Şimdi Ara

Lacie - 500GB USB Harici Harddisk 165 YTL!!! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
1
Favori
44.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

quote:

Orjinalden alıntı: shadow_shooter

quote:

Orjinalden alıntı: sunshines35

selam arkadaşlar

siyah seagate li kutuyu, gri ve samsung diskli kutu ile değiştirdim, fark da vermedim, iyi de oldu :)
    galiba ürüne zam gelmiş, yeni partinin zamlanması normal çünkü içinde samsung disk var, yurtdışındaki siyahlar da (içinde samsung olanlar) aynı şekilde daha pahalı, 7 dolar civarında.

benim tavsiyem zamdan önce 16 mb cache diye siyah alanlar, fiyat farkı ve kargo ödemeden malı bir an önce gri ile değiştirsinler.
    biraz yoruldum ettim ama değdi ürün çok güzel, beklediğimden de güzel, gerekirse ayrı bir inceleme yapabilirim.

bu arada 2.5" 250 gb lacielerde bi kampanya yapılacağının duyumunu aldım, acelesi olmayanlar beklesin yılbaşına kadar

Benim de bahsettiğim bu. başlangıçta küçük bir karışıklık olmuş ve giderilmesi için elinden geleni yapmış satıcı. Ben de sizin gibi ürünümü ücret ödemen değiştirdim. Şu an kullanıyorum ve çok mutluyum. Bence ucuz fiyat ve hızlı kargo için tercih edilmeli. Şahsen kargom tam 1 gün içerisinde bana ulaştı.

şimdi herkes olayı kendine göre yontuyor,

hereşyden önce yukarıda bir arkadşın dediği gibi, 16mb cache yok deyip 16mb cachelilerin gelmesi

en baştan 16mb cache gelicek denip snra 8mb lıkların dağıtılması, gümüş kasa resmi koyup siyah kasaların 25 gündür satılması ve birden bire gümüş kasanın 10ytl zamlanması

hoş olmayan bunlar, yoksa haydar bey elbet sıkıntılar olduktan snra yardım etmiştir
    günlerce beklendikten snra siyah ve 8mb cacheli gelen ürün 1 gün içinde 16mb cache gümüş le değiştirilmiştir

mesele bunu herkes yapmaz, bir kaç kişi yapar, estore de aradakilerden güzel bir kar eder,

haydar bey bizim fiyata veren yok diyor 20 gün ön sipariş aldılar o parayı repoya koysanız zaten diğer firmalardan rahat rahat %25 daha fazla kar edersiniz,

gülünç olan insanların aptal yerine koyulmaya çalışılması,
    birilerinin hala estore iyi imajı vermeye çalşmaları sırf kendilerine bir iyilik yapıldı diye firmayı aklamaya çalşmaları,

bunlar bizim haklarımız arkadaşlar, kimseye güzel sözler söylemek zorunda değilsiniz ufak bir iyilik için,
    hem ürününüz geç gelmiş, hem farklı kaas ve model gelmiş,
    siz değiştirildi diye firmayı öve öve bitiremiyorsunuz,

ben gülerim sadece bu duruma, ama burdaki insanlar aptal değiller, herkes anlayacağını anlamıştır,

mavide 10 lira pahalıymış, giderim elden görerek bilerek alırım, bi 10 lira eksik harcarım bu ay ama dürekli buraya geliip haydar beyin açıklamalarıyla,
    ürünüm ne zmn geldi gelir mi gelmez mi die düşünmekten yorulmam,

ki bu saydıklarım da 10 liradan daha değerli ve gerekli şeyler...

ekleme:
    ben haydar beye defalarca mail attım, pm attım cevap alamadım, bu da cabası,
    tek sorduğum gümüş kasa mı yollayacaksınız, ve içindeki 16mb mı olacak idi, ama sanırım cevaplaması bay bir zor oldu..

İyilik yapıldı ya da yapılmadı bunun hakkında yorum yapmak, bu yorumun iyi ya da kötü olması sanırım benim yetimdedir. Yani kimse mecburiyette hissettiğinden bir şeyler yazmaz, en azından ben yazmıyorum. Bir ürün sipariş veriyorum, bir sorun yaşıyorum bu sorun çabucak çözülüyor ve beklediğimden hızlı bana ulaştırılıyor. Bunun hakkında yorum yapmam "iyilik yapıldı diye bir şey yazmak mecburiyetinde değilsiniz" şeklinde sınıflandırılıyorsa benim mesajımı ya anlyamamış ya da olaya sabit fikirli yaklaşmışsınız demektir. Bu kadar basit, üründen çok memnunum bunu defalarca da yazabilirim. Burası bir donanım forumu sanırım...

• quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Orjinalden alıntı: shadow_shooter

Arkadaşlar ürün saat 12.00'da geldi. Ürünü tamamen sorunsuz bir şekilde aldım. 16MB cache olarak geldi. Harika bir alet. Oldukça sessiz çalışıyor, görüntüsü de güzel. Aldığım için çok memnunum herkese öneririm.

hayırlı olsun

içinden çıkan hdd ne acaba

seagate felanmı

Merhaba,

Yukarıda sorulan tüm soruları cevaplamaya çalışayım. Öcelikle kargo süresi, ben siparişi vermemin ertesi günü sorunu çözünlemek için Haydar Bey ile görüştüm ve hemen ardından akşam 14.00'da telefonuma kargoya verildiği bilgisi geldi. Ertesi sabah saat 12'de kargom geldi. Yani 24 saat bile dolmadan. İçerik tam da istediğim gibiydi. Ürün gayet kaliteli.

Ayrıca burada bahsedilmeyen güzel bir özellikten de bahsetmek istiyorum. Ürün Speed Boost destekliyor! Yani Windows Vista işletim sisteminiz varsa bilgisayarınızı daha da hızlandırmak için Vista'ya bunu tanıtabiliyorsunuz. Şahsen bunu beklemiyordum ancak fark edince de çok memnun kaldım. İyi ki almışım iyi ki de bu fırsatı kaçırmamışım. Hem karşımda alakalı, müşteri odaklı çalışan bir satıcı var hem ürünüm hızlı bir şekilde bana ulaştırılıyor hem oldukça hesaplı bir fiyata satın alınıyor hem de ürün beklediğimden katlarca daha iyi çıkıyor. Bir müşteri daha fazla ne isteyebilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 22 Kasım 2007; 2:39:21 >

• estore u ziyaret eden kişi benim, haydar beyin alışverişin başından sonuna kadar olan tavrı çok olumluydu,
    evet ortada bir yanlış vardır ama yanlışın telafi edilmesi ve iyi niyet önemliydi.

bir de şu var, haklarımı kaybetmemek için ben başından belirtmek istemedim, external hdd üreticileri haber vermeksizin aynı kasa içindeki hdd leri değiştirebiliyor. Bakarsınız bir ay sonraki lacie lerin içinden WD hdd çıkar, zaten üreticiler de cacheyi "8 mb or greater" diye açık uçlu bırakıyor.
    dolayısıyla şu genelleme yanlış: gri ya da siyah lacie den samsung ya da X çıkıyor. tüm bu yazılarında çıkış noktası bu, olay çok çarpıtıldı.

haydar bey'in düştüğü hata da budur; belirsiz olan bir şeyi belirliymiş gibi belirtmesidir, ilaveten siyah ürünün barkotunda da 8 mb yazıyordu bunu da es geçmesi hatadır ama hatada kötü niyet aramak yanlış, sonuçta sonuna kadar kendisi olayı çözümsüz bırakmadı.

• Ankaradayım. dün 13:15 civarında siparişi verdim bugün 16:00 da geldi. Gri olan versiyonu aldım. Samsung HD501LJ 16 Mb cache sata2 hdd var. alışveriş tamamen sorunsuzdu.
  • Hayırlı olsun hepimize... Ürünü iki gündür kullanıyorum. Maşallahı var. Şu an 100GB yedekleme barındırıyor. Çok da hızlı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: www.estore.com.tr

