Şimdi Ara

KUŞADASI'NDA YAŞAMAK (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
451
Cevap
34
Favori
146.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sayin pilotsak, valla kuşadası belediyesinin size madalya takması lazım. Bir insan bir beldeyi bu kadarmı sevdirir insanlara. Konuyu açtığınız ilk günden beri takipteyim. Yemin ediyorum sizin yuzunuzden tasi tarağı satıp tasinasim geliyor. Doğma büyüme 3 kuşaktır İstanbullu olarak bunaldim vallahi. Buradaki müstakil evimizide muteahide verdikten sonra apartman hayati iyice bizi ve çocukları bunalttı. Tek derdim herkes gibi benimde is sıkıntısı. Burada bir moda evinde çalışıyorum orada is bulmam biraz zor gibi. Yada bilemiyorum bi terzi dükkânı acsam nasıl olur. Yada artik 5 sene sonra emeklilikten sonra olabilir ancak çocuklar ve eşim iyice bunalımda birde burada her gün sizin yazılarınızı okuyorum iyice üstüne tuz biber oluyor valla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın pilotsak hocam teşekkür ederim cevabınız için aslında orayı daha önce hiç görmedim bi 4-5 gün tatil amaçlı gelip görmeyi düşünüyorum kısmet olursa,tabii nerde kalınır nerelere gidilir hiç bir bilgim yok..
    kamile hanım meslektaşmışız:)sizin adınıza çok sevindim bu şehirden kurtulduğunuz için..en iyisini yapmışsınız lakin beni burada bağlayan iş durumları tamamen esasen halen bekar birisiyim ama insan yinede kolay kolay şehir değişikliği kararı veremiyor bu nedenlerle..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle Pilotsak sayesinde adadan ev alma aşamasındayken yazılarına rastlayıp karar veren bir kişi de benim.
    Ama iş problemi nedeniyle İstanbul'dan ayrılamıyorum,ancak eşim öğretmen olduğu için yazları çocuklarla birlikte yazlığın tadını çıkarıyorlar.
    50 li yaşlarımın başında emekli olabileceğimden,Pilotsak'ın adaya dair güzel paylaşımlarını özenerek okuyor ve keşke ben de asker olsaydım da 50 den önce henüz sağlıklıyken adanın keyfini sürebilseydim diyorum:))Şaka bir yana Allah hem Pilotsak hocama hem de bir şekilde adaya devamlı olarak yerleşebilen herkese uzun yıllar,sağlıkla adanın tadını çıkarmayı nasip etsin.

• Merhaba arkadaşlar.

Bende Almanya’da yaşayan bir gurbetçiyim ve konu oldukça ilgimi çekti çünkü annemin artık oralarda yoğun bir ev alma isteği var.

Annem İzmir Balçovalıdır ve Güzelbahce de teyzemler var. Bizim yer konusunda yoğun bir kararsızlığımız söz konusu ve genellikle aklımıza yatan yerler Urla, Seferihisar, Çeşme, Özdere ve Kuşadası.

Şimdi konuyu okuyunca Kuşadası daha bir sempatik geldi bana ama yinede karar veremiyorum, sanırım izinde yoğun bir şekilde gezip gözlem yapmam gerekecek.

Annemin planı Balçova gibi şehrin göbeği denilebilecek yerden annesini alıp biraz daha sessiz bir yerde, müstakil ve biraz bahçesi olan bir evde, yılda en az altı ay yaşamak.

Benim yaşım 34 fakat bekarım ama yine de ileride evlilik durumunda çoluk çocukla biz de değerlendirebiliriz diye umut ediyorum.

Ev alma konusu kısa sürede biraz sıkıntılı gibi geldi bana fakat malesef bir yıl içinde ayırabilecegim izin süresi en fazla üç hafta olabilir.

Sizlerden öğrenmek istediğim sadece kabataslak ve son tecrübelerinize dayanarak hangi muhitte, senenin yaklaşık dokuz ayı problemsiz kalınabileceği ve iyi bir ev seçimi yapmak için ne kadar vakte ihtiyaç duyulacağı.

Bunun haricinde pilotsak hocam, sizlere mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim. İnşallah adada ki mutluluğunuz daim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 17 Mart 2015; 22:20:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba Kusadasi Sevdalilari

Uzun zamandir burada yazilanlari takip ediyorum. Yazilanlar hem bilgilendirici hemde düzeyli. Bu konuyu acan Sayin pilotsak'a ayrica kocaman bir tesekkür. Degerli fikirlerinden gercekten cok istifade ettim.

