Şimdi Ara

lada samara mı şahin mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
189
Cevap
1
Favori
124.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rahatsız eder tabi. kafaları malum işten başka şeye çalışmayan ruslar demen geneli kapsar ve çook ayıptır. bir insana bu söz yakışmaz. çok rus arkadaşım var. dört dörtlük insanlar bir tanesinin bile en ufak bir ahlaksızlığını görmedim. türkiyede ahlaksızlık yapanı varsa unutma ki o ahlaksızlığın diğer ortağı da türk erkeği. kadına eşya muamelesi yapılmasına karşıyım. dediğim gibi ladayı boşver. bir araba tartışması yüzünden yaptığın yorum baştan yanlış. ben seni kırmak için demiyorum bunları. ama yanlış yaptığını da kabul etmeni isterim.
    quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

Valla yorumum seni niye bu kadar rahatsız etti anlayamadım. Ayrıca ben bir ulusun bütün bayanlarına o yakıştırmayı yapmadım. Ama oralardan gelip buralara o işi yapanlarda var. Yalan değil, bu bir gerçek. Ve bir sürü Türk firması orada iş yapar. Hatta benim çalıştığım iş yeride Rusya olsun benzeri ülkeler olsun oralara iş yapmakta. Hatta ülkemizden oralara gidip çalışanlar da var. Ha ben gidip çalışmam o ayrı. Neyse konumuz bu değil. Derine inme yeri burası değil.
    Şahin bir zamanlar ve uzunca kullandığım bir arabaydı. Elimde öyle kadranı kırıcı videolar vs. yok. Yani Ladaya yapmışlar 180 kadran ve ibre 180'i geçiyor ve hiç ama hiç kadran hatası yok öylemi? Daha yorum yapmıyorum. Bütün LAda kullanıcıları kuş serisine demedik laf etmemişler (Türk malı yani) ama gidip dört köşeli bir Rus arabasını öve öve bitirememişler.
    Mesela herşey hızmı demişsin ama LAda sürücüleri maşallah 2.viteste 140 yapmaya, 3.viteste rampayı 100 ile çıkmayı çok seviyorlar. Şahsen ben ŞAhinimi hiç o şekilde zorlamadım. Mercedes veya BMW ya da emsali araba alanlar hiç fazla para verip o arabaları almasın, Samara alsınlar dedim. Niye dedim? Bahsettiğim arabalar performanslı arabalar zaten. Eh sizin samara da baksana kadranı kırıyor ve 2.viteste 140 yapıyor. Hatta yokuşu 3.vites 100 ile çıkıyor.
    Yukarda dediğim gibi Lada ve Şahin kullanıcılarına sevgiler, saygılar. Daha yorum yapmayacağım. Yeterince yaptım. Hem bölüm yöneticlerinin dediği gibi sakin olalım. Hem şu an Şahin kullanmıyorum ve sahibi değilim. Eski Tofaşcı olarak yorumlarımı yeterince yaptım.
    (Şahinim varken hiç bir Ladaya da anahtarımı kaptırmadım)

• Tamam, yanlışımı kabul ediyorum. ZAten o lafı da hepsine demiyorum. Dediğin doğru, çok doğru. İşte o an ŞAhin veya kuş serisi ile ilgili yorumları görünce ve 29 yıldır da kullanan, sahip olan biri olarak öyle dedim. Doğduğum günden 2004'e kadar Tofaş kullandık. Şimdi Renaulta geçtim o ayrı.
    Dediğim gibi Şahin ve LAda sahiplerine tekrar sevgiler ve saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 3 Ocak 2008; 18:25:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: karenin

rahatsız eder tabi. kafaları malum işten başka şeye çalışmayan ruslar demen geneli kapsar ve çook ayıptır. bir insana bu söz yakışmaz. çok rus arkadaşım var. dört dörtlük insanlar bir tanesinin bile en ufak bir ahlaksızlığını görmedim. türkiyede ahlaksızlık yapanı varsa unutma ki o ahlaksızlığın diğer ortağı da türk erkeği. kadına eşya muamelesi yapılmasına karşıyım. dediğim gibi ladayı boşver. bir araba tartışması yüzünden yaptığın yorum baştan yanlış. ben seni kırmak için demiyorum bunları. ama yanlış yaptığını da kabul etmeni isterim.
    quote:

