Şimdi Ara

««« Kyk Yurtları hakkında merak edilenler »»» (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.675
Cevap
48
Favori
329.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben izmir karabağlarda okuyacam (kampüs orada) yüksek ücretli yurt isteyecem ama yurt urlada yaklaışk 45 km uzakta çıkarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: racikral11

hocam ben izmir karabağlarda okuyacam (kampüs orada) yüksek ücretli yurt isteyecem ama yurt urlada yaklaışk 45 km uzakta çıkarmı

evet
  • Teşekkür ederim cevapladığınız için. Peki alınabilecek burslar neler , yahut krediler. Araştırıyorum elimden geldiğince ama biraz karışık geliyor bana. Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freeruhi

Teşekkür ederim cevapladığınız için. Peki alınabilecek burslar neler , yahut krediler. Araştırıyorum elimden geldiğince ama biraz karışık geliyor bana. Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim :)

Geçen sene açılmış bir konudaki :AlacaKaranlık: adlı arkadaşın yazdığı mesajı kopyalıyorum işinize yarayabilir ancak burslar için genelde o kurum-vakıfta bir dayınız olması gerekiyor malesef

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:
    Ben de birkaç ekleme yapayım.
  • "Başbakanlık Bursu" denilen şey KYK'nın bursudur.

• KYK için, ilk 100'de değilseniz başarı sırası çok önemli bir faktör değil. MF puan türlerindeki başarı sıraları 100000-200000 arasında olup KYK'dan burs alan birini biliyorum. (Gerçi finallere girmediği için bursu da kesildi, Öğrenim Kredisi oldu. )

• Tekfen'in başvurusu iki aşamalı. 1. aşama Internet üzerinden oluyor. Başarı sırası, üniversite ve bölümlere dair aranan şartların yanısıra ailenin aylık gelirinin 4000 TL'nin altında olması şartı mevcut. Eğer kabul edilirseniz, 2. aşama olarak da sizi mülakata çağırıyorlar.
    Yalnız, bu kurumun Türkiye genelinde burs verdiği öğrenci sayısı hayli az. Bu nedenle maalesef torpil faktörü daha çok işleyecektir.

• Özel kurumların hemen hemen hepsinde maalesef torpil faktörü işliyor. Zaten burs verdikleri öğrenci sayısı azdır. Torpil olmadan burs alabilmeniz için hem gerçekten başarılı olmanız hem de maddi durumunuzun gerçekten düşük olması gerekir.
    Bu açıdan da KYK daha insaflı. :)

• TEV'in burs başvuruları çok alengirlidir. Sizden bir sürü belge isterler, gıcık bir prosedürü vardır. Bütün bu uğraşlarınızın sonunda bursun asil olarak çıkma riski diğer kurumlara göre düşük. Çünkü son derece ince eleyip sık dokuyan bir kurum.
    Ben, geçen yıl, Yükseköğrenim İhtiyaç Bursları için başvurmuştum. (MF puan türlerinde ilk 8000'deydim.)
    www.tev.org.tr/burslarimiz/detay.aspx?SectionID=5NrEKhAdJ29y0YmEVOpfIA%3d%3d&ContentID=Vlg8%2fvgPJasuTOo0tTPQTw%3d%3d
    Ekim ayı, burs başvurusu dönemidir. Internet sitesinde TEV Burs Başvuru Formu yayınlanır. Hatırladığım kadarıyla 5 ya da 6 sayfalık bir formdu. Öncelikle Halkbank ya da Yapı Kredi Bankası hesabınızın olması gerekiyor; çünkü, formun en son sayfasında sizden bu hesaba dair bilgiler isteyecek. Formu doldurup çıktısını alıyorsunuz. Yukarıda verdiğim adreste yazan diğer belgeleri de ekliyorsunuz. Bunları, burs başvurusu döneminde fakültenizin öğrenci işlerine veriyorsunuz. Sonra sizi e-posta aracılığıyla fakültenizdeki bir mülakata çağırıyorlar. "Dersler nasıl gidiyor? Geçiminizi kim sağlıyor? Baban ne iş yapıyor? Annen ne iş yapıyor? Başka bir yerden burs veya kredi alıyor musun?" gibi klasik sorular sorarlar. Sonra, özel bir durumunuz varsa, ona yönelik sorular sorarlar: Baban nerede şehit düştü, annen ne zaman öldü, neden boşandılar, geçiminizi kim sağlıyor, annen ve baban neden işsiz, Sen kiminle kalıyorsun...
    Bir de şöyle bir soru patlatıyorlar: Cemaat hakkında ne düşünüyorsun?
    Neyse... Bu mülakat sonucunda fakülte beni asil listeye yazmıştı. Ancak bu asil liste ve yedek liste TEV'e geri gönderiliyor. TEV tekrar inceliyor ve sonra kesin sonuçları açıklıyor. Maalesef bu sonuçlarda yedek listeye düşmüşüm. Yalan oldu bu burs da yani.

