Şimdi Ara

kutsal damacana ve mizah anlayışımız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben kutsal damacan a yı sinema da izlemedim cd sini aldım izledim ve beğendim film komik bence
  • arkadaşlar film şafak sezerin filmi değil
    senaryoyu o yazmamış
    Kutsal damacana filminin senaristini bir araştırın.
    Ondan sonra film ile ilgili konuşun
    Rica ediyorum
    Bu kadar ön yargı ve aşağlama olmaz
  • Bu nasıl mantık anlamıyorum bir yandan kahve kültürünü yadırgayıp , Batı özentiliğinizi hemen her cümlede vurgularken diğer yandan bu filmin ateşli bir savunucusu oluyorsunuz.

Film baştan aşağı tek bir karesi bile beş para etmez bir filmdi.
  • sestavina sen kaliteden sorumlu devlet bakanı mısın. ayıp tır ya. bir garez in mi var filme
  • Filme bir garezim var doğrudurur.
  • buna biz kıskançlık diyoruz adamlar yapmışlar beğenmediysen izleme. eğer illaki yorum yapman gerekiyorsa düzgün yorum yap.
  • Kıskançlık ??

Bizde buna akli selimiyet diyoruz mantığını kullanabilme yetisi, başka bir tabirle.Anlaşılan yörelerimiz oldukça farklı tanımlarımız bile taban tabana zıtken , bu durumda yorumlarımın düzeyini test edebilecek seviyede değilsiniz.
  • mantık film güzeldir diyor. izlediğim bütün arkadaşlar filmi beğendi. çevre mi hepsi üniversiteden arkadaşlarım açıkcası sen benim zekamı testedebilecek seviyede değilsin. burada sana cvp yazmak bile bana çok kötü bir his veriyor. bunun için sen yine burada ego nu tatmin etmeye devam et . çünkü yapabileceğin tek şey bu. üzgünüm...
  • Pek sayın üniversiteli arkadaşlarınız onayladığına göre , tüm eleştirilerimi geri çekiyor, bu mantık dehası ikna kabiliyetiniz sonunda teslim oluyorum.

Ancak bir insanın akli yeterliliğine örnek verebilmek için üniversiteyi ölçü birimi olarak kullanmanız aklıma şu şiiri getirdi.

"Bilir misiniz, üniversiteyi bitirdiğimiz zaman,
    hepimiz nasıl saçlı sakallı koca man bebeklerdik.
    Bilemezsiniz. Anlatınca olmaz.
    Yaşamak diye bir problem yoktu bizim için.
    Böyle bir problem çözmedi asistanlar tatbikatlarda.
    Sonunda hepimizi kurtlar kaptı tabii.
    İnsan taklidi yaptığımız için, kurtlar bizi adam sandı..."

Oğuz Atay- Tutunamayanlar.
  • burada sana üniversitelerin ne getirisi ne götürüsü var tartışmasına girmeyeceğim. üniversitelere güzel bi b.. atılmış . kedi ciğer misali
    anlaşılan vaktiniz bol kusura bakma. benim vaktim değerli
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

quote:

Orjinalden alıntı: De-Niro

Türkiye'deki insanların komedi anlayışını iyi değerlendirmeliyiz. Türk insanı kültürel manada çağ atlayabilmek için kendini zoraki hallere soktu. Önceleri Kemal Sunal, Levent Kırca gibi adamlara gülerlerdi. Çünkü toplumsal olarak yaşadığımız hadiseleri ti'ye alıp çok güzel şekilde yorumlarlardı. Bizimkiler dizisi de bu şekildeydi. Cosby Show'u da çok severdi insanlar. Çünkü düzeyli esprileri ve sıcak bir aile atmosferi vardı. Peki sonra ne oldu? Cem Yılmaz, Şafak Sezer gibi adamlar türedi. Elbet bu kişilerin kendine has yetenekleri var. Ama esprileri genellikle Türk kültürü dışında cereyan ediyor.