Valla yorumum seni niye bu kadar rahatsız etti anlayamadım. Ayrıca ben bir ulusun bütün bayanlarına o yakıştırmayı yapmadım. Ama oralardan gelip buralara o işi yapanlarda var. Yalan değil, bu bir gerçek. Ve bir sürü Türk firması orada iş yapar. Hatta benim çalıştığım iş yeride Rusya olsun benzeri ülkeler olsun oralara iş yapmakta. Hatta ülkemizden oralara gidip çalışanlar da var. Ha ben gidip çalışmam o ayrı. Neyse konumuz bu değil. Derine inme yeri burası değil.
    Şahin bir zamanlar ve uzunca kullandığım bir arabaydı. Elimde öyle kadranı kırıcı videolar vs. yok. Yani Ladaya yapmışlar 180 kadran ve ibre 180'i geçiyor ve hiç ama hiç kadran hatası yok öylemi? Daha yorum yapmıyorum. Bütün LAda kullanıcıları kuş serisine demedik laf etmemişler (Türk malı yani) ama gidip dört köşeli bir Rus arabasını öve öve bitirememişler.
    Mesela herşey hızmı demişsin ama LAda sürücüleri maşallah 2.viteste 140 yapmaya, 3.viteste rampayı 100 ile çıkmayı çok seviyorlar. Şahsen ben ŞAhinimi hiç o şekilde zorlamadım. Mercedes veya BMW ya da emsali araba alanlar hiç fazla para verip o arabaları almasın, Samara alsınlar dedim. Niye dedim? Bahsettiğim arabalar performanslı arabalar zaten. Eh sizin samara da baksana kadranı kırıyor ve 2.viteste 140 yapıyor. Hatta yokuşu 3.vites 100 ile çıkıyor.
    Yukarda dediğim gibi Lada ve Şahin kullanıcılarına sevgiler, saygılar. Daha yorum yapmayacağım. Yeterince yaptım. Hem bölüm yöneticlerinin dediği gibi sakin olalım. Hem şu an Şahin kullanmıyorum ve sahibi değilim. Eski Tofaşcı olarak yorumlarımı yeterince yaptım.
    (Şahinim varken hiç bir Ladaya da anahtarımı kaptırmadım)

