Şimdi Ara

KUŞADASI'NDA YAŞAMAK (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
34
Favori
146.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pilotsak

adada havalar bugünlerde çok yağmurlu olsa da tatlı bir hareketlilik başlamış durumda, ufak ufak Japon turistleri görüyorum balıkçılar civarındaki lokantalarda da bir hareketlenme var, işyerleri için gözlemlerim çevreyolu tansaş civarında özellikle yeni kurulan Migros hizalarında boş dükkanlar yavaş yavaş doluyor, sanırım işi bilenler yaz için yeni yapılan yolun etkisiyle iyi iş yapacağını düşünüyorlar, eczane için o bölgenin en altında trafik ışıklarının yakınlarında bir tane var türkmen mah ve ege mah ihtiyacını için belki açılabilir çünkü devlet hasta hanesi çok uzakta sayılmaz ve merkezdeki kiralardanda yüksek olmasa gerek bhsoz arkadaş ASM adalet sarayı bahsettiği yer olsa gerek belediye tuğba kuruyemişçi kuşadası ticaret bimeks v.s çok hareketli bir ortam ama kira çok yüksek ve boş dükkan olması çok zor gözüküyor, bugün spor yaparken gördüğüm rena karşısı marinaya yakın sahibinden kiralık bir dükkan var eskiden lokantaydı içte kalması biraz sıkıntı yaratabilir, artık sizin bulunduğunuz zamandaki boş olabilecek eczane için uygun bir yer daha derinlemesine araştırmak gerekecek, 5m Migros geçen hafta gittim biraz sakindi malum havalar çok kötü , ama güzel yatırım yapılmış bu yıl patlayacak gibi ve karşısındaki kipa sönük kalacağa benziyor, merkezde çalışan teknosadaki arkadaşı da o bölgeye yollamışlar, iyi personelleri o bölgeye kaydırıyorlarmış, şuan için gördüğüm en ölü yer yeni açılan su idaresi evren elektrik ( sahibi arkadaşım olur) Arçelik mng kargo civarı köprü yeni açılan yol oraları öldürmüş ne araçlar durabiliyor nede şehirden gelen ters yol olduğu için girebiliyor o bölgeye gitmek için garaja kadar gitmek gerekir sizin eczane işi ciidleşip buraya geldiğinizde haberleşelim özelden tlf yazıyorum...

6 ay önce 3 ay Önder Campingdeydim abi, üzerinden 6 ay geçmeden çok özledim oraları
    Ben de ileride bir yere taşınırsam kesinlikle bu Kuşadası olur sanırım
    Şanslısınız

• Kuşadasında yaşamak ayrıcalıktır ancak son zamanlarda 100 bini geçen bir nüfus varmış sanırım
    Umarım bu nüfus olumlu derecede artar sizin gibi güzel insanlar taşınır adaya Ayhan abi

Kuşadasının yağmuru güneşi rüzgarı hepsi bir farklı
    Haziran ayının başında yağan o güzel yağmurdan sonra güzel bir rüzgar esintisi karanlık hava ve mangal, mangallardan zevk alamaz oldum İstanbulda
    Sahilinde geceleri dolaşmak sabaha kadar bira midye keyfi yapmak clublarında kaliteli şekilde eğlenmek
    Port Starbucskta denize karşı kahveni yudumlamak gün batışını izlemek
    Çarşıyı üst üste 5 kere turlasanda bıkmamak

3 yıldır her yaz oradayım abi tek yaptığım hata Önder Campingin karşısındaki denize girmek oldu
    Malesef o denize girdikten sonra vücudumda lekeler çıktı, keşke orayı kapatsalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peekay -- 9 Şubat 2015; 4:16:08 >