Bende Kusadasina yerlesmek isteyen ve bu konuda baya yol kat etmis bir gurbetciyim. Yazdiklariniz bu karari almamda ne kadar hakli oldugumu teyid ettikce daha bir keyifle
    hazirlandim.

Nihayet artik az kaldi diyebilirim. Haziran sonu insallah kesin dönüs.

Emeklilik ve yeni bir hayat.

Yerlesince güzel dostluklar kurabilecigim insanlara da bu Forum sayesinde ulasabilecegim kanisinda oldugumdan üye olup ben de sizlerin dünyasina ortak olmak istedim.

Tecrübelerimi ve yasadiklarimi ara sira paylasabilmeyi umuyorum.

Hayat herkese istediginden daha iyisini versin

Sevgiyle kalin
  • Gerçekten bu sene çok soğuk ve yağmurlar fırtınalar çok şiddetli oldu, zaten doğalgazda olmadığı için adada evler çok soğuktu, geçen sene klima yeterken artık bir kombi alma zamanı geldiğini düşünüyorum, pazarda da kış sebzeleri yaz sebzelerinden pahalı adada bu kadar kış sertken diğer şehirleri düşünemiyorum, yinede balık tutma deniz kenarı gezileri ara sıra eğlenceli yerlere gidebilmek şansına da sahip olduğumuz için mutluyum geçerken sitemize uğramanıza çok seviniriz form içinde buraları bir parça anlatabildiysek ve yeni bir başlangıç için zorluklara ortak olabildiysek ne mutlu diyorum…
  • dikkatinizi çekebildiysem ne mutlu  siyasetçilerden böyle güzel doğa harikası yerler için çok fazla bir şey yapmasını beklemiyoruz yeter ki bozmasınlar ve rant uğruna yaşayanları kısıtlamasınlar örneğin güzel bir Çarşamba pazarımız vardı giysi üzerine mağazaların baskısı üzerine kapanmıştı ben dahil ve buradaki birçok arkadaş mail yazdı Pazar yeniden açıldı şimdide güzel bir gölü kapatmışlar piknik alanı ve balık tutmak için gidiyorduk bakalım halk baskısı bununda üstesinden gelebilecek mi? Burada moda konusunda Osmanlı tarzı tutabilir genelde satışlar turistler üzerine o yönde birde sırf beyaz tarz giysi satan bir mağaza vardı balıkçılar karşısında şuan kapalı bayağı dikkat çekiyordu istanbulda yaşamak gerçekten zor bakırköyde kalan akrabamızın yanına gittiğimizde o kalabalık pahalılık gürültü yaşamanın işkenceye dönüştüğünü görüyorum inş emeklilikte hayaller gerçekleşir müstakil ev güzel bir bahçede dalından salatalık domates kopartmak karşında deniz size de nasip olur…

• yaz geliyor erken bir rezervasyonla güzel bir tatil yapıp her şeyi gözlerinizle görmek ilerde yaşamanız gereken yer hakkında önemli ipuçları verecektir mutlaka kalacak yer çok zaten tatil.com bakarsanız birçok farklı fiyat bulursunuz bunu haricinde ucuz günlüğü 50 tl otellerde var ( tabiî ki çok sezonda biraz zam yapıyorlar ) ayrıca 4-5 kişi olup bir evi günlüğü 100 tl kiralanıp çok ucuza tatil yapılabilir bu konuda yardımcı olurum eşe dosta sorar yer ayarlarız gezme çok çeşitli parası çok olan ünlü sanatçıların olduğu yerlere az olan meydanda belediyenin getirdiği sanatçıları dinlenebilir deniz kadınlar denizi siteler bölgesi kuştur mevki birçok yerde hatta şehrin merkezinde bile denize giriyorlar yemek merkezde Osmanlı dürümcüsünde 6 tl veya imren kasabın yukarıdaki tabldot 3 kap yemek 6 tl veriyorlar araç kiralamalar şuan 60 tl gibi motorları 30 tl kadar bulabiliyorsun buralara gelmeye karar verirseniz elimden geldiğince yardımcı olur iyi vakit geçirmenizi sağlamaya çalışırım….

