Şimdi Ara

Kurutmalı Çamaşır makinesi tavsiye..? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
706
Cevap
36
Favori
521.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün tüketici hakem heyetine gittim . Durumu anlattım .Makineyi yaptırmakla sorunun kendinde olduğunu kabul etmiş olduğunu söyledi. Çamaşır makinesi sorunlu olduğu haldeyken kendilerine gitmem gerektiğini onlarda bilirkişi tayin edeceklerini belirtti.Bunun 3-4 ay kadar sürebileceğeni belirtti.4 ay çamaşırların yıkanmadan nasıl duracağını kendisine sorduğumda firmaları kötülemeye başladı hepsinin bu durumu kullandığını belirtti.Yani sizin anlayacağınız bu düzende tüketici zor durumda.Firmanın insafına kaldık.
    Vergi dairesine şikayetimi yaptım alo 189 vergi dairesi şikayet hattından.Demelerine ürün yapıldığından 7 gün içinde fatura kesme hakları varmış.Yinede şikayetimi aldılar bakalım ne sonuç çıkacak .
  • mefe M kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman, zaten ürün teslim edileli sanırım 4 5 gün oldu, 2 gün daha bekler şikayeti yinelersiniz hocam.

Hocam ülkemizde kurumların ve hatta devlet kurumlarının işleyişini anlatan çok güzel bir fıkra var da neyse yeri değil burası artık.

Hakem heyetleri sanki kendileri çok mükemmel işliyorlar gibi firmaları kötülemiş d neyse buna da yorum yapmayayım.

Ben takip ediyorum sizi, bakalım sonuç ne çıkacak
  • Beko WD 964 YK kullanan var mı yorum alabilirmiyim?
  • LG FH4U2TDHP5N A+++ Yıkama Enerji Sınıfı 8 Kg Yıkama 5 Kg Kurutma Kapasiteli 1400 Devir Kurutmalı Çamaşır Makinesi

bunu almak istiyorum, önerir misiniz? yorumlarınızı alabilir miyim? direct drive ve 10 yıl motor garantisi var.

yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
  • merhaba,
    daha önce makina kullanmadım. LG nin 9/6 kurutmalı makinası aldım.
    ama kurutmalı yıkayınca 1400 devir çalışıyor. Yeri göğü inletiyor. motor sesi yanında
    titreşim seside geliyor. makinayı servis kurdu. şimdi 64 bin dolarlık soru şu.
    bu kadar ses normal midir. sesin anormal olup olmadığını nasıl anlarım. kıyaslama yapamadığımdan fikrimde yok ama ciddi ses çıkarıyor. yardımcı olurmusunuz. servis çağırıcam tabiki ama bu ses normal derse diye tırsıyorum. sesten anlasam zeytinyağı gibi üste çıkarım ama anlamadığım konu hakında konışamam.

EDİT makinada kurutma yapınca acaip kırışık çıkıyor sıkmaya nazaran. herkeste öylemi. yoksa kurutma makinası ayrı olsaydı bunu genede yaparmıydı. yani ayrı kurutma makinası ike hepsi bir arada makina aynımdır performans olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 26 Şubat 2017; 14:59:23 >
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Selamlar, bende haftasonu bu makinayi inceledim telefon kampanyasi ile cok cazip duruyor ama bu yorumlar kotu olmus, kafam karisti biraz. Bir cok magaza gezdim ove ove bitiremediler makinayi.

Su an lg nin 9 kiloluk direct drive olan eski modelini kullaniyorum, 1400 devirde eger banyo kapisini kapatmazsa cidden cok rahatsiz ediyor sessiz degil, ama banyo kapisi kapaliyken az ses geliyor.
  • arkadaşlar bu model nasıldır

bir de ithal ürün diyor şimdi beyaz eşya işinden çok anlamıyorum ben de paralel ihracat gibi bir şey mi bu siemens türkiye buna garanti vermiyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: zek

Selamlar, bende haftasonu bu makinayi inceledim telefon kampanyasi ile cok cazip duruyor ama bu yorumlar kotu olmus, kafam karisti biraz. Bir cok magaza gezdim ove ove bitiremediler makinayi.

Su an lg nin 9 kiloluk direct drive olan eski modelini kullaniyorum, 1400 devirde eger banyo kapisini kapatmazsa cidden cok rahatsiz ediyor sessiz degil, ama banyo kapisi kapaliyken az ses geliyor.

Bende lg nin kurulmalı modelini arıyorum 3 4 msj üstte belirtmiştim, 1400 devir çamaşırlara zarar vermez mi? Şuan kullandığım 10 yıllık arcelik te bile 800e kadar devir var, ben hep 600 de kullanıyorum..

