Şimdi Ara

KUŞE KAĞIT İLE BASKILI DEVRE HAZIRLAMA (Resimli Anlatım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
19.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • asetatla bi oluyo bi olmuyo ben de kuşe kağıdı ile hiç denemedim. Bu kuşe kağıdını sıyırırken bir miktar kağıt kalıyor ya, bu kalıntıyı çıkarmak zor oluyor mu? yani mürekkebi de çıkarma gibi bi durum sözkonusu mu yoksa mürekkep gayet sağlam bi şekilde mi yapışmış durumda? Ayrıca piyasadaki kuşe kağıtları için bi tavsyen var mıdır marka olarak? yoksa her kuşe kağıt tamam mıdır bu iş için?
  • sağol dostum şimdiye kadar denediğim değişik yöntemlerde başarıya ulaşamamıştım ilşallah bu sefer olucak
  • quote:

Orjinalden alıntı: taka8604

quote:

Orjinalden alıntı: rockafella

hocam yontem gayet iyi ama yapısan kagıtları temizlemek biraz zor oluyo..ben size daha iyi bi ryontem soyleyeyim deneyin kesinlikle memnun kalacaksınız.arkadasın kullandıgı kuse kagıt yerine asetat kagıdı kullanın aynı işlemleri yapın daha guzel sonuc cıkıyo.ayrıca perhidrol tuz ruhu karısımındansa feCl3 kullanın(piyasada bol miktarda mevcut kahverengi bir sıvı).perhidrole gore biraz daha gec cıkarıyor ama mukemmel sonuc veriyo hic kesik devre olmuyor bunda.ayrıc en iyi yanı da tekrar kullanılabilir olması.yani perhidrol gibi kullanıp dokmuyorsunuz.plagın ustunu kapatacak kadar sıvıyı 10 kereye kadar rahatca kullanabilirsiniz..deneyin goreceksiniz

asetat kağıdını denedim kesinlikle birdaha asetat ile yapmam kimseyede tawsiye etmiyorum

arkadaşa tamamen katılıyorum bende asetatla denedim çok kötü sonuçlarla karşılaştım kimseye tavsiye etmiyorum

• Asetat denedim, PNP kağıdı denedim. En iyisi PNP'de oluyor tabi ama asetat da güzel oluyor. Siz neden beğenmediniz anlamadım.
    Kullandığım teknik:
    OKI laser yazıcıdan çıktı alıyorum. Plaketi iyice temizleyip alkolle, sonra da kurutuyorum ancak kurutmayı iyi yapmazsanız yollar birbirine karışır çok fena hem de. Sonra asetatı plakaya sabitleyip (bantla) bir ütü bezi yardımıyla ütülüyorum. Ütünün markası Rowenta() ve buhar açılıp kapatılabiliyor, bize buharsız lazım olduğundan ve bu devirde buharsız ütü satılmadığından iyi bir özellik. Ütüden sonra plaket derin dondurucuya gidiyor. 10-15 dakika bekliyor orada. Sonra asetatı suyun içerisinde yavaş yavaş ayırıyorum. Güzel de oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bjv16

asetatla bi oluyo bi olmuyo ben de kuşe kağıdı ile hiç denemedim. Bu kuşe kağıdını sıyırırken bir miktar kağıt kalıyor ya, bu kalıntıyı çıkarmak zor oluyor mu? yani mürekkebi de çıkarma gibi bi durum sözkonusu mu yoksa mürekkep gayet sağlam bi şekilde mi yapışmış durumda? Ayrıca piyasadaki kuşe kağıtları için bi tavsyen var mıdır marka olarak? yoksa her kuşe kağıt tamam mıdır bu iş için?

hayır o kalıntıyı çıkarmak zor olmuyor.elinde sürterek rahatlıkla çıkartabilirsin. plakete aktarılan mürekkep değil toner (ama sanırım oda mürekkep ama yapısı farklı) bu iş için lazer yazıcı veya fotokopi makinası gereklidir.piyasadaki kuşe kağıtlarının gördüğüm kadarıyla bi markası yok.

ama benim kullandığım resim kağıdı hani bi yüzü parlak ondan kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız.

• resim kağıdı kalın olmazmı ?
    sorun çıkmasın lazer yazıcıda
  • hocam iyi çalışma bravo.bu bilgileri bizimle paylaştığın için teşekkürler.
    çalışmalarında başarılar.
  • herkese slm...

ben kaç zamandır bu yöntemi araştırıyordum... ve sonuda denemimi geçen cumartesi günü yaptım ve süper oldu... bu yöntemle(kuşe kağıdı ile) daha önce normal kağıla dememiştim(2-3 yıl önce) çok ii sonuç alamadğımdan bir daha yapmamıştım... ama benim elimde ince yollu bi devre vardı(hem de çift yüzlü) ve pozitif 20 ile bile çıkaramadım...

onun için önce ince yollu tek yüzlü bir deneme yaptım... baktım süper oluyo... bugünde çift yüzlüsünü denedim

yani anlayacağınız hem 2. denemen hem de çift yüzlü olmasına rağmen yine süper bi sonuç aldımmm...

