hocamlar mezun olunca ödemede sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum sizce almak mantıklı mıdır? Birde bunun faizi nasıl oluyor mesela 30k alsak geri ne kadar ödüyoruz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC45EB9BA -- 9 Ağustos 2021; 10:11:37 > |
KYK KREDİSİ ALMAK MANTIKLI MI (ANKET) 250+ OY

KYK KREDİSİ ALMAK MANTIKLI MI (ANKET) 250+ OY
(En Son Oy Tarihi: 28.8.2022)
-
-
50k geri ödersin en az
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu zamana kadar 4-5 sene sonraki halinin kendine olan kıyağı olarak gördüm ve 2 sene de aldım ama şuan almamayı düşünüyorum. Eğer azıcık imkanı varsa bir öğrencinin almamalı. Eğer alacaksa da ödemesini aldığı kredi miktarının iki katını ödemeyi göze alarak almalı. Çünkü saçma sapan zamlar girmeye başlamışlar. (Gecikme faizi değil.) Devlet maaşlarda yansıtmadığı enflasyonu buralarda yansıtıyor. Tabii kişinin kendi tercihi.
Sanırım bunun faizi enflasyon oranı ile aynı oluyor. Bazen banka faizleri enflasyondan daha düşük oluyor. O yüzden bence pek mantıklı değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aldığımız kadar geri ödemiyor muyduk hani faiz kalkmıştı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
KYK kredisi alan bir arkadaşım hesapladı, yaklaşık %66 faizle geri ödüyorsun. Tefeciden borç alsan bu kadar faiz binmez awk.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok hocam öyle bir şey, hatta KYK borçlarını vergi dairesine mi ne devretmişlerdi. Çoğu kişi aldığı kadarını geri ödeyeceğini sanıp krediye başvuruyor sonra tabi g*tüne giren şemsiyeyi açıyorlar ve bir ton borcun oluyor :)
O zaman insanlar neden alıyor banka faizleri daha düşük değil mi?
Hocam ne kadar aldın ne kadar ödeyeceksin
Valla bilmiyorum. Bazı kişilere de kyk bursu çıkıyor ama gpa’sı düşünce bursları krediye çevriliyor falan bir ton zırva var.
quote:
Orijinalden alıntı: ein ausländer
Valla bilmiyorum. Bazı kişilere de kyk bursu çıkıyor ama gpa’sı düşünce bursları krediye çevriliyor falan bir ton zırva var.bu sınıfta kalınce burs kesiliyor diye biliyorum yanlış olmasın
-
Doğrudur. Ben de belirli bir gpa altına düşünce burs, krediye çevriliyor diye okumuştum. Yanlış hatırlıyor da olabilirim.
2016-2021 arası aldım bu sene mezun oldum. Geri ödemesi 2023 ağustos'da başlıyor.
Üfe faiziyle birlikte geri ödenecek miktarım belli oldu.
28bin küsur tl aldım
48bin küsur tl ödeyeceğim
2023'de peşin kapatmak istersem 44bin tl, aylık ödemek istersem 600-1000 tl arası taksit görünüyor.
Tabi içinde bulunduğumuz ekonomide belki 2023 yılında aylık 600-1000 lira az gelebilir ödemesi rahat olabilir; fakat şu anki duruma göre ciddi bir aylık taksit.
Not = 2015-2020 arası toplam 29bin tl alan bir kişiye 60bin tl geri ödeme çıktığını duydum. Bunları göz önünde bulundurun.
-
arkadaşım 1 sene sınıfta kaldı ve bursu krediye çevrildi
-
Borç yiğidin kamçısıdır, borcu olmayan adam net vurduruyordur.
33k ya imza attım 2 sene önce 5 senelik kredi için, bursların artmasıyla 40k ya yakın olacak ana para ve 70k üzerinde bir borç bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 5 Ağustos 2021; 12:52:33 > -
hocam işimiz olmadığı takdirde de zamanı geldiğinde ödemek zorunda mıyız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA02F67BE -- 5 Ağustos 2021; 12:53:27 > -
33kya 70k ödemek ne be bildiğin soygun
Ödemezsen gecikme zammı yersin işsizlik sebebiyle ertelersen de yine üfe dikkate alınıyor yani sağlam bir faiz daha girer borcuna.
-
o zaman almak mantıklı değil gibi hocam.
E hani Faiz haramdı. Şuandaki Hükümette islama kurana yakınlıgıyla örnek müslümanlıgıyla biliniyor? Neden Kyk kredisinden faiz alsınlarki? inandıkları kurana ters değilmi bu durum. Sonuçta bankayla alakası yok bu kurmun. Kredi ve yurtlar genel müdürlügü bakıyor. Burasıda direk Devlete yani hükümete baglı kurum. Dolayısıyla Faizli olarak geri almaları cok sacma? Yani devlet hazinesinden verilmiyormu bu krediler? E devletin başındada islama sıkı sıkı baglılıgıyla bilinen hükümet var. Faiz almazlar heralde? |
Yok hocam öyle bir şey, hatta KYK borçlarını vergi dairesine mi ne devretmişlerdi. Çoğu kişi aldığı kadarını geri ödeyeceğini sanıp krediye başvuruyor sonra tabi g*tüne giren şemsiyeyi açıyorlar ve bir ton borcun oluyor :)
|
KYK kredisi alan bir arkadaşım hesapladı, yaklaşık %66 faizle geri ödüyorsun. Tefeciden borç alsan bu kadar faiz binmez awk.
|
Hocam her şeye nasıl bu kadar olumlu oluyorsunuz? Sırf kyk borcu olduğu için evlenmeyi/ailesinden ayrı eve çıkmayı erteleyen insanlar var. Her ay 600-1000 lira vermek az mı? Sanki ülkenin durumu harika da coğumuz iş bulup üstüne bir de öğrenciye burs vereceğiz :D
|
Benzer içerikler
- kyk yurt çıkma ihtimali hesaplama
- elektrik elektronik mühendisliği maaş
- alttan ders varken yatay geçiş kabul eden üniversiteler
- 110 tyt 70 ayt kaç bin
- diş hekimliği yatay geçiş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X