Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Arkadaşlar memur çocuğuna burs mu verirler, yoksa kredi mi veriyorlar?
    25 yıllık memur, (ona göre bir maaşı var) 3 kardeş toplamda 5 kişilik bir aileyiz?

Birde 4 yıllık üniversite hayatının ilk yılı değil ama 2. veya 3. yılı burs talep edebiliyor muyuz?
    Ayrıca aldığımız bursu 2. veya 3. yılda istemeyip iptal ettirebiliyor muyuz?

İlk durumu kimse bilmez zaten. Neye göre nasıl veriyorlar, KYK'de bunları ayarlayan tanıdığı yoksa. Siz başvurun, burs çıkarsa alırsınız.

Başvurabiliyorsun sanırım. Ama 2. veya 3. yılda bursu niye iptal ettiriyorsun onu anlamadım. Beleş para, çok geliyor herhalde?

Pardon 2. ve 3. yıl ile ilgili senaryolar kredi için geçerli olacaktı..

Burs olursa üniversite hayatının sonuna kadar kullanılır elbet..

Ama olmazsa belki ilk yıl kredi almayabilirim, veya ilk yıl alıp sonrasında almamayı düşünebilirim. Bakalım üniversite başlasında bir ne kadarlık bir gelire ihtiyacım olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Arkadaşlar memur çocuğuna burs mu verirler, yoksa kredi mi veriyorlar?
    25 yıllık memur, (ona göre bir maaşı var) 3 kardeş toplamda 5 kişilik bir aileyiz?

Birde 4 yıllık üniversite hayatının ilk yılı değil ama 2. veya 3. yılı burs talep edebiliyor muyuz?
    Ayrıca aldığımız bursu 2. veya 3. yılda istemeyip iptal ettirebiliyor muyuz?

İlk durumu kimse bilmez zaten. Neye göre nasıl veriyorlar, KYK'de bunları ayarlayan tanıdığı yoksa. Siz başvurun, burs çıkarsa alırsınız.

Başvurabiliyorsun sanırım. Ama 2. veya 3. yılda bursu niye iptal ettiriyorsun onu anlamadım. Beleş para, çok geliyor herhalde?

Pardon 2. ve 3. yıl ile ilgili senaryolar kredi için geçerli olacaktı..

Burs olursa üniversite hayatının sonuna kadar kullanılır elbet..

Ama olmazsa belki ilk yıl kredi almayabilirim, veya ilk yıl alıp sonrasında almamayı düşünebilirim. Bakalım üniversite başlasında bir ne kadarlık bir gelire ihtiyacım olacak.

İptal ettirilebilir diye düşünüyorum ama sonra noterdeki 4 yılı kapsayan borcu imzalama olayı var, tam olarak emin değilim. Yukarıda bir arkadaşı alıntı yaptım, cevap bulursa buraya yazar umarım.

• http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/index.html

Bu sene üniversite sınavına girdim sonuçları bekliyorum bu kyk sitesinde kyk yurt müracatı 5 ağustos son yazıyor benim daha tercihler açıklanmadı nasıl olucak? Bu konular hakkında HİÇ bilgim yok şimdi mi başvurmam gerek? Yoksa bu başkaları için mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD5B74970 -- 4 Ağustos 2012; 11:59:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeporT_#

http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/index.html

Bu sene üniversite sınavına girdim sonuçları bekliyorum bu kyk sitesinde kyk yurt müracatı 5 ağustos son yazıyor benim daha tercihler açıklanmadı nasıl olucak? Bu konular hakkında HİÇ bilgim yok şimdi mi başvurmam gerek? Yoksa bu başkaları için mi ?

Ara sınıf başvuruları bunlar hocam. Eğer bu sene ilk kez giriyorsan sonuçlardan sonra başvuru yapacaksın. Zaten ekim-kasım gibi açıklanıyor sonuçlar,ilk bursu ocak ayında alıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: J.J.93

quote:

Ara sınıf başvuruları bunlar hocam. Eğer bu sene ilk kez giriyorsan sonuçlardan sonra başvuru yapacaksın. Zaten ekim-kasım gibi açıklanıyor sonuçlar,ilk bursu ocak ayında alıyorsun

Bu sene ilk kez girmiyorum yani 2011 de sınava girdim beklediğim bi sonuç gelmedi sonra tercih yapmadan bu sene tekrar sınava girdim ?

• quote:

quote:

quote:

Bu sene ilk kez girmiyorum yani 2011 de sınava girdim beklediğim bi sonuç gelmedi sonra tercih yapmadan bu sene tekrar sınava girdim ?