• Peekay hocam,bildiğim kadarıyla Önder Camping,şehir merkezinde kalmış durumda artık,denize girdiğiniz yer de sanırım Marina Avm civarındaki plaj.Oralarda denize girmenizi tavsiye etmem,hatta bahsettiğiniz yerde kalmanıza da gerek yok.Eğlence hayatı için merkeze yakın olmak maksadıyla orayı tercih ediyorsunuz sanırım.Merkeze 10 km uzaklıkta sahil siteleri mevkiinde Nazilli Sitesi,Deniz Tur,Aydın Tur ve civarlarında eşyalı günlük,haftalık kiralık evler bulabilirsiniz,buraların plajı Long Beach denen mavi bayraklı bir yerdir.Long Beach de siteler mevkiinde ve ileride aqua parkın biraz ilerisinde otellere doğru sahilde canlı müzik yapan yerler de vardır.Tavsiyem buralarda tatil yapmanız yönünde olacaktır.Biraz daha tabiatla içiçe olmak isterseniz Güzelçamlı ve Dilek yarım adasına doğru çok güzel yerler vardır.
  • Ayhan abi,ASM den kastım aile sağlığı merkezi,adalet sarayı değil :))Nüfusun artma potansiyeli olan yerlerde illa ki ASM de açılacaktır.Elsedatif'in eşi olan eczacı arkadaşımız, mutlaka bu analizi yapar,ama mal sahipleri normal bir iş yeri değil de eczane açmak için kiralanmak istendiğini öğrendiğinde daha yüksek fiyatlar çekebilirler,o yüzden umarım düzgün mal sahipleri ve emlakçılarla karşılaşırlar.Adada genelde Şubat sonu Mart başı gelen giden artmaya başladıkça maalesef her şeyin fiyatı oynamaya başlıyor.Sizin de bahsettiğiniz yeni açılan 5M Migros AVM(Kipa Karşısı)de bir eczane geçen yaz açıldı hatta,İstanbulda hangi marka varsa bu AVMde de var,yüksek kiralara rağmen mağazalar açılmış,Aralık ayı sonunda İzmir'e geldiğimde çok kısa eve bakmak maksatlı uğradığımda nerdeyse bomboştu,ama geçen yaz yeni kurulmasına rağmen oldukça iyi iş yaptılar,amfi tiyatroya varıncaya kadar her şey düşünülmüş,bu bölge ilerleyen zamanlarda oldukça potansiyel olacağa benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhsoz -- 9 Şubat 2015; 10:33:21 >

• tşk güzel görüşlerin için isteğim iyi dostluklar arkadaşlıklar kurulabilmesi için kaliteli insanların adaya gelmesi , genelde iyi yaşantı iyi aile iyi bir çevreyi de beraberinde getiriyor ve ank, ist, izm ve daha başka büyük şehirlerde az çok çevresi olan istemeyerek emekli olup bir bağlantıları kalmasa da yeni bir şehre taşınmak onlara çok korkutucu gelebiliyor. Burada birçok yazlıkçı var kimle konuştuysam istemeyerek büyük şehirlerine dönüyorlar peekay arkadaşımıza doğru tespit Long Beach pilajı gerçekten denize girilebilecek nadir yerlerden uzunca plajı olan güzel bir yer adanın en kötü plajı ki denize girmek hata (bende ilk geldiğimde girenlerdenim :) engelliler plajı denen marina bölgesi peekay ark bir tavsiyede benden yazın sezon sonuna doğru yemek dahil içki hariç aqua parkın evleri 70 tl idi güzel bir yer çocuklar çok sevdi misafirlerimi oraya götürdüm kaydırak havuz v.s şeyler su topu etkinlikleri falan hatta karşıdada istersen denize girebilme imkanı biz günübirlik gittik kapıda duran çocuk bizim eski askerimizdi ısrarla para bile almadı bizim bulunduğumuz sitede 100 tl evler günübirlik kiraya verildi bazıları akrabayla ortaklaşa neredeyse 10 kişi kalıyorlar havuzlu güzel müstakil bir evde 200 tl başlıyor tabi ki temmuz ağustosta bir tanıdık varsa zorla bulunabiliyor bkoz ark tşk şu kısaltmalardan hiç anlamam asm öğrenmiş oldum :) inş eczane işi içinde emlakçı yerine sahibinden bulunur ve birçok emlakçıyı da tanıyorum artık onun içinde eşi dostu devreye sokup bir aylık kira parası isteseler de yarısını verdirmeye çalışırız şimdilik adada hayat nasıl diye sorarsanız hava raporlarına göre yağmurda çarşambaya kadar spora eşe dosta takılıp hafta sonuna doğruda balığa diyebilirim :)

