Şimdi Ara

Kutu içi hava filitresi alsam mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımın Hava filitresini değiştirme zamanı geldi.Orjinal almak istemiyorum.KN markasının aracıma özel filitresi var kutu içi olarak, ondan alsam faydasını görürmüyüm?Yoksa boşuna 100TL vermiyim mi?

ürün şöyle:
     Kutu içi hava filitresi alsam mı?

SUBARU K&N KUTU İÇİ FİLTRE 33-2304 (7373) Açıklaması

Özellikleri:
    · Dünyanın ilk ve tek " 1 Milyon Kilometre Garantili " hava filtresi olan K&N Hava Filtreleri, pamuktan üretilmiş olup, kağıt ya da sentetik filtrelerden tamamen farklıdır.
    · Özel formüllü yağ, filtrenin üzerine uygulandıktan sonra, filtre çok çok küçük partiküllerin bile motorunuza gitmesini ,örülmüş pamuğun binlerce mikroskobik iplikçiği vasıtasıyla engeller.
    · Kağıt filtreler 2 boyutlu olmaları ve derinlik boyutlarının olmaması sebebiyle partiküller tarafından çok çabuk tıkanarak, havanın emilişini ve böylelikle motorun performansının azalmasına sebep olurlar.
    · K&N ' in 3 boyutlu filtresinde ise (filtre yüzeyinde kağıttan farklı olarak derinlik boyutuda mevcuttur) partiküller filtrenin içine hapsedilmişken, havanın akışı devam etmektedir. Böylelikle kağıt filtrelerde yaşanan performans azalışı yaşanmamaktadır.
    · Nasıl ki pamuktan yapılmış bir tişört havanın akışına izin verirken sıradan bir kağıt buna izin vermiyorsa, hava filtrelerinde de durum çok farklı değildir.
    · Temizleyerek yeniden kullanabileceğiniz için , aracınıza başka bir hava filtresi takmanıza gerek kalmayacak, Etkili hava emilimi sayesinde yakıtın yanma kabiliyeti yükseleceğinden , aracın beygir gücü artacak, Motorunuza zarar verebilecek partiküllerin filtreden sızması mümkün olmayacağı için motorunuz korunacak,
    · 1 Milyon Kilometre Garanti " si ile her 10.000 ila 15.000 km de bir değiştirilen kağıt filtrelerle birlikte, paranızda çöpe gitmeyecektir.
    · Bütün dünyada bir yılda milyonlarca kağıt hava filtresi kullanılmış ve ömrünü tamamlamış şekilde çöpe gitmektedir.
    · K&N Hava Filtreleri ise bir kere alındığında ,bir daha değiştirilmesi gerekmez.
    · K&N filtreyi aracınıza uyguladıktan 50.000 km boyunca temizleyemeye dahi gerek bulunmamaktadır

• Kesinlikle parayi cope atmis olursunuz bunun yerine acik hava filtresi oneririm hic olmazsa motorun sesi ortaya cikar biraz :) kutu icinde hic 1 sey farketmiyor malesef
  • Boşuna masraf olur. Ha ben açık filtreyi de önermiyorum orası ayrı.
    Spor Filtre ve egzos değişiminde aracın beygiri artabilir ancak torku düşer, ses ve yüksek devirlerdeki performans artışı (zaten sadece yüksek devirde bir artış olur, alt devirler ölür) hem cebinize hem araca zararlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Boşuna masraf olur. Ha ben açık filtreyi de önermiyorum orası ayrı.
    Spor Filtre ve egzos değişiminde aracın beygiri artabilir ancak torku düşer, ses ve yüksek devirlerdeki performans artışı (zaten sadece yüksek devirde bir artış olur, alt devirler ölür) hem cebinize hem araca zararlıdır.

torku düşer? bunu ilk defa sizden duydum beygir yükseltip tork düşüren filtre ilginçmiş, biraz açabilirmisiniz?
  • Birşey farketmiyor, etkisi psikolojik(kutu içi K&N için). Temizlemesi ayrı dert. Gereksiz bir olay tecrübe ile sabit. Şu an kenarda duruyor uyarsa yarı fiyatına kalan temizleme sıvısıyla yollayım. Açık hava filtresi takın..
  • bende açık hava filtresi mevcut.3000 den sonraki sesi müthiş.yakıtımada etki etmedi.
  • 1 milyon km garanti mi ?

yok artık lebron james
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerek yok, orjinal filtre al tak. Performansı ve sesi arttırmak istiyorsan açık filitre kullan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

torku düşer? bunu ilk defa sizden duydum beygir yükseltip tork düşüren filtre ilginçmiş, biraz açabilirmisiniz?

Bu konuda çok daha bilgililer vardır, hatam varsa düzeltsin,
    Bildiğim kadarıyla motorun hava girişi ve egzos çıkışı arasında ince bir basınç dengesi var. Bunlardan biri açık filtre yada susturucu iptali-düz boru vs. gibi etmenlerle değişirtiği anda debi farkı oluştuğundan motorun belli devir aralığındaki torkta düşme olabiliyor, sebebi sanırım haddinden fazla hava alınıp yakıt miktarının değişmemesi (fakir karışım) oluşumu.
    Ama tam emin değilim, nette bununla ilgili döküman bulamadım fakat daha önce biryerlerde okumuştum bunu.

