Şimdi Ara

Kürtleri Türkleştirmek (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
3
Favori
8.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevap vermekte hiç zorlanacak bir durum yok ama vereyim madem gerekliyse:

Anayasa tanrı yasası olsa dediğine inanılır fakat ülkelerin anayasasında yazan şeyler kesinlikle mantıklı ve kesin doğru şeyler olacak diye bir kaide yok. Anayasa mı bilecek benim hangi kimlikte olduğumu? Yani bu savınızın nesine cevap verilir ki! Faşist bir cümle olduğu apaçık ortada, cevap hakkı vermiyorsunuz ki zaten bu cümleyle.. Tanrıymışcasına emir cümlesi kurulmuş resmen. Anayasa bu memlekette yaşayan herkes aborjindir dese, aborjin mi olacağız? Yani nesini açıklayayım bunun, herkes biraz düşünse, hatta düşünmese, omurilikten direkt cevaplasa aynı şeyi söyler... Anayasa herkesi türk kabul edebilir, sabahları türk kahvesi de içebilir. Bu açıdan saygımız sonsuzdur tabi, kişisel tercihidir.
  • Anayasalar kurucu meclis tarafından yapılır ve özü korunur. Öyle benim anayasa yapıcılığım geldi diye düşünülerek anayasa yapılamaz. Yapabilmek için koşullar bellidir. Savaş kazanılacak, devlet kurulacak ve yeni anayasa yapılacak. Öyleyse siyasi çözüm arayışları beyhude arayışlardır. Kafası değişik argümanlarla karıştırılmış olan Türk unsurların arasından sazan arayışından öte bir şey değildir.
  •  Kürtleri Türkleştirmek

Tamam la herkes türk tamam.. türk tamam türk.. iyi la herkes türk..tamam la
  • cins
    akşam akşam yardın bizi yaaa
    neyse allahda seni güldürsün
    çok hoş ve orjinal cevaplar vermişsin
  • Arkadaşlar çok ilginçsiniz.Faşitslikle suçlandık,AB'nin ABD'nin aradığı adam olduk.Sizlerin kimliğinizi "zorla" değiştirdik.

Benim daha önce yazdıklarımı okumadan yazdıklarıma yorum yapıp bana etiket yapıştıranlara tesüf ediyorum.

Nasıl bu kadar anlayışsız olabiliyorsunuz?

Anayasa sizin hangi kimliğinizi belirliyor?

Etnik kökeninizimi yoksa vatandaşlık bağlarınızımı?

Siz daha vatandaşlıkla, etnik kökenin ayırdını yapamıyorsanız faşist kelimesi size yakıştırılabilir.

Ayrılın.Ayrılında bakın görün noluyor.

AB'nin,ABD'nin istedikleri neymiş o zaman anlarsınız.

Daha etnik köken nedir,devlet yönetimi nedir,ulus develt nedir,Atatürkçülük nedir bilmeden insanlara faşist damgası yapıştırıyorsanız yazık sizlere.
  • Bu coğrafyada yaşayan herkes mutlaka Türk'tür deyince faşist olunmuyor mu şimdi yani? Eğer türk kelimesini etnik köken olarak kullanmıyorsanız herkes anadolulu deseydiniz ya.. daha ideal olmaz mıydı? Şimdi herkes Türk'tür deyince bunun altında herkesi aynı kalıba sokma eğilimi yok mu yani? Yanlış anlıyoruz öyle mi? Kötü niyetimizden saptırıyoruz galiba...
  • Bu coğrafyada yaşayan herkes mutlaka Türk Vatandaşıdır.
  • Etnik köken belirtmiyor o sözler o yüzden herkes Türk'türk derken sadece vatandaşlığın adlandırılmasıdır.Ayrıca Türk kelimesinin faşizmle özdeşleşmesinden rahatsızlık duyuyorum.Ben bugüne kadar hiçbir millette kötü söz söylemedim aynı şekilde benimkinede laf söylenmesinden haz etmiyorum.