Olay nerelere gelmiş yahu

• buradaki lada sempatizanı arkadaşlara söylüyorum, araçlarını övmek için ne kadar yalan varsa hepsini söylemişler, bi kere ladayla kuş olsanız 180 km/h göremessiniz bunları ben söylemiyorum fabrikası söylüyor, kendi yalanlarına inanan arkadaşlar buyursun baksınlar:
    Lada Samara 2000 model teknik verileri
    daha eskileri daha da yavaş gidiyor, isteyenlere daha eskilerin de fabrika verilerini gönderebilirim, bu 1. söyleyeceğimdir ayrıca youtube gibi internet sitelerindeki videolar da feyktir, adamlar Şahin'e 200 bastırmışlar helal olsun :D
    2. si lada samara da fren denilen hiç bir şey yoktur, bunu bütün testler ispatlamıştır, auto show dergisinin internet sitesinden bakabilirsiniz, çarptığınız zamanda genellikle araç dağılır, bir fotoğrafla hiç bir şey ispatlanmaz
    1 gr arabadan anlayan insan lada samara yı övmez, övemez, övmeye cesaret bile edemez, işçilik desen o da yok araba giderken her tarafından sesler geliyor, ikinci el değeri desen hiç yok, 0 ayarında 2000 model samarayı 6 000 YTL ye kolaylıkla alabilirsin, bu da aracın tutulmadığını gösterir, arabaya talep yoktur -hoş arz da yoktur ama- zaten vatandaş da benim gibi düşünmese o modeldeki bir arabayı o fiyata satmaz, oysa 91 model Şahin ler 6000 YTL ye gidiyor, ayrıca taksiciler bu yolların fatihleridir, % 90 ı Şahin kullanır - ne kadar bu oran günümüzde yeni arabaların çıkmasıyla %85 lere düşmüş olsada- Şahin kadar parçası ucuz ve kolay bulunabilinen bir araç yoktur, üretilmemiştir, üretilemez, örneğin Şahin'in parçasını yaşadığınız yer olan Trabzon da bir bakkalda bile bulabilirsiniz, bu büyük bir avantajdır, Şahin le yolda kalmassınız, ama Lada yla yolda kalanın yüzüne bakan olmaz, Ladayı öve öve bititememişler maşallah, bu kadar iyi de neden bu kadar ucuza gidiyor madem buna kimse bir şey diyemiyor, Lada yla komik duruma düşmeyin, gerçekleri ben söylüyorum ispatlarıyla beraber söylüyorum kimse kendini kandırmasın, Rusların Fühler den kalma, Nuh Devrinden kalma benzin tenekeleriyle, zaten bu ülkeyi Rus mallarıyla Çin malları bu hale getirdi,
    Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanalı
    Ladacı arkadaşlar sizi tekrar uyarıyorum lütfen tüketiciyi yanlış yönlendirmeyin

• öyle bir iki video göstererek Samara'nın Şahin den iyi olduğunu kanıtlayamassınız arkadaşlar, araçları kullanmak gerek videolardan hiç bir şey anlayamassınız,
    Temmuz Ankara Draglarında olanlar bilirler Turbo Şahin'in hangi arabaları geçtiğini, hatta turuncu vosvosun Honda S 2000 i geçtiğini de bilirler, Turbo Şahin le cadde yarışlarında Subaru İmpreza Turbo Yu hatta Porsche yi geçen arkadaşlarımda var, sonra arkadaşıma katılıyorum her şey hız değildir, çok hızlı gidebilirsiniz ama o hızda arabayı durduracak freniniz yoksa sonra soluğu öbür dünyada alırsınız, konfor, sağlamlık, dayanıklılık... vb sayamayacağım bir çok özellik de buna eklebilir, ayrıca burada Şahin ve R9 kıyaslaması yapsaydık, R9 Springi bile Şahin'e tercih ederdim, ben Şahin Hastası olduğum için söylemiyorum, gerçekleri söylüyorum, biz araba piyasasının gerek tamir olarak gerekse 2.el satış olarak içindeyiz, Ladacılar hiçbir şeyi ispat edemessiniz boşuna uğraşmayın, belgelerle de konuşurum, bizzat da ispatlarım, külüstür Ladaları burada övmeye hiç gerek yok

• ayrıca araç geçmek birçok şeye bağlıdır, sürücüye bağlıdır, aracın motorunda yapılan özel modifikasyonlara ...vb.
    Örneğin Ferrari sürücüsü gaza basmak istemiyorsa, siz onu Bis le bile geçersiniz :D
  • brk arkadaşım benden önce cevaplamış söyleyeceklediklerim arkadaşın söylediklerinin devamı niteliğini taşıdı olsun, tamamen sana katılıyorum arkadaş
  • şahin şahin şahin diyorum son olarak kısaca hatta mümkünse doğan al daha iyi ama r9 alırsan spring bile hepsine de 1000 basar hem yakıtta cimridir, hem çekişi güçlüdür, hem parçası ucuzdur, hem de seri sayılabilecek bir arabadır, parasının hakkını çok çok fazlasıyla verir.!!!!!!!!!!!!!
  • Lada bence burada anlatılanlar kadar iyi bir araba değil.1992 yılında 78 model 131'i 13 milyona satıp 28 milyona lada samara almıştık.5 ileri şanzıman,güçlü kalorifer ve birkaç basit özelliğiyle babam ladasıyla övünüyordu.Tabi bizimkisi züğürt tesellisi maddi durumumuz iyi değildi.Arabanın geri vitesine,konsoluna ve tipine alışamadık çevremizde kabul gören bir araba değildi.3 yıl sonra maddi durumumuz düzelince tipoya terfi ettik.
  • Lada hakkında atıp tutan arkadaşlara sesleniyorum tebrikler çok iyi sallıyorsunuz tenekeymiş Lada teneke ise şahin ne acaba daha CRASH TESTİ bile yok asıl siz tüketiciyi abuk subuk laflarla yanıltmayın belgeler varmış sunun ortaya da görelim sizi kimse takmıyor bile kimse cevap yazmıyor siz burda yırtınıp durun millet çoktan uyandı Lada'ya geçmeye başladı..........
  • quote:

