Şimdi Ara

Kurutmali camasir makinesi tavsiye (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
18.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunuda düşündüm ama su harcama olayı çok fazla diye gördüm
  • selam bende anneme alıcam malum yaşlılık çamaşır asma derdinden kurtulsun kadın.

bu yüzden 1600 civarı ı ne tavsiye edersiniz.

elektrik ve su tasarrufu olarak nelere dikkat etmek lazım

yada bazıları kurutmanın çok kırışıklık yaptığını yazmış doğrumudur yoksa yıkama hatasımı !

servis desteği de önemli konulardan

teşekkürler

örnek :
    http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-wd0804w8e1-yah-a-8-kg-yikama-5-kg-kurutma-kapasiteli-1400-devir-camasir-mak/productDetails.aspx?productId=mtsamwd0804w8e&categoryId=155121

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=mtsamwd702u4bkwqa&categoryId=155121&sku=MTSAMWD702U4BKWQA&wt_gl=cpc.elk.beyazesya.pla&gclid=CPP8-dWi_L8CFU7MtAodRloAsQ

• Aman Samsungdan uzak dur.
    Ben Aeg aldim gayet sessiz ve sorunsuz
  • Merhaba
    Bende samsung 9 kilo yıkama 6 kilo kurutmali olan makinesini düşünüyorum mağazalarda çok ödüle siz uzak durun demişsiniz kullandinizmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmadim fakat etrafımda samsung urunu alipta pişman olan cok fazla tanidigim var.
  • Samsunglar kaliteli olabilir fakat işin teknik servis boyutunu düşünürsek arçelik mantıklı bir seçenek gibi duruyor
  • evet bende araştırıyorum 3-5 gündür
    aeg - bosh - siemens aynı fabrika deniyor ama fiyatları pahalı 3 bin

alıntı :------------------------------
    Görünüşe göre Siemens'in böyle modelleri var..
    Türkiye'de WD14H440TR diye bir model var. Bunu Kadıköy Nautilus'daki Siemens mağazasında 3300 TL ye satıyorlardı. Bu yüzden pek ilgilenmemiştim.
    Ancak istanbul bilişim'de 2600 TL.

Almanya sayfasında 2 yeni model var WD15H590 ve WD14H540. Tabi bunlar ne zaman Türkiye'ye gelir bilinmez :(

Siemens WD14H440TR'i inceleme şansınız oldu mu? AEG ve Bosch'un aynı fabrikada üretildiğini bu yüzden tortu birikme sorununun bu üründe de olduğunu yazmış biri.

---------------------------------------

Bu konuya ve diğer konulara yazılmış yorumları okudum ve almayı düşündüğüm LG F14A8RDS5'den vazgeçtim. Bunda en çok marka hakkındaki endişhelerim ve kullanıcıların bahsettiği plastik kokusu etkili oldu.

Şuan aşağıdaki 2 modeli değerlendiriyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
    1- AEG L87695WD ( 9 + 7 KG)1600 DEVİR KURUTMALI ÇAMAŞIR MAKİNESİ
    2- BOSCH WVH28440TR KURUTMALI ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Bosch kullananlar da plastik kokusu gibi sorunlar yanında makina içinde biriken tortulardan şikayetçi olmuşlar. Bu markayı beğendiğimden ve ürünü almayı düşündüğümden tortu sorununun canımı sıktı.
    AEG'yi bu konuya yazılanlar ile keşfettim. Özelliklerini okuyunca ilgimi çekti. Şuanda teknosa fiyatı 2500 TL. Bu fiyat Bosch'dan 450 TL daha uygun. Ancak konu tarihine bakarak bu pek yeni bir cihaz değil. Acaba kısa süre içinde daha yeni bir ürün gelir mi? Gerçi İngiltere sayfasını incelediğimde orada da farklı bir model göremedim.

AEG kurutmalı çamaşır makinası kullanan arkadaşlar burada ürünü ilk aldıklarında plastik kokusu aldıklarından bahsetmişler. Uzun süre kullanan arkadaşlar kokunun durumu hakkında yorum yapabilir mi? Ayrıca koku sorunu olmayan alternatif bir kurutmalı çamaşır makinası var mı?