Bazıları bana faşist der bazıları faşist anlamadım gitti...
  • Türk kültürü de kendi içinde çeşitliliği savunur ki.Türk kültürü hoşgörü,yenilik ve atılımcılık kültürü şeklinde tanımlarım ben.Yani benim için Türk kültürü demek aslında bir üst kültürdür.

Söylesenize biz kültürümüz içinde 81 ayrı kültürü aynı anda yaşatmıyor muyuz?Türk deyince madem bir kalıba giriyoruz.tekilliğe düşüyoruz.Açıklayın o zaman bu 81 farklı türk kültürü nasıl varolabiliyor?Her farklı şehire girildiğinde insan sanki başka bir şehirdeymiş gibi hissediyor kendini.

Bunlar sadece Türk kültürünü savunmak içindi.Asıl derdim ise şu:

Neden kendimizi tek bir kültüre hapsediyoruz?Neden başka kültürlere bu kadar kapalı yaşıyoruz?Daha doğrusu yaşamaya zorlanıyoruz?

Neden aynı anda Ben Türk'üm dedikten sonra,Aynı zamanda ben bir Hintliyim,aynı zamanda bir Çinliyim,Aynı zamanda Bir Japonum Aynı zamanda Bir Rusum bir İngilizim bir Fransızım Bir İspanyolum Bir Arap'ım bir Mısırlıyım bir Kızılderili, Bir afrikalıyım diyemeyelim?

Madem hepimiz sonsuz büyüklükte bir algoritmanın içinde ufak birer yapay zekayız,ve bazı algoritmalar bir noktadan sonra'DUR'u görüyorneden kendimizi tek bir satıra hapsedip daha ilerileri göremeyelim?Bizim eksik olduğumuz noktalar yok mu?Biz mükemmel bir kültür müyüz?Öyleyse Türklüğü yaşayan herkes tanrı olurdu mükemmelsek.Allah birdir vesselam.insanız biz de ne kadar köklü bir kültüre sahip olsak da kültürümüzde eksik noktalar mutlaka var.Bir başkasının gördüğü bir doğru belki de 100lerce satır birden atlatan bir yola bizi sokacak ve bilemeyiz ki?

Batı akıl kontrolünde çok gelişmişken Doğu kalp kontrolünde çok gelşmiştir mesele

Böyle bazı doğrulardan daha öte bir çok doğru varken dur da durmak sizce ne kadar doğru?ne kadar yanlış?Evrensel doğrularımız yok mu?Birkaç mum ile bu devasa algoritma aydınlandığında ve ümidimiz olduğu sürece hep daha ilerisine daha güzeline gidemez miyiz?eee o zaman?

Gökkuşağı 600-800 nm lik dalga boyunda sonsuz renkte ışıktan oluşsa da birleşince her bir renk olur.
    mavi ışık mı daha çok aydınlatır?Kırmızı mı? yoksa prizmalize edilmemiş ışık mı?

Neden prizmalize edilmemiş bir kültür ile yaşamayı bize öğretmezler de hep kırmızıyı sarıyı maviyi öğretirler?

Asıl düşünülmesi gereken konu budur diye düşünüyorum...

Saygılarımla...

• Ben türklük=faşist demedim ki, genelde bu tarz saçma cümleleri kurmamaya özen gösteriyorum zaten. Kastettiğim şey herkesi türk olduğuna inandırmaya çalışmanın faşizm olduğu...
  • O konuda haklısın benim bahsettiğimse daha farklı birşey.Atatürk'ün bahsettiği Türk'le bazı faşist çevrelerin kullandığı Türk kelimesi aynı değil.

Atatürk'ün "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözüne iyi bakmak lazım."Ne mutlu Türk Doğana" dememiş yani etnik kökenlerle uğraşmamış.Bir diğer konu Kürt vatandaşlar Türk'üm demek zorunda mı?Hayır.Ayrıca bu sözle diğer milletlere aşağılayıcı bir laf söylenmemiş.

