz kendimize gelelim, her denilene inanmayalım...kanla , anti demokratiklikle beslenenlere dur diyelim...yıllardır bizim bizden başka dostu yoktura inandırıldık...şimdi bizi getirdikleri noktada bu oldu resmen...yunan düşman , rus düşman , ermeni düşman ,kürt düşman, arap arkadan vurmuş bilmem ne bilmem ne....yeter artık , artık şu barbarlıktan sıyrılmamız gerek...millet aya giderken biz bu yalanlarla uyutulmaya devam ediyoruz...askeri ücret 600 ytl , var mı bu parayla geçinecek bir milletvekili veya omuzları kabarık , yok...artık ya medeni bir ülke olucaz ya da bu halk 600 ytl ile yaşamaya devam edecek (ne kadar yaşar orası da meçhul)...geldiğimiz ekonomik durum ortada , geldiğimiz sosyal durumda (uçurumlarda) ortada ve biz hale savaşıyoruz...nereye kadar?

not: söylediklerim alıntı yaptığım kişiye değildir ,geneldir.yanlış anlaşılmasın

Bu en temel doğrulara bile aykırı yazıya ancak alttaki alıntı yazı ile yanıt verilebilir.

......................................

Kendilerini etnik kökenlerini ön plana çıkararak tanımlayan ve kendilerine verilmiş en büyük hak olan ''BU GÜZEL ÜLKENİN, TÜRKİYE'NİN VATANDAŞI OLMAK HAKKINI'' bir kenara iterek, etnik köken üzerinden ırkçılık yapmayı tercih eden bu kitle, bu ülkeye ne vermiştir ve bu sapkın anlayışla ne verebilir ?

Kürtlere soruyorum; neden terör sizde, beşik kertmesi sizde, kız çocuklarını başlık parası adetiyle adeta bir eşya gibi alıp-satmak adeti sizde, her türlü yasadışı işin altından çoğunlukla Kürtler çıkmakta, kapkaç sizde, gasp sizde, ''NAMUS CİNAYETLERİ'' sizde kaçakçılık sizde, uyuşturucu ticareti sizde, bu ülkenin vatandaşı olmayı sindirememek hastalığı sizde, vur-kır-gasp et anlayışı sizde, ÖZELEŞTİRİ yapmamak sizde, nedensiz aşağılık kompleksi sizde, başına kuş pislese devleti ve diğer insanları suçlamak sizde, herşeyi devletten beklemek sizde, asimile edildiği yalanını söyleyip, 21. yüzyıl Türkiyesi'nde tek kelime Türkçe bilmeyen milyonlarca insan sizde, emperyalist devletlerin size sahte bir mazi yapıştırması neticesinde Anadolu'da hiçbir zaman varolmayan, sözde gasp edilmiş hayali bir anavatanınız olduğu yalanını yaymak yine sizde.

Bu ülkeye hiçbir şey vermeden, kaba kuvvet ve vandalizmle, terör ile toprak gasp etmeye çalışma ahlaksızlığı sizde, diyaloğu ve insani ilişkileri es geçip, yakıp yıkarak bu ülkeyi bölmeye çalışmak sizde, Avrupa'ya gidip Türkiye Cumhuriyeti ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında her türlü asılsız yalanları söylemek, bana işkence yaptılar, baskı yaptılar, dilimizi konuşamıyoruz, fırsat eşitliği yok gibi mesnetsiz yalanları söyleyerek siyasi mülteci statüsüyle o Avrupa ülkelerine kapağı atmak, bir parazit gibi yaşayıp oralarda da suç işlemek sizde, sizlerde...

Avrupa'da Türkiye'yi şikayet etmek sözkonusu olunca ''ben Kürdüm'' demek, ama cebinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile Avrupa ülkelerinden herhangi birinde suçüstü yakalandığınızda ''ben Türküm'' demek üçkağıtçılığı sizde, çapulcu terör örgütüne her türlü desteği verip, demokrasi ve insan haklarından bahsetmek, ''şiddeti kınıyorum'' demek sizde, bu yalanları söyleyip bizleri de enayi zannedip, aptal yerine koymaya çalışmak terbiyesizliği ve alçaklığı sizde, bu ülkede yaşayan onlarca farklı etnik kökenden milyonlarca insan, etnik kökenleriyle ilgili en ufak bir sıkıntı çekmezken, özgürce siyaset yapabilirken, milletvekili ve hatta Başbakan bile olabilirken, verdiğimiz Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonucu elde edilmiş Cumhuriyetimizin kazanımlarını içlerine sindiremeyen sömürgeci, etnik soykırımcı, emperyalist devletlerin maşası ve tetikçisi olmak düzenbazlığı NEDEN hep sizde ?

Lütfen bu sorulara yanıt verin, tabii verebilirseniz...

