KZ ZS serisinin benim sound maceramda ayrı bir yeri var. ZS3 beni ilk heyecanlandıran kulaklık olurken, ZS5 v1 ise hi-fi dünyasında neler deneyimleyebileceğim konusunda ufkumu açmıştı. ( Bu arada ZS5 v1 hala sound beğenim için referans iem’ im olmakla beraber benzer ses karakterinde daha iyi bir iem arayışım devam ediyor :)
Daha önce 12 gün süren VS Audio Store siparişim bu sefer 10 günde elime ulaştı. Kutudan klasik KZ içeriği çıkıyor. ZS3e bu sefer tek renk ( kırımızı) olarak piyasaya sürüldü. ZS3 ten Farkları Tekli DD sürücüsü ve kablosu. Kablo gerçekten bu fiyat seviyesinde KZ’ nin sunmadığı upgrade bir kablo sese etkisi büyük...
kullanılan ekipman:
Dinlemelerimi ZTE Axon 7 + TIDAL Premium üzerinden gerçekleştirdim.
Test Parçaları:
MUSE - Falling Down
Ben HARPER – Fight For Your Mind
Welshly Arms – Your Picture
Konfor ve yapı:
ZS3 tasarımı ve malzemesiyle birebir aynı malzeme kullanılmış. Fiti küçük kulaklar için uygun olmayacaktır. Benim alıştığım ve fiti bana sorun çıkartmayan bir kulaklık ZS3e.
Yalıtımı çok başarılı bir kulaklık, dışarıdan ses almıyor, son seste dışarı verdiği ses ihmal edilebilir düzeyde.
Kulaklığın karakteri:
Kulaklık bas-mid ağırlıklı, sıcağa yakın çalıyor.
Bas:
Midbass yoğunluğu tatminkar, uzuyor ama fiyatı ölçeğinde… Subbass yetersiz…
Mid:
Kulaklığın en başarılı olduğu alan vokaller, kadife gibi… Enstrümanlar damarlı ( gevrek ) çalıyor. Enstrüman sesleri doğallıktan biraz uzak, davul sesleri tatminkar değil.…
Tiz:
Tizler de sibilans yok ama zillerde de doğallık seviyesini fiyatını akla getiriyor.
Sahne:
Sahne genişliği, yine kulaklığın fiyatının üstüne çıktığı bir alan. Enstrüman ayırımı ve ayrıntı sunumu da çok başarılı… Hiçbir enstrüman diğeriyle karışmıyor.
son söz: 10 dolar seviyesinde bir kulaklık almanız gerekiyorsa, fitini dikkate alarak yönelebileceğiniz bir kulaklık olmuş. Sahne, enstrüman ayırımı gibi konuları öğrenmek/öğretmek için de alınabilir, hediye edilebilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme