Şimdi Ara

SİLİNSİN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
6.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burs alip sigara,alkol alan veya kumar oynayan insanlar var. Ayrica kimse borç silinsin demiyor faizi silinsin diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her öğrencinin eşit haklarda okuması/okuyabilmesi gerekiyor aslında. Eğer kredi borçları silinmeyecekse, zamanında burs alanlara devlet borç yazsın  

Eğer kredi diye almayan varsa, devlet kredi tutarını hibe etsin.

Şimdi herkes mutlu mu ?

Şimdi kredi diye almayıp, öğrencilikte fakir kalanlarda havadan para alınca mutlu olur?

Şaka maka faizler silinecek gibi geliyor bana. Hele ki tayyip "ağabey" gidince, yeni iktidar sempati kazanmak için en azından faizleri silecek.

• Yandaşa faizsiz verilen milyar dolarlar göz önüne alındığında öğrencininde en azından faizi silinebilir. İhtiyacı olmayan öğrenci neden kredi alsın mezuniyetinde 35000tl borçla yüzleşeceğini bile bile. İhtiyacı olmayan da köşede dursun lazım olur diye alıyor şâyet 120000 liralık araba alan ev arkadaşım da kredi almıştı, babasının hesabında 370.000 dolar olan arkadaşıma da burs çıkmıştı. Nerden baksan adaletsizlik. Ben de kredi aldım nasıl ödeyeceğim konusunda fikrim yok.

• Üniversiteye yakın veya merkezde bir ev bulmaya çalıştığında en en az 1100 lirayı gözden çıkarman gerekiyor benim şehrimde. Öğrencisin ev senin neyine diyecekler, o kadar kişinin ayak kokusunu çekip, yurtlarda it, hapis muamelesi görmekte işte bu lafı eden mahluklara reva. Markete gittiğinde 70 liranın altına çıkamıyorsun köfteni bile piliç alıyorsun. Faturalar uçmuş gitmiş, internete erişebilmek için 100 lira internet faturası ödüyorsun, kışın ısınayım sabah kapar akşam açarım dersen 150 lira doğalgaz faturası ödüyorsun ya da benim gibi evde 3 katlı giyiniyorsun. Kitabı oluyor çıktısı oluyor onlara para veriyorsun.Zaten zar zor yeten 650 liranın bir de işsizlik sorunuyla ödenememesi çöküntüsüyle yaşıyorsun. Ne yapsın abi bu öğrenci? Benim allaha şükür durumum iyi ama konuşurken iki tarafı da düşünerek konuşacaksınız, boş boş konuşanları görüyorum her şeye muhalefet olmak için yazanlar var. Bu kadar empati yoksunuysanız, insanlıktan nasibinizi alamamışsanız da alacağınız diploma insanlığınızın yanında sadece kağıt parçası olarak kalır. Zira borçlu olan birinin yüzüne de bunları diyemezler, sanal alem olunca pekte güzel konuşuyorlar.

• Faizi ile söke söke alması gerekir devletin.

Adam kyk parası ile taksitle ps4 , akıllı saat , telefon alıyor.

O para okulda harçlıksız kalınmaması için veriyor sonra da ağlıyorlar. 30 yaşına gelmiş hala kyk ödememiş ağlıyor faizden.

• Alırken geri ödeyeceklerini biliyorlardı buna göre aldılar bizde söz namus şereftir anlayana. Alırken geri ödeyeceklerini bilmeseler neyse diyeceğim. Almak istemeyen insanlar çalıştı parasını kazandı öyle okudu. Tamam ekonomik olarak iyi bir ülke değiliz bunun sıkıntısını hepimiz çekiyoruz ama üniversitede geri ödemek kaydı ile aldığın bir parayı ödemeyecem yeaağ diye ortada gezmek nedir? Kyk borcunu geciktiren ve ödemeyen kişilerin bankalar tarafından kara listeye alınıp kesinlikle kredi verilmemesi gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Faiz silinsin tabi de komple silinmesini isteyen bir kesim var hocam

