Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ara sınıflar için başvuruyu kaçrdım ne yapmam lazım yardım arkadaşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: djwishbone

ara sınıflar için başvuruyu kaçrdım ne yapmam lazım yardım arkadaşlar..

Gelecek yılı beklemek dışında bir alternatif maalesef bildiğim kadarıyla yok.
  • ikinci öğretim olunca katkı mı ne bişeyi alamıyomuşuz galiba ikinci öğretimlerin herhangi bir bursu alamama gibi bi durumu varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acinar666

ikinci öğretim olunca katkı mı ne bişeyi alamıyomuşuz galiba ikinci öğretimlerin herhangi bir bursu alamama gibi bi durumu varmı?

İkinci öğretim öğrencileri sadece Katkı Kredisi'nden yararlanamaz.

Ama burs ve Öğrenim Kredisi için engel teşkil eden bir durumunuz yok. Ya burs ya da Öğrenim Kredisi alabilirsiniz. Ama Katkı Kredisi alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: djwishbone

ara sınıflar için başvuruyu kaçrdım ne yapmam lazım yardım arkadaşlar..

Gelecek yılı beklemek dışında bir alternatif maalesef bildiğim kadarıyla yok.

kalıcak başka alternatifim yok napıcam bilmiyorm çok sıkıntıda kaldım şimdi :/
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acinar666

ikinci öğretim olunca katkı mı ne bişeyi alamıyomuşuz galiba ikinci öğretimlerin herhangi bir bursu alamama gibi bi durumu varmı?

İkinci öğretim öğrencileri sadece Katkı Kredisi'nden yararlanamaz.

Ama burs ve Öğrenim Kredisi için engel teşkil eden bir durumunuz yok. Ya burs ya da Öğrenim Kredisi alabilirsiniz. Ama Katkı Kredisi alamazsınız.

katkı kredisi harcı karşılayan kredi mi oluyo? e zaten benm büyük sorunlarımdan biri de harç peki (birinci öğretimler için konuşuyorum) hem karşılıksız hem katkı hem de yurt kredisi alabiliyomuyu birisi ve yurt çıkması burs ihtimalini fln düşürür mü. tşkkrler

• merhabalar

ben kyk ya burs için başvuracam ama seçeneklerde burs ve öğrenim kredisi seçeneği var

burs ve öğrenim kredisine başvursam burs çıkmaz öğrenim kredisi çıkarsa bende kabul etmezsen sonraki sene burs için tekrar başvurabiliyormuyum?
  • başbakanlık bursu ile kyk bursu aynı mı ?
  • @VI.MURAD
    Evet, aynı.

@yupbiy

Evet, kabul etmeme hakkınız var. Bu durumda bir sonraki başvuru dönemini bekleyebilirsiniz.

@djwishbone
    Yurt için mi? Sonuç alacağını pek sanmıyorum; ama bölgedeki KYK müdürlüğü ile bir konuşmayı deneyebilirsiniz.

@acinar666
    Evet. Katkı Kredisi harç ücretinde büyük oranda indirim yapar.

"Yurt kredisi" diye bir şey yok.

Birinci öğretim programlarında okuyan öğrenciler, sonuçlar ve kabulleri neticesinde, şu paketlerden birisini alabilir:

Sadece burs
    Sadece Öğrenim Kredisi
    Sadece Katkı Kredisi
    Burs + Katkı Kredisi
    Öğrenim Kredisi + Katkı Kredisi

Yurt için de birinci öğretim - ikinci öğretim ayrımı söz konusu değil. Hatta vakıf üniversitesi öğrencileri de kalabilir.

• Karşılıksız burs alma şartları nelerdir? Yani ne kadar gelir olması gerekiyor maximum babanın? Tek çocuğa bakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaidAbdullah -- 22 Ağustos 2011; 2:53:52 >
  • merhaba. şuan başvuruyorum da. bu sene kazandım üniversiteyi seçiyo muyuz? çünkü üstünde 2011-2012 öğretim yılında bir yükseköğretim kurumuna girmiş iseniz; ÖĞRENİM BİLGİLERİNİZ ÖSYM den alınacaktır. Eğer 2011-2012 öğretim yılı girişli değil iseniz başvurunuz dikkate alınmayacaktır. yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Lupus -- 22 Ağustos 2011; 3:08:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Lupus

merhaba. şuan başvuruyorum da. bu sene kazandım üniversiteyi seçiyo muyuz? çünkü üstünde 2011-2012 öğretim yılında bir yükseköğretim kurumuna girmiş iseniz; ÖĞRENİM BİLGİLERİNİZ ÖSYM den alınacaktır. Eğer 2011-2012 öğretim yılı girişli değil iseniz başvurunuz dikkate alınmayacaktır. yazıyor.