• quote:

quote:

quote:

Bildiğim kadarıyla motorun hava girişi ve egzos çıkışı arasında ince bir basınç dengesi var. Bunlardan biri açık filtre yada susturucu iptali-düz boru vs. gibi etmenlerle değişirtiği anda debi farkı oluştuğundan motorun belli devir aralığındaki torkta düşme olabiliyor, sebebi sanırım haddinden fazla hava alınıp yakıt miktarının değişmemesi (fakir karışım) oluşumu.
    Ama tam emin değilim, nette bununla ilgili döküman bulamadım fakat daha önce biryerlerde okumuştum bunu.

Mantıklı bir açıklama gibi görünüyor ama gerçekliği yok gibi. Eğer dediğin gibi bir basınç dengesi olsaydı, o dengeyi ölçüp kontrol edebileceğimiz bir cihaz vs. de olurdu diye tahmin ediyorum. Veya değişik hava filitresi veya eksoz sistemleri olmaz, basınç şu şu aralıkta olacak şekilde setuplar hazırlanırdı. Senin aklında eksozda oluşan back pressure kalmış olabilir ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

quote:

quote:

Mantıklı bir açıklama gibi görünüyor ama gerçekliği yok gibi. Eğer dediğin gibi bir basınç dengesi olsaydı, o dengeyi ölçüp kontrol edebileceğimiz bir cihaz vs. de olurdu diye tahmin ediyorum. Veya değişik hava filitresi veya eksoz sistemleri olmaz, basınç şu şu aralıkta olacak şekilde setuplar hazırlanırdı. Senin aklında eksozda oluşan back pressure kalmış olabilir ;)

Evet sanırım "back pressure " di, biliyorsanız biraz açabilir misiniz bu konuyu? Gerçekten merak ediyorum.

• 2 sene önce Megane 1 aracımız için alıp kullanmıştık.
    Yaklaşık 5000 km sonra 120.000 km periyodik bakımına gittiğimde, filtrede parça parça kopmalar olduğunu ve manifoldu tıkama tehlikesi bulunduğunu gördüğüm için çıkarttırmıştım.

Kısacası pek bir işe yaramıyor küçük hacimli araçlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 2 Ağustos 2012; 18:02:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

quote:

quote:

Evet sanırım "back pressure " di, biliyorsanız biraz açabilir misiniz bu konuyu? Gerçekten merak ediyorum.

Back pressure malesef benim size anlatacağım ya da burada anlatılabilecek bir konu değil. Öncelikle akışkanlar dinamiğini bilmek gerekiyor. Kısaca anlatmak gerekirse eksoz gazları motordan çıkarken pistonların itmesi ile çıkar, yanı zamanda oluşan patlama sesi ve ses frekansı eksoz borusu içinde gazdan daha hızlı hareket eder. Bu hız bir noktada eksoz gazını geri doğru itebilir ve çıkan eksoz gazının bir kısmı tekrar silindir içerisine girerek kötü bir karışım oluşmasına sebep olabilir. eksoz manifoltları bildiğimiz baca mantığı ile eksoz içinde dışa doğru bir vakum oluşturur. Bu vakumun amacı eksoz gazını en hızlı şekilde ve pistonların itmesine gerek kalmadan tahliye edebilmektir.

Bende bu konu üzerinde araştırma yapıyorum hala, çünkü eksoz sistemlerinde araçta çok farklı değişiklikler olmakta, en iyi performansı alabilmek için bir sürü eksoz değiştirmek veya deneme yanılma vs. yapmak gerekiyor. Ama hiç mantıklı değil. Bu yüzden bu back pressure olayını bende tam anlamıyla çözmüş değilim. Bende araştırmalarım biraz netleşsin foruma back pressure ile ilgili konu açmayı planlıyorum ilerki zamanlarda. Çünkü mühendis desteğine ihtiyacım olacak özellikle akışkanlar dinamiği konusunda.

• açık hava filitresi takmak istemiyorum.Çünkü bizim arabalarda motor arıza lambasınıda yakıyor o yüzden.
  • Kesinlikle Yakıta etkisi var ve performans olarakta etkiliyor
  • Subaru gibi bir marka performans için böyle bir şey kullanmayı akıl edememiş mi?

quote:

· Nasıl ki pamuktan yapılmış bir tişört havanın akışına izin verirken sıradan bir kağıt buna izin vermiyorsa, hava filtrelerinde de durum çok farklı değildir.

Kağıt hava filtresini "sıradan" bir kağıtla karşılaştıracaksak bu pamuklu filtreye ne gerek var? Oraya sıradan bir tişört kumaşı koyalım, 100 lira cebimizde kalsın.. Kağıt filtredeki bütün mühendisliği ar-ge'yi falan tek cümleyle çöpe atmışlar.. Pes!

• o araça güvenle takılçak filtrelerden birisidir kutu dışı ucuz filtrelerden takmamanı öneriyorum çünkü hava yakıt karışımını ayarlayan parça sapıtıyor ve bozuluyor haberin olsun KN iyidir
  • Bu "back pressure" olayını ben de merak ediyorum çünkü ilerleyen zamanda bende komple eksoz yapmayı düşünüyorum.
  • yetkılı servıs ,acık hava fıltresı takarmı?
    fındık motorlu yarıs(1.33 vvti canlı kanlı 100 beygır)ıcın onerırmısınız
  • Kesinlikle ise yariyor benim aracim nissan prrimera ebay sitesinden pipercross marka kutu ici performns filtresi siparis verdim bûyük deggisim var iki aydir kullaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.