Mesela Gora filmini örnek alalım. Normal yaşantıda tüm herkesin karşı çıkacağı şeyleri, insanlar Cem Yılmaz yapınca gülüyor. Cinsel organ heykelcikleri, ikide bir "bilmem nerene koyayım" küfürleri. İnsanlar sinemada bunlara gülüyor. Ama yolda ben yada bir başka vatandaş bu küfürü etse hemen kınarlar. İşte işin hassas noktası tam da burası. İnsanlar komedi ile komedyeni birbirinden ayıramıyor. Komedyen komedi için hangi unsuru kullanırsa caizdir gibi bir görüş ortaya çıkıyor. Ve bu adamlar da bu zaafiyeti kullanıyor. Ossursa gülecek bir seyirci kitlesi var karşılarında çünkü.

Yıllarca Keman Sunal'ın "eşoğlueşşek" lafzını tartışan halk şimdilerde Cem Yılmaz gibilerin "bilmem nerene koyayım" türünden galiz küfürlerini tartışmaz hale geldi. Kültürel yozlaşmanın eseri bu. Amerikan Pastası ile yetişen bir gençlik var önümüzde. Şimdi Çılgın Dersane ile yollarına devam ediyorlar. Cinselliği, milli olmayı, abes eğlenceleri iyi birşey gibi algılıyorlar ve özeniyorlar.

Şafak Sezer'i severdim açıkçası. Sıdıka, Ekmek Teknesi gibi dizilerde gayet komik karakterler canlandırıyordu. Ve çok başarılıydı. Ama Kutsal Damacana filmiyle soğuttu beni kendisinden. Türkiye'den bir scary movie dalgası oluşturmak için illede belaltı espriler ve galiz küfürlere mi ihtiyaç vardı? Tek bir sahnesine dahi gülmedim filmin. Etrafımda ota boka gülen insanların trajikomik hallerine güldüm sadece. Bundan sonra hiçbir Türk komedisini izlemeyeceğim. Kemal Sunal ve İlyas Salman'dan sonra öyle birisi gelmedi çünkü. Şener Şen zaten Kabadayı'da bitirdi kendisini.

Velhasıl-ı kelam sende sorun yok recep kardeşim. Sorun neye güldüğünü dahil bilmeyen, cehalet mağduru, basiretsiz toplumda.

söylediklerinin hiçbirine katılmadığımı söylemekle beraber kendi gerçeklerini sanki Türkiye nin ve Türk halkının gerçekleri gibi yansıtmanıda ayrıca kınıyorum.Anlattıkların tamamen kendi gerçeklerin.ama sen tamamen bir bilirkişi edasıyla yorum yapıyorsun.

bence cem yılmaz son yıllarda Türkiye de yetişmiş en iyi mizahçı, şovmen, oyuncu, karikatüristtir..sen kalkıp şafak sezer gibi 3.sınıf kendini komedyen sanan bir adamla cem yılmaz ın adını yanyana yazarak zaten baştan hata yapıyorsun..Şafak sezere hiçbirzaman gülmedim ve gülmemde.Ama Cem yılmaz ın tv nin sesini kapatarak izlesem dahi gülerim.Adamda beni güldürecek ve eğlendirecek tüm enerji mevcut çünkü..

gora filmindeki heykelcik herhalde Türk turizminde en çok satışından gelir sağlanan ürünlerden biridir..neden bu kadar yadırdagın bereket tanrısını anlayamadım...tatil yörelerinde en kaliteli hediyelik eşya mağazasında bile raflar dolusu sergilenen ve satılan bir ürün oysaki...ayrıca cem yılmaz yada başka filmlerdeki oyuncuların "bilmemnerene koyayım" lafı gündelik hayatta sosyal sınıfı ne olursa olsun her 3 kişiden 2 sinin kullandığı bir kelime...bunu da yadırgamak çok saçma...hollywood filmlerinde edilen küfürlerin yanında bu devede kulak kalıyor..o filmleri ağzının suyu akarak izleyen bizler kendi yaptıklarımıza nedense çok ağır ithamlarla saldırmayı bir borç ve görev biliyoruz..çok yazık..