bem bu konuyu (kuşe kağıdı) tam ve resimli anlatan arkadaşa çok teşekkür ederimm..

kullandığım kağıt : kuşe kağıdı takvim kağıdı (hani bebekli resimli falan oluyor yaa)

izlediğim yol:

her iki tarafında doğru yüzleri aynı kağıda yan yana çıkardım ve tam üst üste gelecek şekilde katladım...
    arasına da plaketimi yapıştırdım(yani her iki yüzünü de aynı anda çıkardım,böylelikle tam denk geldi,hiç uğraşmadan)... her bir yüzü ayrı ayrı 10 ar dakika ütüledimm... geri kalanında da arkadaşın anllatığı gibi uyguladım...yollar ve padler ince olmasına rağmen mükemmel ötesi bi sonuç elde ettim...

bütün arkadaşalara tavsiye ederim

• yanlış kağıtmı kullandım acaba bir türlü lazerden çıktı alamıyorum hep kağıt sıkışıyor
    kırtasiyeden aldım kağıdı bildiğimiz el işi kağıdı iki tarafıda parlak
  • sedail elişi kağıdı da olur ama o kağıtlar incedir... yani lazerde sıkışma oplasıkları yüksektir...

sen en iyisi bir matbaadan kuşe kağıdı al, ya da kuşe kağıda basılmış takvimler (bebekli falan oluyor yaa) kullan ben her ikisini de kullandım ve süper sonuçlar aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamitco -- 29 Mayıs 2006; 9:53:20 >
  • dostlar ben size başka bi yöntem önereyim
    belki duymuşsunuzdur pozitif 20 ile
    bu devreleri daha iyi çıkarabilirsiniz .saygılar herkese
  • slm testor...ben pozitif 20 ile de devre çıkarıyorum. fakat bunun için aydingere aldığın çıtının çok koyu olması ne ışığı geçirmemesi lazım... yani ince yollarda eğer çıktı aldıktan sonra üzrinden geçmezsen baskı da sorunlu çılkıyor, işte ütü il böyle bi problem olmuyor....

ayrıca burdaki insanlar atelye ortamında değil ev ortamında baskı devre çıkaran arkadaşlar...
    bu yüzden herkesin evinde polandırma makinası olduğunu sanmıyorum...

işte saydığım bu sebeplerden dolayı ütü süper bi yöntem...
  • Ütü kesinlikle süper bir yöntem. Kağıt olarak da bilgisayar dergilerinin reklam sayfalarını kullanıyorum
  • Kesinlikle deneyeceğim zaten dedem terzi ve bir ütüsü var buharsız kara ütü kafadan bi 8 9 kg çeker. obiçim ağır bir ütü
    bu da o ütünün altından sağlam çıkamaz heralde
    site de çok güzelmiş abi. msn e ekledim tda7294 ile ilgili sorularım olacak. müsait bir zamanda konuşabilirsek iyi olacak
    saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Ütü kesinlikle süper bir yöntem. Kağıt olarak da bilgisayar dergilerinin reklam sayfalarını kullanıyorum

arkadaşım sayfanın daha önceden basılmış olması devrenin plakete aktarımında sorun çıkarmıyor mu??
    birde plakete kadın resmi çıkmasın ayıp olır vallaha
  • yok yok hiç bir sorun çıkmıyormuş (yani başka resimler basılmıyor plakete) ben de bir arkadaştan duydun onu... çünkü ütü orijinal baskıyı eritemiyor sadece printerden alınan mürekkepi eritiyor merak etme...
  • quote:

arkadaşım sayfanın daha önceden basılmış olması devrenin plakete aktarımında sorun çıkarmıyor mu??

Bu yöntemde hedef toner denilen plastik yapıyı eritip plakete yapıştırmak. Toner dışında başka hiçbişeyin plakete geçmesi mümkün değil. Ayrıca tam verimli olsun diye (yani kağıtta hiç bişey kalmasın diye) bir iki dakika ütüledikten sonra üstüne çeyrek çay bardağı su döküyorum. Bu şekilde plaket henüz sıcakken kağıt toneri tutma yeteneğini yitiriyor ve sonuç mükemmel.

quote:

birde plakete kadın resmi çıkmasın ayıp olır vallaha

• Sağolasın Ben bir lazer yazıcı bulayım çevreden
  • Eğer mürekkepli yazıcın varsa çıktıyı fotokopi çektirmeyi de düşünebilirsin. Tabi kırtasiyeciye toner ayarını kısık tutmamasını söyle, çıkan şeklin üstünde parmağını gezdirdiğinde tonerin varlığı anlaşılmıyorsa demek ki yeterince kaliteli bir çıktı değildir. Kolay gelsin..
  • bugun denedim harika sonuç aldım. aynen dediğin gibi hocam dergi kağıdına çıktı aldım, onceki baskı hiç bi sorun çıkarmıyor. üzerine yapışan kağıtları çıkarmak biraz problem okadar. asetatla falan uğraşmaya hiç değmezmiş

bi de arkadaşlar şuna dikkat edin, bazı fotokopi makinaları çıktıyı büyütüyor yüzde bir-iki oranında falan. çok bacaklı entegrelli bi pcb de sorun yaratıyor buda. aman dikkat
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.