• Syn pilotsak ve bhsoz mesajlariniz ve ilginiz icin tesekkur ederim. Eczane icin bizim niyetimiz de saglik ocagi, asm , islek ana cadde vb dusunuyoruz. İnsallah mart 15 den sonra gelecegiz. Bu arada ayhan bey mesajinizi aldim geldigimde ilk isim sizi aramak olacak herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elsedatif -- 11 Şubat 2015; 4:26:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar, bir aksilik olmazsa ay sonundan once bende Ankaradan Kusadasina goc etmeyi planliyorum. Sn. pilotsak beyin 2 yilda kat ettigi yolu buradan okumak inanin motive edici oldu. ( saolsun kendisi mesajlarimada cevap verdi) Kendimi bildim bileli tatil icin gidiyordum simdi yeni bir hayata sifirdan baslamak icin gidiyorum. Bundan sonra firsat buldukca bu basliga katkida bulunmaya calisacagim.
  • jugaad J kullanıcısına yanıt
    bir parça yardımım olduysa ne mutlu bana bu sene yoğun olduğum için ve gezmeye çok zaman ayıramadığım için (ev tadilatıyla uğraşım ve çocukların ünv telaşı ) tam istediğim gibi güzel bilgiler paylaşamadım aslında yapmak istediğin burada birçok eğlenceler sanatçılar geliyor afişler asılıyor belediye konserleri oluyor yeni mekanlar açılıyor fiyatlar ve faaliyetler konusunda bilgi vermek isterdim burada yaşayan arkadaşlarda bunları yazabilirse eminimki kısa süre misafir olanlara da iyi bir tüyo olur aklıma gelen birkaç şeyi paylaşayım geçen hafta söke yolu üzerinde outlook mağzaları var öğrendiğime göre nike Türkiyede neredeyse 4 mağazasından biride burada ve 20 km kadar mesafede ben kızıma air max ayakkabıyı 85 tl aldım ve normalde mağazalarda 150 tl o bölgede çok güzel alışveriş yerleri de mevcut ayrıca limon denilen bar türü yer var emniyet müdürlüğü Telekom karşısından yukarı çıkılan yer özelliği içkiler meşrubatları getirebilmeniz mezeleri oradan almanız canlı müzik işi de masalardan verilen bahşişlerle gezip enstrüman çalanlar ve ortada kopartılmasına izin verilmeyen limon ağacı aile yeri olmaktadır bu haftada cumartesi yerde fıstık var kale içinde oraya gitmeyi düşünüyorum özelliği canlı müzik ve yer fıstığı ikramları yalnız fıstığın kabukları yere atılmalı masaya tabağa konursa para cezası var ayrıca çanı çalarsanız bardaki herkese içecek ısmarladığınız anlamına geliyor değişik mekanlar inş bilenlerde yazdıkça küşadasın da olmanın hakkını verebilir güzel günler yaşayabiliriz... NOT: balık tutmak içinde kuştur mevkii kayalıklar hem sakin hemde çok güzel bir ortamı var, ayrıca ilerisinde çok güzel bir gölde var ama tabiki değerini bilmeyip kapatmışlar güzel piknik yeri olabilirdi ...