1. Dandik dundik site dedginiz site Türkiyenin ilk 3 ündedir.
    2. Ben sorunları ivedi bir şekilde çözüme kavusturuyorum.
    3. Eski sipariş vermiş olanlara fiyat farkı ve kargo talebi gozetmeksizin degistiriyorum.
    4. Fiyat arttırımı ise Dediginiz profesyonellikten gelmiştir.
    5. Lutfen Sorunlarınızı Musteri Hizmetlerimizle halledinizi. Ben büyük sorunları hallettim
    6. Bana istifa etsin diyen arkadasa sadece soyleyecegim sey ben burda 1 ürün yönetmiyorum.
    7. Repoya yatırma :) komik geldi bu laf 1000 adet lacie ne kadar yapar 180 milyarmı? Bu sizce estore için buyuk bir miktarmı
    8. Burda benim ne demek istedigimi anlayan arkadaslar var onlar yeter.
    9. Memnun olanların cogu buraya gelip yazı yazmaz bi sorunla karsılasan hemen buraya yazabildigi kadar yazar. Memnun insanlar u forma girmeyi bile bırakmıstır.
    10. Basından beri memnun olmayanlar var. Siz zannediomusunuzki lacie siyahların gri ve siyah alıs fiyatlarım farklı.
    11. Herkese iyi alışverişler.

birebir yaşamış olmasam dediklerinize kanaat getirirdim,
    size defalarca pm attım, ilk pm den sonra cevap vermediniz,
    ardından bu topiğe mail atın pm leri yanıtlamıyorum yazdınız, mail attım yine bir kaç kere,
    ama ne hikmetse yine soruma cevap alamadım,

sorduğum soru şu idi;

"power tuşu bizim için önemli, madem siyah kasaları gümüş ile değiştireceksiniz, direk ordan değiştirip yollasanız de ekstradan 2 kere kargo parası ödemeseniz, bizim de zaman kaybımız olmasa(askere gidecek bir arkadaşa da alıcaktık ama geçti tabii hali ile) uygun mudur?"

ama malesef cevap alamadım, amacımız 2 kere ekstradan haybi yere adamlar kargo ödemesin biz de zaman kaybetmeyelim idi,
    ama umurlarında değilmiş, öyle yapsaydık çoktan ürün elimizde olacaktı ama boşu boşuna zaman, iş ve para kaybı olmasın istemiştik

neyse geçti bitti gitti zaten,
    umarız diğer tüm herkesin sıkıntıları çözülür

• bende e storeden ilk alışveriş yapıcam fiyat uygun birkaç güne kadar sipariş veririm.
  • bugün geldi ,ürün çok iyi, sessiz, 16mb ve samsung
  • quote:

Orjinalden alıntı: www.estore.com.tr
    Signore bey dediğim gibi bu formları takip edecek bir kişiyi kendi bunyemize katmadan once bakmam lazım gerek varmı diye. Şirketimizi bugun ziyarete gelen sayın gultekin bey gordu size onun anlatması benim için memnun edici olur. Bilginize

Sanırım mesajımı biraz hızlı okudunuz; ben "Estore forumlarda gezen bir eleman barındırsın" demedim ki.
    Tam tersine, "gerçekten" kurumsal yapıya sahip firmalar forumlarda kullanıcı açmak suretiyle müşteriyle iletişim kurmaz diyorum ben ("kurumsal yapı"yı vergi levhasına sahip olmak veya bir firmanın bir-iki departmanı olması zannedenler, parmaklarını yorup yorum yapmasın mümkünse)

Ayrıca, bana şirketinizi kimsenin anlatmasına ihtiyacım yok; önemli olan benim gözümün ne gördüğü ve benim kendimce yaptığım değerlendirme.

Neyse, çok farklı bakış açılarımız var; herkesin görüşü kendine...

• Ya bunlara hiç gerek yok arkadaşlar...

10 lira fazla 8mb cache sorun yok bişey yok buyrun burdan...

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=6378
  • Merhaba,
    öncelikle forumu baştan sona kadar okudum..ve haydar beyin tavrını çok olumlu bulmama rağmen yer yer haklı veya haksız eleştiriler aldığını gördüm..yani bana göre aciliyeti olmayan insanların 1gün içinde değilde 2-3 gün sonra gelmesinden ötürü sitem etmeleri açıkçası yanlış geldi..ama tabiki 16mb cache beklerken 8mb gelmesi tabiki yanlış bir olaydır..
    gelelim benim durumuma..şu aralar bir harici harddisk ihtiyacı yüksek miktarda çektiğim için araştırma yapıyordum ve fiyatı/performans oranı yüksek buldum burada bahsi geçen lacie 500gb sata2 16mb cachei..
    fakat sormak istediğim birkaç soru olacak..
    1-) sizce taşınabilir ölçüt ,ağırlık ve boyuttamıdır?
    2-) bu power kablosu olmadan usb den direk güç alımıyla çalışmıyormu?eğer çalışmıyorsa hangi tür hddler bu kategoriye giriyor?
    3-) son parti mallar şu an için samsung 16mb sata2 olarakmı gönderiliyor yoksa hala içinden ne çıkacağı belli değilmi?
    4-) örneğin estore internet sitesinden sipariş vermek yerine malların gönderildiği yerden bizzat alınabiliyormuyuz?öyleyse bu yer neresidir (istanbul için)

