Bildirim
KYK Kredisi varken Meb bursu alabilir miyim?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sorunuzun cevabını bilmiyorum ama ben size sorayım hem konu up lansın ;)
Bu meb bursunu ilk 5 tercihte eden herkese mi vercekler herkes burdan bahsediyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: provehito in altum
Arkadaşlar ben marmara hit ten yüksek bir ihtimalle türkçe öğretmenliğine geçicem. Kredi almıştım okula başlarken. Bu 75. madde meb bursu diyorlar kredim varken bunu almam sıkıntı olur mu bilgisi olan var mı?
Burs verilecek öğrencilerde aşağıda belirtilen şartlar aranacaktır.
1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2) 22 yaşını geçmemiş olmak (1993 ve sonraki yıllarda doğmuş olmak),
3) Bu sınavın yapıldığı yıl ve daha sonraki yıllarda Mahkeme Kararı ile yaş küçültme işlemi
yapmamış olmak,
4) ÖSYS tercih bildirim formunda öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarının Millî Eğitim
Bakanlığınca belirlenen programlarını (branşlarını) ilk beş tercihi arasında seçmiş ve bu
programa (burs verilmesi planlanan branşların olduğu eğitim fakültelerinin listesi ÖSYM
tarafından Bakanlığımıza bildirildiği tarihten sonra açılan bölümlere yerleşenler, kontenjan
ayrılmayan programları kazanan veya kontenjan ayrılmış olmakla birlikte ikinci öğretim
kapsamında olan öğrenciler, açık öğretim kapsamında bulunanlar, Türkiye dışındaki devlet
üniversitelerine yerleşen öğrenciler, Ek yerleştirmeyle yerleşen öğrenciler, özel yetenek sınavı
ile yerleşen öğrenciler ve özel üniversitelere yerleşen öğrenciler hariç) kesin kaydını yaptırmış
olmak,
5) Memuriyete atanmasına engel olacak nitelikte hükümlülüğü bulunmamak,
6) ÖSYM’ce yapılan puan sıralamasına göre, kaydolduğu program için Millî Eğitim Bakanlığınca
belirlenen kontenjana girmiş olmak, bu programa giren Anadolu Öğretmen Lisesi mezunları için
ise kontenjan sınırı aranmayacaktır.
sözelde mesela sadece türkçe öğret. 3 er kişi açılmış her fakültede maddi durum ve giriş sırası önemli.
http://forum.donanimhaber.com/m_107979199/f_//tm.htm#107979199
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minala -- 15 Temmuz 2015; 4:07:44 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X