• Kasım ayında ilk defa Kuşadası nı ziyaret ettim. Amacım yerleşmek ve orada birşeylerle ugrasmak. Kısacası şehir çok güzel havası süper. Ama gel gor ki esnaf tam bir tilki rolü oynuyor ilk günler düşüncemde yanılıyor muyum dedim ama malesef hergün beni kazıklamaya çalışan biri ile karşılaştım..o kadar rahatsız edici ki oraya gelen yabancı eminim ki bir daha gelmiyordur..

• skörpe S kullanıcısına yanıt
    Skorpe bizde bu yaz kusadasina gittik. Dolandiricilar oldugu gibi durust insanlarla da karsilastik. Bizde 2 aya yerlesmeyi planliyoruz insallah iyi insanlarla karsilasiriz. Bu yuzden bu konudaki herkes gibi pilotsak beyden yardim istedik. Sagolsun yardimda bulunacagini soyledi. Nerede yasarsaniz yasayin onemli olan durustluk.

• maalesef yurdun birçok köşesinde kolay para kazanmaya alışmış ahlaksız kişiler mevcut, bodruma didime çeşmeye tatile gittiğimde de benimde başıma geldi, kısa sürede para kazanayım tatil sezonu bitmeden bir daha mı görecek nasılsa veya para harcamaya gelmişler buraya diye düşünüp araba kiralama, turlar, lokantalar, v.s esnaflar bolca mevcut, gerçi yabancılar gibi olmasa da yokluk zamanda yerli turistlerde iştahlarını kabartıyor :) ada için şunu söyleyeyim kuaförümüz pazarcımız kimden araba kiralayacağımız kimden yemek yiyeceğimiz kimden alışveriş yapacağımız en azından benim için belli öyle yıllarımda geçmediği halde birçok esnafa gittiğimde o komutan gelmiş bir çay iç derler şunu alayım parasını sonra veririm veya şu burada kalsın dönüşte alayım diyebiliyorum burası kışın bir kasaba gibi ve seni çok çabuk tanıyıp davranışları da ona göre oluyor izmir de 8 yıl yaşadığım halde bir iki esnaf haricinde bu samimiyetliyi bulamadım, yazın her ne kadar çılgınca gözükse de kışın bir o kadar sakin ve birçok esnafta sizi gördükçe saygıda kusur etmez özet olarak söylemek gerekirse bir ist, Ank,İzm v.s büyük şehirler kadar kendinizi buranın yerlisi olduğunuzda sahipsiz hissetmezsiniz derim...

• Ayhan bey soylediginiz gibi bir hava hissetmistik. Hemde yaz ayinda olmasina ragmen. Yerlesme karari almamizdaki etkenlerden biri de bu aslinda. İnsallah iyi insanlarla karsilasiriz.

• Cumartesi gunu Kusadasina geldim, bugun itibariyle ikametimi buraya aldirdim. Henuz bir kac gun olmasina ragmen iyi ki yerlesmisim diyorum. Ada bu mevsimde bile oldukca hareketli, umarim herkes gonlundeki kentlerde yasama imkani bulur. Bu arada pilotsak hocam ozelden telefonunuzu gonderirseniz sizinle gorusup tanismak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jugaad -- 4 Mart 2015; 14:54:43 >
    hayırlı olsun eminim ki çok seveceğiniz yer olacaktır, sakin bir yaşam ve hareketli bir ortam isteğini bulabilecek bir yer burası kışı ve yazı ayrı güzellikte bu anlatılmaz yaşanır derler sizde tam bunu yapıyorsunuz :) tlf yazıyorum adada yerlisiyle turist olanlara her şey farklıdır artık buralı olduğunuza göre ucuzluk mekan ve tanıdıklara ayrı imtiyazlar için kısa bir sürede alışmanız için elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...
  • Kusadasındaki en guzel 5 dakikam; bir eylul aksamina dogru, gunes deniz uzerinden yavastan batarken, kadinlar denizinin ordaki cafelerden birinde Mercedes Sosa'dan "Gracias a la vida" sarkisi eşliğinde bir seyler içmek olmuştu. Sanki sarki batiriyordu güneşi. . Son gunumdu.. cok huzunluydu, kelimeler yetersiz.