• Adanın kıymetini bilecek kişilere ihtiyacı var benim fazla bir şey yapmama gerek kalmadı hangi çocuk dondurma ve şekeri sevmez ki ben sadece tadından bahsettim ve sizi buraya getirdi :) tabiî ki adaya da katkısı oldu sayenizde kalitesi bir kat daha arttı ailecek huzurlu ve mutlu yaşamayı temenni ediyorum..
  • Burada sizin gibi birçok Almanya İsviçre v.s ülkelerde çalışmış hem yerli hem de yabancı arkadaşımız var hatta rolf alman arkadaş türk espirilerini bile anlar oldu  bahsettiğiniz yerlere özetlersek Balçova termal imkanlarından yararlanan birçok site var ve gerçekten fiyatlar çok çok pahalı tipik kalabalık bir şehir havası Güzelbahçe biraz daha denize yakın güzel kahvaltı tesisleri olan ve birçokta müstakil ev olan yerler var nispeten daha sakin ama müstakil ev bulmak almak çok maliyetli buraları zaten biliyorsunuz genelde ilk tercih akrabalara yakın olunmak istenir diğer alternatif yerler urla ben yıllar önce Kuşadası yerine oraya yerleşmek istemiştim ama kuşadasını gördükten tanıdıktan sonra bariz farkları gördüm birincisi kışın çok soğuk her yer buz tutuyor denizi çok iyi değil müstakil evlerde çok pahalı örn kuşadasın da orta bir müstakil ev 170.000 tl ise orada 250.000 isteyebilirler kışın çok canız sıkılabilir o sakinlikten yazdaki bir Kuşadası harekeliliği olmaz ayrıca bir elektronik veya kapsamlı alışverişi için sık sık İzmire gitmek gerekecek çocuklu kişilerinde okul v.s imkanı için çok tercih edeceğini düşünmüyorum çeşme yazı kuşadasına benzese de biraz pahalı ve dağınık bir yapısı var çok ucuz bir yer olduğunuda düşünmüyorum ayrıca kışın gittiğimde çoğu yer kapalı yine büyük alışverişler için izmire gidip gelmek gerekecek çocuk olduğunda da imkanlar kısıtlı olacak müstakil ev fiyatlarını tam bilmiyorum ama adı çeşme olduğuna göre bir bodrumdan farklı fiyatları olacağını sanmam özdere sıkça gittiğim yer askeri kapımız vardı ayrıca eşin dostun yazlığıda var denizi çakıllı genelde evleri yazlık amaçlı kullanıyorlar küçük bir yer öyle avm elektronik marketler falan çalışamaz nüfusu çok az kışın özellikle Anadolu liseleri var mı bilmiyorum ama sonuçta çocuklar kışın sıkılır çok gezecek yeri yok bu yazdıklarım ilerde sizinde yaşamak isteyeceğinizden dolayı ayrıntılı oldu ama iki yaşlı bayan çok uzaklara gitmek istemeyebilir en yakın Güzelbahçe sonra urla ve özdereyi düşünebilirler ve ucuz olsun istenilirsede özderede fiyatlar daha makul olduğunu düşünüyorum karar verme süresi bazen çok hızlı olur çünkü bir tanıdık akraba orada ise yanlarına gitmesi ve yabancılık çekmeyeceği düşüncesi baskın olur zamanınız varsa bu düşündüğünüz yerlerde 4-5 gün yazın ve kışın kalarak bir ön fikirde edinmiş olursunuz…

• Mrh aramıza katıldığınıza sevindim okadar gurbet hayatından sonra belli bir yaşta insanın kendisine de zaman ayırması sevdiği şeyleri yapması ve ömrünün geri kalanını mutlu yaşaması gerektiğine inanıyorum çalış çalış nereye kadar kaliteli yaşayıp harcayamadıktan sonra. Aslında isteklerimiz ortak gürültüden betonlaşmadan trafikten uzak ama kafamız eserse de bir eğlenceye gideyim dalından domates salatalık koparayım denizime havuzuma girebileyim torunlar çocuklar yazın yanıma gelsin onlara da bir imkan sunayım yazın otele tıkılmak yerine hem büyük baba hem büyük anne ziyareti olsun şahsen benim yeğenler gelmek için can atıyor bu sayede kardeşlerimi de görebiliyorum bu istek nasıl oluyor diye sorarsanız müstakil evin garaj altına bir bilardo masası bir langırt playstation 2 motor iki bisiklet alıp denizde karşılarında olunca kim sevmez dayısını amcasını dedesini değil mi???
  • pilotsak kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Sn. Pilotsak inaninki aklimdan gecirdiklerimin bir kismini yazmissiniz.

O yazdiklarinizi ve daha bircok seyi yapabilmek umut ve hevesi ile böyle bir karar aldik zaten.

Zaman cok cabuk ilerliyo 40 yillik bir calisma hayati sonrasi artik biraz da kendimiz icin biseyler yapma zamanidir dedik.

