Şimdi Ara

lada samara mı şahin mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
123.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • size bişey söylüyüm ladayla 13 yıl geçirdim 300 bin km yol yaptım hiç motor açılmadan lada güzel arabadır ama adi arabadır bunu herkes bilsin
    5yılda çürür dökülür fiyatına göre şahane araba ucuz yollu bi araba arayan varsa eger şahin düşünüyosa lada samara alsın 13 yıl kullanmama rahmen söylüyorum lada adi bi arabadır ama şahinden iyidir şahin alcaka varsa samara alsın şahin alıcagı fiyatın yarısına samara alır biraz masraf yapar şahinle aynı fiyata gelir ama şahinden daha uzun ömürlü kullanır herkes düşünüyo samara neden bu kadar ucuz hemen cevabını vereyim adi oldugu için
    dogruya dogru çok adi bi araba saçı hemen çürüyor iç konfor sıfır sürekli hızlı kullanırsanız bi honda gibi görürseniz akrobasi haraketler yaparsanız işte buna gelemez ama düzgün kullanırsanız adam akıllı 500 bin km rahat görür seçim sizin BEN AÇIKLAMASINI YAPTIM

• >>>Lada gerçekten sağlam arabadır ama dilinden anlarsanız.iyi bakılmış bir lada tüpte 13-14 kuruşu geçmez yakıt sarfiyatı.hatta uzun yolda 11 kuruşa bile düşürebilirsiniz.ayrıca seridir.20-25 milyarlık dizel arabalar yakar en düşüğü 11-12 kuruş.sen 4 milyarlık arabayla yakarsın o sarfiyatı.ama konfor olayına bişey demem tabii ki.parçası da tofaş kadar her yerde bulunmaz ama işinizi bilirseniz çok ucuza alabilirsiniz.benim vegam var istanbuldan orjinal parça getirtirim.fren balatası 8 lira hava filtresi 3 lira benzin filtresi 5 lira.geçen tamponu vurdum 60 lira tamponu.ama lada lacaksanız bakımlı olmalı ayrıca piyasada rusyadan gelen merdivanaltı yedek parçalar işe yaramıyor ona dikkat etmelisiniz.tofaşa göre ustası azdır.aman her ustaya elletmeyin ladayı.
  • ustasının az olduğu doğru. parçalarının ucuz olduğu doğru. arabanın iç kalitesi çok düşük. şahin daha kaliteli iç mekan olarak.
  • elbette şahin. fazla uğraştırmaz seni.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sefa_gs

elbette şahin. fazla uğraştırmaz seni.

dostum fazla ugraştırmaz dedigin hiç bi araba bakımlı oldugu sürece ugraştırmaz isvec/amerikan/ingiliz/rus çeligi meşhurdur bu böyle sırayla gider
    PEKİ şahin diyenler saglamlıgını ispatlayın ne kadar saglam ne kadar güvenilir crash testi nerde ? rusyada niye lada kullanıyolarda şahin kullanmıyolar ?
    madem ladadan daha iyi. DÜNYADA TEK CRASH TESTİ OLMAYAN ARABA ŞAHİNDİR yukarıda link verdim samara of road onu izleyin sonra konuşalım
  • Lada iyi araba kim ne derse desin. Ben de aldım bir Samara. Çok memnunum. Yavaş yavaş modifiye anlamında birşeyler de yapıyorum. Aksesuar için çok uygun bir arabadır zaten. Kuş serisini de kullandım ve net bir şekilde fanatiklik yapmadan ifade edeyim Samara daha üstün bir araba.

Camlara film çekilecek, önlere sis farı, farlar biraz sararmış durumda onlar değişecek, komple müzik tesisatı ve birkaç ufak rötuş yapılacak. Tabi zamanla olacak bunlar.

lada samara mı şahin mi?

lada samara mı şahin mi?

lada samara mı şahin mi?

lada samara mı şahin mi?

lada samara mı şahin mi?

lada samara mı şahin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 5 Temmuz 2007; 23:28:22 >

• devamlı hortlayan konu ama ben lada diyeceğim. 3 tane lada kullandık. ailede ise toplam 7 tane lada kullanıldı. arabalar harika. çok az yakıyor. konfor o fiyattaki arabaya göre yine iyi. hatta kaputtan 4 kurşun yemesine rağmen hiç sorunsuz çalışabiliyor. parçaları çok ucuz. ayrıca şahine göre motor olarak da kasa kalitesi olarak da çok kaliteli. şahin tamamen teneke. Allah korusun bir kaza esnasında içinde olmayı isteyeceğiniz son araba şahindir. lada tank gibi değildir. ama yine de kasası daha sağlamdır. hatchback samaraların bile bagajı büyüktür. sedan ladanın arkasına tüp taktıkan sonraki bagaj büyüklüğü, tüplü şahinin bagajından büyüktür.

eğer şahin ile samara arasında seçim yapacaksanız. hiç düşünmeden samara derim.