---------------------------------------------------

• Aeg makineyi yaklasik 6 aydir kullaniyorum herhangi bir plastik kokusu duymadım.
  • AEG Bosch Siemens ile aynı değil. Yazan arkadaş kimse yanlış biliyor. Bosch-Siemens aynı fabrikanın ürünüdür. AEG ise Electrolux ile aynıdır.

Bu modellerin hepsinde plastik kazan vardır. 100 derece civarı sıcak havada ister istemez bir miktar koku olur; bu durum kaçınılmazdır. Koku olayı kişinin hassasiyetine göre değişir. Koku makine yeniyken daha dikkat çekici iken zamanda hissedilmeyecek kadar azalır.

Bosch 28440 modeli 3000 civarı ama AEG 2500'e bulunabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 7 Ağustos 2014; 21:11:06 >
  • yazdıklarım tam cıkmamış önceki mesajda

bide elektolux var eski model ama şimdilik şkayet göremedim

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/ELECTROLUX-EWW1486HDW-8-Kg-%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r-Y%C4%B1kama-ve-Kurutma-Makinesi,103452,465714,854672.html?langId=-14

1,5 diye yola çıktık hadi 2 olsun ama 2,5 -3 çok gelir.

samsung ta hb şikayet göremedim herkes olumlu yazmış gerçekten çokmu kötü.

araştrmalar sürüyor

• Ben 2100TL almistim makinemi biraz arastirirsan bulabilirsin bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

yazdıklarım tam cıkmamış önceki mesajda

bide elektolux var eski model ama şimdilik şkayet göremedim

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/ELECTROLUX-EWW1486HDW-8-Kg-%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r-Y%C4%B1kama-ve-Kurutma-Makinesi,103452,465714,854672.html?langId=-14

1,5 diye yola çıktık hadi 2 olsun ama 2,5 -3 çok gelir.

samsung ta hb şikayet göremedim herkes olumlu yazmış gerçekten çokmu kötü.

araştrmalar sürüyor

EWW1486HDW de olabilir. Samsung önermem, özellikle WD804 serisi çok fazla su harcıyor ve içi 8kg için küçük. Samsung'un kurutmalıda alınabilecek modeli WD906 serisidir. Ancak bu bütçede Electrolux ve LG varken maceraya girmeye gerek yok diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 8 Ağustos 2014; 11:05:07 >

• cevaplar için teşekkürler

eylülde alacağız inşallah son kararı o zaman veririz

şu anlık Electrolux bi boy önde
  • Merhabalar,

Öncelikle herkese çok teşekkürler, çok ciddi bir bilgi sahibi oldum sayenizde.

1+1 küçük ve balkonsuz bir eve taşınacağım için kurutmalı çamaşır makinesi almak istiyorum. Özellikle Can Bey'in (Candoğan62) önerilerini dikkatle okuduğumda bu grupta AEG L87695WD modelini almayı düşünüyorum. Yalnız yerle ilgili başka bir endişem daha var. Banyoda çamaşır makinesi için dolap yaptırılmış (ekte fotoğraf da koydum zaten) ve estetik açıdan banyoyu bozmamak için ben de bu dolabın içine koymayı planlıyorum kurutmalı çamaşır makinesini. Fakat gerek B/S/H grubunda gerekse Arçelik/Beko gibi hava yoğuşturmalı/ısı pompalı makinelerin kullanım kılavuzlarında, bu makineler çok ısı yaydığı için mümkün olduğunca iyi havalandırılabilen alanlara koymayı öneriyorlar. Hatta bırakın dolap içini tezgah altı kullanımında bile, önde kapak olmamasını ve yanlarda en azından bir noktada hava alabilecek 20cmx15cm büyüklüklerinde bir delik olmasını şart koşuyorlar (aksi halde servis kurulumu yapıp garantiyi bile başlatmıyormuş).

AEG L87695WD modelinde de böyle bir şart var mıdır? (Açıkçası ben kullanım kılavuzunda böyle bir şey görmedim) Ayrıca bu ürün su yoğuşturmalı (ısı pompasız) tipte olduğu için çevreye ısı yayma gibi bir problemi olmayacağını tahmin ediyorum.

