buradan rahattlıkla hesaplayabilirsin zaten mezun olduğunda aynı kredi alır gibi bir öğrenci okutacaksınız ilerde öyle düşünün KYK Öğrenim Kredisi Hesaplama 2020 - Hesapkurdu https://www.hesapkurdu.com/ihtiyac-kredisi/h/kyk-kredi-hesaplama |
KYK KREDİSİ ALMAK MANTIKLI MI (ANKET) 250+ OY (3. sayfa)

KYK KREDİSİ ALMAK MANTIKLI MI (ANKET) 250+ OY
(En Son Oy Tarihi: 28.8.2022)
-
-
Up %50 %50
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun faizi de mi var,ben aldığının aynısını ödüyorsun sanıyordum.
-
İşin kötüsü artık sigortalı ise girmeni de beklemiyorlar ödeme yapman için. Anında faiz başlıyor.
Ablamın arkadaşının ihtiyacı yoktu yine de kredi aldı. Altın alıp yatırım yapıyordu. Kendime güveniyorum harcamam diyenler bunu da düşünebilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam her şeye nasıl bu kadar olumlu oluyorsunuz? Sırf kyk borcu olduğu için evlenmeyi/ailesinden ayrı eve çıkmayı erteleyen insanlar var. Her ay 600-1000 lira vermek az mı? Sanki ülkenin durumu harika da coğumuz iş bulup üstüne bir de öğrenciye burs vereceğiz :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patheticmuggle -- 8 Ağustos 2021; 9:32:17 >
hocam 5 yıl(60ay)parayı aldığını düşünürsen aldığın paranın ağırlık merkezi 2.5 yılda olur yani(30.ayda) yani bütün parayı 30. ayda almış gibi düşün. parayı 30. aydan yaklaşık 54 ay sonra ödemeye başlıyorsun.
her ay ortalama %1.8 enflasyondan %97.2 yapar ki enflasyonun da enflasyonuyla bu yaklaşık %120 lere gelir.
yani atıyorum 30k aldıysan ve geri 66k ödüyorsan durum nötr.
66k'dan az ödüyorsan kardasın.
66k'dan çok ödüyorsan zarardasın
Ben yapamadım zamanında ama aklı olan varsa ve ihtiyacı yoksa eğer krediyi alsın ve her ay düzenli olarak altın alsın onunla. Muhtemelen okulunuz bittiğinde borcunuzu tek seferde rahatça ödemiş olucaksınız ve üstüne de iyi bir miktar paranız kalacaktır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öğrenim kredisi eğitim hayatı süresince düzenli gelir elde etmeyi sağlayacağı için eğitim hayatının ve gençliğin rahat geçmesine katkı sağlar. 20’li yaşlarda para harcamak ile daha ileri yaşlarda para harcamak arasında ciddi bir fark vardır. Ancak bunun bir çeşit kredi olduğu (yani geri ödemeli olduğu), ödemelerdeki gecikmelerin ciddi faiz borcuna sebep olabildiği ve bunun alternatiflerinin olduğu unutulmamalıdır.
“Öğrenim kredisi almalı mıyım” sorusunun cevabı kişinin kendi şartlarında yatmaktadır. Sürekli ve yüksek miktarlarda ihtiyaçları olan ve çok para harcamayı seven kişiler için eğitim süresince yaşam standartlarını yükseltecek tek alternatif kredi ise neden alınmasın? Ancak ihtiyacı olmayan ve alternatifi olan kişiler için bu “durduk yere faizli borca girmek” demektir. Ayrıca geri ödenip ödenmeyeceğinin garantisi olmayan bir parayı almak tehlikelidir.
Unutulmamalıdır ki iş bulamadığı için kredisini ödeyemeyen veya borçlarını düşünüp hayatı adeta zehir olan kişiler de bulunmaktadır. İlk başta sorun gibi gelmese de zamanla (özellikle iş bulunamaması halinde) sırtınızdaki yük katlanarak artacaktır. Üstelik maddi ihtiyaçları başka yollarla gidererek veya biraz iktisatlı yaşamaya gayret edilerek hem de faize hiç bulaşmadan öğrencilik bitiminde tertemiz ve borçsuz olarak hayata atılmak da mümkündür.
-
Erdoğan müslüman mı
Ödemeye başlayacağın yılın Tüfe/üfe oranına göre hesaplanıyor. Faiz yok, enflasyon farkı koyuluyor.
Yeni mezun birisi toplam 32 bin tl kredi almis ne yazik ki geri odeme tutari 58 bin tl..
Hacı zaten sıkıntı orda. Enflasyon farkı deyip milletin gtündeki donu alıyorlar. %70-80 fark ne demek aw. Ama yıl sonu enflasyon farkına bakarsan yıllık enflasyon artışı %15-20 işin özüne gelirsek; elemanlar faizi, enflasyon farkı kılıfına sokup cepleri şişiriyorlar. Çünkü faiz haram, enflasyon farkı haram değil (yersen)
Gerçek enflasyon oranını bu geri ödemedeki farktan anlıyoruz fakat açıklanan sayılar a haber usulü oluyor
Hocam yanlışınız var onlar Allah'ın özel kulları olduğu için haram yok. Haram sadece gariban halka var
2016 da başladı.28 k ödeme aldım 48 k fatura çıktı.Para değer kaybetmeye devam edeceği için öderken sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum.
-
Keşke başlığa hiç girmeseydim. 80k+ borçla mezun olacağımı öğrendim. Neyse ki ceng okuyorum da silicon valley gibi alternatiflerimiz var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: patheticmuggle
Hocam her şeye nasıl bu kadar olumlu oluyorsunuz? Sırf kyk borcu olduğu için evlenmeyi/ailesinden ayrı eve çıkmayı erteleyen insanlar var. Her ay 600-1000 lira vermek az mı? Sanki ülkenin durumu harika da coğumuz iş bulup üstüne bir de öğrenciye burs vereceğiz :DHaklısıbız maalesef:(
Up
Ruhunu şeytana sat kyk kredisi alma
Neden hocam açıklar mısınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X