Şimdi Ara

Kuyudan motorsuz su tahliyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
23.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şöyle bir problem yaşıyorum hayatımdan bezdim, fikirlerinize açığım...
    Oturduğum dairenin altında 1 bodrum kat var. Bu bodrum katta kuyu var ve kuyuya sürekli su doluyor. Biz de senelerdir bu kuyudan dalgıç motorla suyu atıyoruz. Ancak olur olmadık zamanlarda ya motor yanıyor, ya başka birşey oluyor derken aşağıyı su basıyor. Dolayısıyla rutubet, nem hayatımızın iğrenç bir parçası oldu...

Şimdilik hala dalgıç pompa ile atıyoruz suyu ama aklımda şöyle birşey var, işten anlayan arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim.

Kuyunun suyu tam yer seviyesinde, derinliğiyse 1 metre yok. Kuyunun ağzından yaklaşık 1 metre yukarıda da k uyu sularını tahliye ettiğimiz kanalizasyon borusu var.

Diyorum ki; Kuyunun ağzını su sızdırmayacak şekilde iyice kapatsam ve bir 100 lük pimaş çıkartsam. Bu pimaşı da bir dirsekle 1 metre yukarıdaki su tahliye kanalına versem. Acaba suyun basıncı bunu atmaya yeter mi ya da daha güzel önerileriniz varsa beklerim....

Aşağıda temisli bir resim çizmeye çalıştım, umarım anlatabilmişimdir.

Herkese iyi günler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuyudan Motorsuz Su Tahliyesi

Kuyularda biriken su, çeşitli nedenlerle motorsuz olarak tahliye edilmesi gerekebilir. Bu yöntemler arasında hortum kullanımı da yer almaktadır.

Hortumla Kuyudan Su Çekme

Hortumla kuyudan su çekme, motorsuz su tahliyesi için en yaygın yöntemlerden biridir. Bu yöntem için ihtiyacın olan malzemeler şunlardır:

• Uzun, esnek bir hortum
    • Kuyunun ağzına sabitlenecek bir kanca veya ağırlık

Suyu hortumla çekmek için şu adımları izle:

1. Hortumu kuyunun ağzına sabitlemek için kancayı veya ağırlığı kullan.
    2. Hortumun diğer ucunu ağzına al ve emerek suyu çekmeye başla.
    3. Su akmaya başladığında hortumu kaldır ve suya ulaştırmak istediğin yere yönlendir.

Havuzdan Hortumla Su Çekme

Havuzdan hortumla su çekmek de kuyudan su çekmeyle benzer bir yöntemdir. Havuzdan su çekmek için ihtiyaç duyacağın malzemeler şunlardır:

• Uzun, esnek bir hortum
    • Havuzun dibine yerleştirilecek bir filtre veya süzgeç

Suyu hortumla havuzdan çekmek için şu adımları izle:

1. Filtreyi veya süzgeci havuzun dibine yerleştir.
    2. Hortumu filtreye veya süzgece bağla.
    3. Hortumun diğer ucunu istediğin yere yönlendir.
    4. Hortumdan suyu akıtmak için vanayı aç.

Diğer Motorsuz Kuyudan Su Çekme Yöntemleri

Hortum kullanmanın yanı sıra, kuyudan motorsuz su çekmek için başka yöntemler de mevcuttur:

• Kova: Kuyuya bir kova sarkıtarak su çekebilirsin.
    • Dalma Pompası: Kuyuya bir dalma pompası yerleştirerek suya ulaşabilirsin.
    • Tahliye Pompası: Kuyuya bir tahliye pompası bağlayarak suyu yüzeye pompalayabilirsin.

Kuyudan motorsuz su çekme yöntemini, kuyunun derinliği, su miktarı ve mevcut kaynaklara göre seçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Basınçlı olarak gelmediği için atmaz hocam.
    Bu arada dalgıç pompa mı yoksa dışarda olan pompalardan mı kullanıyosunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dalgıç pompa hocam. Fakat pompalar arıza yapıp duruyor. Çin malı da almadık yerli aldık o da çok kısa sürede bozuldu. Garantiden değiştirdik.
  • Dalgıç pompa kısa sürede yanmaz ki hocam kolay kolay bi kuyuya atıyolar 60-70 metre yıllarca kalıyo orda. Susuz kalırsa yanar dalgıç pompa.

Oraya şöyle bişey yaparsın yine dediğin gibi kuyunun üstünü kapatırsın ortadan 2 inçlik bi su borusu gönderirsin kuyunun içine kuyuyu kapattığın şeyin üstüne dışarda olan su pompasını koyarsın kuyudan çekip gider e atarsın o motorun içine su girmediği sürece bişey olmaz çin malı olmasın ama 50-100 fazla ver kafan ağrımasın.

• sys64738 S kullanıcısına yanıt
    Eğer dediğim gibi yaparsan boruya suyu geriye kaçırmamak için bi vana takılıyo onu tak hava yapmasın motor

• Bi' araştıracağım dediğinizi.

Şeyi soracağım. Bizim kuyu 70-80 cm derinliğinde falan
    Motor yüksekliğiyse 40-50 cm gibi.
    Şamandıra yukarıya kalktığında su motorun tepe noktasının yaklaşık 10 cm üstünde oluyor. Yani motor çalışınca tamamen su içinde. Şamandıra durunca da yaklaşık su motorun tepe noktasının 10 cm altında oluyor. Ancak daha altına inmiyor su. Bu seviye motor için tehlike oluşturur mu sizce.

Kullandığım hortum 9 metre. Dikey kısmı 1-1,5 metre yukarıya, kalanı ise yatay 7 metrelik bir hortum.

