Şimdi Ara

kuş pisliği izleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
57.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nam-ı diğer: kuş b*ku. biliyorsunuz asit gibi kaportayı yakıyor ve yanlış müdahale olursa daha da beter olup, kaportada berbat bir iz bırakıyor.

kuş pisliğinden kaynaklanan izler nasıl giderilir? tek çözüm boya mıdır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuş Pisliği İzlerinden Arabanı Nasıl Kurtarabilirsin?

Arabanı kuş pisliği izlerinden arındırmak, aracının kaporta sağlığı ve estetiği için önemlidir. Kuş pisliğindeki asitler, kaportada zamanla kalıcı lekelere neden olabilir. İşte kuş pisliği izlerini arabandan güvenli ve etkili bir şekilde çıkarmana yardımcı olacak adımlar:

• Hızlı Hareket Edin: Kuş pisliği izleri ne kadar uzun süre arabanın üzerinde kalırsa, çıkarılması o kadar zorlaşır. Fark ettiğinde hemen müdahale et.

• Kurutmayı Önleyin: Kuş pisliğini temizlemek için bez veya kağıt havlu kullanmaktan kaçın. Bu, pisliği yayabilir ve daha fazla lekeye neden olabilir.

• Islak Bir Bez Kullanın: Yumuşak, nemli bir bezle kuş pisliğini nazikçe sil. Çembersel hareketlerden kaçın ve her zaman temiz bir alan kullan.

• Beyaz Sirke Çözün: Kuş pisliği izi hala görünüyorsa, beyaz sirke çözeltisi hazırla. Eşit miktarda beyaz sirkeyi suyla karıştır ve solüsyonu bir sprey şişesine doldur. İzi sirke solüsyonuyla püskürt ve birkaç dakika beklet.

• Bikarbonat Sodası Macunu Kullanın: İnatçı kuş pisliği izleri için karbonat sodası macunu uygulayabilirsin. Bir yemek kaşığı karbonat sodasını bir çay kaşığı suyla karıştır ve bir macun oluştur. Macunu kuş pisliği izinin üzerine sür ve 15 dakika beklet.

• Arabanı Yıka: Kuş pisliği izlerini çıkardıktan sonra, arabanı iyice yıka. Bu, herhangi bir kalıntıyı gidermeye yardımcı olur.

• Koruyucu Bir Katman Uygula: Arabanın temizlenmesinin ardından, cila veya balmumu gibi koruyucu bir katman uygula. Bu, gelecekteki kuş pisliği izlerini önlemeye yardımcı olacaktır.

Kuş pisliği izlerini arabandan çıkarırken dikkatli ol ve aşındırıcı kimyasallar kullanmaktan kaçın. Düzenli temizlik ve koruma, aracının kaporta sağlığını korumasına ve kuş pisliği lekelerinden arınmış kalmasına yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kuş pisliği güneş altında boya ile yeterli derecede sevişme imkanı bulursa hiç bir şekilde çıkmaz.

Pasta cila denendi ama sonuç vermedi malesef tek çare boya...
  •  kuş pisliği izleri?
  • Tek çaresi gaz yağıdır.
  • Bu kuşlar gri renkli araçları çok seviyor sanırım. Aracımı sokağa park ediyorum. Hiç bir arabada kuş pisliği yok ama benim aracımın üstünde 5-6 tane kuş pisliği oluyor.. Arabayı yıkatıyorum ertesi gün yine kuş pisliği oluyor
  • Bildde kuş pisliği ile ilintili bir test vardı ve nano boya bile kar etmiyordu merete.

