Şimdi Ara

KUŞADASI'NDA YAŞAMAK (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
34
Favori
146.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adada yıllardır ruhsatsız (örn Ahmet cengiz binaları) oturan var ki ilk geldiğimde çok şaşırdığım güzelçamlıdaki eyfer kulesi gibi yeni yapılan bir bina vardı bereket daha hiç oturulmadan o hale gelmiş nasıl inşaat yapıyorlar şaşırmamak elde değil Allah beterinden esirgesin Allah yardımcı olsun size...
  • pilotsak bey, oncelikle ozur dilerim, epeydir yazamadim,gectigimiz yaz ada'ya geldim ama cok kisa sure ve telasli kaldim.Artik onumuzdeki yaza kaldi gorusmek.Benim Fethiye'de daire vardi orayi sattim,yavastan rotayi ada'ya cevirdik :-) acele etmeden gonlumuze gore bir yer bulana kadar bakinacagiz,nasil olsa vaktimiz var.Ama muhit olarak kafamdan nazilli sitesi ile yeni yapilan forumun arasi geciyor.hayirlisi,numaraniz bende kayitli,bir dahaki sefere arayacagim isallah,umarim numara degismemistir,selamlar.
  • Toplam 4 sayfalık Kuşadası paylaşımını keyifle okudum...

1990 - 1992 yılları arasında Söke'de yaşamış ve ondan sonra her yıl en az 1 hafta yine Söke'ye gidip oradan günü birlik Güzelçamlı - Davutlar'da denize giren biri olarak o yöreye hiçte yabancı değilim... En azından elle çat diye yarılan o kocaman Davutlar şeftalisini bilenlerdenim...

Yıllardan beride emekliliğimi (4-5 sene sonra) Güzelçamlı - Davutlar taraflarında geçirmek istediğimi söylerim... Ama nedense bugüne kadar o bölgeden yaz-kış yaşanacak 1 ev satın almak kısmet olmadı...

Aslına bakarsanız bu birazda güvenilir inşaat firmalarınca o bölgede site formatında ve uygun fiyatlı yeni inşaatlar yapılmıyor olmasından kaynaklandı...

O bölgedeki evler genelde eski ve bakımsızdır... Bir örnek vermek gerekirse 3 sene önce ailece tatil yapabilmek adına Güzelçamlı'da Diasa'nın (sanıyorum satıldığı için artık yok) yanındaki denize yaklaşık 8-10 dk. yürüme mesafeli havuzlu bir sitenin içinde 1 haftalığına dublex 1 yazlık kiralamıştık... İnanın evin her yeri resmen dökülüyordu... Neresini tutsak elimizde kalıyordu... İnşaatta deniz kumu kullanıldığı da çok aşikardı... Muhtemelen bu dökülen evi satın almaya kalksam hiç utanmadan amiyane tabirle anasının nikahını isteyeceklerdi... Nede olsa taşı toprağı altın olan İstanbul'dan geliyoruz ya... Sanki millet İstanbul'da darphane işletiyor... Tövbe tövbe...

Neyse lafı daha fazla uzatıp başınızı ağrıtmayayım...

Bu başlık altında yazılanları ve örnek olarak şu ilanı görünce kanım yeniden fokur fokur kaynamaya başladı...

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-kusadasi-nda-3-plus1-sahibinden-satilik-yazliklar-hemen-tapu-172875211/detay

Bu ve benzeri binalar için yorum ve öneride bulunan olursa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 2 Aralık 2014; 17:18:23 >

