Şimdi Ara

Kuru mama tavsiyeleri!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır sokaktan sahiplendiğim bir Erkek Golden Retriever'ım var.
    Gözüme çok zayıf geliyor tam bilmesem de yaklaşık 2 yaşında ve 26 kilo civarında Goldenlar genelde obur hayvanlardır fakat benim arkadaş hiç öyle değil.Goldenlar suyu çok severler fakat bizimkisi sudanda nefret ediyor galiba köpeğim Golden değil :/ Şaka bir yana ,
    O kadar gün öyle ya da böyle bir şekilde geçirdim fakat artık bir sonuca varmak istiyorum çünkü ne yaparsam yapıyım köpeğime kuru mama yediremiyorum.
    Bazı günler yaş mama bazı günler kıymadır köftedir mamasına katarak veriyorum.Şimdi vay efendim köpeğe köftemi verilir diyenler olur biliyorum baharat zararlı fakat hayvan sokakta kaldığı için o tür şeyleri daha çok sever oldu.Kıyamadığımız için çeşitli şeyler karıştırarak mamasını veriyorum uzun zamandır, bu seferde yaş mamayı yiyip kuru mamayı bırakıyor ya da arada bir kaç kuru mama kaynıyor. Her ay, maması her bittiğinde başka mamaya geçiyorum sıkılıyordur diye düşündüm ama yok denemediğim mama kalmadı.Kullandığım mamalar sırasıyla şöyle ;

Goody > Royal Canın > ProPlan > Acana Kuzulu Elmalı Tahılsız > N&D Domuz Etli Elmalı Tahılsız > Orijen Tahılsız Puppy > Acana Pacifica Dog Balıklı > Hills Kuzu Etli > Acana Kuzu Elma Tahılsız

Goody ile çıktığım yola dünyanın en iyi markalarına kadar geldim. Mamalar hakkında ki araştırmam izlediğim yoldan da belli oluyor. Köpekler için en uygun mamaların tahılsız mamalar olduğunu öğrendim.Alabileceğim en pahalı mama olan Orijeni bile denedim yine fayda yok.Sanırım sorun bizim ev halkında ne kadar söylesem de annem ve babam sürekli köpeğime ev yemeği üç beş veriyorlar oda tabi bunu fırsat bilip "Aaa ben kuru mama yemeyince bunlar tabağıma et koyuyor" diyor. Şuana kadar en iyi yediği mama Acana Kuzu Etli Elmalı oldu bu yüzden en son tekrar onu almayı düşündüm bu aralar acıkırsa arada bir yiyor onuda.Şimdilik açlık grevi yapıyor veterinerin dediğine göre bilerek yapıyormuş o ne kadar inat ederse sizde o kadar edin ev yemeği vermeyin 1 gün yemez 2 gün yemez 3. de acıkır mecburen yer diyor.Bakalım şimdilik karşılıklı inat sürecindeyiz dün hiç bir şey yemedi annemin verdiği 2 köfte hariç ! Artık kesin bir yasak getirmem gerek. Herkes sofraya oturduğunda gelip o 3 numaralı masumiyet bakışını ve ben açım bakışını atıyor ağızdan 1-2 damlada salya akar tabi babamın gözleri dolar ve bir kuzu pirzola gözümüzün önünde boğulur. Geriye kalan Rodinin ağız şapırdatmaları kendi organını yalamaları vs. :) Mutfağa da yasak koydum artık yemek yenirken girmesi yasak gerekirse başka odaya götürüyorum. Sanırım bi 3 saat yürüyüş yapıp ondan sonrada denemek lazım.Ha birde Bafra diyeti denen bir şey varmış çiğ etle besliyormuşsun arkadaşı gerçi daha biz bulamıyoruz eti de sanırım mamadan biraz daha pahalıya geliyor çiğ et daha yararlı diyende var çiğ et verilir mi ulan mal hayvan kendinden geçer saldırgan olur falan diyende var bu konuda da bilgisi olan varsa yorumunu bekliyorum.

Evet sizlerden istediğim kuru mama ile benim gibi imtihanı olan kişilerden yardım bekliyorum. Neler yapabilirim ne verebilirim başka hangi mamayı deneyebilirim?
    Sizlerinde önceden yaşadığı sıkıntılar varsa ne yaparak kurtuldunuz ne yaptınız da köpeğiniz mama yer hale geldi vb. şeyler işte.