• KYK ve özel kurumların çoğu başka bir kurumdan burs alınmasına izin vermez. Ancak bu, fark edilene kadar geçerli bir şey. Kimileri maaş alır gibi burs topluyor, kimileri de sadece KYK'ya bağlı. Çünkü her kurum sizi araştırmayabiliyor. Ha, araştırılırsa ve fark edilirse kesilir.
    KYK buna iyi bir örnek. Başka bir özel kurumdan burs alıyorken KYK'nın bursunun çıkmama riski mevcut. Sonuç sayfasında da resmen başka bir yerden burs/kredi tahsil edildiği yazıyor. Başıma bizzat geldi. TEV'in çıkmayan bursundan dolayı KYK da burs vermedi.

• Mason Locaları da burs veriyor.

• Valilikleri bilmiyorum. Kaymakamlıklar bildiğim kadarıyla veriyor. Belediyeler ise burs vermeyi birkaç yıl önce bıraktı.

• Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) de burs veriyor.
    www.cydd.org.tr/sayfa.asp?id=25
    Sonuç olarak; belgeleri toplayabildiğiniz müddetçe bulduğunuz her kuruma başvurmaya çalışın. Sakın "Mutlaka bir yerden çıkar." diye fazla umut bağlamayın, bunun garantisi kesinlikle yok. Şansınızı deneyin. Mümkün olduğu kadar girişken olun.

• cidden sağolasın yahu. Seni de yoruyoruz bu saatte :) Yalnız ben İkinci Öğretim olucam heralde. O sebepten bir çoğu da vermiyor İÖ okuyana bursu. Hakkını helal et abicim tekrar sağolasın :) takipteyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freeruhi

cidden sağolasın yahu. Seni de yoruyoruz bu saatte :) Yalnız ben İkinci Öğretim olucam heralde. O sebepten bir çoğu da vermiyor İÖ okuyana bursu. Hakkını helal et abicim tekrar sağolasın :) takipteyim :)

Yok hocam ne yorması yardım edebilmek için açtım konuyu zatenBaşka sorularınız olursa beklerim
  • eyvallah üstad. İşim çok düşecek sana zaten yorulcaksın bu sorular daha başlangıç :)
  • merhaba arkadaşlar, sorulan sorular ve cevaplar,yorumlar gerçekten çok yararlı olmuş...emeği geçen herkese teşekkür ederim. hiç bilmediğimiz bir yaşama ve sisteme adım atarken tedirginlik yaşamak doğal... Bu bakımdan bu tür açıklayıcı bilgiler çok önemli.. benim de bir sorum olacak.. ilk yıldan eve çıkmanın önerilmediği gözönüne alınırsa, maddi imkanların elverdiği ölçüde özel yurt arayışında olmak mı iyi...yoksa en azından yüksek ücretli yurt başvurusunda bulunup, bir müddet burada kalıp diğer alternatifleri daha sonra mı düşünmek yerinde olur... (bu arada genel yurtlarda kalmayı düşünmüyorum.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alone_hate

Ege üniversitesinin yurtları nasıl acaba bilen var mı ?

Ben de öğrenmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozyavuz

merhaba arkadaşlar, sorulan sorular ve cevaplar,yorumlar gerçekten çok yararlı olmuş...emeği geçen herkese teşekkür ederim. hiç bilmediğimiz bir yaşama ve sisteme adım atarken tedirginlik yaşamak doğal... Bu bakımdan bu tür açıklayıcı bilgiler çok önemli.. benim de bir sorum olacak.. ilk yıldan eve çıkmanın önerilmediği gözönüne alınırsa, maddi imkanların elverdiği ölçüde özel yurt arayışında olmak mı iyi...yoksa en azından yüksek ücretli yurt başvurusunda bulunup, bir müddet burada kalıp diğer alternatifleri daha sonra mı düşünmek yerinde olur... (bu arada genel yurtlarda kalmayı düşünmüyorum.)

