Şimdi Ara

Kyk’nın Hiçbir Şeye Yetmemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Koskoca Türkiye Cumhuriyeti suriyelilere destek olmakla meşgul.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

Kyk burs+yurt olsa kral gibi yaşanır aslında
    Kral gibi yaşıyorum. Babamdan aldığımı direk kenara atabilirim o kadar sosyal de degilim hic harcamam yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 sene önce 400 lira alıyordum, ido bileti 13 liraydı

Şimdi 500 alıyorum, ido bileti 25 lira

Söyleyeceklerim bu kadar.

• Valla alirkeni hatırlamıyorum ama geri ödemesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suriyeliler yerine ülkenin geleceği gençlere verilse o para çok başka yerlerde bile olabilirdik.Yinede oy verirsiniz ama ağlayanlar.

• suriyelilere dediğiniz acliktan olecek olan suriyelilerden bahsediyorsunuz degil mi

• İTÜinş kullanıcısına yanıt
    1000tl ile ölmemek uzre yasarsin
    Ustunu sen koy

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

1000tl ile ölmemek uzre yasarsin
    Ustunu sen koy
    500 KYK'den gelse 200 evden yollasalar 400-500 de part-time kazansam yaşarım herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İTÜinş -- 10 Nisan 2019; 9:3:35 >
  • Okurken part time çalışmayı düşündün mü? Üniversitede o kadar boş zamanın oluyorki bir kısmını çalışarak geçirirsen tüm sorunlarını çözeceğine inanıyorum. Her şeyi hazır beklemek doğru değil

• ankarada aile yanında kalıyorum. sosyal hayat 0 arkadaş 0 dışarda yemek 0 (fakirliğin sonucu)
    aldığım para aylık 200 TL nefes almama yetiyor sadece

sınava tekrar hazırlanıyorum seneye ilk 100 e girip evden ve fakirlikten kurtuluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

ankarada aile yanında kalıyorum. sosyal hayat 0 arkadaş 0 dışarda yemek 0 (fakirliğin sonucu)
    aldığım para aylık 200 TL nefes almama yetiyor sadece

sınava tekrar hazırlanıyorum seneye ilk 100 e girip evden ve fakirlikten kurtuluyorum
    200 tl çok hocam onu 100 tlye indirin

• yemeği evden götürüyorum o yüzden yetiyor ayrıca fakirlik ders çalışmaya kamçılıyor (genellikle psikolojimi bozuyor ama)
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Yok hocam Artık nasıl para akıyorsa benden iyi yaşıyorlar bu hayatı

• quote:

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

Yani kaliteli eğitim büyük şehirlerde ama ayda 1200gidiyor nasıl ödesin millet bunu
    Timsah kardeşim okumak sadece kafa ile olmuyor . Siz herşeye hazır alıştığınız için 2bin TL verseler yine yetmez . Çok değil 2 sene önce de ben öğrencilik yaptim . Ailemin durumu iyi olmasına rağmen kendim ticaret yaptım . Git köyden taze meyve al 10 kilo cami kapısında sat . 3 günlük harçlığın fazla fazla çıkıyor . Öyle dediğin gibi devlet para versin ben yiyeyim olayı yok .

• quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

Timsah kardeşim okumak sadece kafa ile olmuyor . Siz herşeye hazır alıştığınız için 2bin TL verseler yine yetmez . Çok değil 2 sene önce de ben öğrencilik yaptim . Ailemin durumu iyi olmasına rağmen kendim ticaret yaptım . Git köyden taze meyve al 10 kilo cami kapısında sat . 3 günlük harçlığın fazla fazla çıkıyor . Öyle dediğin gibi devlet para versin ben yiyeyim olayı yok .

Alıntıları Göster
    Devlet halktan kol gibi vergi toplamasını biliyor ama yada lüks makam araçları alıp saraylar yapmasını ! Bir 500 TL yi fazla görmeyin!

• Biraz saçma bir konu kyk burs ya da kredisine her yıl zam gelecek diye bir kural mı var!