• quote:

Orjinalden alıntı: LoRd_C

Merhaba,
    öncelikle forumu baştan sona kadar okudum..ve haydar beyin tavrını çok olumlu bulmama rağmen yer yer haklı veya haksız eleştiriler aldığını gördüm..yani bana göre aciliyeti olmayan insanların 1gün içinde değilde 2-3 gün sonra gelmesinden ötürü sitem etmeleri açıkçası yanlış geldi..ama tabiki 16mb cache beklerken 8mb gelmesi tabiki yanlış bir olaydır..
    gelelim benim durumuma..şu aralar bir harici harddisk ihtiyacı yüksek miktarda çektiğim için araştırma yapıyordum ve fiyatı/performans oranı yüksek buldum burada bahsi geçen lacie 500gb sata2 16mb cachei..
    fakat sormak istediğim birkaç soru olacak..
    1-) sizce taşınabilir ölçüt ,ağırlık ve boyuttamıdır?
    2-) bu power kablosu olmadan usb den direk güç alımıyla çalışmıyormu?eğer çalışmıyorsa hangi tür hddler bu kategoriye giriyor?
    3-) son parti mallar şu an için samsung 16mb sata2 olarakmı gönderiliyor yoksa hala içinden ne çıkacağı belli değilmi?
    4-) örneğin estore internet sitesinden sipariş vermek yerine malların gönderildiği yerden bizzat alınabiliyormuyuz?öyleyse bu yer neresidir (istanbul için)

1. bu ir harici disktir ama bence 3.5" lik tüm harici diskler maalesef taşınabilir olmaktan çok uzak
    2. power kablosu ve adaptörü olmadan çalışmaz, sizin bahsettiğiniz hdd ler 2.5" olanlardır ki gerçekten süper aletler ve gömlek cebine sığabiliyorlar, taşınabilir istiyorsanız 2.5" almanız mantıklı
    3. son gelen mallar da sonradan fiyat değişkliğine gidildi, eskiden karışık gidiyordu ama sanırım artık 10 lira fazla veren düdüğü çalıyor
    4. bu konuda haydar bey açıklama yapabilir ama sanırım olur zira birisi büroya gitmiş galiba..

• @ lordc

alet dvd kutusundan biraz daha küçük, tam tarifiyle dvd boyutunda 500 sf. kitap gibi,
    gündelik kullanım açısından taşınabilir değil sürekli taşıyamazsın ama arada bir arşiv transferi içn kullanabilirsin.

power cord olmadan çalışmıyor, adaptörsüz kullanım için 2.5" hdd almalısın.

son parti griler samsung 16 mb cacheli hdd leri barındırıyor, yine de sipariş öncesi haydar beyle sözlü görüşmen iyi olur.

estoredan direk alınabilir mi bilmiyorum, yolum o tarafa düştü, değiştirme için gittim, evin yakınsa deneyebilirsin seyrantepe oto sanayi kaptan büfe çaprazında.

bu konu hakkında son yorumum, ilk hengamede (gri siyah karışıklığı) karmaşayı biz çektik, şu an da belli olan şey şudur: şayet yeni bir parti alınmadıysa griler samsung 16 mb cacheli, siyahlar seagate 8 mb cachelidir. bu topic i yeni okuyanlara tavsiyem eğer ürünü almak isterlerese önce telefon görüşmesi ile haydar bey e stok durumunu ve hangi parti mal olduğunu sorsunlar ona göre gönül rahatlığıyla siparişlerini versinler.

bir not daha: açma kapama düğmesinin ne kadar önemli olduğunu gördüm, amacı sadece yedekleme olanların dışında istediğiniz zaman harddiski açma kapama için on/off düğmesi çok gerekli.