İnsanlar bazı sözleri çok yüzeysel yorumluyor.Atatürk'ün kullandığı sözleri yorumlarken Atatürk'ün nasıl birisi olduğunu,politikalarını vs bunları iyi anlamalıyız ilk önce.Ayrıca bu sadece Atatürk için geçerli değil herkes için geçerli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Ben türklük=faşist demedim ki, genelde bu tarz saçma cümleleri kurmamaya özen gösteriyorum zaten. Kastettiğim şey herkesi türk olduğuna inandırmaya çalışmanın faşizm olduğu...

Hayır bu değil sn. cins. Eğer tarih farklı bir şekilde gelişmiş olsaydı ve biz bugün x olsaydık bizler yine x liği yani bütünlüğü savunuyor olacaktık. Türk kim sorusuna vereceğiniz bir yanıtınız bile yok. Muhtemelen Kürtler dışında tüm Anadolu halklarını Türk olarak tanımlayacaksınız ama bunu kendinize bile yüksek sesle dile getiremeyeceğinizden de hiç kuşkum yok. Emperyalizmin kürtlerin kafasına kazıdığı ayrımcılık sizde etken olduğu için siz bunu göremiyorsunuz. Yani faşizmin etkisinde olduğunuzu göremeyip bütünlüğü savunanları faşistlikle suçlamanız sırıtıyor.

Türklüğü savunmak ile Amerikanlığı savunmak özünde aynı şeydir. Nasıl ki Amerikaya savrulanlar Amerikan(burada bile Amerikalı diye çarpıtma yapıyorlar!) ise ve bundan hiç gocunmuyrolarsa, Anadoluya savrulanlarda Türk'tür ve bundan hiç gocunmamalıdırlar. Burada ırkçılığın en küçük bir belirtisi yoktur. Türklük kader birliği yapan Anadolu halklarının genel adıdır. Neden Türk oldu sorusu abestir. Tarih yeniden yaşanamaz ki geriye dönüp değiştirelim. Bugün oynamaya kalkarsak Anadolu halklarının yapışkanını eritmiş oluruz. Bu tamda emperyalistlerin turuncu devriminin temel amaçlarından biridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 19 Ekim 2008; 23:47:27 >

• Aramızda kendilerini türk olarak kabul etmeyen kürt kökenli kişiler var. Bunca sene kürt ırkını ve kürtçe dilini inkar ettik. Bir işe yaradığını söyleyemem. Çünkü iyice sahiplendiler. Üst kimlik alt kimlik zart zurt tartışmaları bence boş. 3 günlük dünyada saçma sapan sebeplerden hır gür çıkıyor. Eskiden kürt kelimesi bile yasaktı, o derece baskı vardı. Şu an haberlerde kürt kökenli vatandaş falan gibi tabirler kullanılıyor. Geçmişten bugüne çok şey değişti. Ben baskı ile bir yere varılmayacağı taraftarıyım. Özgürlük ve anlayış ile sorunların üstesinden gelinebileceğine inanıyorum. 80'li ve 90'lı yıllarda baskı stratejisi denendi ama kürtleri asimile etmekte başarısız oldu. Bu saatten sonra hala aynı strateji üzerinde ısrar etmenin hem gereksiz hem de tehlikeli olduğu görüşündeyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Kastettiğim şey herkesi türk olduğuna inandırmaya çalışmanın faşizm olduğu...

peki sence "t.c sınırları içerisinde yaşayan herkes türktür" demek yerine "t.c sınırları içerisinde yaşayan herkes vatandaşlık gereği olarak bu sınırları korumak ve bütünlüğünü savunmakla mükelleftir" denseydi sorunlar çözülecek miydi? kürt mürt yoktur, kim varsa türktür denmesinden mi kaynaklanıyor sence sadece sorunlar? değil elbette. çözüm önerilerin neler?
  • Günümüze kadar, yeryüzünde BİR IRK tesbit edildiyse, lütfedip o ırkı açıklayacak bilgiden haberdar biri varsa, o ırkı açıklasın.