• dammak kullanıcısına yanıt
    büyük kentlerin sıkıntıları gün geçtikçe malum daha da çok artıp rant peşinde koşanlar her yeri betonlaştırıp insanları AVM mahkum ediyorlar. Maalesef kuşadasıda eskilerde bu çarpık yapılaşmadan nasibini almış. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil dört duvar bir beton binayı müteahhitler pazarlamakta zorluk çekiyorlar akıllı ev veya tatil köyü konseptinde yapmak zorundalar. Hele birde emekli olup yeşilliklere rahat bir yaşama özlem duyan birisine ev satmak hiçte kolay değil. Bende iki seneye gireceğim bu küşadasın da büyük değişimi görüyorum şuan için birçok boş araziye gerçekte hayalleri süsleyecek evler villalar yapıyorlar, benim naçizane tavsiyem fırsat buldukça hep tatil, hem son gelişmeleri görmek adına adada vakit geçirdiğinizde mutlaka bütçenize ve hayallerinize göre ev bulursunuz, bu bir anlık karara bakar yeter ki şartlar ve ortamlar buna elversin, insan geri kalan ömründe bence dalından domatesini, salatalığını kopartabilmeli mangalını istediği zaman bahçesinde yakabilmeli ve beş dakikada tertemiz denizine gidebilmeli ve köpeğini alıp sahilde uzun uzun koşarak sporunu yapabilmeli, tabiki bütün bunlar için adres ne İstanbul, ne Ankara ne İzmir ömür bitmeden, hala hayattan zevk alabilecek yaştayken bu şansı değerlendirmenizi dilerim...Ben öyle yaptım ve mutluyum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: essbjk

pilotsak bey, oncelikle ozur dilerim, epeydir yazamadim,gectigimiz yaz ada'ya geldim ama cok kisa sure ve telasli kaldim.Artik onumuzdeki yaza kaldi gorusmek.Benim Fethiye'de daire vardi orayi sattim,yavastan rotayi ada'ya cevirdik :-) acele etmeden gonlumuze gore bir yer bulana kadar bakinacagiz,nasil olsa vaktimiz var.Ama muhit olarak kafamdan nazilli sitesi ile yeni yapilan forumun arasi geciyor.hayirlisi,numaraniz bende kayitli,bir dahaki sefere arayacagim isallah,umarim numara degismemistir,selamlar.

estağfurullah hiç sorun değil ben buradayım hep nasılsa :) inş bir geniş zamanda denk geliriz nazilli sitesi form güzel bir bölge kuşadasına yakın olsun müstakil bir villa olsun dediğimizde zaten çok alternatifte yok çok fazla olmasa da yeni yapılmış birkaç site var veya ucuza denk getirip temeli sağlam bir evi tadilata girişebilirsin ( buda sabır ve işi bilen kişileri bulmanın güçlüğü devreye giriyor) hayırlısı diyorum eğer o bölgeden bir ev bulursan komşuda oluruz :) telefonum ilk aldığımdan beri hep aynı 15 yılı geçmiş hiç değiştirmem, bir sıkıntın olduğunda her zaman arayabilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: pilotsak

quote:

Orijinalden alıntı: essbjk

pilotsak bey, oncelikle ozur dilerim, epeydir yazamadim,gectigimiz yaz ada'ya geldim ama cok kisa sure ve telasli kaldim.Artik onumuzdeki yaza kaldi gorusmek.Benim Fethiye'de daire vardi orayi sattim,yavastan rotayi ada'ya cevirdik :-) acele etmeden gonlumuze gore bir yer bulana kadar bakinacagiz,nasil olsa vaktimiz var.Ama muhit olarak kafamdan nazilli sitesi ile yeni yapilan forumun arasi geciyor.hayirlisi,numaraniz bende kayitli,bir dahaki sefere arayacagim isallah,umarim numara degismemistir,selamlar.

estağfurullah hiç sorun değil ben buradayım hep nasılsa :) inş bir geniş zamanda denk geliriz nazilli sitesi form güzel bir bölge kuşadasına yakın olsun müstakil bir villa olsun dediğimizde zaten çok alternatifte yok çok fazla olmasa da yeni yapılmış birkaç site var veya ucuza denk getirip temeli sağlam bir evi tadilata girişebilirsin ( buda sabır ve işi bilen kişileri bulmanın güçlüğü devreye giriyor) hayırlısı diyorum eğer o bölgeden bir ev bulursan komşuda oluruz :) telefonum ilk aldığımdan beri hep aynı 15 yılı geçmiş hiç değiştirmem, bir sıkıntın olduğunda her zaman arayabilirsin...

tesekkur ederim, hayirlisi bakalim :-) her sey gonlumuzce olsun.Tekne isini ne yaptiniz?

