Şimdi Ara

Kütlesi küçük olmasına rağmen ağırlığı en fazla olan cisim nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
14.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Özkütlesi en büyük olan cisimdir senin dediğin.Ama hangisi olduğunu bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

quote:

Orjinalden alıntı: KayTheRock
    çevir kazı yanmasın
    ağırlık ve kütlenin farklı şeyler olduğunu,bir cismin ağırlığının bulunduğu yerin yerçekimine bağlı olarak değiştiğini bugün ortaokul 1 öğrencisi bile bilir. (zor bilir)
    ama senin konu başlığın ne ? ''Kütlesi küçük olmasına rağmen ağırlığı en fazla olan cisim nedir? ''
    bak bakalım belirtmiş misin ölçümün herhangi bir gezegende yapılabileceğini ?
    biz de bu durumda aynı gezegende,aynı şartlar altında ölçüm yapıldığını varsayıyoruz (yanlış biliyorsun. belirtseydim normal şartlar altında veya aynı ortam altında diye belirtirdim. belirtmediğime göre kafandan şartları eşitleyemezsin. sana bölmeli çubuk verildiğinde ve yazıda birşey belirtilmediğinde bu çubuk homojendir mi diyorsun? hayır, asıl homojen ise belirtilir. değilse belirtilmez.) ve aynı gezegende kütlesi küçük olan bir cismin ağırlığının ,kütlesi daha büyük olan bir cisimden fazla olmasının mümkünatı yoktur.
    konu başlığına özkütlesi en büyük olan cisim nedir diye yazsan ve ben böyle bişey söylemiş olsam haklı olabilirdin.
    ama şu an haklılık derecen sana gülme miktarımla ters orantılı..

Hiç güleceğim yoktu. Madem çok iyi biliyorsun söyle bakayım. harcadığın kelime sayısı sana kafa atmamla nasıl orantılı?

bu derece saçmalıyor olmanı akıl yaşına veriyorum.
    daha ne yazdığını bilmiyorsun.
    ''Kütlesi küçük olmasına rağmen ağırlığı en fazla olan cisim nedir? '' bunun üstüne hala kendini savunuyorsun.
    bence daha fazla rezil olmadan ya ilk mesajını editle , ya da git en son 12 yaşında izlediğim dragon ball'ı izlemeye devam et.orda tüm fizik kurallarını birebir(!) öğrenirsin.
    elimdeki ss'yi de yollarım,editlersin.
    ayrıca bana öss sorusu mu soruyorsun ki şunu belirtmediğime göre şöyle şöyle düşünemezsin diyorsun?
    not : ''deyerse'' diye bir kelime yoktur,doğrusu ''değerse''dir.
    not 2 : bana kafa atabilmen için 40 değil 40bin fırın ekmek yemen,bir de aynı ortamda bulunan farklı cisimlerin ağırlıklarının oranının her ortamda aynı olduğunu bilmen gerekir.
    not 3 :'' Sonra işlenebilen (şekillendirilebilen) kütlesi az olmasına rağmen en ağır olan cisim nedir? '' Allah aşkına bu kadar saçma sapan bir cümle olabilir mi ? Kütle yerine hacim desen tamam derim..

Allah'ım ya , çizgi filmlerde her gördüğünü gerçek zanneden konu açmasın artık,bıktık çoluk çocukla uğraşmaktan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 26 Ağustos 2008; 15:09:49 >

• kara delik
  • ağırlık = kütle * yerçekimi ivmesi

galiba sorun hacmi küçük olmasına rağmen kütlesi en fazla olan cisim olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Kütle ile Ağırlık birbirinden farklı şeylerdir. Kütlenin ölçü birimi kilogram olabilir fakat ağırlık = kütle değildir. Ağırlık, bir cisme uygulanan kütle çekim kuvvetidir. Kütle her yerde aynı değere sahiptir ama ağırlık her yerde aynı değere sahip değildir.

Elimde bir 60 kilogram bir kasa var. Aya gittiğimde kasanın kütlesi değişmez fakat ağırlığını 10 kilogram olarak ölçeriz. Uzayda ise ağırlık bile yoktur. Hatta aya çıkmaya gerek yok. Merkezkaç'dan dolayı aynı cisim ekvator üzerinde ölçüldüğünde kutuplarda ölçüldüğünden daha hafif gelecektir. Ama kütlesi yine aynı değil mi?

Öyleyse ne yapıyormuşuz? Lafımızı tartıp konuşuyoruz.

Öncelikle soru çok saçma. Kütlesi küçük olup ağırlının büyük olması ne demek.
    Hacmi en küçük olan kütlesi en büyük olan madde nedir diye soracaktın. Ya da özkütlesi en büyük madde nedir diye. Cisim diye sorman da yanlış bence. Bi maddeyi şekle soktuğumuzda özkütlesinin arttığını sanmıyorum. (azalabilir tabi demiri içi boş küp yaparsak falan, ama artmaz)

Neyse şu kasaya 60 kg demişsin. O 60 kg kasanın ağırlığı mı yoksa kütlesi mi? Senin dediğine göre ağırlığı, o zaman kütlesi 6 kg de mi? Peki biz pazarda mesela 6 kg domates alıyoruz ve eşit kollu teraziyle ölçüldüğünde, o 6 kg domates ve kasa aynı ağırlıkta mı oluyor?

60 kg kütlesi dersen de o zaman dünyadaki ağırlığı 600 kg olur, ayda 100 kg olur.

Bu soruyu ciddi soruyorum, biz 80 kg'ız diyelim. Bu bizim kütlemiz mi ağırlığımız mı? Kutuplarda daha ağır olduğumuza göre ağırlığımız olması gerekiyor o zaman 8 kg mı mesela benim kütlem.

Ya da şöyle sorayım, 1 litre suyun ağırlığını ölçtüğümüzde 1 kg gelir. Yani yer çekimi ivmesiyle çarpılmış hali de mi? Yer çekimi ivmesini 10 alırsak o zaman suyun kütlesi 100 çıkar, özkütle formülüne göre de yoğunluğu 0,1 olur.

Umarım anlatabilmişimdir kafamdaki soruyu

• yok yok öyle demeyin, arkadaş fizik profesörü , yanlış soru sormuş olamaz
  • kütlesi az olupta ağırlığı fazla olmak nası oluyor anlamadım ikisi birbiriyle doğru orantılıdır unutma ağırlık kütle ile ivmenin çarpımıdır.

Ama kütesi az olupta enerjisi fazla olan olabilir mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitroglycerine. -- 26 Ağustos 2008; 19:33:42 >
  • Bahsettiğine uygun bir madde; Tantalyum, özgül ağırlığı yüksektir ve yumuşak(sünek) olmasına rağmen aşınmaya karşı çok dirençlidir. Cıva da ağırdır ama bunun farkı akışkan olmayan durumda olması(demir bir kütle gibi) Radyoaktif ışınım geçirmez, nükleer santrallerde kullanılır, %99 saflıkta üreten bir Amerikan firması biliyorum, 1 kilosu 1500$ civarında bir fiyatı vardır. D:40mm çap, L:25mm uzunlukta bir numune masamda duruyor hatta şu an yanımda.
  • Osmiyum hocam osmanlıdan gelme adını osmanlı tokadının gücünden almış türkiyede 125 ton bulunuyormuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zontak tabikide ne sacma soru bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.