Şimdi Ara

KUŞE KAĞIT İLE BASKILI DEVRE HAZIRLAMA (Resimli Anlatım) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
19.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KAFAM KARIŞTI BİRİSİ OLUYOR BİRİSİ OLMUYOR DİYOR AMA GÖRÜNTÜDEKİ GİBİ OLMASI MÜKEMMEL BU NEDENLE DENEMEYE DEĞER.YETER ARTIK BIKTIK KISA DEVRE VE İLETİMSİZLİKTEN.TEŞEKKÜRLER ZAHMET OLMUŞ.
  • oluyo kardes oluyo hem de süper oluyo... ben de yapıyorum... aynı yapabilen diğer arkadaşlar gibi...

sen niye yapamıyasın ???
  • arkadaşlar ucuz bi lazer printerı nereden temin edebiliriz? piyasanın en ucuz malı hangisi?
  • sevgili arkadaşlar bu kuşe kağıdı denen mereti hiç bi yerde bulamıyorum ankaradayım, kuşe kağıdı diye sorduğumda hepsinin çıkartıp göterdiği kağıt aynı kalınca ama mat bir kağıt, yüzünün prüzü az ama , dergi kağıtları gibi parlak değil. halbuki bi yerde zorla dergi kağıdına fotokopi çektirmiştim ve onla yaptığım baskı mükemmel olmuştu. dergi kağıdına da kimse çekmiyor makinalarında kalacak diye. şimdi bana ne tavsiye edersiniz nasıl yapmalıyım ya da nerden temin edebilirim bu parlak kağıttan? teşekkürler...
  • nette bir kağıt gösterip işte budur diyen olsa bizde alsak
    armut piş ağzıma düş oldu ama hakkaten bulmak sorun oluyor benim için
  • herkese slm... arkadaşlar ben kuşe kağıdını bir matbaadan aldım ve para bile almadı sağolsun... siz de herhangi bir matbaaya gidip kuşe kağıdı lazımdı derseniz sizlere gerçek kuşe kağıdını vereceğini tahmin ediyorum...

yanımda fotoğraf makinem yok o yüzden bir fotoğrafını koyamıyorum, ama konuyu açan arkadaş yukarıda koymuş... gerçi görüntüden kolay kolay anlaşılamaz kağıt. iki yüzü parlak bir kağıt işte(çok ince değil)... eğer evinizde kuşe kağıdına takvim varsa(bebekli falanolanlar) aynen o işte...

umarım yardımcı olabilmişimdir...
  • hamitco hocam çok teşekkürler
  • Arkadaşlar bu perhidrolü litrelik olarak nerden alabiliriz?(istanbulda)
    Ve fiyatı ne kadar?
  • Kozmetikçi dükkanlarına bak 3 liraya bir litre perhidrol buldum, %35'lik çözelti. Eczanelerdekinden çok daha ucuza geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 23 Haziran 2006; 16:39:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bjv16

hamitco hocam çok teşekkürler

rica ederim...

herkese kolay gelsin....