• essbjk kullanıcısına yanıt
    en iyi tekne arkadaşın teknesi demişler :) biraz araştırma yapmıştım gönlüm kameralı, mutfağı, banyosu her şeyiyle marinada bağlı dururken bile kafa dinleyebileceğin bir şeyler pişirip içebileceğin sıkıldığında açılıp balık tutup gezebileceğin bazen ailenle bazen arkadaşlarla iyi bir mekan olabilecek türden bir şey olsun istiyordum, esasen çok ulaşılamayacak rakamlar değil ama şartların oluşması lazım şöyle ki tekne her zaman yalnız sıkıcı olur bir kafa dengi arkadaş gerekir ayrıca nasıl bir araba alıyoruz 40-50 tl gözden çıkartıyoruz bu fiyatlara bulunabiliyor tek sorun kuşadasında ki marinada bağlamak için en az ayda 500 tl gözden çıkartmak gerekiyor, bunun içinde maalesef ilerki bir tarihe erteledim, bu işlere kalkışabilecek bir arkadaş olduğunda masrafların yarısı bütçeyi zorlamayacaktır vede şu marina kirasını tekneyi güvenilir bir yere bağlayıp daha makul rakamlarda bir yer bulduğumda imrenerek baktığım marinadaki o sabah kahvaltı zevklerine kavuşmak mümkün olabilir :) NOT: balıkçılarda bulunan balığa çıktıkları minik kayık tarzı olanları 5-7 tl satıyorlar orda marina kirası da vermiyorlarmış ama ne kadar zevki olabilir ayrı bir konu...

• Eğer emekliler için bir yer istiyorsan kesinlikle GÜZELÇAMLI
  • Emeklilik günleri için Güzelçamlı benimde favori mekanım...

Yaz kış yaşanabilir... En fazla 5 bilemedin 6 ay şömine karşısında ister çay istersen şarap eşliğinde sabahlara kadar kitap okursun... Ve birde bakmışsın önce ilkbahar ardından da yaz gelivermiş...

Şimdi bazıları, "Eee bir sağlık problemi olursa?" diyebilirler... Hani olmasın ama olursa da enseyi karartacak kadar endişelenmeye gerek yok... Zaten Söke'de yahut Ada da da olsan akşam 18.00'dan sonra ortalıkta in cin top oynamaya başlar... Yani ha orası ha burası öyle pek fazla değişen bir şey yok...

Eğer aracın varsa zaten istediğin an 10-15 dk. sonra Ada veya Söke, 45 dk. sonra İzmir... Otoyol bitince de 5 saat sonra İstanbul'dasın...

Neyse lafı daha fazla uzatmayalım...

Burada önemli olan sağlıklı komşuluk ilişkileri kurulabilecek insanların bulunduğu bir ortamda yaz kış yaşamaya elverişli bir ev bulabilmek... Planlarımı 4-5 sene sonrasına göre yaptığım için inşaat halindeki bir Site de olabilir...

Şahsen ben araştırmaya başladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 5 Aralık 2014; 12:50:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pilotsak

en iyi tekne arkadaşın teknesi demişler :) biraz araştırma yapmıştım gönlüm kameralı, mutfağı, banyosu her şeyiyle marinada bağlı dururken bile kafa dinleyebileceğin bir şeyler pişirip içebileceğin sıkıldığında açılıp balık tutup gezebileceğin bazen ailenle bazen arkadaşlarla iyi bir mekan olabilecek türden bir şey olsun istiyordum, esasen çok ulaşılamayacak rakamlar değil ama şartların oluşması lazım şöyle ki tekne her zaman yalnız sıkıcı olur bir kafa dengi arkadaş gerekir ayrıca nasıl bir araba alıyoruz 40-50 tl gözden çıkartıyoruz bu fiyatlara bulunabiliyor tek sorun kuşadasında ki marinada bağlamak için en az ayda 500 tl gözden çıkartmak gerekiyor, bunun içinde maalesef ilerki bir tarihe erteledim, bu işlere kalkışabilecek bir arkadaş olduğunda masrafların yarısı bütçeyi zorlamayacaktır vede şu marina kirasını tekneyi güvenilir bir yere bağlayıp daha makul rakamlarda bir yer bulduğumda imrenerek baktığım marinadaki o sabah kahvaltı zevklerine kavuşmak mümkün olabilir :) NOT: balıkçılarda bulunan balığa çıktıkları minik kayık tarzı olanları 5-7 tl satıyorlar orda marina kirası da vermiyorlarmış ama ne kadar zevki olabilir ayrı bir konu...