Bilimsel olarak, kafatasçılığı yapmadan ırkın tarifini yapar mısınız?

Atatürk, hiçbir zaman Türk ırkından söz etmemiştir.

Atatürk, gerçek Türk'ü açıklarken şunu yazmıştır!

"Bugün O TABİAT ÇOCUĞU tabiat oldu, şimşek, yıldırım, güneş oldu, TÜRK OLDU. TÜRK BUDUR: yıldırmdır, kasırgadır, DÜNYAYI AYDINLATAN GÜNEŞTİR!"

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"

Mısır Memlukları/Kölemenler denen devletin asıl adı <<Ed Devletu't Türkiye>> (Türk Devleti) idi!

8 Alman Porofesör Doktorun bu devlet ile ilgili "Tanrılar-Mezarlar ve Bilginleré isimli kitaptaki açıklamalarını "Dönüp Gelinen Aynı Nokta" da defalarca alıntıladım. Hiç bir kimse cevap veremedi!

Yine "Türklerin Tarihi, Pasifikten Akdenize 2000 Yıl" adlı kitap, Fransız Dışişleri bakanlığının desteğiyle yayımlanmıuştır. Bu kitap'tan alıntılar yaptım. Yine hiçbir kimse yanıtlayamadı.

Yine, Kuran-ı Kerimden ve Biyoloji ilminden alıntılar yaptım. Kimse cevap veremedi.

Hep karmakarışık yazdığım ve anlaşılmaz olarak yazdığım yazıldır.

GERÇEKTEN ANLAMAK İSTİYOR MUSUNUZ, YOKSA GERÇEKLERDEN KORKUYOR MUSUNUZ?

Gördüm ki, gerçek bilgi yerine, çıkarcılık ve nemalanmacılık daha baskın geliyor. Diğer bir açıdan: Açlık, sofuluğu (Sûfîliği) bozuyormuş! Sûfîlik de gördüğüm kadarıyla bozulmuştur. İngiliz bilim adamının dediği gibi "Evrim" tamamlanmıştır.

• quote:

Orjinalden alıntı: birturk

"Bugün O TABİAT ÇOCUĞU tabiat oldu, şimşek, yıldırım, güneş oldu, TÜRK OLDU. TÜRK BUDUR: yıldırmdır, kasırgadır, DÜNYAYI AYDINLATAN GÜNEŞTİR!"

Sizce yazdıklarınızda çelişki yok mu? ben bir Türk üm.Ama bunu bir üstünlük olarak görmüyorum.Kültürümü seviyorum gurur duyuyorum.Ama kendimi bulunmaz hint kumaşı gibi görmüyorum.Sizin bir fransızdan,araptan, almandan vs vs den farkınız var mı ki?Yok :) Çünki siz insansınız. KEndinizi ayrıştırmaya çalışsanız da!

Mustafa Kemal Atatürk, dönemin şartı gereği bu şekilde açıklamış olabilir.Ama genelleştirilebilir mi?Sanmıyorum. Günümüz gerçeği önce insan olmaktır.Kendi etnik kökenini övmek değil!

Saygılarımla,

• quote:

Orjinalden alıntı:

Bu pohpohlamalar yüzünden kan gövdeyi götürüyor ülkede.

Hayal, heyula, hülya, sanrı, sanal sözler bunlar.

Dünya ve bölge gerçekleri üstünde ayakta durmak gerek, zamanı geldi-geçiyor...
  • Benim anlayamadigim bir sey var. Yuzyillar boyunca birlikte yasamis bu iki halk nasil oluyorda bu son yuzyilda hatta son 50 yilda bu kadar birbirine giriyor. Yuzyillardir ayni sofrada oturup yemek yememisler mi? Ayni camide namaz kilmamislar mi? Birbirleriyle evlenmemisler mi? Bu kadar ic ice girmis herseyi paylasmis insanlar neden bu derece dusmanlar birbirlerine? Acikcasi ben bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 23 Ekim 2008; 19:00:37 >
  • Orjinalden alıntı: Massaimassai

Orjinalden alıntı: birturk

-------------------------------------------

Massaimassai

Bu ülkede okadar çok insan var ki "Türküm" diyor! Türküm demekle Türk olunabilir mi?

- Bak nice insanlar vardır: Türküm, Atatürkçüyüm derler ama Arapların ardından giderler!

-Yine aynı sözleri söyleyipte: Batının ve ABD'nin arkasından giderler!

Türk olmak için: DÜNYAYI AYDINLATAN güneş olmak gerekiyormuş! Onun, bunun kuyrukçusu olmak değil.

Türkiyede yaşayan bütün insanlar: Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları değiller mi? Türküz diyenler de bu cumhuriyetin vatandaşları değiller mi?

Türkiye Cumhuriyetinin: Din, dil, ırk ayırımı yapmadan, Türküz diyebilenlere ne mutlu!!

Bir insanın, Türk olması için, Güneşin dünyamızı aydınlattığı gibi tüm insanları aydınlatacak kişi TÜRKTÜR!

Bir kısım kürtler, ırkçılık yapmuyorlarsa, ne yapıyorlar?

Kürt kardeşlerimiz, kürt ırkından iseler, kanlarından, DNA'larından ispat etsinler, Türküm demiyeceğim. Kürt diye bir ırk varmış deyip bende KÜRDÜM diyebileceğim!

Türklük, bir ırk veya ırkçılık değildir! Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlık belgesidir.

Hitler'in 2750 tıp adamı bir ırktan söz edebildi mi?

Hitler, Saf Alman ırkını yaratmaya mı çalıştı, yoksa Almanya devletinin sınırları içinde bir avuç Yahudinin insanları sömürmesine mi karşı çıktı? Bunu arkasından batı da kapitalizime geçilmedi mi, geçilmedi mi?

Okuduğumuz kitaplar bizleri bilgilendirmek için mi, birşeylerin üzerini örtmek için mi yazılmıştır?

Saygılarımla

Sizce yazdıklarınızda çelişki yok mu? ben bir Türk üm.Ama bunu bir üstünlük olarak görmüyorum.Kültürümü seviyorum gurur duyuyorum.Ama kendimi bulunmaz hint kumaşı gibi görmüyorum.Sizin bir fransızdan,araptan, almandan vs vs den farkınız var mı ki?Yok :) Çünki siz insansınız. KEndinizi ayrıştırmaya çalışsanız da!

Mustafa Kemal Atatürk, dönemin şartı gereği bu şekilde açıklamış olabilir.Ama genelleştirilebilir mi?Sanmıyorum. Günümüz gerçeği önce insan olmaktır.Kendi etnik kökenini övmek değil!

Saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17

Benim anlayamadigim bir sey var. Yuzyillar boyunca birlikte yasamis bu iki halk nasil oluyorda bu son yuzyilda hatta son 50 yilda bu kadar birbirine giriyor. Yuzyillardir ayni sofrada oturup yemek yememisler mi? Ayni camide namaz kilmamislar mi? Birbirleriyle evlenmemisler mi? Bu kadar ic ice girmis herseyi paylasmis insanlar neden bu derece dusmanlar birbirlerine? Acikcasi ben bilmiyorum..

-----------------------------------

Türkle, kürt etle tırnak gibi birbirlerine karışıp kaynaşmışlar. Bu kaynaşmayı kaldıracak birileri var mı? Pkk bölünmek istiyorsa, bütün kürtler bölünmek istiyorlar mı?

İkitaraf arasındaki evlilikleri önce bir araştırsınlar. Ondan sonra bölünürler mi, bölünmezler mi diye düşünülmesi gerekmektedir.

Herkez atıp tutuyor. Fransızların araştırmasına göre, Türkiyede 6, 6.5 milyon kürt varmış.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.