Bu memlekete bugüne kadar ne verdiniz de, ne istiyorsunuz ?

Eğitim diyorsunuz; öğretmen öldüren terör örgütünün katillerini ve elebaşını lider, siyasi irade kabul ediyorsunuz. Dilimizi konuşamıyoruz diyorsunuz; o halde bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli kentlerinde açılmış ''Kürtçe Kursları'' sözde dil öğrenmeye susamış sizlerin ilgisizliği sonucunda neden kapandı ?

Siyasi platformda temsil hakkı diyorsunuz; siyasetinizi etnik ırkçılığa ve bölücülüğe dayalı söylemler, eylemler ve politikalar üzerine kuruyorsunuz.

Yarattığınız terörden 30 bin insan can veriyor... En ufak bir özeleştiri, en ufak bir günah çıkarma yapmıyorsunuz. Sizlerin canı can da, bu ülkeyi ve içinde yaşayan masum insanları terörden korumak için hayatını hiçe sayıp şehit olan ana kuzularının, evlatlarımızın canı patlıcan mı?

İstanbul'da sokaktaki vatandaşlara saldırmak, molotof kokteyli atmak, otobüs yakmak, polise ve sade vatandaşlara, kadınlara, ufacık çocuklara ''kaldırım taşları'' atıp kafalarını yarmak neyin protestosu?

Hangi köhne düşüncenin, hangi barbar anlayışın dışavurumu? Bugüne kadar hangi ''Kürt kökenli'' Türk vatandaşına; hop! sen Kürtsün şu şehre giremezsin, şu işi yapamazsın, şu mesleği icra edemezsin denmiş veya denmekte?

Bu ülkenin en çok para kazanan insanları çoğunlukla Kürt kökenli şarkıcılar, eğlence yeri sahipleri, işadamları, ticaret erbabı, turistik otel sahipleri, eğlence dünyasında; tv'de, gazinolarda iş yapan isimler (İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz, Ceylan, Yılmaz Erdoğan vs.) değil mi?

Hani ne oldu ''fırsat eşitsizliği yalanınıza?''

İşin doğrusu, sizin sorununuz bu ülkeyi terör ile, vurarak, kırarak bölmek!

Bir oldu-bitti yaratarak bu güzelim memleketi parçalamaktır. Bu kadar basit.

Şu çıplak gerçeği artık ilkokula giden küçücük çocuklar bile anlayabilmektedirler. ''KÜRT'' kökenli vatandaşlarımız, eğer bunca kan ve gözyaşı dökülmesine sebep olan bu BÖLÜCÜ IRKÇI TERÖRİSTLERİ hala destekliyorlarsa, KUSURU DEVLETTE DEĞİL, KENDİLERİNDE ARAMALIDIRLAR!

Meydanlarda eller hep zafer işareti, ellerde 30 bin insanımızın katili kanlı terör örgütü PKK'nın afişleri, terörist başı Apo'nun posterleri, yakarız-yıkarız tehditleri ve herkesin malumu ülkemizdeki büyük kentlerde meydana gelen şu son terör olayları...

Çapulcu terör örgütünün hazırladığı ''Şemdinli fiyaskosundan' ' sonra, ellerine para vererek sokaklara salıp polisimize, güvenlik güçlerimize, halkımıza taş ve molotof kokteyli attırdığı küçücük çocuklar...

Çocuğunu terör örgütünün militan olarak kullanmasına müsade ediyorsan, bu kaos ve terör yöntemlerinden medet umuyorsan ve bu yolla bu ülkeyi böleriz, sözde ülkemizi de kurarız diye düşünüyorsan, canın yandığında veya meydanlara saldığın, yak-yık-kır-dök evladım dediğin çocuğunu kendi ellerinle ateşe attığında da bunu devlete fatura edemezsin.

Demokrasiden bahsedip, teröre yol açmak ? İnsan öldürüp hak talep etmek? Bu ne yaman çelişki...

Hak isteyen, hukuk isteyen önce bu ülkenin bütünlüğüne, bu ülkenin insanlarına, toplum kurallarına SAYGI gösterecek. Ülkesine katkıda bulunacak. İNSAN gibi davranacak, yakmayacak, yıkmayacak.

Kısacası; TERÖRİST ile arasındaki farkı yine bizzat KENDİSİ ortaya koyacak. Bu ülkenin güzel insanlarını kendisine inandıracak.

Kürt toplumu yüzyıllardır kendisini sömüren, geri bıraktıran, kulun kula kulluk ettiği ''FEODAL DÜZEN'' denen ilkel sistemden ne zaman vazgeçecek? Ne zaman HANIM FERTLERİNE gereken ''ÖZGÜRLÜĞÜ'' teslim edecek?