Kafalarimiz ayni gibi :-) gecen sene buradan kesin donus yapan abimiz karaova mahallesinde evini aldi,bir de teknesini aldi,guzelcamli'nin oralarda bir yere koyuyor.Fiyati makulmus.Gelip gormustum yerini.100 bin liraya mal oldu ona tamirleyip tekrar kullanabilecegi hale getirmek,su anda hayatindan cok memnun :-) master kamarali,kafasi estimi cikiyor baliga,arasira da baana video yollayim iyice beni motive ediyor sagolsun :-) kiskanmiyorum valla :-) helal olsun,33 sene isvicre'nin mekanik hayatina orada son verdi! darisi basimiza.selamlar,gorusmek uzere insallah.

• pilotsak kullanıcısına yanıt
    merhaba bende istanbulda yaşıyorum bayan koaförüyüm eşimden yeni boşandım ve kuşadasına yerleşmek istiyorum.yazın gidip gezdim güzel ve kalabalık bir yerdi.kışın nsl merak ediyorum.mesleğimi kışın orada yapabilirmiyim birde malum yeni boşandığım için sizce sürekli yaşamak için uygun bir yermi.şimdiden teşekkür ederim..
  • birde kuşadası nazilli ve söke arasında kararsız kaldım acaba tek yaşan bir bayan için neresi daha uygundur
  • ezg-ra E kullanıcısına yanıt
    slm burası için artık küçük İstanbul diyorlar :) son yıllarda bayağı göç almış bu yüzden form medya marketler peşi sıra açılıyorlar. Mesleğiniz Türkiye'nin neresine giderseniz gidin tutulan bir meslektir. Kardeşimin kayınvalidesi de kuaför onca yaşına rağmen hala çalışıyor ve iyi bir eleman bulmanın zorluğunu anlatıp durur. Kuşadası merkezde bu işin tutacağına eminim bir bakıyorum gece 2 turist fön çektirip saç yapıyor :) zaten çoğu Anadolu da görülmesi mümkün olmayan unisex tarzı çalışıyorlar genelde, yalnız bir bayan için bundan daha iyi yaşam koşulu olabilecek bir yer bilmiyorum ister bisiklete, motora bin istediğin kıyafeti giy gece yarılarına kadar gez bir sıkıntı olmaz, birçok emlak işiyle uğraşan bayan var ilk geldiğimde Kayseri gibi yerden gelip boş evleri arabasıyla gezdirirken ben daha çok çekinip sıkılmıştım :) yazın başlangıcında adaya gelip ufaktan hem tatil hem de çalışma ortamına girerek karalarınızın daha kesinleşeceğine eminim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihan Unlu

Ben kendimi bildim bileli istanbulda yaşadım 1 ay oldu kuşadasına taşınalı ve istanbuldan farkı yok aşırı gelişmiş çok iyi oturtmuş kendini. Bizde 115 bin tl ye ev aldık babam emekli oldu buraya taşındık herşey çok iyi ama kimseyi tanımıyorum kendi çapımda aptal aptal dolaşıyorum o morelimi bozuyor bütün arkadaşlar istanbulda kaldı.

