Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: babzingo

Selam sorum olacak arkadaşlar. Ben 1.sınıfı bitirdim lisans okuyorum. 1.sınıfta ne kredi ne de burs aldım. Bu sene yine başvuracağım burs şansımı deneyeceğim ama alttan derslerim var. Şimdi sorum şu : benim burs başvurum alttan dersim olduğu için hiç tınlanmaz mı acaba ? Yoksa bu öğrenci zaten 1. Sınıfta ne burs ne de kredi almış. Burs almaya alttan dersi olsa da hakkı var. Ama 2.sınıfta da alttan dersi olursa burs keseriz mantığını mı uygularlar. Özetle , alttan derslerim var. Geçen sene burs ya da kredi almadım. Bu sene burs çıkma şansı varmı bana ?

3 tane ise evet.. Limit 3 ders.. Fakat üstü ise tam olarak bende bilmiyorum..
  • ben ilk sene başbakanlık bursu kazandım diyelim o zaman her sene yine başvuru yapmam gerekecek mi yoksa artık o burs öğrenim hayatım boyunca devam mı edecek bir de ilk başvurduğum sene yani hazrlıkta burslar çıkarsa ocakta yatıyormuş peki diğer 1. 2. … sınıflarda ne zaman yatıyor? bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler…
  • quote:

Orijinalden alıntı: hobbyland

ben ilk sene başbakanlık bursu kazandım diyelim o zaman her sene yine başvuru yapmam gerekecek mi yoksa artık o burs öğrenim hayatım boyunca devam mı edecek bir de ilk başvurduğum sene yani hazrlıkta burslar çıkarsa ocakta yatıyormuş peki diğer 1. 2. … sınıflarda ne zaman yatıyor? bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler…

Kazandın mı mezun olana kadar devam eder.. Yenileme olmaz..

Başbakanlık bursu karşılıksızdır.. Fakat yıl sonunda 3 ders bıraktınmı,o krediye döner ve ,yeni eğitim yılından itibaren borçlu olursun(aldıkların sayılmaz)..

Kredi çıkmış iken,başbakanlığa yeniden başvuru olabiliyor..

Her çıkan burs ocaktan itibaren yatar,doğru..
  • her çıkan burs ocaktan itibaren yatar,doğru.. demişsiniz ama tam olarak anlayamadım.yani ilk başvurduğum sene mi ocakta yatıyo yoksa herkesin mi ocakta yatıyo bilgilendirirseniz çok sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hobbyland

her çıkan burs ocaktan itibaren yatar,doğru.. demişsiniz ama tam olarak anlayamadım.yani ilk başvurduğum sene mi ocakta yatıyo yoksa herkesin mi ocakta yatıyo bilgilendirirseniz çok sevinirim...

Başvurular şimdi başladı = Temmuz
    Kapanış = Ağustos

Açıklanma ve notere başvuru hakkını almak için(eğer burs değilde kredi çıkarda almak istemezsen notere gitmezsen hakkın düşer,seneye yine denersin) = Kasım-Aralık

Paranın yatışı ve almaya başlayış = Ocak 7ile 11 arası..

Ocaktan sonra mezuniyete kadar ay ay devam eder.. Sadece sanırım Temmuz ağustosda kesiliyor kredi ve burs.. Gerisinde devam.. Önceki alanlar eylül ekim kasım aralık da alırlar paralarını..

Gördüğün gibi ilk defa başvurduktan sonra 4 ay para alamayacaksın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _OlguN_ -- 10 Temmuz 2011; 19:48:24 >

• Arkadaşlar bende kredi almak istiyorum ancak benim durum biraz karışık.

Öncelikle belirteyim ki sigortalıyım yani çalışıyor gözüküyorum.

Borcun ödenmesi kısmında;

Diğer Hallerde Borcun Ödenmesi

Hakikate aykırı beyanda bulunma, en az asgari ücret düzeyinde sürekli bir işte çalışarak bir gelire sahip olma halinde öğrenci borcunu; kredisinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl sonraki tarihi takip eden ödeme döneminden başlamak suretiyle bir yıl içinde aylık dönemler halinde öder.

Buraya kadar birsorun yok ama;

Bu durumda olan öğrenciler için "Kredi Borcunun Tespiti" maddesine göre belirlenen endeks artışından ilave edilen miktarlardan herhangi bir indirim yapılmaz.

Bu maddeye bende dahil miyim?

Endeks artışı diye bahsettiği tefe oranı mıdır?

YArdımcı olursanız sevinirim.

• benim sigortalı olmam kredi almama engelmi?. .
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

benim sigortalı olmam kredi almama engelmi?. .

Bazı sitlerde bu yönde yorumlarda var.Bende yanıt arıyorum.
  • quote:

Bu soruyu defalarca kez sormuştun ve ben de sana defalarca kez yanıt verdim. Eğer benim güvenilir biri olmadığımı düşünüyorsan, bunu hiç çekinmeden, doğrudan söyleyebilirsin.

Krediyi, burs çıkmayan herkese veriyorlar. Sigortalı olup kredi alan arkadaşlarım da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 12 Temmuz 2011; 13:08:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Bu soruyu defalarca kez sormuştun ve ben de sana defalarca kez yanıt verdim. Eğer benim güvenilir biri olmadığımı düşünüyorsan, bunu hiç çekinmeden, doğrudan söyleyebilirsin.