Kismet olurda tanisirsak bir gün denize karsi birlikte kadeh kaldirmayi isterim

Sevgiyle kalin
  • Merhaba kusadasi sevdalilari. İnsanin bir karar aldiginda kafasinda soru isaretleri oluyor. Ancak buradaki paylasimlar kusadasina yerlesme kararinin ne kadar dogru oldugunu gosteriyor. Az kaldi yaklasik 20-30 gun icinde kusadsina yerlesmek uzere gelecegiz. İstanbuldaki islerimizi halledip yola cikacagiz. İnsallah diger arkadaslar da yerlesip o guzellikleri yasarlar.

• Ben geleli 20 gun oldu, soba kurdum sabah aksam yakmak yeterli oluyor. Isin dogrusu epey keyif aliyorum, sobanin tadi baskaymis.
    En buyuk sorun cevre edinmek benim icin suan. Sanirim nisan ayindan itibaren yazlikcilar gelmeye baslayacaktir yavas yavas.
    Serbest calistigim icin bu donem biraz sikintili ama 2-3 hafta icnde o sorunda ortadan kalkacaktir.
    Gelmeden once kafamda pek cok soru isareti vardi ancak her sabah kahvaltimi denize karsi yaparken inanin o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam. Hayat kalitemin pozitif yonde etkilendiginin farkina bu kisa zamanda vardim.

• 2014 ortasında Kuşadası'na atama ile geldim. Gölcük'ten sonra burası cennet gibi geliyor. Emekliliğe 9 yıl kaldı. Kısmetimde belki de emeklilikten sonra buraya yerleşmek vardır.
  • çok farklı bir konuyla ilgili araştırma yaparken daldım gittim uzun süredir yaşıyorsunz,paylaşıyorsunuz ne güzel. ama şu an bende ilk defa internet üzerinden bu tür bir iletişim haline geçiyorum.
    bu yüzden kısmi bilgisizliğimi mağrur görün fakat, şu an yazdıklarımı gören varmı? yani gönderincemi görecekler, ya da şöyle sorayım kim varsa bi ses verebilirmi? şimdiden teşekkür ederim. hayırlı alşamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: courier20

çok farklı bir konuyla ilgili araştırma yaparken daldım gittim uzun süredir yaşıyorsunz,paylaşıyorsunuz ne güzel. ama şu an bende ilk defa internet üzerinden bu tür bir iletişim haline geçiyorum.
    bu yüzden kısmi bilgisizliğimi mağrur görün fakat, şu an yazdıklarımı gören varmı? yani gönderincemi görecekler, ya da şöyle sorayım kim varsa bi ses verebilirmi? şimdiden teşekkür ederim. hayırlı alşamlar...

Ben gördüm.
  • çok saolasın ama yarın çok iş var. ben az çok konuşmalar içinde geçen konuyla, ya da konuların bir kısmıyla ilgili latifeli bir video/slıght yüklüyorum. inş. akşama kadar da herkes fikir sahibi olur izler, en azından imkanı bulabilirlerki; daha sağlıklı paylaşım ve bilgi alışverişlerinde bulunabilelim. hayırlı geceler dilerim cümleten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PiriReis_77

quote:

çok farklı bir konuyla ilgili araştırma yaparken daldım gittim uzun süredir yaşıyorsunz,paylaşıyorsunuz ne güzel. ama şu an bende ilk defa internet üzerinden bu tür bir iletişim haline geçiyorum.

Ben gördüm.

şimdi oluyomu acaba :( videoda 3-3,5 dk ama hayırlısı artık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PiriReis_77

quote:

Ben gördüm.

şimdi oluyomu acaba :( videoda 3-3,5 dk ama hayırlısı artık

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/tr_TR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="true" data-href="https://www.facebook.com/video.php?v=807724439282877&set=o.350037958498211&type=1"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/video.php?v=807724439282877&set=o.350037958498211&type=1"><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=104213063&url=https://www.facebook.com/video.php?v=807724439282877&set=o.350037958498211&type=1" data-href="https://www.facebook.com/video.php?v=807724439282877&set=o.350037958498211&type=1"></a><p>sezinin halasına davetlisiniz.... suzanın balosuda olabilir..... tamam tamam sezon palası olsun hadi bakalım :)</p>Posted by <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=104213063&url=https://www.facebook.com/video.php?v=807724439282877&set=o.350037958498211&type=1" data-href="https://www.facebook.com/video.php?v=807724439282877&set=o.350037958498211&type=1">MaLi Bu</a> on 27 Mart 2015 Cuma</blockquote></div></div>

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.