hocam evlerin fiyatı genel olarak nasıl istanbul'a göre pahalımı ucuz mu?
  • Pilotsak bey ve paylasimda bulunan diger arkadaslar iyi gunler.
    Oncelikle kusadasi ile ilgili paylasimlarinizdan dolayi cok tesekkur ederim, cok yararli palasimlariniz olmus. Zahmet olmazsa birkac soru sormak istiyorum.
    Suan istanbulda yasiyoruz iki yasinda bir kizim var ve onun istanbulda buyumesini pek istemiyorum. Ben ogretmenim ve buradaki ogrencilerin durumu ortada. Esiniz ogretmen oldugu icin bilecegini dusunuyorum oradaki durum hakkinda bilgi verirseniz cok sevinirim. Okullarin durumu, ozel okul fiyatlari, cocuklar icin oyun parklari vb.
    İkinci sorum esim eczaci ve oraya eczane optik magazasi acmak istiyoruz.sizin emlakci tanidiklariniz vardir muhtemelen. Ev icin arastirdiginizi okumustum forumda. Guvenilir bir emlakciniz varsa bu konuda da yardimci olursaniz cok tesekkur ederim. Bizde esimle 2 ay icinde gelmeyi planliyoruz.
    İyi gunler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elsedatif E kullanıcısına yanıt
    mrh şöyle geriye dönüp baktığımda bu formu açalı nerdeyse 2 yıl olacak ve o yıllardaki duyguları ve kararsızlıklarımı düşünüyorum ki mutlaka bu herkes için çok zor karardır özellikle birde ailenin sorumluluğu üzerinizde olduğunda, eski yardım severlik ve dostlukların kalmadığı bir dünyada tabiî ki her şey daha da zorlaşıyor ilk mesajlarda görüldüğü üzere çok tatmin edici yanıtlar alamadım kimseyi suçlamak istemem ya zamanları yoktur veya bazı şeyler yanlış anlaşılır diye yazmak istememişlerdir, ben elimden geldiğince açık açık yazıyorum isterim ki bu zor kararlarında yardımcı olup buraya yerleştiklerinde yazdıklarım akıllarına geldiğinde bir tebessüm benim için yeter özr giriş biraz uzunca oldu eski günlere dönünce biraz duygu yükleniyor insan…
    sizin durumunuza yardımcı olmaya çalışayım 2 yaşında kızınız için özel okul durumları çok farklılaşacak çünkü bu sene bildiğiniz gibi dershanelerde özel okul olacak ve sayılarda bolca artış olacak rekabet fiyatıda kızıştırır yani pazarlıkla çok değişik fiyatlar olur tıpkı ben küçük kızım için dersaneler 2.500 tl rakamı isterken uğur ders 1.500 tl yazdırmam gibi içiniz rahat olsun çok iyi okullar var çünkü İzmir kayseri Eskişehir kıyasladığımda benim çocuklar burada çok fazla bir performans kaybetmedi hatta büyük kız diyetisyenlik ünv kazandı kuşadasında tek sorun çocuklar fazla devamsızlık yapıyorlar çünkü çok faaliyet var ama bilinçli çocuk derslerine yöneliyor , Kuşadası eğlence merkezi olduğu için merak etmeyin her türlü su havuzları aqualand at çiflikleri bolca var öğretmenlerin tayini çok zor adaya benim eşim eş durumundan 20 yıllık öğretmen olduğu halde 27 km uzağa 13. tercihi ancak çıktı
    diğer sorunuzu şöyle yanıtlayayım eczane açma bildiğiniz gibi artık çok zor sayı sınırlamasına takılır muhtemelen ama optik derseniz merkezi bir yerde bir arkadaş elektrikçi dükkanı açmak için yaptığı araştırmadan biliyorum aylık 2.000 tl demişler duruma göre 1500-3.000 arası bulunur muhtemelen kışın bulmak daha kolay aklınızda olsun, dürüst çalışan dükkan sahibiyle direk görüştürüp pazarlık etmenizi sağlayacak emlakçı arkadaşlar var onlarla tanıştırırım meraka ettiğiniz şeyler olursada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım…

• Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Sizin yazinizda paylastiginiz gibi gercekten saglikli bilgi alamadim. Tatilde gelip 10-15 gun kaldik ama yil boyu kalma noktasinda tereddutlerimiz vardi. Ozellikte yeni bir yerde, hic tanimadigimiz insanlarla, yeni bir seruven, yapabilirmiyiz bilmiyorduk. Eczane icin yasaya takilmiyoruz istedigimiz yerde acma hakkimiz var. Bizim icin onemli olan guvenilir insanlarla is yapma. Umarim gorusme imkanimizda olur. Emlakci icin gelmeden once nasil haberlesebiliriz. Buradan yazdigimizda haberlesebilirmiyiz.
    Tekrar cok tesekkur ederim.