• Kuru mamaya alıştırmanın yöntemi şudur. Bu gün sabah severek yediği herhangi bir yiyeceği ver. Akşam hiçbirşey verme, aç yatsın. Sabah uyandığında kaliteli bir kuru mamayı önüne koy. 15dk içerisinde ister yesin ister yemesin, 15dk sonra kaldır. Yemez ise bir sonraki öğüne kadar yiyecek hiçbirşey verme. Akşam yine önüne koy 15dk içerisinde yedi yedi, yemedi 15dk sonra yine kaldır. Sabaha kadar aç kalsın sabah yine aynı.

Bu şekilde devam etmen gerekiyor sürekli. Burada önemli olan köpeğin o mamayı yemek için 15dk zamanının olduğunu bilmesi. Eğer kuru mamayı önüne koyar ve orada bırakırsan asla alıştıramazsın.

Köpek besleme tecrübesi olmayan hayvanseverler tepki göstermeye çalışmadan da belirteyim. Bu tarif ettiğim tüm veterinerlerin önerdiği, hayvanın kendi sağlığı için kuru mamaya alışması için gereken birşey.

Bizim kullandığımız mamalar Orijen, Acana ve ND ağırlıklı. Bu aylarda hava da epey sıcak olduğu için ve bu mamaların da et oranı yüksek olduğu için biraz alerji yaptı. Ben de biraz daha düşük et oranı olan balıklı Trainer marka bir mama aldım. Aşağı yukarı Royal Canin kalitesinde. Türkiye'de varsa bunu da deneyebilirsin.

Edit: Bu evdekilerin başka şeyler vermesinden ben de rahatsızım. Annem köpek için pasta yapıyor, babam da lahmacun veriyor. Fakat bizimki çöp öğütücüsü gibi yediği için kuru mamayı geri çevirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Argonath LXI -- 16 Temmuz 2016; 11:08:38 >

• Argonath LXI kullanıcısına yanıt
    Tabakta hiç bir şey bırakmıyorsa vallaha şanslısınız ne verirsem vereyim her zaman tabakta bir parça bile olsa mama bırakıyor neden oldugunu anlamıyorum her zaman yemediği bir parçada olsa yemek oluyor :) Acana kuzu elma kullanıyorum şuan et oranı %50 civarında pek bir zararını görmedim royalcanın egzama yapmıştı kuzulu mamadan baska bişey kullanmıyorum bu ara.Dediğinizi deniyicem bi ara bahsettiğiniz şekilde yapmıştım 3 gün bir şey yemedi en sonunda açlıktan mecburen yemişti 15 dakika kuralını uygulamaya koyuyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkanKhrmn

Tabakta hiç bir şey bırakmıyorsa vallaha şanslısınız ne verirsem vereyim her zaman tabakta bir parça bile olsa mama bırakıyor neden oldugunu anlamıyorum her zaman yemediği bir parçada olsa yemek oluyor :) Acana kuzu elma kullanıyorum şuan et oranı %50 civarında pek bir zararını görmedim royalcanın egzama yapmıştı kuzulu mamadan baska bişey kullanmıyorum bu ara.Dediğinizi deniyicem bi ara bahsettiğiniz şekilde yapmıştım 3 gün bir şey yemedi en sonunda açlıktan mecburen yemişti 15 dakika kuralını uygulamaya koyuyorum :)

Mecbur yicek bu şekilde başka şansı yok. 15dk kuralı yemezse aç kalacağını öğretiyor mutlaka.
  • Argonath LXI kullanıcısına yanıt
    Arada et ciger vs vermemin sıkıntısı olmaz heralde tabi iştahlı şekilde kuru mama yemeye basladıktan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkanKhrmn

Arada et ciger vs vermemin sıkıntısı olmaz heralde tabi iştahlı şekilde kuru mama yemeye basladıktan sonra

Kuru mamaya alıştıktan sonra sorun yaratacağını sanmıyorum.
  • Benimkiler ne versem yiyorlar, kasaptan çiğ pişmemiş sakatat alıp buzluğa stokluyorum akşamdan eritip sabaha servis ediyorum yağları kemikleri katur kutur öğütüyor.

Kuru mamalarıda hiç ayırt etmiyor bu tamamen huy meselesi bence biraz da hayvanın hareketine bağlı benimkiler mutlu ve hareket edebiliyor bahçede vs. Evde beslenen köpeklerde bu sorunlar ortaya çıkabilmekte ve çok fazla yemeye ihtiyacı olmayabilir enerji harcamıyorsa.

