İyi günler, Ben 2007'den beri 8 yıldır araba kullanıyorum bugüne kadar hiç kazam olmadığı için heryıl kaskoya 300 tl civarında para yatırıyordum.Bugün nish adalar sitesindeki otoparktaki yerimden geri geri çıkarken hızım max 5 falan dır bir bayan şöför virajı da dönebilmek için heraldi tam benim arabamın olduğu taraftan soldan çok hızlı gelerek bana çarptı.Çok yavaş gitmeme rağmen kesinlikle geldiğini görmedim.20 li yaşlarda 1 senelik eğliyeti olan bayan erkek arkadaşının evinden dönerken benim kendisi hızlı gelmesine ve arada kolon olmasına rağmen sadece 50 cm civarında arbamın arkasını çıkartmamış olmama rağmen otoparkta nekadar hızlı da gitse yol önceliği kendisine aitmiş bu yüzden benim durmam gerekiyormuş zaten durmak istesede duramazmış çünkü hızlı gidiyormuş.Benim araba renault 2006 model clio,onun babasına ait olan arabası 1 yıllık wolkwagen beetle.Benim arabamın arkadan bakınca sol arka tamponunda ufak bir boya lekesi kaldı ama onun sol arka kapı baya içeri göçtü bu durumda benim 8 senelik hasarsızlık indirimimde bozulmuş oldu.Kadının %100 hatalı olmasını düşünmeme rağmen acaba %kaç kusurlu bulunurum ve trafik sigortam ile kaskom bu durumdan ne kadar zarar görür merak ediyorum.Ayrıca kadının erkek arkadaşının ve kendinin doktorluk okuduğunu ,çok kitap okuduklarını,çok kültürlü olduklarını vurgulaması ne kadar kültürlü oldukları ile ilgili ayrıntılar ,eşime bağararak cevap vermesi torpilleri olduğunu belirterek babasına telefon açıp eşimle konuşturması ve en önemlisi benim geri geri çıktığımı görmesine rağmen süratini kesmeden virajı alabilmek için arabayı bana kırıp devam etmesi, bende bir bayan şöför olmama rağmen bayanların yokuş aşağı giderken ,viraj dönerken,otoparkta giderken ve buna benzer bir çok durumda yol hakkının hep kendilerine ait olduğunu zannetmeleri ,gerekli durumlarda bile arabayı durdurmayı beceremeyip bodoslama insanın üzerine doğru gitmeyi başarmaları çok üzücü.Ayrıca kadınla diyoloğumuzda mümkün olduğu kadar sakin kalmaya çalıştık ama eşimde bende elektrik müğendisiyim ve araba kullanma yetisiyle bu özelliklerin kültürün vs. ile ilgisi olmadığını düşünüyorum.Yorumculardan çok özür dilerim hızımı alamadım kusur oranım kaç bulunur ve kasko,trafik sigortası bedelim yaklaşık ne kadar artar.
Öncelikle geçmiş olsun.
Yazınıza dayanarak kültürlü ve etik bir insan olarak sizi görmekteyim.Size çarpan ne kadar okumuş olursa olsun cahilliğini üzerinden atamamış.
Keşke sigorta acentenizi arayarak yardım isteseydiniz.Hemen size neler yazmanız gerektiğini anlatırdı , en azından ben öyle yapıyorum kendisi de yapardı diye düşünüyorum.
Bahsettiğiniz durumda iki önemli nokta var.
İlki siz aracınızla geri geri çıkıyorsanız dörtlülerinizi yakmak veya etrafı uyaracak bir kişi koymakla yükümlüsünüz.Bu nedenle aracınızı her zaman burnu ön tarafa bakacak şekilde park etmeniz gerekiyor.
Sigorta ve kaskonuz bu gibi durumlar için var.Siz ve eşiniz hiç canınızı sıkmayın.
Kaksonuz hangi firmadan ve teminatları nasıl bilemem ancak bunca senedir hasarsızlığınız varsa hasarsızlık koruma da koymuş olması gerekiyor acentenizin.Bu nedenle kaskonuzun hasarsızlığı etkilenmez.Trafik sigortanızı en son ne kadar ödediğinizi söylerseniz de bir yorum yapabilirim.
Kusur oranınız konusunda acenteniz size yardımcı olabilir.
spacewolf
kullanıcısına yanıt
iyigünler, Tavsiyeniz için teşekkürler kapalı otoparkta arabalar arası mesafe çok az olduğu için birkaç manevra yapmadan geri geri park edilemiyor o günde tembelliğime geldi öden girip park ettim teşki yapmasaydım herzaman karşı tarafıda düşünüp dikkatli olmak gerekiyor,bahsettiğiniz kuralıda bilmiyordum.Trafik muhtemelen bahsettiğiniz geri geri gitme kuralından ötürü beni %100 suçlu bulmuş,muhtemelen dörtlülerimi yaktım desem daha az kusurlu bulunacaktım.Ama bence yinede çok adaletsiz bir kural kapalı otoparkta hız yapan,virajı dönmek için en soldan giden,hız kesmek yada manevra yapmak girişiminde bulunmamak suçlu bulunmuyor ben 5 ile o allahbilir kaçla giderken bana çarpıyor ben kör nokta olduğu için son anda fren yapıyorum ,o hiçbir şekilde fren yapmadan ditek bodoslama çarpıyor ve ben yüzde yüz suçlu bulunuyorum. https://www.sbm.org.tr/trm-ktt/public/listShowTutanakResimleriPage.sbm?randQ=247f732c1c44b1857974f35b5229ee96&ajaxRequest=blank Araç Kusur Oranları A - 034 EM2351 0 B - 034 EV1186 100
spacewolf
kullanıcısına yanıt
Tekrar iyigünler, Kaskoya en son 550tl,trafik sigortasına 350tl vermişiz.Benim arabamda ufak bir beyaz boya dışında hasar yok ,o yüzden kaskodan birşey yaptırmayacağız, zaten benim kaskoda hiç kazam olmasada hasarsızlık koymamışlar galiba.Eşim trafik sigortasının 2000tl ye çıkacağını tahmin ediyor,sizin tahminiz nedir. B - 1. Araç Bilgileri Plaka: 034 EV1186 Şasi No: *************2200 Motor No: ********4569 Sigortalı Kimlik No: *******4444 Sürücü İle Sigortalı Aynı Mı: Hayır Sürücü Kimlik No: *******4444 Sürücü Ad Soyadı: sevcan karataş Ürün Sigorta Şirketi Acente No Poliçe No Yenileme No Poliçe Başlama Tarihi Police Bitiş Tarihi Sigortalı 120 - Kasko 018 ZURICH SİGORTA 8413 10582355 0 14/11/2014 14/11/2015 SEVCAN 0 - Trafik 061 SOMPO JAPAN SİGORTA 700018 311000003064760 0 13/11/2014 13/11/2015 SEVCAN 10https://www.sbm.org.tr/trm-ktt/public/listShowTutanakResimleriPage.sbm?randQ=247f732c1c44b1857974f35b5229ee96&ajaxRequest=blank
Geçmiş olsun.
Zamanı gelince bende bakarım 350 liraya bugün en fazla 600 lira olur.
Lakin trafik fiyatları günlüktur bu nedenle bugün farklı yarın farklı olur.
Zamanı gelince birde ben bakarım o zaman netleştiririz.İçiniz rahat olsun 2000 lira imkanı yok olamaz.