• Merhabalar,Istanbul'da yaşayan biri olarak söylüyorum buralarda yaşayan çoğu insanın gönlünde Ege sahillerinde bir yere yerleşme hayali vardır.Sizin için ne mutlu ki özel sektör çalışanı değilsiniz,şahsen benim eşim de devlette öğretmen olmasına ve orada evimiz de olmasına rağmen ben özel sektör çalışanı olduğumdan hayallerimiz zoraki erteleniyor.Yazın çocuklarımızın sabah bahçeden biberi taze taze koparması,gönüllerince yüzebilmeleri,koşup oynayabilmeleri paha biçilmez.Emin olun İstanbul'da ne varsa adada da var.Özellikle İstanbul-Izmir otoyolunun tüm etapları tamamlandığında,oralara özellikle Istanbuldan çok yoğun talep olacaktır ve fiyat olarak da yansıyacaktır.Eczane'lerin yaptığı nakit ciro(yazları güneş kremi vs)yazın iyi,ancak SGK'ya kış aylarında ne kadar fatura keserler,orası muamma...ASM civarı yerlere bakarsınız,sorun olacağını sanmam.Kuşadası haricinde civar ilçeler de eczane için uygun olabilir,mesela Söke,Selçuk gibi.İstanbuldaki ulaşım koşulları düşünüldüğünde adadan Sökeye gitmek daha rahat olacaktır.Adada yerleşim için de yeni açılan 5M Migros civarı sahil siteleri mevkiini önerebilirim.Hem şehire yakın hem de bahçeli ev keyfini yaşayabileceğiniz bir mevkii.

• Bhsoz oncelikle mesajiniz icin tesekkur ederim. Sizinde soylediginiz gibi istanbuldan kacmak istiyoruz. Ozellikle cocuk olduktan sonra. Kusadasi tatil icin gittik. Selcuk ilcesini de gezdik. Aslinda seferihisar da olabilir diye dusunuyoruz ancak hic gitmedik ve nufus biraz az oldugu icin eczane is yaparmi kestiremiyoruz. İnsallah birkac aya gidip yerlesmeye baslayacagiz. Nisan gibi dukkan tutmayi planliyoruz. Umarim hersey guzel olur.

• adada havalar bugünlerde çok yağmurlu olsa da tatlı bir hareketlilik başlamış durumda, ufak ufak Japon turistleri görüyorum balıkçılar civarındaki lokantalarda da bir hareketlenme var, işyerleri için gözlemlerim çevreyolu tansaş civarında özellikle yeni kurulan Migros hizalarında boş dükkanlar yavaş yavaş doluyor, sanırım işi bilenler yaz için yeni yapılan yolun etkisiyle iyi iş yapacağını düşünüyorlar, eczane için o bölgenin en altında trafik ışıklarının yakınlarında bir tane var türkmen mah ve ege mah ihtiyacını için belki açılabilir çünkü devlet hasta hanesi çok uzakta sayılmaz ve merkezdeki kiralardanda yüksek olmasa gerek bhsoz arkadaş ASM adalet sarayı bahsettiği yer olsa gerek belediye tuğba kuruyemişçi kuşadası ticaret bimeks v.s çok hareketli bir ortam ama kira çok yüksek ve boş dükkan olması çok zor gözüküyor, bugün spor yaparken gördüğüm rena karşısı marinaya yakın sahibinden kiralık bir dükkan var eskiden lokantaydı içte kalması biraz sıkıntı yaratabilir, artık sizin bulunduğunuz zamandaki boş olabilecek eczane için uygun bir yer daha derinlemesine araştırmak gerekecek, 5m Migros geçen hafta gittim biraz sakindi malum havalar çok kötü , ama güzel yatırım yapılmış bu yıl patlayacak gibi ve karşısındaki kipa sönük kalacağa benziyor, merkezde çalışan teknosadaki arkadaşı da o bölgeye yollamışlar, iyi personelleri o bölgeye kaydırıyorlarmış, şuan için gördüğüm en ölü yer yeni açılan su idaresi evren elektrik ( sahibi arkadaşım olur) Arçelik mng kargo civarı köprü yeni açılan yol oraları öldürmüş ne araçlar durabiliyor nede şehirden gelen ters yol olduğu için girebiliyor o bölgeye gitmek için garaja kadar gitmek gerekir sizin eczane işi ciidleşip buraya geldiğinizde haberleşelim özelden tlf yazıyorum...

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.