• arkadaşlar bende samara var ayrıca yedek parça ve özel servisiyiz samsunda 2. viteste tüpe rağmen 120 yapıyor bundan önceki samaramda aynıkm . yi yapıyor gavur koymuş buna seri şanzumanı senin şahinin 2. viteste 50.i görünce yolunu şaşiriii ayrıca kalveniz sacli olduğundan bmw den başka araçla çarpışmasını tartışmaya gerek hiç yok sonuna kadar arkasındayım ayrıca her parçası mewcut bakkalda bile var samsunda alernatif yan sanayide cabası ve çok ucuz yakıtı malüm ...keçi den iii tırmanır torosun fasondur yanında 3.lü radyatör süper takarsan afrikadada hararet etmez virajlara 120 ile gir 207 pejodan aşağı kalmaz helede uzun yolda adeta yatar yola uyum içinde... tek eksik iç plastikler onuda deri kapladım o sorunda yok ..arkadaşlar asla şahindi doğandı ladanın takaslanacağı sınıf değil ..her türlü parçası mevcuttur isteyene yardımcı olunur
  • bizim bacanak da ard 94 model lada mersinde kullandik tam dort sene bir sikayetini de duymadim lada sahinden iyidir en azin dan saglam
  • quote:

Orjinalden alıntı: djoz

lada mı şahin mi? Tabiiki şahin
    Şahin mi başka bişey mi? Tabiiki BROADWAY

arkadaşa bende katılıorum 3. bir tercih olarak broadwayı düşüne bilirsin hem parçalrı ucuz hemde kolay kolay masraf çıkartmayan bir araba

Broadway

lada samara mı şahin mi?

• tabiki samara
  • Al Şahini vur lada'ya!
    Ancak mutlaka bu ikisi arasında bir tercih yapmak zorundaysan,hararet sorununu çözmek(her an mümkün)şartıyla LADA!
  • yorumların çoğu o kadar saçma ki bazılarına çok bazılarını da okurken gerçekten bilinçsiz insanların bilmediği konularda atıp tutmasına çok üzüldüm...

birisi doğal olarak şahin ile ladayı kıyaslamış ikilmede kalmış

adamın biri de çıkmış hem hiç lada kullanmadım hem de o araba yolda düz gidemez demiş...

şahinle samaranın hiç 1 tarafı kıyaslanmaz...samara taş gibi arabadır...her koşulda gider performansı o kadar yüksektir ki inanmak çok zordur...yol tutuşu ise mükkemmeldir...şahinle kıyaslanamaz bile...

ben hem şahin kullandım hem kartal kullandım hem lada kullandım...ladada ibre 170 e dayanır araba sanki duruyomuş gibi gelir...çok dengeli 1 arabadır...süspansiyonun sertliği yüzünden virajlarda savrulma, kayma nedir bilmez...yıllarca hizmet eder...şahin bunu yanında gaz tenekesi gibi arabadır...ne kaporta ne motor sıfır...güvenlik desen o da sıfır...çok dandik ve kalitesiz 1 araba şahin...iç aksamına bakıp yanılmayın...

2. eli ise samaranın da çok iyidir...kolaylıkla satılır...

2 arabayı da her koışulda ( güvenlik, denge, yoltutuş, kalite, sorunsuzluk dayanaklılık vs vs... ) denemiş viri olarak kesinlikle samara derim...

• hiç düşünmeden samara bende samaracıyım hız konusuna yine hiçbir şüphen olmasın en kral şahinlere nal toplattım.Bunlardan başka birgün burgaz-edirne otobandayım normal gidiyordum 140 falan arkadan golf geldi geçti birde selektör yaptı iyice tepemi attırdı arkasından sol şeridi bir kapattım 180 le tampon tampona gittik şaşırdı.O yüzden hiç düşünmeden samara diyorum kardeşim
  • bencede samara daha üstün...
  • quote:

Orjinalden alıntı: final fantasy

quote:

Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi

Bu fotolar sanırım Samara'nın sağlamlığı hakkında fikir verecektir.
    Öndeki Şahin'in ve arkadaki s40'ın ne hale geldiği ortada.
    Ayrıca Lada'nın parçasının pahalı olduğunu söyleyenlerin aşağıda verdiğim linki incelemesini rica ediyorum.

http://www.celikmotor.com.tr/lada/pfiyat.asp

lada samara mı şahin mi?

lada samara mı şahin mi?

lada samara mı şahin mi?

lada samara mı şahin mi?