Krediyi, burs çıkmayan herkese veriyorlar. Sigortalı olup kredi alan arkadaşlarım da var.

hocam estafullah hemen celallenmeyin. ben sizin verdiğiniz cevaplara tabikide güveniyorum. kyk konuları/ygs-lys puan konuları/üniversite yorumları vs. gibi alanlarda forumda 1 numaralı adamsın ben sadece benim mesajımdan bir önceki mesajda sigorta hakkında yorum yapılmış ona işkillendim.ayrıca internette o konu üzerine bazı araştırmalar falan yaptım.

http://www.yurtkurkayseri.gov.tr/sigortali-ise-baslarsam-kredim-kesilirmi-t706.0.html

vaktiniz varsa burayada bir göz atabilirsiniz.

.. aslında soruyu yanlış sordum herhalde. benim sigortalı olmam/sigortalı gözükmem yani kendi üzerime sigortamın olması KYK dan burs/kredi alma olasılığımı düşürürmü? yani azcıkta olsa şansım azalırmı sigortalı olmam?

size söylemişmiydim bilmiyorum ama ben normalde lise bittikten sonra yaşım 18i dolduruğu için annem üzerinden bakıldığım bağ-kur kesilmişti.. 1 senedir mezunum. bu yaz gözümden ameliyat olmam gerekecek. ve eğer sigortalı olmassam binlerce tl ameliyat parası ödemem gerekecekti. annemde beni sigortalı yaptı kendi dükkanında. şimdi ameliyatı olduktan sonra sigortayı falan iptal edeyimmi? eğer iptal edersem üniversiteye başladığımda tekrar annem üzerinden bağ-kur dan bakılabilirmiyim?.

• ablamın üniversitede okuması benim burs alma şansımı arttırır mı?
  • quote:

quote:

quote:

hocam estafullah hemen celallenmeyin. ben sizin verdiğiniz cevaplara tabikide güveniyorum. kyk konuları/ygs-lys puan konuları/üniversite yorumları vs. gibi alanlarda forumda 1 numaralı adamsın ben sadece benim mesajımdan bir önceki mesajda sigorta hakkında yorum yapılmış ona işkillendim.ayrıca internette o konu üzerine bazı araştırmalar falan yaptım.

http://www.yurtkurkayseri.gov.tr/sigortali-ise-baslarsam-kredim-kesilirmi-t706.0.html

.. aslında soruyu yanlış sordum herhalde. benim sigortalı olmam/sigortalı gözükmem yani kendi üzerime sigortamın olması KYK dan burs/kredi alma olasılığımı düşürürmü? yani azcıkta olsa şansım azalırmı sigortalı olmam?

size söylemişmiydim bilmiyorum ama ben normalde lise bittikten sonra yaşım 18i dolduruğu için annem üzerinden bakıldığım bağ-kur kesilmişti.. 1 senedir mezunum. bu yaz gözümden ameliyat olmam gerekecek. ve eğer sigortalı olmassam binlerce tl ameliyat parası ödemem gerekecekti. annemde beni sigortalı yaptı kendi dükkanında. şimdi ameliyatı olduktan sonra sigortayı falan iptal edeyimmi? eğer iptal edersem üniversiteye başladığımda tekrar annem üzerinden bağ-kur dan bakılabilirmiyim?.

Kredi, sigortalı olduğun tespit edildiğinde kesilebilir. Kredinin çıkmasına engel değil. Ama bunu dilekçe ile KYK'ya bilmeni öneririm.

Bağ-Kur ile ilgili sorun hakkında benim de yeterli bilgim yok açıkçası. Bunu da SGK'ya danışmanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

ablamın üniversitede okuması benim burs alma şansımı arttırır mı?

Arttırır.

Ama kesin diyemeyiz tabii ki, bu bursun kimlere ve neden çıktığı pek belli olmuyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kredi, sigortalı olduğun tespit edildiğinde kesilebilir. Kredinin çıkmasına engel değil. Ama bunu dilekçe ile KYK'ya bilmeni öneririm.

Bağ-Kur ile ilgili sorun hakkında benim de yeterli bilgim yok açıkçası. Bunu da SGK'ya danışmanı öneririm.

teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

ablamın üniversitede okuması benim burs alma şansımı arttırır mı?

Arttırır.

Ama kesin diyemeyiz tabii ki, bu bursun kimlere ve neden çıktığı pek belli olmuyor.

teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stroma

arkadaslar 2 senedir ögrenim kredisi alıyorum burs icin tekrar basvurdum cıkma olasılıgı varmıdır ?

Bu soru üstünden soruyorum :

Kredi alan geri ödemeli, bursa başvurabilir mi ? Çıktımı,aldığı yıllar borç oluyor değil mi ?
  • Ben bu millet neden krediyi hiç istemiyor anlamıyorum.Avanta para.Kar amaçlı değil.zaten okul bittikten 2 sene sonra ödüyorsun.Enflasyondan dolayı da aldığın paranın değerinin çok altında ödüyorsun.Parayı hiç harcamayıp değerlendirsen ödemeyi yaptıktan sonra elinde yine paranın çoğu kalır.Tecrübeye sabit alanlar hep söylüyor.
  • ben geçen sene ytü böte yi kazandım ama kayıt esnasında beni hazırlık sınıfına yazmışlar (hazırlık zorunlu değil bizim bölümde).zaten ek yerleştirmedem girmiştim bir de hazırlık muafiyet sınavı filan derken 1. sınıfa geçtiğimde ilk dönem bitmişti . 2. dönem de ben gitmedim okula . sanırım 1. sınıf tekrarı yapacağım. ilk sene bursa başvurmadım ama bu sene başvursam burs alma şansım var mı?
  • beyler bu ara sınıflar için başvuru ne oluyor?
  • BU katkı kredisinin geri ödemesi faizlimi
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.