Kurulmalı lg için olumlu olumsuz yönlerini paylaşırsanız sevinirim.. Şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Makinenin teknik bilgilerine bakın, yıkarken, sıkarken ne kadar ses çıkaracağı yazar dB cinsinden. Sonra akıllı telefona şunu yükleyin:
    play.google.com
    Sound Meter - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=kr.sira.sound
    . Bakın bakalım normal miymiş değil miymiş?

• mikailc78 kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz devirlerde makina kurutamaz. Mecbur yüksek devire çıkıyor. Kurutmak için. Yukarıdaki tavsiyeye uyup deneme yapıcam ses için. Sonuçları buraya yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 28 Şubat 2017; 12:58:13 >
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    www.lg.com
    LG FH4A8FDHK4N Çamaşır Makinesi | LG Electronics Türkiye
    http://www.lg.com/tr/camasir-makinesi/lg-FH4A8FDHK4N

Sayfasına baktım. Herhangi bir ses bilgisi yok. Akıllı ****ler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

Beko WD 964 YK kullanan var mı yorum alabilirmiyim?

Kimse cevap vermedi ama ben aldım ürünü umarım bizi üzmez.
  • Bende tabsiye bekliyorum takip ediyorum bu konuyu hic cevap yok

• quote:

Orijinalden alıntı: jubeii

merhaba,
    ama kurutmalı yıkayınca 1400 devir çalışıyor. Yeri göğü inletiyor. motor sesi yanında
    bu kadar ses normal midir. sesin anormal olup olmadığını nasıl anlarım. kıyaslama yapamadığımdan fikrimde yok ama ciddi ses çıkarıyor. yardımcı olurmusunuz. servis çağırıcam tabiki ama bu ses normal derse diye tırsıyorum. sesten anlasam zeytinyağı gibi üste çıkarım ama anlamadığım konu hakında konışamam.

EDİT makinada kurutma yapınca acaip kırışık çıkıyor sıkmaya nazaran. herkeste öylemi. yoksa kurutma makinası ayrı olsaydı bunu genede yaparmıydı. yani ayrı kurutma makinası ike hepsi bir arada makina aynımdır performans olarak.

Bende zamanında almış ve pişman olmuş birisi olarak kırışıklık konusunda kimse memnun değil arkadaşım. Zaten bunu daha önce yazmıştım. Kurutma makinasını ayrıca almak lazımmış. Neyse iş işten geçti. Fakat sonradan öğrendiğim ama denemediğim bir püf noktası varmış galiba kurutma yaparken sıkma düğmesini iptal edince fazla kırıştırmıyormuşşşş. Zaten balkonlu eve geçince artık kurutma tarafını kullanmıyoruz. Ses durumuna gelince bahsettiğin anormal ses yok normal yıkama sesi gibi çalışıyordu bizimki. Bence servise göster hatta satıcı bu makinalaların telefonla servis işini hallettiğini söylemişti. Sesi telefonla dinlet bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavibuzul

quote:

merhaba,

Bende zamanında almış ve pişman olmuş birisi olarak kırışıklık konusunda kimse memnun değil arkadaşım. Zaten bunu daha önce yazmıştım. Kurutma makinasını ayrıca almak lazımmış. Neyse iş işten geçti. Fakat sonradan öğrendiğim ama denemediğim bir püf noktası varmış galiba kurutma yaparken sıkma düğmesini iptal edince fazla kırıştırmıyormuşşşş. Zaten balkonlu eve geçince artık kurutma tarafını kullanmıyoruz. Ses durumuna gelince bahsettiğin anormal ses yok normal yıkama sesi gibi çalışıyordu bizimki. Bence servise göster hatta satıcı bu makinalaların telefonla servis işini hallettiğini söylemişti. Sesi telefonla dinlet bence.

servisi çağırdım. dedimki bundan helikopter sesi geliyor. 9 kiloluk LG makinaya 3 kilodan daha az çamaşır atıp 2 kere denedik.
    Ve buna normal deyip 50 kaat paramı aldı. Üstüne kilo arttıkça seste artar bu normal dedi. Ben iyice sıyırdım. Servis gittikten sonra
    makinayı çalıştırıp videoya aldım. Eve yeni taşındığım için upload etmeye fırsatım olmadı. Buraya link atıcam. Herkes görsün. Hem daha objektif olur hem benzer makinası olanlar bana fikir verir hemde alacak olanlar görmüş olur. Telefona yüklediğim desibel ölçer ilede ölçüp yazıcam buraya.
    Lakin ne servis ne müşteri hizmetleri ne kullanım kılavuzu gürültü seviyesi konusunda bana malumat vermediler. Bi boşlunu bulsam markaya anasını ağlatıcamda bulamadım hala. Almadan öncede bi ton araştırıp aldım. Yahu kimse kötü dememişti halbuki. Millet sese alışıo heralde sonra normal deyip geçiyor. Ben gece çalıştıramıyorum bu sesten kapım çalıncak diye.
    Kırıştırma olayı aşırı fazla. Ama kurutmayı ayrı alsa idik farklı mı olacaktı emin değilim.