Bu konuda tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlarımdan önerilerini bekliyorum. Başka makineler de varsa benim bu ihtiyacımı daha iyi çözebilecek, o önerilere de açığım.

Çok teşekkürler şimdiden.

E. Erdoğan
     Kurutmali camasir makinesi tavsiye

• Eviniz hayırlı olsun. Yorumunuz doğru. Bosch ve Siemens de su yoğuşmalı makine çıkardı 7/4 olarak. Su yoğuşmalı olarak AEG şu an en donanımlı ve kaliteli makinelerden biri. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

• Çok teşekkürler. AEG L87695WD kurutmalı çamaşır makinesini kapalı dolap içinde kullanmakta performans/kullanım ömrü vs. hiçbir sıkıntı yaşamam o zaman değil mi? (Bazı servisler bu makine için bile kapalı dolap sıkıntı olur gibi yorumlar yaptı ama açıkçası teknik bilgileri beni çok tatmin etmedi, ama kafamı karıştırmayı da başarmışlar :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeErdogan

Merhabalar,

Öncelikle herkese çok teşekkürler, çok ciddi bir bilgi sahibi oldum sayenizde.

1+1 küçük ve balkonsuz bir eve taşınacağım için kurutmalı çamaşır makinesi almak istiyorum. Özellikle Can Bey'in (Candoğan62) önerilerini dikkatle okuduğumda bu grupta AEG L87695WD modelini almayı düşünüyorum. Yalnız yerle ilgili başka bir endişem daha var. Banyoda çamaşır makinesi için dolap yaptırılmış (ekte fotoğraf da koydum zaten) ve estetik açıdan banyoyu bozmamak için ben de bu dolabın içine koymayı planlıyorum kurutmalı çamaşır makinesini. Fakat gerek B/S/H grubunda gerekse Arçelik/Beko gibi hava yoğuşturmalı/ısı pompalı makinelerin kullanım kılavuzlarında, bu makineler çok ısı yaydığı için mümkün olduğunca iyi havalandırılabilen alanlara koymayı öneriyorlar. Hatta bırakın dolap içini tezgah altı kullanımında bile, önde kapak olmamasını ve yanlarda en azından bir noktada hava alabilecek 20cmx15cm büyüklüklerinde bir delik olmasını şart koşuyorlar (aksi halde servis kurulumu yapıp garantiyi bile başlatmıyormuş).

AEG L87695WD modelinde de böyle bir şart var mıdır? (Açıkçası ben kullanım kılavuzunda böyle bir şey görmedim) Ayrıca bu ürün su yoğuşturmalı (ısı pompasız) tipte olduğu için çevreye ısı yayma gibi bir problemi olmayacağını tahmin ediyorum.

Bu konuda tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlarımdan önerilerini bekliyorum. Başka makineler de varsa benim bu ihtiyacımı daha iyi çözebilecek, o önerilere de açığım.

Çok teşekkürler şimdiden.

E. Erdoğan
     Kurutmali camasir makinesi tavsiye

Kurutmali AEG alin derim.su yoğuşmalı olduğu için kapalı ortamda etkilenmez

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeErdogan

Çok teşekkürler. AEG L87695WD kurutmalı çamaşır makinesini kapalı dolap içinde kullanmakta performans/kullanım ömrü vs. hiçbir sıkıntı yaşamam o zaman değil mi? (Bazı servisler bu makine için bile kapalı dolap sıkıntı olur gibi yorumlar yaptı ama açıkçası teknik bilgileri beni çok tatmin etmedi, ama kafamı karıştırmayı da başarmışlar :))

Bu makine zaten ön, arka, alt, üst vb her yerinden kapalı. Yani hava aldığı bir yeri yok. O yüzden etkilenmez. Bu makineden kapalı dolap içinde kullanan bir arkadaşım da var, şikayet ettiğini duymadım açıkçası.

• Çok teşekkür ederim arkadaşlar ikinize de...Selamlar...
  • AEG müşteri hizmetlerine sorduğumda ısı pompalı modelin Türkiye'de satışa sunulması ile ilgili herhangi bir çalışma olmadığını söylediler.
    garip...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.