Orjinalden alıntı: samara91

Lada hakkında atıp tutan arkadaşlara sesleniyorum tebrikler çok iyi sallıyorsunuz tenekeymiş Lada teneke ise şahin ne acaba daha CRASH TESTİ bile yok asıl siz tüketiciyi abuk subuk laflarla yanıltmayın belgeler varmış sunun ortaya da görelim sizi kimse takmıyor bile kimse cevap yazmıyor siz burda yırtınıp durun millet çoktan uyandı Lada'ya geçmeye başladı..........

İllahi güldürdün ya beni, Allahda seni güldürsün. Ee hani? Ladaya geçiş yapanları göremedik. Yine ortalık Şahin kaynıyor ve taksiler hep Şahin. Heralde gördüklerim Şahin görünümlü Lada.

• arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim şahini araba sınıfına koyduğunuz yetmiyo gibi bide ladayla kıyaslıyorsunuz. lada bir tutkudur anlatılmaz yaşanır. sarı kızın nazı samaranın ara gazı.
  • quote:

quote:

Lada hakkında atıp tutan arkadaşlara sesleniyorum tebrikler çok iyi sallıyorsunuz tenekeymiş Lada teneke ise şahin ne acaba daha CRASH TESTİ bile yok asıl siz tüketiciyi abuk subuk laflarla yanıltmayın belgeler varmış sunun ortaya da görelim sizi kimse takmıyor bile kimse cevap yazmıyor siz burda yırtınıp durun millet çoktan uyandı Lada'ya geçmeye başladı..........

İllahi güldürdün ya beni, Allahda seni güldürsün. Ee hani? Ladaya geçiş yapanları göremedik. Yine ortalık Şahin kaynıyor ve taksiler hep Şahin. Heralde gördüklerim Şahin görünümlü Lada.
    Sen beni daha çok güldürdün anladın sen oni.....

• geçişler başladı mı?

quote:

