Şimdi Ara

Kuzey ışıklarını izleme hayalim [Interrail içerir]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar son yıllarda benim bi aurora izleme hayalim oldu zaten parası olanların bile görmesi zor 11 yılda bir oluyormuş ve görülmesi kolay kolay değilmiş nasanın güneş lekelerini izlemek vs gerekiyormuş neyse izlesem de izlemesem de bir norveç e kadar kadar interrail kartıyla gtmek istiyorum hedefim 4bin tl toplamak ama şuan -1000tl deyim kredi kartı borcum var ama ödeyemeyecek durumda da değilim ödeyebilirim 2 kart vardı 1i nin kapatma talebini ilettim bu ay borç -750tl ye düşecek bu ayki kiramıda ödedim, lazım olacak malzemeleri yazarsanız sevinirim, yanlış anlaşılmasın maddi yardım istemiyorum (konsoloslukta tanıtık olsa fena olmazdı) elimdeki mevcut malzemeler:

para:-1000
    fotoğraf mak : ok
    android tel: ok
    3g modem: ok
    derin sırt çantası : -
    bel çantası: ok
    pasaport: -
    schengen vizesi: -
    kimlik vs: ok
    banka hesabı : ok
    mp3 kulaklık vs : ok
    tablet: -
    kalın mont ( the north face alacam) :-

Birde önümüzdeki yıl açık öğretim fakültesine gideceğim schengen de bir kolaylık sağlarmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

Şimdi arkadaşlar son yıllarda benim bi aurora izleme hayalim oldu zaten parası olanların bile görmesi zor 11 yılda bir oluyormuş ve görülmesi kolay kolay değilmiş nasanın güneş lekelerini izlemek vs gerekiyormuş neyse izlesem de izlemesem de bir norveç e kadar kadar interrail kartıyla gtmek istiyorum hedefim 4bin tl toplamak ama şuan -1000tl deyim kredi kartı borcum var ama ödeyemeyecek durumda da değilim ödeyebilirim 2 kart vardı 1i nin kapatma talebini ilettim bu ay borç -750tl ye düşecek bu ayki kiramıda ödedim, lazım olacak malzemeleri yazarsanız sevinirim, yanlış anlaşılmasın maddi yardım istemiyorum (konsoloslukta tanıtık olsa fena olmazdı) elimdeki mevcut malzemeler:

para:-1000
    fotoğraf mak : ok
    android tel: ok
    3g modem: ok
    derin sırt çantası : -
    bel çantası: ok
    pasaport: -
    schengen vizesi: -
    kimlik vs: ok
    banka hesabı : ok
    mp3 kulaklık vs : ok
    tablet: -
    kalın mont ( the north face alacam) :-

Birde önümüzdeki yıl açık öğretim fakültesine gideceğim schengen de bir kolaylık sağlarmı?

Ben izlemeye gittim Lapland'den fakat cok az gorebildim. Gorulme olasiligida cok az, fakat Rovaniemi (Finlandiya) de muze var ve o muzede bi bolum var. Sadece uzaniyosun ve show basliyor. Aurora Borealis'in nasil oldugu falan gosteriliyor. Fakat gercekten gormek farkli bisey tabii. Onun icin turlara katilmalisin ve tur fiyatlarida ucuz degil 100 euro civari kisi basi ve gorebileceginin garantisi yok. Tekrar tekrar giden adamlar taniyorum sirf gorebilmek icin, o yuzden fazla umitlenme derim. Ne kadar sure dolasmayi dusunuyorsun? Ucuza mal olmayacaginin garantisini verebilirim. Trende uyurum falan diye dusunme, nordik ulkeleri deli gibi soguktur. Rovaniemi'de -25 dereceyi falan gordum, sacim dondu. Burnumun ici dahi kristallesmisti sen dusun. Bayagi saglam kislik giysiler alman gerekiyor yani.

