Şimdi Ara

Kurulum ekibi daireme gelen kabloyu bulamadı!(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akşam üzeri gelen kurulum elemanı aşağıdaki kutuda daireme gelen boş kabloyu bulamadı. Daire numaramın yazılı olduğu kablo yokmuş. Bir ihtimal daire numarası yanlışmış eğer değilse kendim elektrikçiye kablo çektirecekmişim. Görüştüğüm elektrikçiler olaydan pek anlamadı. Bu durumda ne yapmalı? 2 merdiven var kutuyla daire arasında ne kadar tutar?

Edit:Uydunetten hayır gelmeyince mecburen ttnet kurduttum(Binada fiber-vdsl yok sadece adsl var). Akşam aradaım sabah kurdular kurduktan 10 dakika sonra da internet geldi. Apartmanda kullanan komşulardan öğrendiğim kadarıyla pek sıkıntı çıkmıyormuş zaten bundan önce de ttnet altyapılı smileadsl kullanmıştım sorunsuz. Şimdilik bi sıkıntı yok. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42B93504E -- 20 Ağustos 2016; 14:29:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kurulum ekibi daireye kablo cekmekten sorumlu diye biliyorum.
  • elektrikçinin anlamaması biraz garip olmuş. ankastreden daireye gelen telefon kablosunu bulmasını isticeksin. yoksa yeni kablo çekilir.
    max 50 lira tutar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DhAk

elektrikçinin anlamaması biraz garip olmuş. ankastreden daireye gelen telefon kablosunu bulmasını isticeksin. yoksa yeni kablo çekilir.
    max 50 lira tutar diye düşünüyorum.

50 liraysa süper. Uydunet paketleri ucuz olduğundan o masrafı kurtarır zaten rahatlıkla. Anlamadı derken bitanesi ilk önce kablo bulucu cihaz lazım felan dedi bende yok dedi. Biraz daha anlattım olayı yarın elemanalr gelip bakar dedi. Diğeri de ben bulamam kutuda isim/numara yazıyosa vardır dedi. Yarın sabah fiyat alıcam heralde kablo çektirmek için heralde. Bir de asansör boşluğundan mı çekeceklermiş öyle bişeyler dedi teknik eleman tam anlamadım o kısmı. Hatta asansör boşluğundan çekmek yaask biz yapamayız felan da dedi.

@apes hocam sikayetvarda da aynı problemi yaşayan birini gördüm hemde 10. kat. O da bi çözüm bulamamış. Galiba sonradan legal yolla kablo çektirmek masraflı/uğraştırıcı bi iş olduğu için elektrikçilere biraz daha kaçak göçek yollarla çektiriyolar. En azından ben böyle anladım. Zaten uydunet ucuz o yüzden çok da önemli değil.

Yalnız bu elektrikçinin kullanacağı kablonun kalitesi felan sıkıntı çıkarır mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Uydunette telefon kablosu ne alaka dostum, uydunet servis elemanları dairenize kadar kablo getirmekle sorumlu, o onların sorumluluğunda olan bir iş elektrikçinin değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • confuest kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ilk kattaki ankastreden eve coaxial kabloyla gelicek heralde başka yolu yok gibi(Eğer telefon kablosundan kastınız buysa). Şimdi biraz daha bakındım içinde 4-5 tane kablo olan kalınca bi boru var kutunun yanında galiba çatıdaki çanaklar için. Ondan çekebilirim gibime geliyo(tabi bunun için alet edevat lazım heralde). Yalnız bu kabloyu nasıl alıcam hangi tip alıcam metresi ne kadara uygun olur felan iyice kafam karıştı. Elektrikçi eve gelen bi kablo buldu hatta büyük ihtimalle uydunet kablosu ama kablonun ucunu bulmak için bili bili lazım dedi(öten cihaz). Metresini ne kadara çekersin dedim; en az bi 25 metre tutar o da metresi 5ten(1.5 kabloymuş :)) dedi. E haliyle de soygun gibi geldi bana. Aradım başka bi teknik servis elemanı çıktı yine derdimi anlattım. Hiç zamanımız yok kendin buldurucaksın ya da kablo çektiriceksin dedi. Zamanımız olunca bazen para karşılığı biz çekiyoruz dedi hatta. Müşteri hizmetlerini arıyorum kurulum servisine yönlendiriyor e onlar da yine kurulum ekibine yönlendiriyor... TTnet pisliğine de bulaşmak istemiyorum. Fiber de yok. Böyle kalakaldım. Ayrıca kuruluma gelen eleman iş çıkışı geldi zaten(saat 6ya geliyordu yanılmıyorsam) doğal olarak uğraşmaz tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.