Şimdi Ara

kyk burs aklıma takılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler şimdi kyk dan geri ödemeli burs almayı düşünüyorum ( normal burs çıkacağını sanmıyorum) fakat daha önce bu tür işlerle uğraşmadığım için ve aradığım soruların cevabını tam olarak bulamadığım için konu açma gereği duydum

1) ben şuanda kıbrısta okuyorum burs başvurusu yaparken fark eder mi?
    2) aylık ücreti ne kadar acaba ?
    3) şuanda hazırlığı bitirip bölüme geçtim yinede burs alabilir miyim?
    4) örneğin 4 yılın sonunda bana toplam 10 bin lira gibi bir şey ödenmiş olduğunu farz edersek geri ödemeler ne kadara denk geliyor faiz oranı nedir yada tam olarak ödiceğimiz tutar belli mi

5) yazında dahil burs veriliyor mu ?
    6) ayın kaçına kadar nasıl başvuru yapabilirim ?
    7) illaki ailemin haberi olması lazım mı yoksa kendi başıma halledebilir miyim ?
    8) mezun olduktan sonra ne kadar bir süre sonra ödemem isteniyor ?
    9) istediğim zaman bursu iptal edebilir miyim?
    10) son olarak da ne zaman açıklanıyor burs verilecek kişiler ilk para ne zaman yatırılıyor

şimdiden teşekkür ederim..

• sanırım geri ödemeli krediyi soruyorsun. bildiklerimi cevaplayayım:

1) bu konudan emin değilim, kyk'nın sitesinde yurt dışı başvuruları var, mantıken kktc'nin de dahil olması gerekir.
    2) 2013 yılı için 280 liraydı, 2014'ten itibaren 300 lira olacak.
    3) alabilirsin.
    5) veriliyor, iki gün sonra alacağım bu ayınkini mesela.
    6) 29 eylül'e kadarhttp://www.kyk.gov.tr adresinden başvuru yapabilirsin.
    7) ailen bilmek zorunda değil, kendin halledebilirsin ama kredi alırken senet imzalaman gerekiyor, 18 yaşından küçüksen belki yanında velinin olması gerekebilir, ya da imza işlerinde yine veli gerekiyor olabilir.
    9) istediğin zaman iptal ediyorsun ama aldığın kadarını ödemiyorsun diye biliyorum; çünkü dediğim gibi senet imzalayacaksın ve direkt tamamını almış gibi hesaplıyorlar senette.
    10) kasım gibi açıklanır, ilk parayı da ocak 2014'te alırsın ama alacağın para sadece 300 lira olacak. yani ocak ve ocak'tan önceki ayların parasını toptan ödemiyorlar, yalnızca ocak ayınınkini veriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

sanırım geri ödemeli krediyi soruyorsun. bildiklerimi cevaplayayım:

1) bu konudan emin değilim, kyk'nın sitesinde yurt dışı başvuruları var, mantıken kktc'nin de dahil olması gerekir.
    2) 2013 yılı için 280 liraydı, 2014'ten itibaren 300 lira olacak.
    3) alabilirsin.
    5) veriliyor, iki gün sonra alacağım bu ayınkini mesela.
    6) 29 eylül'e kadarhttp://www.kyk.gov.tr adresinden başvuru yapabilirsin.
    7) ailen bilmek zorunda değil, kendin halledebilirsin ama kredi alırken senet imzalaman gerekiyor, 18 yaşından küçüksen belki yanında velinin olması gerekebilir, ya da imza işlerinde yine veli gerekiyor olabilir.
    9) istediğin zaman iptal ediyorsun ama aldığın kadarını ödemiyorsun diye biliyorum; çünkü dediğim gibi senet imzalayacaksın ve direkt tamamını almış gibi hesaplıyorlar senette.
    10) kasım gibi açıklanır, ilk parayı da ocak 2014'te alırsın ama alacağın para sadece 300 lira olacak. yani ocak ve ocak'tan önceki ayların parasını toptan ödemiyorlar, yalnızca ocak ayınınkini veriyorlar.

Bilgiler de ufak bir KKTC düzenlemesi yapayım.

KKTC için burs/kredi miktarı şu anda 345 tl, 365 tl olacak.

Kredi için şartları sağlayan 2 adet kefil bulman gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 6 Ağustos 2013; 22:06:13 >

• cevaplarınız için teşekkür ederim peki kefil işi için büyük ihtimal anne babam lazım olucak gibi görünüyor o zaman peki şimdi açıklandığı tarihte ben kıbrısta olucam bana nasıl kefil olucaklar nasıl imza attırcam peki ? birde siz daha önce aldınız galiba toplam 4 yılda alıcağım para belli mi ve vereceğim para şimdiden belli mi acaba biliyor musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ß@tWo

cevaplarınız için teşekkür ederim peki kefil işi için büyük ihtimal anne babam lazım olucak gibi görünüyor o zaman peki şimdi açıklandığı tarihte ben kıbrısta olucam bana nasıl kefil olucaklar nasıl imza attırcam peki ? birde siz daha önce aldınız galiba toplam 4 yılda alıcağım para belli mi ve vereceğim para şimdiden belli mi acaba biliyor musunuz ?