Tamam aynı şey sonuçta üniversitede geçireceğin ilk yılın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam aynı şey sonuçta üniversitede geçireceğin ilk yılın

anladım sağol dostum

• bu sene yatay geçiş yaptım yıldıza.kyk dan burs almaktayım istanbulda yurt başvurusu yaparken burs seçeneğinde hangisini seçmem gerekiyo.
  • Sadece burs veren KYK değil, birçok yer burs veriyor, peki kimler veriyor, nasıl başvuru yapabiliriz? vakıflar, belediyeler, vs. vs. Hadi bu saydığım ikisinden burs almak zor olabilir, maddi imkanı hiç olmayanlara kaynak ayırmışlardır. Burs verme imkanı fazla olan, şartları daha hafif olan kurumlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco4

bu sene yatay geçiş yaptım yıldıza.kyk dan burs almaktayım istanbulda yurt başvurusu yaparken burs seçeneğinde hangisini seçmem gerekiyo.

Yurt seçeneğini galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sadece burs veren KYK değil, birçok yer burs veriyor, peki kimler veriyor, nasıl başvuru yapabiliriz? vakıflar, belediyeler, vs. vs. Hadi bu saydığım ikisinden burs almak zor olabilir, maddi imkanı hiç olmayanlara kaynak ayırmışlardır. Burs verme imkanı fazla olan, şartları daha hafif olan kurumlar var mı?

http://forum.donanimhaber.com/m_51736152/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_63444929/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_64066245/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64191384 (İkinci kısım, yani ikinci madde işaretli :))

Açıkçası KYK'nın verdiği kadar çok öğrenciye burs veren bir özel kurum görmedim. Ayrıca, torpil gerçeğinin etkisi de hemen hemen her özel kurumda mevcut. :)

Nasıl başvuru yapabileceğini, burs ücretlerini, başvuru prosedürlerini, istenilen evrakları, şartları vb., yukarıda adreslerini verdiğim konular ve iletimde de söylediğim gibi, kurumların Web sitelerinde bulabilirsin. (Kurumun Web sitesine, adını Google'da arayak ulaşmak gayet kolay. :)) Belediyeler ise burs vermeyi birkaç yıl önce bıraktı.

Bildiğim en alengirli başvuru prosedürüne sahip bursları veren, en katı kurum Türk Eğitim Vakfı (TEV).

• Belediyeler , burs veremez.

http://www.memurlar.net/haber/125008/
  • arkadaşlar bu kredi yılın 12 ayı mı veriliyor yoksa 9 ay mı veriyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wild life

arkadaşlar bu kredi yılın 12 ayı mı veriliyor yoksa 9 ay mı veriyorlar?

Üniversiteye bu yıl yerleştin. KYK'ya başvurdun. Aralık ayında sonuçlar açıklandı. Burs çıktı, çıkmadıysa Öğrenim Kredisi çıktı. Almayı kabul ettin, gerekli işlemleri yaptın.

İlk parayı ocak ayında alıyorsun. Bundan sonra, yaz-kış demeden, her ayın 7'sinde ödeme yapılıyor. (Ocak ayındaki ilk ödeme de maalesef önceki ayları [eylül, ekim, kasım, aralık] kapsayan bir ödeme değil. Sadece ocak ayınınki.)
  • Konudaki bilgileri göremeyenler için UP !
  • kyk bursu alan birinin tekrar başvuru yapması gerekiyormu başvuru döneminde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: walkerx

kyk bursu alan birinin tekrar başvuru yapması gerekiyormu başvuru döneminde?

Hayır.
  • Başbakanlık bursu çıkma olasığı nedir ve kimlere veriliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emredurmus

Başbakanlık bursu çıkma olasığı nedir ve kimlere veriliyor ?

-Şehit veya gazi çocuğu,malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı alanların çocukları ile vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları
    -Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40’ın üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler
    -Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar
    -Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar
    -Anne ve/veya babası Yurtkur’ da çalışanlar, emekli olanlar
    -3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki terörle mücadeleden dolayı köyleri boşaltılan üniversite çağındaki öğrenciler ve ölenlerin çocukları
    -Milli olmuş Amatör sporcular
    -Anne ve babası vefat edenler
    -Anne ve babası kanunen ayrı olanlar

Bu durumda olanlar öncelikli oluyorlar ve çok çok büyük ihtimal burs çıkıyor. Eğer bu durumların dışında kalıyorsan mal varlığına,gelir giderlerine ve başarına göre belirleniyor

• Ara sınıf başvuruları ne zaman açıklanıyor arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.