Şimdi Ara

Lacie - 500GB USB Harici Harddisk 165 YTL!!! (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
1
Favori
44.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haydaa, biz siyah mı gri mi, 8MB mi 16MB mi derken ürün yine bitmiş iyi mi...
    Şimdi işin yoksa bir ay bekle (veya siyahını al), ama bir ay sonra yine aynı fiyattan satarlar mı acaba??
  • bendeki siyahın altında delikler var soğutma için , gride yok mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zts

gri olanı mavi bilgisayarda 191 ytl ye var.. ama ozelliklerinde önbellek 8mb gozukuyor... acaba bu estore da olandan farklı mı?? simdi siyah olanı 167 gri 191 aradaki farkı vermeye deger mi.. kullanan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim..

bu konuda fikir verebilecek yok mu??
  • quote:

quote:

gri olanı mavi bilgisayarda 191 ytl ye var.. ama ozelliklerinde önbellek 8mb gozukuyor... acaba bu estore da olandan farklı mı?? simdi siyah olanı 167 gri 191 aradaki farkı vermeye deger mi.. kullanan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim..

bu konuda fikir verebilecek yok mu??

forumda zaten usbli kullanıldığı zaman 8 yada 16 cacheli olmasında bişey değişmeyeceği defalarca söylendi ki dahili olarak kullansanız dahi çok bi fark göremezsiniz. bazen düşük cacheliler iyi programlanmışsa yüksek cachelerden daha performanslı olabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Evoo

bendeki siyahın altında delikler var soğutma için , gride yok mu ?

yan tarafında var
  • quote:

Orjinalden alıntı: emy62

quote:

yan tarafında var

griyi utorrent download'ı yaparken kesintisiz 36 saat (yaklaşık) açık tuttum.öyle rahatsız edici bir sıcaklığa yükselmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emy62

quote:

yan tarafında var

Cevap için t$kler..

quote:

Orjinalden alıntı: zerg

....

Bir soru : Bu external diskin hiç soğutucusu falan yok. Dolayısıyla içine normal disk koyup bir metal içinde olması yanma/bozulma riskini artırmıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 28 Kasım 2007; 2:17:38 >
  • Delikle falan olacak iş olmayabilir.
    Çünkü aslında bu disk (samsung veya seagate) kasa içi için üretilmiş diskler. dolayısıyla fan olacağı kabul edilerek üretilen modeller.

Bir şekilde soğutulması gerekir aslında. Ancak nasıl yapılabilinir bilemiyorum.
  • kalsaydı griden sipariş verecektim, siyah verdim. seagate kotu hdd yapmaz diye tahmin ediyorum. arkadasıma 320 gb lik lacie almıstık. cok memnun. umarım pişman olmam.
  • birer gun ara ile 2 adet gri modelden aldım.

her ikiside 2. gun kapıdaydı hicbir sorun yasamadım.

ikisinde de SAMSUNG 16 cache li olan sata II model var .

Isınma sorununa gelince formatı tam saat tutmadım ama 2 saate belki fazla sürdü sonrasında da diğer disklerimden Total Commander ile 450 GB data attım non stop bu da yaklaşık 6-7 saat surdu ve işlemler sırasında elimi üstüne koydugumda ısıyı hissediyordum ama bu çok rahatsız edici bir ısı değildi.

Boyut olarak ta beklediğimden ufak duruyor.

Açıkçası süyahını görmediğim için kıyaslayamayacağım onunla.

buradaki fikir alışverişleri sayesinde bu diskleri aldığım için hepinize teşekkür ederim
  • Gri olandan kalmamış galiba nezaman tekrar stoklarda olur acaba ? Bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: snnates

Gri olandan kalmamış galiba nezaman tekrar stoklarda olur acaba ? Bilgisi olan varmı ?

benimkiyle beraber 13 mesaj yukarıda;)

siyah da stokta yok gorunuyor artık.
  • evet stoklarda yokmuş telefon açtım, nezaman geleceği belli değilmiş.. aynı fiyata darty den lacie 320GB alacam galiba :( daha iyi bi alternetif varsa önerinizi bekliyiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erlikan

evet stoklarda yokmuş telefon açtım, nezaman geleceği belli değilmiş.. aynı fiyata darty den lacie 320GB alacam galiba :( daha iyi bi alternetif varsa önerinizi bekliyiyorum.

400 gb philips vardı, 171 ytl ye. biraz bakınsan bulabilirsin sanırım. (üşendim:))
  • quote:

Orjinalden alıntı: AmonR

Ben henüz bu üründen almadım ama hem bu konu başlığını hem de HB ile ilgili konu başlığını baştan sona kadar okudum.

Anladığım kadarıyla, estore'dan alınan ürünlerde;
    İlk parti siyah kasalarda 16MB cache'li Samsung marka HDD çıktı. Buna güvenerek sipariş verenler oldu ama iknici parti siyah kasalarda 8MB cacheli Seagate HDD'ler çıktı.

