Şimdi Ara

kuru fasulye suda 5 saat beklese problem olur mu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
41.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • normalde 8 -10 saat yada daha fazla bekletiyomuş.

    5 saat bekledikten sonra pişirilse problem olur mu ?

    sanırım gaz miktarı biraz fazla olur.onun dışında bişey olur mu ?



  • sahbaz061 s kullanıcısına yanıt
    S sahbaz061 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)

    anne
    Yapay Zekanın Yanıtı

    Kuru Fasulye Suya Batırılma Süresi

    Kuru fasulyelerin pişirilmeden önce suya batırılması, pişirme süresini kısaltırken besin değerlerini de artırır. İdeal ıslatma süresi ise fasulyenin türüne ve kullanacağın pişirme yöntemine göre değişebilir.

    Kuru Fasulye Kaç Saat Islatılmalı?

    Genel olarak, kuru fasulyelerin 4 ila 6 saat suda bekletilmesi önerilir. Ancak algunsı fasulye türleri, daha kısa veya daha uzun ıslatma sürelerinden fayda görebilir. Örneğin, siyah fasulye 4 saat, barbunya fasulyesi ise 6 saat ıslatılmalıdır.

    Yeterli Islatma Süresinin Önemi

    Kuru fasulyeleri yeterli süre suda bekletmenin birkaç önemli faydası vardır:

    • Pişme Süresini Azaltır: Islatma, fasulyelerdeki sert nişastayı yumuşatarak pişirme süresini önemli ölçüde azaltır.
    • Besin Değerlerini Artırır: Islatma, fasulyelerdeki antioksidanlar ve diğer besinleri serbest bırakarak besin değerlerini artırır.
    • Gaz Oluşumunu Azaltır: Islatma, fasulyelerdeki oligosakkaritleri parçalayarak sindirim sırasında gaz oluşumunu azaltır.

    Dikkat Edilmesi Gerekenler

    • Fazla Islatma: Fasulyelerin 6 saatten fazla suda bekletilmesi, besin maddelerinin kaybına neden olabilir.
    • Suyun Değiştirilmesi: Islatma sırasında suyun birkaç kez değiştirilmesi, fasulyelerden çıkan gazların ve kirlerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
    • Pişirmeden Önce Durulama: Islattıktan sonra fasulyeleri pişirmeden önce iyice durulamak önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)

    anne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)

    anne

    :) :) akşam akşam güldüm sayenizde hocam, öğrencilik hayatı öğrendik bizde mecbur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)

    anne

    :) :) akşam akşam güldüm sayenizde hocam, öğrencilik hayatı öğrendik bizde mecbur.

    Şimdide bir Abi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)

    anne

    :) :) akşam akşam güldüm sayenizde hocam, öğrencilik hayatı öğrendik bizde mecbur.

    Şimdide bir Abi

    Yakıştırdığınız sıfatlar için teşekkür ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)

    anne

    :) :) akşam akşam güldüm sayenizde hocam, öğrencilik hayatı öğrendik bizde mecbur.

    Şimdide bir Abi

    Yakıştırdığınız sıfatlar için teşekkür ederim

    Oldu sana Kardeş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)

    anne

    :) :) akşam akşam güldüm sayenizde hocam, öğrencilik hayatı öğrendik bizde mecbur.

    Şimdide bir Abi

    Yakıştırdığınız sıfatlar için teşekkür ederim

    Oldu sana Kardeş.

    Hala, dayı, amca bu iş uzayıp gidecek galiba




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)

    anne

    :) :) akşam akşam güldüm sayenizde hocam, öğrencilik hayatı öğrendik bizde mecbur.

    Şimdide bir Abi

    Yakıştırdığınız sıfatlar için teşekkür ederim

    Oldu sana Kardeş.

    Hala, dayı, amca bu iş uzayıp gidecek galiba

    İnşallah Finalde Akraba Çıkmayız Enişte.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)

    anne

    :) :) akşam akşam güldüm sayenizde hocam, öğrencilik hayatı öğrendik bizde mecbur.

    Şimdide bir Abi

    Yakıştırdığınız sıfatlar için teşekkür ederim

    Oldu sana Kardeş.

    Hala, dayı, amca bu iş uzayıp gidecek galiba

    İnşallah Finalde Akraba Çıkmayız Enişte.

    Kuru Fasulye ne oldu acep?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    quote:

    Orijinalden alıntı: musa_emir_2008

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Dediğiniz gibi 10 saat felan beklemesi gerek ama o kadar bekletilmezse problem olacağını sanmam biraz küçük kalabilir fasulyeler fakat kısık ateşte uzun süre pişirilse belki o şekilde problem giderilmiş olabilir.

    Afiyet olsun, pilavı unutmayın :)

    anne

    :) :) akşam akşam güldüm sayenizde hocam, öğrencilik hayatı öğrendik bizde mecbur.

    Şimdide bir Abi

    Yakıştırdığınız sıfatlar için teşekkür ederim

    Oldu sana Kardeş.

    Hala, dayı, amca bu iş uzayıp gidecek galiba

    İnşallah Finalde Akraba Çıkmayız Enişte.

    Kuru Fasulye ne oldu acep?

    Pilav Üstü Kuru yanında da ayran izmirin kızları şahbaz sana hayran şahbaz sana hayran ooo ooo




  • :::::::::SON DAKİKA ::::::::::

    fasulye pişiyor..

    1 saat 15 dakika haşladım.

    yarım saattir de pişmekte.

    biraz sert. 15 - 20 dakikaya olur gibi.

    pirinç kalmadı.sadece şehriye var.arpa ve tel.sadece arpadan pilav oluyomuş ama uğraşmak istemiyorum açıkçası.

    yorumlarınız için teşekkürler.hepsi çok güzeldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    :::::::::SON DAKİKA ::::::::::

    fasulye pişiyor..

    1 saat 15 dakika haşladım.

    yarım saattir de pişmekte.

    biraz sert. 15 - 20 dakikaya olur gibi.

    pirinç kalmadı.sadece şehriye var.arpa ve tel.sadece arpadan pilav oluyomuş ama uğraşmak istemiyorum açıkçası.

    yorumlarınız için teşekkürler.hepsi çok güzeldi.

    O kadar Updullah Yaptık İnsan bir Tabak gönderir.
  • tabakla değil tencereyle yollarım hocam.

    @musa_emir_2008
  • quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    tabakla değil tencereyle yollarım hocam.

    @musa_emir_2008

     kuru fasulye suda 5 saat beklese problem olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musaemirsen -- 10 Haziran 2013; 0:38:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    :::::::::SON DAKİKA ::::::::::

    fasulye pişiyor..

    1 saat 15 dakika haşladım.

    yarım saattir de pişmekte.

    biraz sert. 15 - 20 dakikaya olur gibi.

    pirinç kalmadı.sadece şehriye var.arpa ve tel.sadece arpadan pilav oluyomuş ama uğraşmak istemiyorum açıkçası.

    yorumlarınız için teşekkürler.hepsi çok güzeldi.

    Hadi afiyet olsun..
  • tüylerimi diken diken ettiniz be

    çok saolun.teşekkürler.

    @musa_emir_2008 @sahbaz061
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.