çok doğru bir resim kullanmışsın arkadaş aynı durumdada bende kaldım kavacık sapağına gelmeden trafik durur vaziyette iken banada honda accord vurmuştu bende pejo partnere vurdum partner arka kapılar haşat honda ise inan volvodan daha beter durumdaydı yine inanmıyacaksınız ama o akşam ben 160 170 kazalı arabamla gidebilen tek kişiydim şimdi başka marka araç kullanıyom kullandığım araçatanda tek şikayetim direksiyon virajlara lada samara kadar keskin ve direkt giremiyom diğer arkadaşlara tavsiyem bu araçları kullanmadan yani direksiyonuna oturup otobanda tam gaz yol alıp incelemden yorumda bulunmasın lütfen parasının üzerinde bir araçtır ladalar sorunlu olmalarına gelince ben hiçbir sorunla karşılaşmadım 4 sene kullandım 5 aracım oldu ve en az masrafı samaraya yapmıştı şimdiki kullandığım araca gelirsek sadece klima için birde sessizlik aradığım için aldım bunuda belirteyim herkese saygılar

Sahincilere kapak olsun...

7 Yıldır LADA SAMARA kullanıcısıyım.rus araba değil tank yapmıs yukarıda da örneği var.VOLVO'lar dünyanın en sağlam aracları olarak alınır.VOLVO'ya da kapak olsun.Ben iddaalıyım ladanın geri vitesi sahinin 2 vitesine denktir.Ladaların geri vitesi o kadar seridir ki anlatılmaz yasanır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .M3RT. -- 18 Eylül 2007; 4:22:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sagopa001

7 Yıldır LADA SAMARA kullanıcısıyım.rus araba değil tank yapmıs yukarıda da örneği var.VOLVO'lar dünyanın en sağlam aracları olarak alınır.VOLVO'ya da kapak olsun.Ben iddaalıyım ladanın geri vitesi sahinin 2 vitesine denktir.Ladaların geri vitesi o kadar seridir ki anlatılmaz yasanır...

Bilirim, büyük çöp konteynırında tecrübe etmiştim zamanında

• Bir çoğumuzun ilk arabası şahindir belki de kuş serisi bambaşkaydı, Tofaş, kuş serisi kadar etkili olamadı bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thall

Bir çoğumuzun ilk arabası şahindir belki de kuş serisi bambaşkaydı, Tofaş, kuş serisi kadar etkili olamadı bence.

Lada samara en çok ithal edilen arabaydı sahinin zamanında
  • Sağlamlık konusunda Şahin'i kıyaslayabileceğim araç çok azdır herhalde. Çünkü pek az araç bu kadar berbat bir gövdeye sahiptir. Lada'yı kötüleyenlere dikkat ederseniz yorum yok. "Aman Lada alma" "Şahin'i tek geçerim" "Lada'dan uzak dur" başka da cümle eklemezler genelde. Çünkü kuru yorumlar. Laf olsun torba dolsun. Lada diyenlerin en azından ekleyebildikleri şeyler çoğunlukta. Kabul edebileceğim tek şey kuş serisinin bazılarında otomatik cam tarzında "olsa ne olur olmasa ne olur" gibi donanımların varlığıdır. Gerek Lada gerekse Moskoviç ülke koşullarına uygun olarak üretildikleri için Türkiye şartlarını rahatlıkla karşılayabilen araçlar. Ayrıca üstte bir kaza örneği de verilmiş. Bu hususta da çok fazla söze gerek yok. Ayrıca illa örnek vermeye gerek yok. Taş gibi bütün Lada'lar gidin görün az buz değil her yerde var. Yeter ki biraz bakımlı olsunlar. Arabayı saldım çayıra mevlam kayıra diye kullanırsan hiçbir marka dayanmaz. Kuş serisi de bakımlı olduğu sürece iş görür ama ağır işleri kaldıracağını sanmam. Çok uçmuş bazıları Şahin ve türevlerini anlatırken. Gerçekçi olun, yol gösterici olun.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.