Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehesk

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: burak4631

burs, öğrenim kredisi, katkı kredisi bunlar arasındaki farklar nedir?

Aslında biraz araştırsak bulmak zor değil ya... :) Şurada var mesela:www.kyk.gov.tr/ARA_SINIF_2011/basvuruGirisAnaSayfa.do# . Ama anlatayım yine de.

Burs: Geri ödemesi olmayan ödeme. Bu yıl ayda 240 TL'ydi. Buna her yıl biraz zam geliyormuş, gelecek yıl da 250-260 TL olabilir. Bunun için 1 TL'lik sembolik bir senede imza atıyorsun. KYK tarafından açılan ya da sende zaten varsa daha sonra bağlayabileceğin Ziraat Bankası hesabına her ayın 7'sinde yatırılır. Çıktıktan sonra her ay ödenir, yaz dahil. Ancak bunun kesilmesi için belli şartlar var. Okulu da uzatmaman gerekiyor, uzatırsan Öğrenim Kredisi'ne çevriliyor.

Öğrenim Kredisi: Burs ile aynı aylık ücrete sahiptir. Ancak bunun geri ödemesi mevcut. Önceden mezun olduktan 2 yıl sonra ödemeye başlıyordun; ancak, en son bildiğim kadarıyla, ne kadar yıl okursan o kadar yıl sonra ödemeye başlayabiliyorsun. (Bunu, kesin bilen birilerinin yanıtlaması daha iyi olur. Benim bilgim bu yöndeydi.) Burs gibi, bu da, Ziraat Bankası hesabına her ayın 7'sinde yatırılır. Çıktıktan sonra her ay ödenir, yaz dahil. Okulu ne kadar uzatırsan uzat, almaya devam edersin. (Sonuçta devlete o kadar borçlu oluyorsun, devlet söke söke alacak paranı. )

Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim yapan kredi. Sen harcın küçük bir kısmını ödüyorsun. İkinci öğretim programı ya da vakıf üniversitesi okursan bunu alamazsın. Bu, burs ve Öğrenim Kredisi gibi, bankaya yatırılıp senin elden çektiğin bir şey değil. İndirim otomatik yapılıyor.

Aynı anda şu paketlerden birisini alabilirsin:

Sadece burs
    Burs + Katkı Kredisi
    Sadece Öğrenim Kredisi
    Öğrenim Kredisi + Katkı Kredisi
    Sadece Katkı Kredisi

Katkı Kredisi başvurduysan ve şartlar uygunsa kesin çıkar. Ayrıca burs çıkmazsa Öğrenim Kredisi kesin çıkar. Kredi çıktığında kabul etmek zorunda değilsin, gelecek yıl tekrar başvurursun.

Bana geçen yıl burs çıkmamıştı, Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi çıkmıştı. 18200 TL'lik senede imza attım. Bir de bu faizsiz hâli. Buna faiz binecek. Faizler de KYK'nın sitesinde yazıldığına göre Türkiye İstatistik Kurumu Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlara göre düzenleniyormuş.

Harç ücreti olarak da geçen dönem 35 küsur TL ödemiştim.

bütün bunların başvursu tek mi yoksa herbirine ayrı ayrı başvurmak mı gerekecek?

Başvuru formu, hem yurt hem de burs ve kredi başvurusunu içeriyor.

• şimdi biz kyk başvurusunda bulunurken benim babam esnaf. o yüzden net gelirimiz yok. maaş/gelir kısmına ne yazmam gerekir? ayrıca mal varlığımızı ortaya çıkarabilirlermi? oradan gelen kira gelirlerini vs.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

şimdi biz kyk başvurusunda bulunurken benim babam esnaf. o yüzden net gelirimiz yok. maaş/gelir kısmına ne yazmam gerekir? ayrıca mal varlığımızı ortaya çıkarabilirlermi? oradan gelen kira gelirlerini vs.?

Geliri yaz yakın düşündüğün..

Mal varlığını oraya sicil no yazacağın için çıkartıyor kurum..
    Örnekleri var,2 ay para alıp sonra geri kesilen yalandan..
  • Bir aydır websitesi üzerinden başvurmaya çalışıyorum belli aralıklarla tüm bilgilerimi dolduruyorum fakat asla kaydet butonuna bastıktan sonra bir kaydedilme işlemi gerçekleştirilmiyor deli olmamak elde değil sanki sistem özellikle millet başvuramasın diye yarım bırakılmış diye düşünmeden edemiyorum sorun bende mi sizler başvurabiliyor musunuz merak ediyorum?
  • Bu sene yerleşenlerin başvuru tarihi ne zaman acaba ?

Edit: Böyle bir anlatım bozukluğu olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditoré -- 5 Ağustos 2011; 13:55:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalFortress

Bu sene yerleşenlerin başvuru tarihi ne zaman acaba ?

Forumda bunu soran 1000000. talihlisin, tebrik ediyoruz.

Ağustosun ikinci yarısında olacak, yerleştirme sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra başlar.

Geçen yılki
    Yerleştirme sonuçları: 13 Ağustos
    KYK başvuru dönemi: 16-25 Ağustos
  • quote:

quote:

Ağustosun ikinci yarısında olacak, yerleştirme sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra başlar.

Geçen yılki

Teşekkürler ödülümü rica edeyim.

Ayrıca yurt başvurusu da o zaman mı oluyor ?

• quote:

quote:

quote:

Geçen yılki

KYK başvuru formu; yurt başvurusunu da, burs/yurt başvurusunu da kapsıyor.