şener şen kabadayı filminde bitirdi kendisini demişsin...senin görüşüne göre kabadayıda değil EŞKIYA filminde bitmiş olması gerkliydi şener şen in...oysaki o film Türk sinemasının en önemli 10 yapımından biridir...şener şen komedi filmlerinde oynadı diye illa ölene kadar o konsepttemi rol alması lazım...KABADAYI filmi şener şen in oyunculuğu açısından 10 üstünden 9 luk bir filmdir...buna paralel bir örnek vermek gerekirse şaklabanlıklarıyla yıllarca bizi gülme krizine sokan JIM CARREY bile 4-5 tane içinden komediden eser olmayan film çekti..ve gayette başarılı oldu...

eğer bu ülkede komedi tarzının bu kadar ayaklar altında sürünmesine bir suçlu aranıyorsa bu isim kesinlikle MEHMET ALİ ERBİL dir...en baş suçlu odur..ha ondan sonra şafak sezer, peker açıkalın, v.s. isimler gelir...bunların yaptıkları zaten komedi değil..tek kelimeyle rezillik...

Türk komedisi izlemem demişsin...oysa ben Cem yılmaz ın, Yılmaz erdoğan ın olduğu her filmi seyrederim..buna ek olarakta Kemal sunal her filmini oturup defalarca izlerim...her izlediğimdede gülerim...

iyi forumlar..

@Lordum gayet akıcı şekilde okumuşsun düşüncelerimi. Her cümlede her detayda katılıyorum. Şener Şen'i bile silmek büyük özveri gerektirmiş olmalı. Bu arada bereket tanrısı bende de var...

"Cinselliğin kötü bi yanı da yoktur. Hiçbir şey öğrenmeden insanları evlendirip sonra sonuçlarını görmek asıl kötü olan. En az 3 şart tarzı söylemler falan...

• bu arada bu yazıyı arayıp bulduğun ve yazdığın için sana minnettarım
  • Pek muhterem alimcbeal;

Durun telefonunuzun melodisinin " biz biz üniversiteliyiz biz" olduğunu tahmin edeyim .

Israrla "sen " hitabının altında yatan cesaretide eğitim kurumlarından mı aldınız acaba ?

İmzanızın referans olduğu akıcı ve güzel Türkçenize rağmen sizi anlamamakta direndiğim için kendime kızıyorum doğrusu ('!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s£stavina -- 21 Nisan 2008; 15:33:12 >
  • yok melodim manga-bitti rüya
    beni yumuşak karnımdan yakaladın
    imzam

imzamı
    siz dilerseniz değiştireyim efendim
    muhakkak ki siz herşeyin en iyisini bilirsiniz
    beni anlayınız efendim size karşı kabalığa varan söylemlerim için affınıza sığınıyorum.
    yanlız bağışlayınızki benim imza daki yazımdan nasıl bir türkçeye sahip olduğumu bilmek te sizin gibi zatı muhterem tarafından görüldüğü için bundan kıvanç duyuyorum
  • Tek kelımeyle berbat bir film. Filmde küfürden başka bir şey yok. Mizah kısmı küfüre dayatılmaya çalışılmış ama pek başarılı olduğu söylenemez
  • Arkadaşım adamlar zaten SANAT filmi yapmıyorlarki maksat çıtır çerez gülelim eğlenelim ben çok beğendim çünkü filmden bişey beklemiyordum maksat gülmek eğlenmekti ki eğlendim...

Siz bu filme ciddi ciddi gidip eleştirmeye çalışırsanız gülmezsiniz tabi o ayrı..
  • Bence çok bilene, bu film izleyicileri için.

Güldükleri şeyin resmini koysunlar 1,5 saat yine beğenirleri. Boşuna masraf yapmasın, yapımcı şirket.
  • şafak sezerin filmlerine izlemem,yakınımdakilerede izlettirmem
  • Geçen haftada Kuzenlen izledik. Ben uyuya kaldım. Gülmek için izleyelim dedikte yok gülemedim.
  • bide adam o.ç diyo ya ben o filmi izledim gözümdaldı gitttim yattım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.