Bence ilk sene yada ilk dönem kykda kalıp(hem maddi açıdan iyi hemde daha kalabalık olduğu için arkadaş bulması daha rahat) eve çıkacabileceğin doğru düzgün bir/birkaç kişi bulup eve çıkmak en iyisidir

• cevabın için teşekkür ederim mitokondri... peki bu çerçevede eve çıkmanın özel yurtta kalmaktan daha uygun olacağı sonucunu çıkarabilirmiyiz...eğer öyleyse nedenleri, yani özel yurt yada apartların size göre olumsuz yönleri nelerdir...
  • benimde birkaç sorum olacak.
    yurt başvurusu yapılırken öncelikle yüksek ücretli seçtik diyelim o olmazsa genel yurtta olabiliyor mu?
    yüksek ücretli ve genel yurt diye bir seçenek var mı yani ikisi birlikte, varsa yüksek ücretlinin gelmesi düşük bir ihtimal mi?
    burs ücreti ne kadar?
    burs çıkmazsa kredi her başvurana çıkıyor mu?
    bizim 2 arabamız var ama modelleri baya düşük burs çıkmasına mani olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marbex

benimde birkaç sorum olacak.
    yurt başvurusu yapılırken öncelikle yüksek ücretli seçtik diyelim o olmazsa genel yurtta olabiliyor mu?
    yüksek ücretli ve genel yurt diye bir seçenek var mı yani ikisi birlikte, varsa yüksek ücretlinin gelmesi düşük bir ihtimal mi?
    burs ücreti ne kadar?
    burs çıkmazsa kredi her başvurana çıkıyor mu?
    bizim 2 arabamız var ama modelleri baya düşük burs çıkmasına mani olur mu?

-Evet
    -Bu yıl sanırım aylık 260-270tl gibi bir miktardı her sene bir miktar artar.
    -Evet
    -Gelir durumunuza,üni de okuyan kardeş sayısına,ailenize ait kaç tane ev olduğuna vs. bağlı o yüzden kesin birşey diyemem
    quote:

Orijinalden alıntı: mozyavuz

cevabın için teşekkür ederim mitokondri... peki bu çerçevede eve çıkmanın özel yurtta kalmaktan daha uygun olacağı sonucunu çıkarabilirmiyiz...eğer öyleyse nedenleri, yani özel yurt yada apartların size göre olumsuz yönleri nelerdir...

Özel yurtta kalsanız ortalama 450-500tl veriyorsunuz.Yurta bu kadar para verileceğine yanına 1-2 tane kafa dengi birini bulup çıkarsan eve hemen hemen aynı ücrete denk gelir.Evin rahatlığıda yurttan falan ayrıdır.İstediğinizi yaparsınız arkadaşlarınızla ister şarkınızı açın dinleyin ister çıkın balkonda kahvaltınızı yapın gece istediğiniz saatte eve girin-çıkın.. ev iyidir güzeldir çıkacak iyi arkadaş bulursanız

• İÖ okuyanlara burs verilmemesi yada daha düşük şans mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: :NeFeS:

İÖ okuyanlara burs verilmemesi yada daha düşük şans mı oluyor?

burs veren yerlerin koşullarına bakmak lazım.Geneli İÖ okuyanlar faydalanamaz diyor. KYK bursuna falan bakmak lazım anlayacağın kardeşim.
  • Yurtların tuvaletlerinde tuvalet kağıdı vs oluyor mu yoksa onu da mı biz alıyoruz
  • İstanbulda ki vali muammer güler öğrenci yurdunun kızlar için olanı yüksek ücretli yzıo kyk sitesinde , Fakat erkek olan bloğuyla ilgili bilgi yok. bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Yurtların tuvaletlerinde tuvalet kağıdı vs oluyor mu yoksa onu da mı biz alıyoruz

Kendin alman daha iyi olacaktır temizlik vs. açısından (binalardaki kantinde satılıyor)
  • UP
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.