Sen Norvec'e gidecegini soylemissin ki orasi Finlandiya'dan dahada pahali. Gitmeden once Aurora Borealis tur fiyatlarini, hostel fiyatlarini falan arastir. Eger gormek istedigin ulkeler nordik ve baltik ulkeleriyse Turkiye'den ilk giris ulkene nasil ulasmayi dusunuyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: WhattaHell

quote:

Ben izlemeye gittim Lapland'den fakat cok az gorebildim. Gorulme olasiligida cok az, fakat Rovaniemi (Finlandiya) de muze var ve o muzede bi bolum var. Sadece uzaniyosun ve show basliyor. Aurora Borealis'in nasil oldugu falan gosteriliyor. Fakat gercekten gormek farkli bisey tabii. Onun icin turlara katilmalisin ve tur fiyatlarida ucuz degil 100 euro civari kisi basi ve gorebileceginin garantisi yok. Tekrar tekrar giden adamlar taniyorum sirf gorebilmek icin, o yuzden fazla umitlenme derim. Ne kadar sure dolasmayi dusunuyorsun? Ucuza mal olmayacaginin garantisini verebilirim. Trende uyurum falan diye dusunme, nordik ulkeleri deli gibi soguktur. Rovaniemi'de -25 dereceyi falan gordum, sacim dondu. Burnumun ici dahi kristallesmisti sen dusun. Bayagi saglam kislik giysiler alman gerekiyor yani.

Sen Norvec'e gidecegini soylemissin ki orasi Finlandiya'dan dahada pahali. Gitmeden once Aurora Borealis tur fiyatlarini, hostel fiyatlarini falan arastir. Eger gormek istedigin ulkeler nordik ve baltik ulkeleriyse Turkiye'den ilk giris ulkene nasil ulasmayi dusunuyorsun?

hocam ben önümüzdeki sene felan düşünüyorum çünkü dün kuyruklu yıldız güneşe çarptı büyük ihtimal güneşte leke oluşturmuştur ama ben nasayı takip ediyorum şuan kayda değer leke yok ancak gelecek sene belli olur yani kısaca önümüzdeki 5-10sene içerisinde gitmeyi planlıyorum ama dediğim gibi güneşte leke oluşursa seneye eylül-ekim ayın da gitmeye çalışabilirim , yemek konusunda marketten ekmek arası yesemde olur , montu zaten onun için belirttim north face kuş tüyü montlar varmış 100usd en ucuzu ondan almayı planlıyorum yada -18 montlar var uygun fiyatlı onlardan bulursam ondan 1 ad. alacağım, tur şirketleriyle değilde en kuzeyde bir otel yada hostel bulursam 1 hafta kadar orda kalmayı planlıyorum malum görmek garanti değil ama 1 haftada sizin gibi az da olsa görmek istiyorum, ilk giriş ülkem sanırım ya yünanistan olacak yada bulgaristan hatta rusyanın en kuzeyine bile gidebilirim biraz araştırmam gerekiyor.

• @hayati54

Fakat uluorta otellerin oldugu yerden goremezsin Aurora Borealisi. Dag tepelerine cikman gerekecek ve bunuda ancak bi turla beraber yapabilirsin. Cunku tek gidersen buyuk ihtimal olur kalirsin orada. Gorulebilecek yerler yerlesim bolgelerinden uzakta oluyor cunku. Tavsiyem para biriktirmeye devam et. Seneye gorulebilecegini sanmiyorum zaten. Umarim gittiginde sende gorursun, ben cok az gorebilmeme ragmen agzim acik kalmisti, cok guzel yani anlatilmaz yasanir cinsten bi olay.
  • quote:

@hayati54

Fakat uluorta otellerin oldugu yerden goremezsin Aurora Borealisi. Dag tepelerine cikman gerekecek ve bunuda ancak bi turla beraber yapabilirsin. Cunku tek gidersen buyuk ihtimal olur kalirsin orada. Gorulebilecek yerler yerlesim bolgelerinden uzakta oluyor cunku. Tavsiyem para biriktirmeye devam et. Seneye gorulebilecegini sanmiyorum zaten. Umarim gittiginde sende gorursun, ben cok az gorebilmeme ragmen agzim acik kalmisti, cok guzel yani anlatilmaz yasanir cinsten bi olay.

Rusyanın murmansk bölgesinde izlemek acaba ne kadar mümkün çünkü tromsö ile aynı enlemde hem vize de istemiyorlarmış

• quote:

quote:

@hayati54

Rusyanın murmansk bölgesinde izlemek acaba ne kadar mümkün çünkü tromsö ile aynı enlemde hem vize de istemiyorlarmış

Murmansk, Siberia ve Kola Peninsula'dan gormen mumkun Rusya'da. 1 aya kadar vize istemiyolar, o surede sana cok rahat yeter zaten

• WhattaHell W kullanıcısına yanıt
    eyvallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.