• arkadaşlar bu ürünü ilk alanlardanım. haydar bey cok yardımcı oldmuştu.ve soyledıgı tarıhte 2 ürün de elıme gelmıstı. bence burada karşımızda muahttab buldugumuz için sınırları biraz aştık. zaten haydar bey her msja cvp yazmaya başladıgında bunun boyle olacaıgnı anlamıştım. en sonunda haydar bey de bazı abartılara dayanamayıp sorununuzu musteri hizmetlerinden halledın dedi haklı olarak. hepsiburada, teknosa vb yerlerde çok daha fazla sorun yaşadık. yalnız muhattab bulamadıgımız ıcın mutsuzlugumuz 1-2 msjla unutuldu. bu ıyı nıyetı gormezden gelıp haydar beye fazla yuklendık. burda biraz da özeleştiri yapmamız lazım. ben e-storedan ilk defa bir urun almıstım neyse ki sorun yasamadım.

harddiske gelecek olursak; cahce olayı safsatadan ibaret. internal kullanacaksanız gidin internal satın alın. sonuçta bu alet usbden kullanmak ıcın üretilmiş, aksi olsaydı içinin açılması garanti dışı bırakmazdı. şark kurnazlıgı yapıp elımızdeki daha dusuk boyutlu hddyi degerlendırmek ıstyiorsak bunun sorumlusu e-store ya da bır baskası degıl maalesef... 8mb cahceli hddnın alt model olduguna daır bır bılgı de mevcut degıl. firma 16mb olacagı dogrultusunda bılgı vermıs olabılır elınde olmayan sebeplerden bunu yerıne getırmemıs de olabılrı. fakat konuyu cozmeye calısmıs onemlı olan ıyı nıyetı. daha ne yapsın ki? aynı şey başka bir sitede başınıza gelse, yollayın degıstırelım deseler "2 dakkada degıstırdıler yaşasın cok ıyı fırma" dıye yorum yapmayacak mıydınız? öncelikle neyı tartıstıgınızın farkında oldun.

açma kapama dugmesı olmaması gercekten dusunduruyor kımı zaman.fakat bunun da cozumu var. adaprtor kablosuna switch baglayarak hallolabilir. ben henuz yapmadım ama yapacagım. her seferınde kablo sök çıkar sıkıyor benı.

• Ben estore.com'dan aldım 174 ytl'ye biraz önce elime geçti. SAMSUNG - HD501LJ model 16mb cache hdd mevcut içinde
  • quote:

Orjinalden alıntı: konsey

Ben estore.com'dan aldım 174 ytl'ye biraz önce elime geçti. SAMSUNG - HD501LJ model 16mb cache hdd mevcut içinde

gri kasa almışsındır, on/off switch li
  • evet hocam gri ve on/off swich li
    quote:

Orjinalden alıntı: nervium

quote:

Orjinalden alıntı: konsey

Ben estore.com'dan aldım 174 ytl'ye biraz önce elime geçti. SAMSUNG - HD501LJ model 16mb cache hdd mevcut içinde

gri kasa almışsındır, on/off switch li
  • Arkadaşlar siyah kasayı göndermiştim. gri kasa bugün geldi. Resimlerdeki gibi açık gri değil koyu. Bu ürünü almayı düşünenler kesinlikle gri kasasından alsınlar. siyah kasadan daha kaliteli malzeme kullanulmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emy62

Arkadaşlar siyah kasayı göndermiştim. gri kasa bugün geldi. Resimlerdeki gibi açık gri değil koyu. Bu ürünü almayı düşünenler kesinlikle gri kasasından alsınlar. siyah kasadan daha kaliteli malzeme kullanulmış.

e boşuna gümüş kasa resmi gösterip, siyah kasa yollamadılar millete,
    sonra da tutup gümüş kasayı 10ytl zamlandırdılar,
    fazla söze gerek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

quote:

Orjinalden alıntı: emy62

Arkadaşlar siyah kasayı göndermiştim. gri kasa bugün geldi. Resimlerdeki gibi açık gri değil koyu. Bu ürünü almayı düşünenler kesinlikle gri kasasından alsınlar. siyah kasadan daha kaliteli malzeme kullanulmış.

e boşuna gümüş kasa resmi gösterip, siyah kasa yollamadılar millete,
    sonra da tutup gümüş kasayı 10ytl zamlandırdılar,
    fazla söze gerek yok

sonuçta ben hiçbir ücret farkı ödemeden siyah kasa ile gri kasayı değiştirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emy62 -- 25 Kasım 2007; 0:48:56 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.