Ağustos sonu - eylül başında yurt sonuçları açıklanır. Geçen yıl 30 Ağustos'ta açıklanmıştı.

Aralıkta da burs/kredi sonuçları açıklanır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Geçen yılki

KYK başvuru formu; yurt başvurusunu da, burs/yurt başvurusunu da kapsıyor.

Ağustos sonu - eylül başında yurt sonuçları açıklanır. Geçen yıl 30 Ağustos'ta açıklanmıştı.

Aralıkta da burs/kredi sonuçları açıklanır.

Hocam size çok teşekkür ederim. Herkese bir şeyler anlatmaya bilgilendirmeye çalışıyorsunuz. Allah bu davranışlarınızın karşılığını size versin inşaAllah. Teşekkürler tekrardan.

• 2.sınıfa geçtim ve bu yıl başvurucam lakin sorum şöyle ben güzel sanatlar fakültesinde okuyorum okula girdiğiniz puanın yazılmasını istiyor
    güzel sanatlarda ilk başvuruda ygs puanına göre başvuru yapılıyo sonra da çizim puanına göre yerleştirme yapılıyor.
    şimdi ben hangi puanı yazıcam,bi kaç kişiye sordum ve net bir cevap alamadım?
  • arkadaşlar formu dolduruyorum kaydete basıyorum fakat sayfada hata oluşuyo 404 yazısı çıkıyo.başka tarayıcılarla da denedim sonuç aynı ne yapmam lazım lütfen yardım edin :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagla08

arkadaşlar formu dolduruyorum kaydete basıyorum fakat sayfada hata oluşuyo 404 yazısı çıkıyo.başka tarayıcılarla da denedim sonuç aynı ne yapmam lazım lütfen yardım edin :(

başka bilgisayardan dene.
  • aralıkta burs ve kredi sonuçları açıklanınca okulda olucaz herhangi bir notere gidip bir senetmi imzalamamız gerekiyor. öyleyse ne gibi belgeler gerekli? son olarak ziraat hesabını biz mi açıcaz? kyk mı açıcak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julies

aralıkta burs ve kredi sonuçları açıklanınca okulda olucaz herhangi bir notere gidip bir senetmi imzalamamız gerekiyor. öyleyse ne gibi belgeler gerekli? son olarak ziraat hesabını biz mi açıcaz? kyk mı açıcak?

aceleye gerek yok..ne bu heyecano günler gelsin kendin görürsün, anlarsın
  • quote:

aralıkta burs ve kredi sonuçları açıklanınca okulda olucaz herhangi bir notere gidip bir senetmi imzalamamız gerekiyor. öyleyse ne gibi belgeler gerekli? son olarak ziraat hesabını biz mi açıcaz? kyk mı açıcak?

Ziraat Bankası hesabını KYK açacak. Hatta şubat gibi bankamatik kartı verecekler.

Herhangi bir belge toplamana gerek yok. Noter sizden 43 küsur TL para isteyecek, bu parayı hazırlayın. İşin pislik tarafı da bu paranın istenmediği KYK'nın sitesinde yazıyor. Ama noterler çok ama çok ağır(!) işler yaptıkları için, bu parayı istiyorlar.

Sonra noterde imzaladığınız senedi herhangi bir KYK yurdunun öğrenci işlerine ya da KYK müdürlüğüne veriyorsunuz. Sonra da yapacağınız iş 10 Ocak'ı beklemek.

• quote:

quote:

Ziraat Bankası hesabını KYK açacak. Hatta şubat gibi bankamatik kartı verecekler.

Herhangi bir belge toplamana gerek yok. Noter sizden 43 küsur TL para isteyecek, bu parayı hazırlayın. İşin pislik tarafı da bu paranın istenmediği KYK'nın sitesinde yazıyor. Ama noterler çok ama çok ağır(!) işler yaptıkları için, bu parayı istiyorlar.

Sonra noterde imzaladığınız senedi herhangi bir KYK yurdunun öğrenci işlerine ya da KYK müdürlüğüne veriyorsunuz. Sonra da yapacağınız iş 10 Ocak'ı beklemek.

eyw çok açıklayıcı olmuş .) ama şu bide öğrenci işleri ile uğraşma işi olmasaymış daha iyi olurmuş

• arkadaşlar acil ve kesin bi bilgiye ihtiyacım var. meslek yüksek okulu mezunuyum. 2010 da mezun oldum. okurken kredi alıyordum. bir yıl ara verdikten sonra dgs ye girdim iyi bi puan aldım. kazanacağımı umut ediyoeum fakat iki yıllıkta aldığım krediyi ödemem için kağıt gelmiş. bunu öğrenci iken ödemem imkansız. bu borcu erteletemez miyim.
  • Geçen gün dayımın dükkanına finansbankdan adam geldi kredi kartı verelim sana dedi bende kart aidatı var mı dedim yok dedi istediğin zaman iptal ettirebilirsin dedi tamam dedim bende beni dayımın dükkanında çalışıyormuş gibi göstererek 1000tl maaş ve sigortasız yazdı.Benim öğrenim kredim kesilir mi?Kesilecekse geç kalmadan pazartesi iptal ettiriyim
  • Üniversiteye bu yıl başlayacak olanlar için başvuru dönemi de başlamışken, daha kapsamlı olduğunu düşündüğüm bu konuyu tekrar yukarıya çekme zamanının geldiğini düşünüyorum. :)
  • Merhabalar kyk başvurularında anne ve babası vefat etmiş diye bi seçenek var benim babam vefat etti acaba onu işaretlemem mi lazım yoksa anne babadan ikisinin de vefat ettiğini belirten bi seçenek mi o ?
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.