Bu soru da çok soruluyor.

En doğru bilgi için KYK'yı aramanızı öneririm. Ancak, bilgilerin zaten ÖSYM'den alınacağı orada yazıyor. Üniversite, fakülte ve bölüm bilgilerini doldurmanızın şart olmadığını düşünüyorum.
  • İki sorum olcak size. 1.si evimiz dedemin üzerine kayıtlı dedem hala yaşıyor, ev durumunu nasıl belirtmeliyim. 2.si abim çalışıyor, bekar ve 25 yaşından küçük. Ailenin diğer gelirinde abimin maaşını belirtmeli miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimate_nova -- 22 Ağustos 2011; 22:17:44 >
  • kyk başvuru formunda babanızın sicil no yazıyorya ben babamın sicil no sunu öğrenemedim..çok uğraştım ama olmadı.oraya babamın tc kimlik numarasını yazsam olur mu engel teşkil eder mi?
  • @:AlacaKaranlık:

önceki soruma cevap verdiğin için teşekkür ederim

bir sorum daha var

ben burs öğrenim ve katkı kredisine başvurdum diyelim

burs çıkmadı ama öğrenim kredisi çıktı bende kabul ettim

seneye tekrar burs a başvurabilirmiyim?
  • quote:

@VI.MURAD
    Evet, aynı.

@yupbiy

Evet, kabul etmeme hakkınız var. Bu durumda bir sonraki başvuru dönemini bekleyebilirsiniz.

@djwishbone
    Yurt için mi? Sonuç alacağını pek sanmıyorum; ama bölgedeki KYK müdürlüğü ile bir konuşmayı deneyebilirsiniz.

@acinar666
    Evet. Katkı Kredisi harç ücretinde büyük oranda indirim yapar.

"Yurt kredisi" diye bir şey yok.

Birinci öğretim programlarında okuyan öğrenciler, sonuçlar ve kabulleri neticesinde, şu paketlerden birisini alabilir:

Sadece burs
    Sadece Öğrenim Kredisi
    Sadece Katkı Kredisi
    Burs + Katkı Kredisi
    Öğrenim Kredisi + Katkı Kredisi

Yurt için de birinci öğretim - ikinci öğretim ayrımı söz konusu değil. Hatta vakıf üniversitesi öğrencileri de kalabilir.

teşekkürler. yurt kredisi derken devlet yurdunu kastetmiştim.

• Başvuruda brüt maaş mı, net maaş mı göstermek gerek?
    Tabi bu konuda benim şahsi kanaatim brüt maaşın gösterimi daha mantıklı görünüyor.

Gerçi burası da çoluk çocuk dolu gibi, bu konulardan pek anlayan yoktur diye düşünmüyor da değilim.
  • @Kriptografi
    Sen kaç yaşındasın? :)

@yupbiy
    Kabul edersen bir daha başvuramazsın. Kabul edip bir müddet aldıktan sonra iptal edersen, yine başvuramazsın.

Yani senin, istemediğin bir şey çıkması durumunda, o şeyi kabul etmemen gerekiyor. Bu durumda bir sonraki başvuru dönemini bekleyebilr ve başvurabilirsin.
  • Öğrencilere burs verilmekte iken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında, bursun kesilmesini gerektiren durumun ortaya çıktığı tarih itibariyle bursları kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları yasal faizi ile birlikte kurumca geri alınır.

diyor, bursun kesilme nedenlerinden biri de başarısızlık. şimdi ortalamam düştü diyelim başarısız oldum, bursu kesecekler bir de faiziyle geri mi isteyecekler?
  • Son başvuru tarihi ayın kaçında mobildeyim takip edemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.