Metalik gri (beyaz) kasa (Proche Design) kasalardan ise (genelde) 16MB cache'li Samsung marka HDD çıkıyordu.

Sonuçta aslında olay "random" olmakla birlikte (fabrika o anda elinde hangi HDD varsa kutulara onu koyuyor olmalı), estore olaya bir standart getirmek amacıyla sitesinde siyah kasalılara 8MB cache, beyaz kasalılara ise 16MB cache ibaresi yazmaya başladı ve beyaz kasalıları 10 YTL pahalıya satıyor. Ve sanırım ellerindeki mal da bu tanıma uyuyor.
    Ve görüldüğü kadarıyla gelen tüm HDD'ler SATAII.
    (Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsinler.)

Özetlersek (son parti itibariyle):
    Siyah kasa: açma-kapama düğmesiz, standart adaptör girişli, SATAII - 7200 rpm - 8MB cache Seagate HDD
    Metalik gri kasa: açma-kapama düğmeli, özel adaptör girişli, SATAII - 7200 rpm - 16MB cache Samsung HDD, 10 YTL daha pahalı

Bu noktada benim de bir sorum olacak (her iki ürünü de gören arkadaşlara)
    Adaptörler arasında fark var mı?
    Bir arkadaş galiba "siyah kasanın adaptörü küçük, gri kasanın adaptörü büyük" gibi bişey yazmıştı. Doğru mudur?

siyah kasanın adaptörü direk elektriğie bağlanıyor
    grinin ki ise laptop adaaptörü gibi umarım acıklayıcı olmustur

bende siyah ev arkadaşımda gri,,
    ikiside güzel öyle bir fark da yok 16mb ile 8mb arasında sonucta usb 2.0 bağlantı
    ama grinin açma kapama tusu özelliği iyi,
    siyah bence daha karızma duruyor en azından benim sistemime uyuyor rengi sayesinde

sonucta ikiside güzel fark etmez, ayrıca kutular cok büyük değil laptop cantasının yan gözüne konup tasınabiliyor..

• quote:

evet stoklarda yokmuş telefon açtım, nezaman geleceği belli değilmiş.. aynı fiyata darty den lacie 320GB alacam galiba :( daha iyi bi alternetif varsa önerinizi bekliyiyorum.

Ben senin yerine olsam eğer acil değilse az daha beklerdim. Çünkü bulunması imkansız bir hdd değil. Eminim yine stoklara girecektir. Estore da girmese bile hepsiburada da bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kabrero

quote:

400 gb philips vardı, 171 ytl ye. biraz bakınsan bulabilirsin sanırım. (üşendim:))

Dostum dediğin ürün teknosanın internet mağzasında 160ytl civarında görmüştüm fakat oda stoklarda yokmuş.. başka bi yerde göremedim. sen rastlarsan tekrar biyerde o fiatlara satıldığını haberverirsen çok sevinirim teşekkürler..

• quote:

Orjinalden alıntı: golgebir

Ben senin yerine olsam eğer acil değilse az daha beklerdim. Çünkü bulunması imkansız bir hdd değil. Eminim yine stoklara girecektir. Estore da girmese bile hepsiburada da bulabilirsin.

golgebir valla hepsiburadanın bu fiyata getireceğini sanmıyorum çünkü lacie 320gb tı 154ytl ye satıyor aynı fiyata 500gb tı satmaz bence.. ama dediğin gbi bekleyecem biraz umarım gelir.. Sağol önerin için
  • rica ederim. Bundan önce 2 defa 181 ytl ye satıldı hepsiburada da. Su an gene var stoklarında ama indirmli fiyatı degil. Bence birkaç güne kalmaz yaparlar kampanya.
  • Bu urunu almak isterken bu foruma rastladim ve incelemek icin okumaya basladim.Ozellikle Estore icin bir cok sey soylenmis ben sadece alisverisimde yasadiklarimi yazmak istedim .Ilk defa internet uzerinden yaptigim bir alisveriste bu kadar ilgi ile karsilastim.Haydar beyi hic tanimama ragmen,sadece bu forumlarda rastlayip bir kac soru sormama ragmen alisverisimde tamamen benden kaynaklanan hatalarimi bile duzelterek bu urunu almami sagladi ki yaptigim bir hata sonucu siparisim iptal olmustu.Estore musteri hizmetlerinden ve kendisinden bilgilendirme amaciyla gelen telefonlarin haddi hesabi yok.Yaptigim alisveristen cok memnun kaldim ve bundan sonrada gonul rahatligi ile alisveris edebilirim.Ben gri renkli olandan almistim umdugumdan daha kucuk ,goruntusu ve rengide bence cok guzel.Ayrica cok hizli elime ulasti.

Anlayislari ve ilgileri icin Estore’ye cok tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadr -- 30 Kasım 2007; 0:26:28 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.