4 yılda alacağın ve vereceğin para ortalama belli. Çünkü her yıl zam yapılıyor ve vereceğin para enflasyona bağlı olarak değişiyor.

Kıbrısta konsolosluğa gidiyorsun sen oradan gerekli işlemleri yapıyorsun. Sana dosyayı veriyorlar sen Türkiye'ye ailene gönderiyorsun. Onlar veya kefillerin senedi Türkiye'de noterde imzalıyor. Ben bu şekilde yapmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

quote:

cevaplarınız için teşekkür ederim peki kefil işi için büyük ihtimal anne babam lazım olucak gibi görünüyor o zaman peki şimdi açıklandığı tarihte ben kıbrısta olucam bana nasıl kefil olucaklar nasıl imza attırcam peki ? birde siz daha önce aldınız galiba toplam 4 yılda alıcağım para belli mi ve vereceğim para şimdiden belli mi acaba biliyor musunuz ?

4 yılda alacağın ve vereceğin para ortalama belli. Çünkü her yıl zam yapılıyor ve vereceğin para enflasyona bağlı olarak değişiyor.

Kıbrısta konsolosluğa gidiyorsun sen oradan gerekli işlemleri yapıyorsun. Sana dosyayı veriyorlar sen Türkiye'ye ailene gönderiyorsun. Onlar veya kefillerin senedi Türkiye'de noterde imzalıyor. Ben bu şekilde yapmıştım.

Peki kac lira aldiniz ve kac lira oducekcesiniz mesela siz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

ya ben de şimdi daha geçen sene aldım ama hatırlamıyorum kefil var mıydı yok muydu diye; ama sanırım yoktu, kıbrıs'a özel bir şey bu anladığım kadarıyla. ben sadece senet imzaladığımı hatırlıyorum, annem de bir şey yapmamıştı, sadece lazım olur diye gelmişti benimle.

onun dışında yanlış hatırlamıyorsam 14-15 bin lira civarı bir senet imzaladım. dediğim gibi türkiye'de 2014 ocak'a kadar 280 lira ve 2014'te 300 lira olacak. kıbrıs'ta daha pahalıymış, ben bilmiyordum mesela, arkadaş bilgilendirdi sağ olsun.

• quote:

quote:

quote:

Kaç lira ödeyeceğim henüz belli değil kaç lira aldığıma gelince ben 2 yıl alacağım sadece kredi. Ona göre faizi neyse hesaplanıp benden istenecek. Şu anki fiyata göre 16.560 tl senet imzalayacaksın gibi görünüyor. Tabi bu geri bu rakamı ödeyeceğin anlamına gelmiyor. Her sene yapılan zamlar vs. hepsi kyk sitesinde tc kimlik numaranı girerek görebiliyorsun. Mesela benim şu ana kadar aldıgım kredi 6600 tl.

hmac, sende sağol dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 7 Ağustos 2013; 0:27:49 >

• 2013–2014 ÖĞRETİM YILINDA YURT İÇİNDE YÜKSEK ÖĞRENİM PROGRAMINA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖSYM VEYA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KREDİ/BURS MÜRACAATI İÇİN TIKLAYINIZ
    2013–2014 ÖĞRETİM YILINDA YURTDIŞINDA YÜKSEK ÖĞRENİM PROGRAMINA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖSYM VEYA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KREDİ/BURS MÜRACAATI İÇİN TIKLAYINIZ

ben yurt dışına tıklıcam değil mi
  • quote:

2013–2014 ÖĞRETİM YILINDA YURT İÇİNDE YÜKSEK ÖĞRENİM PROGRAMINA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖSYM VEYA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KREDİ/BURS MÜRACAATI İÇİN TIKLAYINIZ
    2013–2014 ÖĞRETİM YILINDA YURTDIŞINDA YÜKSEK ÖĞRENİM PROGRAMINA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖSYM VEYA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KREDİ/BURS MÜRACAATI İÇİN TIKLAYINIZ

ben yurt dışına tıklıcam değil mi

Evet yurtdışı bölümünden başvurunu yapacaksın.
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    son olarakta bir şey sorayım orada burs olayı var özel okul sayıldığı için ben askeri burs ile gittim ama o ne ösym bursu ne de başka bir bursa giriyor galiba şimdi ben hiç almadı almıyoru işaretlicem değil mi ?
  • quote:

son olarakta bir şey sorayım orada burs olayı var özel okul sayıldığı için ben askeri burs ile gittim ama o ne ösym bursu ne de başka bir bursa giriyor galiba şimdi ben hiç almadı almıyoru işaretlicem değil mi ?

Askeri burs dediğin asker çocuğu indirimi ise o burs ile bunun alakası yok. Başka askeri burs nasıldır veya prosedür nasıldır bilmiyorum.
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim akşam akşam biraz başını ağrıttım
  • Rica ederim arkadaşım, hayırlı olsun okulun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.