Şimdi Ara

Kurumiçi Yatay Geçişi Bilenlere ve Yapanlara Soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben myo 1.sınıf ikinci öğretim öğrencisiyim. İlk dönem Kırklareli Üniversitesi'nden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine Yatay Geçiş yaptım.

Şimdi de Namık Kemal Üniversitesi içinde ikinci öğretimden birinci öğretime geçmek istiyorum. Bildiğiniz gibi %10'luk başarı dilimine giren ikinci öğretim öğrencilerine birinci öğretime geçiş yapma hakkı veriliyor. Ben Kırklareli'nden Tekirdağ'a geçtikten sonra ilk dönem Kırklareli'nde aldığım ve yeni okulumda muaf olduğum derslerin notları sistemde "Transfer" olarak görülüyor. Derslerden başarılı görünüyorum ancak önceki okulumda aldığım notlar geçmiyor. Yönetmeliğe göre mezun olduğumda da mezuniyet ortalamam 4 değil 3 yarıyıl olarak hesaplanacak diğer okulda aldığım dersler ortalamama etki etmeyecek.

Şimdi benim öğrenmek istediğim İkinci Öğretim'den Birinci Öğretim'e Kurumiçi Yatay Geçiş yapan öğrencinin aynı kurumda ikinci öğretimken aldığı dersler geçişten sonra Transfer olarak mı sisteme geçiliyor yoksa notlar aynen işleniyor mu?

Öğrenci işleri birinci öğretim olunca öğrenci numaran değişecek notlarında transfer görünür dedi. Müdür yardımcısı ise notların aynen geçer dedi. Ama müdür yardımcısının yatay geçiş yönetmeliğinden pek haberi yoktu sanırım çünkü transfer de görünse diploma notuna etki eder eski okulda aldığın dersler dedi. Halbuki YÖK'teki yönetmelikte Yatay Geçiş yapan öğrencinin muaf dersleri yeni okulundaki mezuniyet ortalamasına katılmaz yazıyor.

Bana Kurumiçi Yatay Geçiş yapmış biri lazım örnek lazım. Fikriniz var mı??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.