Mesela kuzenimde bir kopek var, bendeyken yemek yiyor onun evindeyken günde bir tabak mamayı bile zor yiyor. Peyniri bile tuzlusunu yemiyor. Yemek seçiyor. Bu tamamen köpeğin alışkanlıkları enerji dengesi ve köpeğin psikolojik durumuile alakalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ucuz kedi maması önerisi
    11 ay önce açıldı
    otomatik mama kapları
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum size benim köpeğim sabah ve akşam hareket ediyor sadece oynayabileceği başka bir köpek yok maalesef ama 1-2 sene içerisinde müstakil bir eve taşınma planımız var o zaman daha iyi olacak en azından bir arkadaş daha alırım yanına rahat rahat takılırlar. Bu arada kemik ev yemeği vs türü şeyleri veterinerimiz önermedi kemik vermeyin zararlı diyorlar sadece çok büyük parçalanmayan kemikler verebilirsiniz dediler oda dişlerini kaşıması temizlemesi için vs. Onun dışında sanırım biraz yormam lazım köpeğimi top at getir oynatayım diyorum atıyorum 3-4 kere getiriyor ondan sonra topu alıp başka yerlere girmeye başlıyor pek hevesi kalmıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkanKhrmn -- 20 Temmuz 2016; 18:58:22 >
  • Evcil bir kopek turuyse daha narin kemik dokunabilir bazen sindirim sorunlari olabiliyor elbette ev yemegi baharatli bende onermiyor ayrica karbonhidratli gidalardan kacinin biskuvi pilav sekerli seyler yasak cok zararli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla benimde denemediğim mama kalmadı en sonalerji olunca Acana kuzu elmalı aldım @Argonath LXIîn bahsettiği yöntemle birazda aç bırakarak alıştırdım. Tek öğün veriyorum zaten artık önlerine koyunca 5 dk da bitiyor mama
  • Bir ara aynı durumda olan arkadaşım Hill's Kuzulu'ya başladı, işe yaradığı için 3 yıldır da devam ediyor. (Hill's Adult Advanced Fitness Large Breed with Lamb & Rice 12kg)
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Size bu siteyi öneriyorum "http://kopeklerdebeslenme.blogspot.com.tr/ "
    Girip ana sayfada ki yazıyı okumanızı öneririm. Hills proplan vb. petshop ve veteriner mamaları aslında o kadar da sağlıklı değil.

Review.com'un Önerdiği Mama Markaları
    Orijen
    ACANA
    Eagle Pack
    Fromm
    Nature's Logic
    Stella & Chewy's
    Wysong
    Pinnacle
    Primal
    Hi-Tek Naturals

Bunlar dışında ki mamalardan uzak durulması gerekiyor.
  • @BerkanKhrmn aslında çok haklı ancak denenmiş bir şey olduğu için paylaşmak yerinde olur diye düşündüm. Her köpeğe her mama dokunabilir, yavrucakların ağzı dili yok ki bu bana iyi gelmedi desin, deneyip öğreniyoruz. Umarım kısa zamanda sorununuz geri gelmemek üzere giderilir. Türkiye'de bu mamalardan yalnızca Orijen ve Acana var sanırım ancak Acana'da böbrek sorunu yaşayanlar duydum.Yani aslında hiçbir tavsiye sizin tecrübelerinizi aşamaz, siz en doğrusu neyse bulursunuz zamanla.
  • Bu arada şunu da ekleyeyim; bu aralar Hill's Nature's Best'i çok duyuyorum, ben kedimde deniyorum, daha 1 ay oldu tabii etkisini görmek için erken ama enerjisi ve morali yerinde, tüyleri güzel, dışkısı düzenli ve normal olunca benim güvenimi kazandı diyebilirim. Köpeği olup da kullanan duymadım. Köpekler için olanı var ama belki ülkemizde yoktur, onu da bilmiyorum. Bu arada ilk mesajımda Hill's Kuzulu dediğim de Golden Retriever'a veriliyor, üstelik de olumlu sonuç alınınca 3 yıldır aynı mama kullanıldığı ve bir şikayet yaşanmadığı için söyledim.
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Doğrudur tabi ki bundan önce ki maması hills di dediğiniz gibi kuzuluydu oda fakat pek severek yemedi hatta paketin sonunda kalan bir çok mamayı da başka birine verdim şimdilik acana kullanıyorum ev yemeği vermiyorum sabahları mamaya dokunmuyor zaten 1 öğüne indirdim akşamları koyunca çok az yemeye başladı fakat tamamı ile bitirmiyor bakalım karşılıklı inat ediyoruz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.