• kompleksli, kıskanç tipler toplanmış yine. Kendilerinden borç almışlar gibi agliyolar komplekslerinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-127142DBC -- 17 Haziran 2021; 8:43:26 >
  • Faizler kesinlikle silinmeli yapılandırma şart borç silinmeli mi bana kalırsa silinsin burs çıkanlarda torpil var bunu bilin yeter ve bir dönem için 1000tl kitap parası çıktı 400 500lirayla karı kıza bile harcayamazsın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adı üstünde kredi aldıysan ödeyeceksin bu kadar basit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl sorulması gereken soru millet neden bunun silinmesine bu kadar karşı çıkıyor ? Sanki gençler para içinde yüzüyor, mezun olur olmaz işleri hazırda

açgözlülük yapıp ödemiyorlar borçlarını. Pandemi, enflasyon, işsizlik kol geziyor bundan en çok etkilenen kesimler belli devlet eğer devlet ise bu insanları

biraz rahatlatması lazım. Bizim insanlarımız gerçekten hasta. Kyk kredisi silinsin diye gündeme geliyor hayır yetmez çiftçi ve küçük esnafında borçlarının

bir kısmının silinmesi lazım diyeceğine, ödeyeceksiniz lan diye bas bas bağırıyor.

• İşe girdikten sonra birkaç yıl geçince çok daha kolay ödeniyor. Ben daha yeni bitirdim. İlk ödemeye başladığımda ödediğim miktar maaşımın %12.5'iydi, son taksidi ödediğimde %2.5'ine denk geliyordu. Ödemelerin mezun olduktan 2 yıl sonra değil ama işe girdikten sonra başlaması daha mantıklı olur. Sonuçta yıllarca işsiz kalan mezun da oluyor.

• ben de anlamiyorum kendi rizan ile basvuruyorsun cok para degil harclik gibi birsey bir ogrenci 500tl ile gecinemez benim durumum olmadigi icin okuyamadim yurt parasiydi yol parasiydi donem harc parasi yemek parasi inanilmaz buyuk boyutta simdi sen okuyamadin diye baskasida okuyamasin zorluk mu ceksin diyeceklerde parasi yoksa okuyamayacak malesef yapacak birsey yok herkes ayagini yorganina gore uzatmak zorunda

sadece tek fikrim faizler silinebilir faiz cok fazla gibi

• Ülkenin en zenginlerinin vergi borçları siliniyorsa isterler haklarıdır,ben KYK almadım ama zor durumda olan kişiler de çoktur. en azından faizin silinmesi gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymurat44 -- 17 Haziran 2021; 18:32:9 >
  • Memleketi soyup soğana çevirmişler, 3-5 yerden maaş alanlar var, iş adamları ballı ihale alıp devleti sömürürken ses yok ama gel sen öğrenciye laf at, hadi ordan. Sanki keyfinden ödemiyor insanlar. Ekonomiden haberiniz var mı sizin kardeşim.

• Ödeyenlere parasını geri verin silinirse saçmalık olmaz GSS ödedik 4 bin tl bu silinirse geri almam lazım geri verme emekliliğe say o zaman nasıl sistem bu Kredide aynı sen verdiysen geri ödemesi al kardeşim faizsiz saçma sapan iş yapıyorsunuz silinirse ödeyene geri ver

• Üniversite bölüm eğitiminin yanı sıra en az bu eğitim olacak şekilde hayat eğitimi de katar insana. Ev kirasına 1100 lira verene fazla mı diyen dersiniz, karıya kıza veriyor diyen mi dersiniz. Ahırlarda yaşamak ve sosyal hayatınızın kocaman bir sıfır olması normal değil arkadaşlar. Sosyallikte bir ihtiyaçtır ve getirisi de çok yüksektir .Bunu anladığımız zaman bu ülkede bir şeyler değişebilir belki. Dışarı çıkmasın alkol içmesin çeşit çeşit insanlar tanımasın, başka bakış açılarına maruz kalmasın vs. Sonra neden bu halk ot gibi.

• Kredi alanlar niye ağlıyor Bi bilsem. Yahu alırken ödeyeceğini biliyorsun ödeyeceğin miktarı biliyorsun değil mi? Baştan belli hani. Krediyi benim gibi almayan ya da alıp kredi ödeyenin ne suçu var?? Eş... gibi ödemeliler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semihh16 -- 17 Haziran 2021; 23:18:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semihh16

Kredi alanlar niye ağlıyor Bi bilsem. Yahu alırken ödeyeceğini biliyorsun ödeyeceğin miktarı biliyorsun değil mi? Baştan belli hani. Krediyi benim gibi almayan ya da alıp kredi ödeyenin ne suçu var?? Eş... gibi ödemeliler

o zaman emeklilik yaşimda 65'den 40'a insin. malum zamaninda millet 40 yaşinda emekli oluyordu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.