Daha düne kadar 200 tl olan ve yıllarca fiyatı değişmeyen burs kredi nereden nereye gelmiş bunu da asgari ücret ya da emekli maaşı gibi sanmaya başlayanlar olmuş.

Adı üstünde öğrenciye yardım parası karşılıklı veya karşılıksız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Biraz saçma bir konu kyk burs ya da kredisine her yıl zam gelecek diye bir kural mı var!

Daha düne kadar 200 tl olan ve yıllarca fiyatı değişmeyen burs kredi nereden nereye gelmiş bunu da asgari ücret ya da emekli maaşı gibi sanmaya başlayanlar olmuş.

Adı üstünde öğrenciye yardım parası karşılıklı veya karşılıksız.
    Uzun uzun bir sürü şey yazıp yazıp sildim. Tek bir şey sormak istiyorum.

Şimdi bu yazdığın cevap sana kaç tl kazandıracak?

Senin online trollükten elde ettiğin gelirle, durumu olmayıp da okumak için kıt kanaat geçinmeye çalışan günde 1 öğün yemek yiyen öğrencilerin aldığı şu 500 tl'yi kıyaslayalım bir hele.

Not: Profilinde gördüğüm seçim sonuçları tahmininde bulunduğun ss'e çok güldüm.

• Kıstasımız nedir önce onu bi sorgulayalım.

Gerçekçi olmak istiyorum.

Asgari ücretle çalışan bir babanın evladı uzakta diş hekimliği/tıp vb bölüm kazandı diyelim.

Devletten Kyk kredisi ve Kyk yurdu çıktığını varsayalım.

Sabah 8 akşam 5 okulda canı çıkan bu arkadaşımız ders mi çalışsın yarı zamanlı mı çalışsın yoksa dinlensin mi ?
    Geçimini nasıl sağlayacak ?

O kadar fazla yıl kaybettiriyorlar ki bize. Üniversiteye geldiğimizde 20 li yaşların başında gelirimiz olmadan harcama yapmak zorunda kalıyoruz. Bu başka bir ilde ev kurmak kadar olabilir. Bir önceki neslin evlendiği yaşlarda yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ape1281

Uzun uzun bir sürü şey yazıp yazıp sildim. Tek bir şey sormak istiyorum.

Şimdi bu yazdığın cevap sana kaç tl kazandıracak?

Senin online trollükten elde ettiğin gelirle, durumu olmayıp da okumak için kıt kanaat geçinmeye çalışan günde 1 öğün yemek yiyen öğrencilerin aldığı şu 500 tl'yi kıyaslayalım bir hele.

Not: Profilinde gördüğüm seçim sonuçları tahmininde bulunduğun ss'e çok güldüm.

Alıntıları Göster
    Sonuçta ben insanım kendi tahminimi yaptım ve geçmişe bakarak tahmin yaptım kendinizi bir şey sanmayın, 17 yıldır kaybetmekten çaresiz olanlar ben değilim bir şey kazanınca da sanki seni belediye başkanı yapmışlar gibi de gaza gelmeyin.

Yazdıklarım doğrudur bizlerde geçtik üniversite yollarından kredi burs yollarından 200 tl para idi zamanında çöpün çöpü o para ile bir şey alınmıyordu ama akmasada damlıyor diyordu insanlar şimdi son yıllarda rekor kırdı bu parayı bile geçim kaynağı olarak görmeye başlamış bazıları bu para hayatta kalma parası değildir adı üstünde işe yaraması için başarılı öğrencilere ödüllendirme ve isteyen öğrenciler içinde okul bittikten sonra ödeme şeklinde olan bir ücrettir.

Bana para kazandıracak saçmalıklarınıda bir kenara bırakın iyice şaşırdınız kendinizi ben akp den para alıyor olsam mesajından bile haberim olmazdı.

Bir bitmediniz ona buna troll deyip kendinizi aciz görmekten. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

Alıntıları Göster
    Tüccar değil bu adam öğrenci.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.