• merhaba bende ekim ayında kuşadasına ankaradan taşındım.Didim diye yola çıktık sonra kuşadasın da karar kıldık tabi kararımızı verirken forumundan da epey yararlandım paylaşımlarınız epey işimize yaradı çok teşekkür ederim.Ben de bazı arkadaşlar gibi önce 3,5 yaşındaki oğlumun daha sağlıklı büyüyebilmesi için hem de amaç karın doyurmaksa her yerde doyururuz karnımızı neden emekliliği bekleyelim dedik ve çok ani bir kararla kendimizi burada bulduk.Soğucak mevkinde oturuyorum tanıdık vasıtası ile gördük beğendik bütçemize de uyuyordu buradan ev aldık.Şimdi oğlum kış olmasına rağmen hafta da en az iki üç gün dışarıda kumla çamurla dilediğince oynayabiliyor, hava güzel olduğunda sahile iniyoruz pilotsak beyin fotoğraflarını paylaştığı sahil de yürüyüş yapıyoruz yol boyu çocuk parkları var hepsini geziyoruz.Ben işe başlamayıp bu seneyi oğlumla geçirmek istediğim için pek tanıdığımız kimse yok tek sıkıntımız bu oğluma arkadaş bulmakta epey zorlanıyorum ama inanıyorum ki seneye o kreşe ben işe başladığım da böyle bir sorunumuz kalamayacak (yazın zaten böyle bir problem olmayacak biraz daha sabretmemiz lazım). Onun dışında buranın havası,doğası insanı her şeyi çok güzel ben hiç pişman olmadım.Çocuk olduğu için malum kış pek gezme fırsatım da olmadı şimdilik tavsiye edebileceğim bir yer yok ama olursa bende paylaşım da bulunurum artık.Bu arada eczane açmak isteyen arkadaş için bir arkadaşım ankaradan yazın sökeye taşındı ve kırtasiyesini de taşıdı söylediği kadarı ile daha henüz kendi okulu açılmamasına rağmen memnun.Burada insanların alım güçlerinin yüksek olduğunu söylüyor.Doğru yerde açmak lazım, iyice araştırmadan ticarete girmemek lazım geç olsun güç olmasın demişler.

Peki orada ne yapacaksanız iş güç,Ankaradan bayağı yerleşen var oraya konuya göre..
    Doğma büyüme bir ankaralı olarak bu şehri bende hiçbir zaman sevemedim lakin şehir değiştirmek ciddi bir karar sonuçta iş fırsatları büyükşehir gibi değildir, ama emekli olduktan sonra yerleşmekse mesele o ayrı..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuşadasın da gördüğüm kadarıyla yurtdışı İstanbul ve Ankara da yaşayan birçok kişi ikamet etmekte, kimisi emekli olup kimisi de yazdan yaza gelmekte ben şuna bağlıyorum büyük şehirler artık yaşamı zorlaştırıyor kalabalık sıkıyor ev iş arası ve betonlaşmalar yaşam kalitesini düşürmekte olup Kuşadası çoluk çocuğu da olanlara daha keyifli bir yer ve ortam sunmakta kamilekara arkadaşımızda Ankara'dan kaçıp iyi bir cesaret örneği gösteren arkadaşlarımızdan ufak tefek sorunlar mutlaka var ama halledilmeyecek gibi değil yazın dost arkadaş ve akrabadan çok kişi bunalıp keşke şöyle kış gelse de kafa dinleyen çok arkadaşımız var ayrıca sitelerde maç okey v.s için güzel ortamlar var ve çabucak kaynaşılıyor bir ara özkent sitesine gelirseniz bir çayımızı da içersiniz :) çocuklar çok hızlı kaynaşıyorlar benim küçük kız lisede olduğu için o kadar çok arkadaşı var ki derslerini etkilemesinden korkuyorum yazın sahilde çocuklar çok iyi kaynaşacaktır eminim iş konusu righteous@ arkadaşımızın endişelerini yersiz diyemem bir Ank ,İst olamaz ama mesleki olarak aşçılık inşaat işleri emlakçılık veya merkezde iyi bir eğlence üzerine veya v.s mekan açabilecek sermayesi olan kişi iyi paralar kazanabileceklerdir bir örnek vermek gerekirse elektrikçi bir arkadaş dükkanı gözlük satan kişinin boşalttığı merkezdeki dükkana taşımak istediğinde aylık 10 milyar kira istendiğinde bayağı şaşırdım gözlük satarak kira çıkar mı demiştim adam yıllarca nasıl kaldıysa artık :) son olarak şunu söylemek istiyorum nerede mutlu olacağını düşünüyorsanız orada yaşayın henüz fırsatlar kaçmamış ve zaman varken...