Yanlış yazmıyayım 2-3 kat daha normal boyadan daha sert .
  • Gaz yağı sürün çıkartır.
  • Kuş moklarından çok çeken bir arkadaşım, loc temizlik ürünleriyle işin çözümünü bulmuştu.
  • Gaz yağı..
    Alternatif yöntem olarak zeytin yağı,şaka değil..Pamuğa bolca zeytin yağı lekenin pisliğin olduğu yerde bekletirsen hemen yumuşatıyor.Sonra gine hafiften sürersin pamuğa tamamen temizlersin.
  • Kuş pisliği arabanın üzeride uzun süre beklerse boyanın üzerindeki vernikte derin çatlaklar oluşturur ve maalesef çözümü yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Gaz yağı..
    Alternatif yöntem olarak zeytin yağı,şaka değil..Pamuğa bolca zeytin yağı lekenin pisliğin olduğu yerde bekletirsen hemen yumuşatıyor.Sonra gine hafiften sürersin pamuğa tamamen temizlersin.

Bunun için ünlü boya koruma firmaları bile çaresiz iken siz kesin çözüm sunmuşsunuz yani.

Metalik siyah araçlarda felaket belli ediyor izini. Kendi aracımdan biliyorum. Kırmızıda pek belli etmiyordu. Bunun için tek çözüm tavana, kaputa, bagaj kapağına film yaptırmak. Tabi bu filmler UV blokeli olursa 2-3 sene sonra filmi söktürdüğünüzde diğer parçalardan farklı olur renkleri. Kaput filmi çekilmeyen bölgelere UV blokeli boya koruma yaptırılırsa bu sorun azalır.

Ben taş izinde değilim de, şu kuş pislikleri için düşünüyorum daha çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Gaz yağı..

Bunun için ünlü boya koruma firmaları bile çaresiz iken siz kesin çözüm sunmuşsunuz yani.

Metalik siyah araçlarda felaket belli ediyor izini. Kendi aracımdan biliyorum. Kırmızıda pek belli etmiyordu. Bunun için tek çözüm tavana, kaputa, bagaj kapağına film yaptırmak. Tabi bu filmler UV blokeli olursa 2-3 sene sonra filmi söktürdüğünüzde diğer parçalardan farklı olur renkleri. Kaput filmi çekilmeyen bölgelere UV blokeli boya koruma yaptırılırsa bu sorun azalır.

Ben taş izinde değilim de, şu kuş pislikleri için düşünüyorum daha çok.

Ülkemizde 40 senelik doktorların iyileştirimediği hastaların bazı kocakarı ilaçlarıyla ayağa kalkabildikleri bir gerçek.
    Farzet ki alternatif tıp uyguladım

• Eski Opel vectramiza kuş pişirmişti arkasına bi süre oyle kaldıktan sonra boyayı kaldırdı orayı boyatmak zoruda kalmıştık
  • Kendi konumu uptopic yapiyorum.. yine ayni bela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suyu sık 1 dk beklesin micro fiber bezle sil geçer bende çıkıyor
  • 2001 model aracımızın tavanında kuş pisliği yüzünden leke var . Mağlesef araç kullanılmadığı için uzun süre orda kalmış ve iyi güneş yemiş. Renk olarak mağlesef belli oluyor. Gaz yağı vs çözüm olmuyor ki zaten boyanın orda renk değiştiği o kısım tuhaflaştığı için çözüm mağlesef boya. Kendi aracımda ne zaman kuş pisliği görsem ıslak mendil ile alıyorum. Kolonyasız olanlardan.Tabi öncesinde biraz su ile ıslatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 9 Temmuz 2013; 20:33:08 >
  • Bugünde bizim arabanın sağ tarafını hallaç pamuğuna çevirmiş kuşlar. Kuş değil mübarek kartal gibi yapmış işini. İshal falandı herhalde, tavandan tampona kadar akmış.
  • cama okkalı bırakmış biri sinirlendim kolonyalı mendille bastıra bastıra silyordum ki işim bittiğimde farkettiğim şey camın çizilmiş olması... isyan edicen ama kime neye edicen o bile adama sıkıntı veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Bugünde bizim arabanın sağ tarafını hallaç pamuğuna çevirmiş kuşlar. Kuş değil mübarek kartal gibi yapmış işini. İshal falandı herhalde, tavandan tampona kadar akmış.

ishal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 9 Temmuz 2013; 22:51:39 >
  • Islak mendil de bazen işe yarıyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.