bu arada ben de eczanelerdeki perhidrolü tavsiye ediyorum... ama tanıdığınız bir kozmetikçi varsa sizin için sipariş edebilir...böylelikle çok daha ucuza temin edebilirsiniz perhidrolü...
  • ben demir3klorür kullanıyorum, biraz zehirli ama çok güzel çalışıyor. Ancak bu da sizin HCL-perhidrol gibi 20 dakika ile 1 saat arasında çözüyor. Bir seferinde HCL-H2O2 kullandım, 2 dakikada yollar da dahil ne varsa eridi. Hızlı ama yolları eritmeyen bir yol bilen var mı?
  • hocam kaynar suya demir 3 klörür atıp plaketi atıyorum, sürekli sallıyorum ve maksimim 10 dakika içinde hazır oluyor. eğer sıcak suda denemediyseniz bi deneyin bence baya etkili.
  • arkadaşlar ben bu kuşe kagıdı denedim çok iyi sonuç aldım.baskıyı direk laser printerdan aldım.
    genelde ilk çıktı iyi olmadıgı için ikinci bir çıktı alıp onu kullanıyorum ve çok ince denecek yollar
    bile yani entegrenin iki bacagı arasından geçen yollar bile sorunsuz çıkıyor.ayrıca fecl3 kullanımı
    zahmetli ve yavaş oldugu ve ayrıca etrafı batırdıgı için kullanmıyorum.bunun yerine marketten
    aldıgım tuz ruhu ve eczaneden aldıgım perhidrolü kullanıyorum.işlem daha hızlı ve temiz oluyor.
    burada tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.herkese kolay gelsin.
  • Arkadaşlar demir3klorür hakkında kesin bir bilgiye sahip değilim ancak bunların çuvallarının üstünde kanser yaptığına dair uyarılar varolduğunu biliyorum, ayrıca perhidrol yöntemine kıyasla daha zor ve kirli bir yöntem. Perhidrol yöntemi biraz tecrübe kazanmanız gereken bir yöntem yani ilk bir kaç başarısızlıkta hemen alternatif aramayın bence. Alınması gereken önlemler, eline bulaşmamasına dikkat edeceksin ve deneyi açık havada yapacaksın o kadar. Demir3klorür ise benim açımdan buna kıyasla daha belirsiz güvenilmez birşey..

Eczanedeki perhidrol hem eskiyip çözelti yüzdesinden kaybetmiş oluyor hem de çok pahalı. Mutlaka kozmetikçilere bakmanızı öneririm üç beş liraya litre litre satıyorlar ve çözelti değerleri yüksek oluyor. Tabi her zaman aynı olmayabilir belki benim şansıma öyle denk geldi orasını bilemem.
  • Gerçekten de kozmetikçide perhidrolün litresi 3 ytl imiş(Büyükçekmece de Hazal-2 parfümeri)
  • Yaww bu konu neden hâlâ üst konu değil

Bence çok güzel bi çalışma.

Emeğe saygı
  • quote:

Orjinalden alıntı: learner

Yaww bu konu neden hâlâ üst konu değil

Bence çok güzel bi çalışma.

Emeğe saygı

haklısın @learner sana katılıyorum forumda hala pcb hazırlama ile ilgili konular açılıyor.ayrıntılı şekilde anlatılmış,herkese faydası dokunacak bir konu neden hala üst konu değil

• arkadaşlar evinizde eğer lazer yazıcınız yoksa normal printer ile çıktıyı A4 kağıdına en koyu şekilde çıkartın ve herhangi bir fotokopici de en koyu şekilde kuşe kağıdına fotokopisini çekin.

ama bir öneride bulunayım lazer prınter la çıktı alıp basılan baskı devre, fotokopi ile çekilip basılan baskı devreden daha güzel çıkıyor
  • evet arkadaşım güzel hazırlamışsın ama ben de anlatım yapmışt5ım neyse olsun.
    işte anlatımhttp://forum.donanimhaber.com/m_9720955/mpage_1/key_%DCT%DC%2CBASKI%2CDEVRE/tm.htm

NOT:plaketi kesmek için plaketi biraz ütüyle ısıyalım daha doğrusu bayağı bir ısıtalım Sonra bir bez vb yardımıyla bakasla keselim. Hamur gibi kesiliyor deneyin. görün!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: taka8604

arkadaşlar evinizde eğer lazer yazıcınız yoksa normal printer ile çıktıyı A4 kağıdına en koyu şekilde çıkartın ve herhangi bir fotokopici de en koyu şekilde kuşe kağıdına fotokopisini çekin.

ama bir öneride bulunayım lazer prınter la çıktı alıp basılan baskı devre, fotokopi ile çekilip basılan baskı devreden daha güzel çıkıyor

evet haklısın ben de hep öyle yapıyorum.
    özellikle fotokopi makinasından çıktı alanlar fotokopiciye en koyu şekilde basmasını rica edin daha da güzel çıkıyor.
    tabiki fotokopi makinasının kalitesine de bağlı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.