• righteous@ kullanıcısına yanıt
    Ben Ankara da muhasebe,ofis işleri üzerine çalıştım hem de 15 yıl boyunca hep aynı sektörde haklısınız büyük şehirlerde iş imkanı fazla ben sanırım hem kadın olmanın hemde anne olmanın ayrıcalığını yaşıyorum şuan ama buna rağmen bugün çalışmam gerekse çalışabileceğim işler mevcut burada tabi ki maaşı ilk aşamada istediğin konumda olmayacak ama başladıktan sonra oda düzelir diye düşünüyorum hemen her gün iş ilanlarını takip ediyorum ne aranıyor ihtiyaç nerelerde var eleman arayanların istediği özellikler hepsine bakıyorum henüz gitme fırsatı bulamadım ama halk eğitim merkezlerinin kursları var işkur'un kursları var birde burada eleman arayanlar genelde işkurdan belge istiyorlar sanırım küçük yerleşim yeri olduğu için devlet desteği alıyorlar buda burada insanların sigortasız eleman çalıştırmadığı gösterir ki buda önemli birşey.Tabi burada iş istiyorsan en önemlisi dil onu çözersem işim çok daha kolay olacak.Ankara benimi için sadece sevdiğim insanların olduğu bir şehir artık ve bu durumdan gayet memnunum evet şehir değişikliği çok ciddi bir karar çok kararlı olmak lazım çünkü düşündüğünden çok daha zor ilerliyor işler eğer kararlı olmazsan daha gelemeden pişman olursun.Ben salında merkezde kadınlar denizi tarafını istiyordum daha taşınmadan buraya çünkü ada çok hareketli şuan bile ankara da kızılay gibi sokakları avm leride kalabalık.Şunu çok net söyleyebilirim ki burada insanlar yaşıyor gerçekten hissediyorlar yaşadıklarını.Ayrıca burası emekliler için gerçekten on numara beş yıldız canın sıkılmaz komşuların olur gidersin gelirler okey oynarsın kahve içmeye gelirler sen gidersin hiç sıkılacak zaman bulamazsın.

• pilotsak kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız gerçekten biz yazı görmeden direk son bahar ve ardından kışı yaşadık söylediklerine göre bu sene epey de soğuk geçmiş normalden daha soğuk.Forumun sayesinde sizi sanki tanıyormuş gibiyim sitenizin önünden geçerken aklıma geliyor yakın sayılırız bizde soğucak kavşakta oturuyoruz.Bizdeki tek sıkıntı sosyalleşme imkanı olana iş ve okul olmadığı için yoksa onlar olduğunda zaten oğlumun yaşıtı arkadaşları olacak ve bende kendime zaman ayırabileceğim bunlar benim seçimimden kaynaklı sıkıntılar.İnşallah havalar biraz düzelsin uğrarız oğlumla beraber. Herşey için çok teşekkür ederim gerçekten bu foruma epey emek veriyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.