LG FH4A8FDHK4N 9 kiloluk makina pişmanlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 7 Mart 2017; 13:10:36 >

• Kurutmalı çamaşır makinesi alacağım.
    Araştırmalarıma göre 3 marka ve model öne çıktı.
    Hangisini alayım sizce? Kullananlardan yorum rica edebilir miyim?
    Hava yoğuşturma yerine su yoğuşturma tercih ediliyor, nedendir?

BOSCH - WVG30460TR (8/5)

SIEMENS - WD15G460TR (8/5)

AEG - L87695WD (9/7)

hangisi sizce? birde bunların hangisi su hangisi hava yogusmalı nerden anlıyoruz?

Hocam sizin de yorumlarınızı alabilir miyim? @candogan62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvadankpakal -- 8 Mart 2017; 12:24:42 >
    Umarım forumda bu makinayı kullananalar kaydettiğin sesi dinledikten sonra seni bilgilendirirler. Bende merak ettim sesi. Sadece seninkindeyse problem bizim seslerle karşılaştırıp emsal gösterebiliriz firmaya. Ozaman ne diyecekler bakalım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mavibuzul

quote:

merhaba,

servisi çağırdım. dedimki bundan helikopter sesi geliyor. 9 kiloluk LG makinaya 3 kilodan daha az çamaşır atıp 2 kere denedik.
    Ve buna normal deyip 50 kaat paramı aldı. Üstüne kilo arttıkça seste artar bu normal dedi. Ben iyice sıyırdım. Servis gittikten sonra
    makinayı çalıştırıp videoya aldım. Eve yeni taşındığım için upload etmeye fırsatım olmadı. Buraya link atıcam. Herkes görsün. Hem daha objektif olur hem benzer makinası olanlar bana fikir verir hemde alacak olanlar görmüş olur. Telefona yüklediğim desibel ölçer ilede ölçüp yazıcam buraya.
    Lakin ne servis ne müşteri hizmetleri ne kullanım kılavuzu gürültü seviyesi konusunda bana malumat vermediler. Bi boşlunu bulsam markaya anasını ağlatıcamda bulamadım hala. Almadan öncede bi ton araştırıp aldım. Yahu kimse kötü dememişti halbuki. Millet sese alışıo heralde sonra normal deyip geçiyor. Ben gece çalıştıramıyorum bu sesten kapım çalıncak diye.
    Kırıştırma olayı aşırı fazla. Ama kurutmayı ayrı alsa idik farklı mı olacaktı emin değilim.

LG FH4A8FDHK4N 9 kiloluk makina pişmanlıktır.

çok ilginçtir ki bende lg nin süpürgesini almıştım, hepa 14lü toz sıkıştırmalı, ama servis bile doğru düzgün bilmiyor neyin ne olduğunu. şu ötv indiriminden dolayı bende 8 yada 9 kiloluk kurutmalı makina almayı düşünüyordum lg nin.

görüntü kaydını bekliyorum hocam. umarım ışık tutar bize. geçmiş olsun tekrardan.

• arkadaşlar buradan çıkan sonuç imkan varsa kurutmayı hava kurutmalı ayrı makina almak mı ? kullanan arkadaşlardan memnun olanda var olmayanda . bende almak istiyorum ama bir mi ayrı mı alsak karar veremedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakopsi

arkadaşlar buradan çıkan sonuç imkan varsa kurutmayı hava kurutmalı ayrı makina almak mı ? kullanan arkadaşlardan memnun olanda var olmayanda . bende almak istiyorum ama bir mi ayrı mı alsak karar veremedik

Ben LG'nin 8/5 kombosunun siparişini vermiştim, bir şekilde zamanında göndermedi ismini vermek istemediğim bir internet sitesi. Ben de iptal ettirdim, kızdım, gittim, 2. el bir kurutma makinesi aldım. Soğuk ve yağışlı günlerin sonlarına geldiğimizden dolayı çok fazla kullanamadık, ancak işini fazlasıyla yerine getirdiğini söyleyebilirim. Filtrede biriken tüy, hav, kıl, ipliği her kurutmadan önce temizliyoruz. Kombo makinede bu filtrenin olmadığını, bu artıkların çamaşırlar üzerine yapıştığını ya da kazan içerisinde kaldığını, kazan içerisinde birikenler için her seferinde kazan temizliği yapıldığını okumuştum, ne kadar doğru bilmiyorum. Bu bakımdan (aynı zamanda ekonomik olarak da) şu an için memnunum.

Sonuç olarak, eğer kurutma makinesi için öncelikle yeriniz ve durumunuz varsa tercih edin. Aynı marka ve/veya ebatlarda olduğunda çamaşır makinesi üzerine de sabitleyebiliyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.