Aşağı yukarı 100 saniyede suyu boşaltıyor, 200 saniyede de su doluyor. Yani tempo bu şekilde. Ürün alttaki linkteki ürün.

http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/empo-suaygiri-100yd-pis-su-dalgic-pompa-118871755?keyword=&gclid=COaiktvTocACFSEcwwodWaQAGw&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

• Eğer dalgıç dediğin bu linktekiyse dalgıç değil. Bu taşlı kumlu suları atmak için kullanılır. bu motor için su seviyesi pek önemli değil 20 cm su olsun atar suyu. Ama kısa sürede yanması da kolay değil yani. Eğer linkteki gibi 400 lira bütçe ayıracaksan onu alma derim çünkü onun dışı plastik gördüğüm kadarıyla bunun dışı döküm olanlar var onlara bak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomobil tavandan su alıyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu tür motorların yukarı basma sıkıntısı yok suyun içinde zaten hali hazırda suyu çok basit 20(daha fazla basar) metreye dik olarak rahatlıkla basar.

Inceledim biraz linkteki ürünü Motor 1 hp çok düşük 2-3 hp al bunu alacaksan. Ve sanırım linkteki de çin malı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustForYouu -- 20 Ağustos 2014; 17:14:38 >
  • Linkteki motoru zaten ayın ay başında almıştım. 10 gün içinde motor ne oldu bilmiyorum bir sabah uyandım sigortayı attırmış. Kuyudan çıkardım baktım motorda bir vınlama sesi var ama basmıyor bir haftalık motor. Tabi aldığım yere geri götürdüm yenisiyle değişim istedim ve nitekim öyle de oldu. Şimdi yine aynı motordan var dolayısıyla. Ancak buna da birşey olursa daha yükseğini bakarım.

Kuyudaki su çok temiz sayılmaz içinde toprak veya organik atıklar da olabiliyor. Motoru zorlayacak taş, demir vs yok ama. Artık mecburen bu motoru aldığmdan kuyuya attım çalışıyor. Öncekinin belki de elektrik izolasyonu sorunluydu, ondan kısa devre yapmış da olabilir. Şimdilik deneyip göreceğiz.

Konuya ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Rica ederim hocam yardımcı olduysam ne mutlu.

Şuan kullandığın motora inşallah bişey olmaz ki olursa bana pm at sana bişey önericem.

• Suyun tanziğine bağlı hocam. Aşağıya doğruyken bile hortumu ağzımla çekiyodum öyle geliyordu su, yani pek sanmıyorum. Yinede hacimi ufaksa o yerin ve su şiddetli akıyorsa denemekte fayda var, uzay montaj gibi deneyin olmazsa tekrar kaldırın ama bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakzlkr

Rica ederim hocam yardımcı olduysam ne mutlu.

Şuan kullandığın motora inşallah bişey olmaz ki olursa bana pm at sana bişey önericem.

Hocam PM'i hemen alabilirim. Her an başıma ne gelir bilinmez. İnşallah olmaz ama bir bakarım kötü bir sürpriz...
    Ben önerinizi alayım, bir kenarda dursun :)
    hocam su senin için önemli değilse bir yerden bul bir avuç civa.
    At kuynunun içine, o kuyudan bir daha su çıkmasın.
    ( diye biliyorum.)
  • hocam komrasörle hava basarak 50 metreden su basan dalgıç motoru varmı????
  • Bence motoru kullanırken bir hata yapıyorsunuz.pompanın şamandırsını kaldırıp bağladınızmı o yüzden bozulur ancak.Bunu yapan biri yüzünden bir motor bozulmuştu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sys64738

Herkese merhaba,
    Şöyle bir problem yaşıyorum hayatımdan bezdim, fikirlerinize açığım...
    Oturduğum dairenin altında 1 bodrum kat var. Bu bodrum katta kuyu var ve kuyuya sürekli su doluyor. Biz de senelerdir bu kuyudan dalgıç motorla suyu atıyoruz. Ancak olur olmadık zamanlarda ya motor yanıyor, ya başka birşey oluyor derken aşağıyı su basıyor. Dolayısıyla rutubet, nem hayatımızın iğrenç bir parçası oldu...

Şimdilik hala dalgıç pompa ile atıyoruz suyu ama aklımda şöyle birşey var, işten anlayan arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim.

Kuyunun suyu tam yer seviyesinde, derinliğiyse 1 metre yok. Kuyunun ağzından yaklaşık 1 metre yukarıda da k uyu sularını tahliye ettiğimiz kanalizasyon borusu var.

Diyorum ki; Kuyunun ağzını su sızdırmayacak şekilde iyice kapatsam ve bir 100 lük pimaş çıkartsam. Bu pimaşı da bir dirsekle 1 metre yukarıdaki su tahliye kanalına versem. Acaba suyun basıncı bunu atmaya yeter mi ya da daha güzel önerileriniz varsa beklerim....

Aşağıda temisli bir resim çizmeye çalıştım, umarım anlatabilmişimdir.

Herkese iyi günler...

Tahliye için basınca gerek yok...

Kuyudaki su, kaynağından sürekli beslendiği için kuyu ağzından taşma yapmaktadır.

Eğer kuyunun ağzını kapatıp pimaş koyarsanız bu sefer su, taşma işlemini pimaşa yapacaktır... Pimaşın çıkış noktasınıda nereye verirseniz verin su o yöne doğru akacaktır.... Yalnız kuyunun ağzını kapatmak için bir izalasyon ustasından yardım almanızı tavsiye ederim....

Yani projeniz doğru bir proje....

• janjarre kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Deneyeceğim bir ara fırsat bulursam. Yazarım sonucu buraya...
  • buyrun buradan çözüme ulaşabilirsiniz.

https://www.uzaysondaj.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.