Ve neden ülkede en yüksek kadın intiharları Batman'da? Neden aile içi şiddet sorununda ve TÖRE CİNAYETİ denen illette ekseriyetle Kürt kökenli insanların yaşadığı iller başı çekmekte? Büyük şehirlerde kapkaç ve bu tür illegal suçları işleyip, elde edilen yasadışı geliri Terör örgütüne aktarma suçu neden hep Kürt kökenli çocuk ve gençlerde görülmekte?

Neden, neden, neden?

Kürdüm diyen sizler, acaba bu KUSURLARINIZI hallettiniz mi ki, TÜRKLERİ pervasızca eleştiriyorsunuz? Size yer, yaşam hakkı, hak-hukuk vermekten başka ne yapmış bu ülkenin vatandaşları?

Güzel bir atasözü vardır. ''GÖZÜNDEKİ ÇÖPÜ GÖRMEZ, ELALEME ŞAŞI DER!''

Bu özlü söz ülkemizin içine düşürülmeye çalışıldığı ''Kürt fesadını'' ne de güzel anlatıyor değil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: kommodor

Terör ""ASKER"" devlet(imiz?)in ekmeği hatta tereyağıdır..Terör biterse yada bitirilirse devlet ""SİVİL""leşir,normalleşir,ufku açılır....vs dolayısı ile ekmek de biter..Ama kim ekmeğinin bitmesini ister ki??Kim kameralardan uzak kalmak ister ki??

Irkçılık ""DARBE"" nin olası garantilerinden biridir...Irkçılık biterse ya da bitirilirse kim kiminle ulusal boyutta kavga eder de sorun çıkar??Kim kime böylesine husumet duyar da birilerine ""müdahil"" olma şansı doğar??

++Irkçılığın bitmesine yada bitirilme ihtimaline karşı bile ""ASKER"" devletimiz "Müslümanları" ve "Müslümanlığı" dışlayarak ""yeni kavga unsurunu"" yedekte bekletmektedir..Bu ihtimalde bile İSTEDİĞİ ANDA sivil otoriteyi devirip müdahil sıfatı ile sürekliliğini garanti altına almıştır.

ASKER devletin 40 yıllık bu stratejisine zaten eğitim seviyesi düşük kandırılmış halk da ""şehitler ölmez,vatan bölünmez"" sloganıyla eşlik etmektedir..

Daha yazayım mı?

neden tabiri caiz ise "kaçak güreşiyorsunuz "...

Cesaretiniz varsa açık seçik "ORDU PKK'yı KURDU/DESTEKLİYOR" ya da "ORDU ŞERİATÇILARI ÖRGÜTLEDİ ve DESTEKLİYOR" diyin ki tarafınız belli olsun..
    Ona göre hareket edelim..

• kommodor'a cevap gelmiş bile

Bekir Coşkun - Hürriyet

Arkadan vurmak...

İKTİDAR Türk askeri ile anlaşamıyor.

Sorun çıkıyor.

Ama peşmerge ile anlaşıyor...

Talabani ile uzlaşıyor...

Barzani ile buluşuyor...

Anlaşamadığı; Türk ordusu.

*

Ankara’da birisi 6 saat, öteki 6.5 saat süren toplantılardan ilkinden sonra bir bakan Ordu’nun istediği altı maddeden sadece üçünde uzlaşma sağlandığını açıkladı.

6.5 saatlik ikinci toplantıda ise, koordinasyon sağlanamadığı için yeni bir "koordinasyon kurulu" kararı aldılar.

Ama aynı gün Barzani ile Bağdat’ta yapılan 2 saatlik görüşmenin ardından açıklanan sonuç neydi:

Tam uzlaşı...

*

Ben böyle bir iktidar görmedim.

Ülkesini bölmek isteyenlerle anlaşıyor da, ülkeyi bölmek isteyenlere karşı can veren askeri ile anlaşamıyor.

Bunun dibinde yatan ilinti asla PKK, terör, Güneydoğu, barış, güvenlik, müvenlik değildir...

Dibinde yatan:

Askeri sindirmek...

Hırpalamak...

Yıpratmak...

Ve etkisizleştirmek...

Ki yobaz istediği düzeni kurabilsin, ele geçirdiği cumhuriyetin kalelerinde kalabilsin...

Nitekim dün "sistemli saldırılar" diyen Genelkurmay Başkanı’nın sesini duydunuz.

Bir tepki, bir isyan, bir acı değilse ne?..

*

Onlar bizim askerlerimiz.

Hepimiz bunu böyle biliriz.

Sadece yobazlar bunu böyle bilmiyorlar ve her fırsatta askeri arkadan vurmaya kalkıyorlar.

Tamı tamına adı böyledir bunun:

Arkadan vurmak...

Yüreksizlerin, ikiyüzlülerin, döneklerin, kaypakların bildikleri tek yöntemdir...

Arkadan vurmak, arkadan vurmak...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.