• az önceki yazdıklarım silinmiş neyse o zaman biraz daha yumuşak bir cevap vermemiz gerekiyor anlaşılan,
    yukarıda yazmış olduğum Lada Samara 2000 model teknik verileri adlı linke tıklarsanız -ki bu görebilene en büyük belgedir- Lada Samaranın öyle 180 e falan çıkmak şöyle dursun, 160 a bile çıkamadığına üzülerek şahit olacaksınız, bu mesajıma da hiç bir yerden cevap gelmedi cevap vermemek bilgi eksikliğinden ileri geliyor olsa gerek, 2.si porsche yle ortaklığı var diyen arkadaşlar detayları okuyamamışlar veya okumamışlar sanırım, metin İngilizce tam tercüme ettiğiniz zaman komik bir ortaklık olduğunu görüyorsunuz, 3.sü Lada Samara öyle Mercedes gibi falan hızlandıkça yere oturmaz bu Mercedes lerde de zaten kısmen gerçek olur, 4.sü Lada Samara nın Crash testinin olması sağlam olduğu anlamına gelmez, Crash testlerinden en düşük puanı almıştır Lada ve Şahin'in de Crash testinin olmaması çürük olduğu anlamına gelmez bilahare eğer Crash testi olsaydı Lada dan daha yüksek bir puan alacağını da biliyoruz, 5.si Lada cı arkadaşları esas burada takan yok çünkü kamuoyu zaten Şahin in ne kadar iyi olduğunu biliyor ki bunu satışlar ispatlıyor, halk Şahin'e gereken notu vermiş, Ladacılar burada kendi kendilerine bir şeyler ispatlamaya çalışıyorlar ama boş beyhude çabalar bunlar Ladacıları esas takan, ciddiye alan yok, bende buraya yazmayacaktım ancak bu kadar yerli malı karalamalarına dayanamadım ve Şahinci arkadaşlarıma destek olmak istedim, Lada nın crash testi varda ne olmuş, bu yüzden arkadaşıma eğer arabasını almadıysa kesinlikle ve kesinlikle Şahin almasını öneriyorum, Şahin i araba sınıfına koymanın ötesinde Şahin için ayrı bir sınıf açmak gerekir, esas Lada yı araba sınıfına koyarak yanılgıya düşmeyin, arabalara hakaret etmeyin, Lada ancak el arabasıyla kıyaslanabilir :D atıp tutmuyorum gerçekleri söylüyorum, belgelerin hepsini teker teker araştırdıkça buraya yazmaya veya linklerini vermeye devam edeceğim

• quote:

Orjinalden alıntı: maksimumhız

az önceki yazdıklarım silinmiş neyse o zaman biraz daha yumuşak bir cevap vermemiz gerekiyor anlaşılan,
    yukarıda yazmış olduğum Lada Samara 2000 model teknik verileri adlı linke tıklarsanız -ki bu görebilene en büyük belgedir- Lada Samaranın öyle 180 e falan çıkmak şöyle dursun, 160 a bile çıkamadığına üzülerek şahit olacaksınız, bu mesajıma da hiç bir yerden cevap gelmedi cevap vermemek bilgi eksikliğinden ileri geliyor olsa gerek, 2.si porsche yle ortaklığı var diyen arkadaşlar detayları okuyamamışlar veya okumamışlar sanırım, metin İngilizce tam tercüme ettiğiniz zaman komik bir ortaklık olduğunu görüyorsunuz, 3.sü Lada Samara öyle Mercedes gibi falan hızlandıkça yere oturmaz bu Mercedes lerde de zaten kısmen gerçek olur, 4.sü Lada Samara nın Crash testinin olması sağlam olduğu anlamına gelmez, Crash testlerinden en düşük puanı almıştır Lada ve Şahin'in de Crash testinin olmaması çürük olduğu anlamına gelmez bilahare eğer Crash testi olsaydı Lada dan daha yüksek bir puan alacağını da biliyoruz, 5.si Lada cı arkadaşları esas burada takan yok çünkü kamuoyu zaten Şahin in ne kadar iyi olduğunu biliyor ki bunu satışlar ispatlıyor, halk Şahin'e gereken notu vermiş, Ladacılar burada kendi kendilerine bir şeyler ispatlamaya çalışıyorlar ama boş beyhude çabalar bunlar Ladacıları esas takan, ciddiye alan yok, bende buraya yazmayacaktım ancak bu kadar yerli malı karalamalarına dayanamadım ve Şahinci arkadaşlarıma destek olmak istedim, Lada nın crash testi varda ne olmuş, bu yüzden arkadaşıma eğer arabasını almadıysa kesinlikle ve kesinlikle Şahin almasını öneriyorum, Şahin i araba sınıfına koymanın ötesinde Şahin için ayrı bir sınıf açmak gerekir, esas Lada yı araba sınıfına koyarak yanılgıya düşmeyin, arabalara hakaret etmeyin, Lada ancak el arabasıyla kıyaslanabilir :D atıp tutmuyorum gerçekleri söylüyorum, belgelerin hepsini teker teker araştırdıkça buraya yazmaya veya linklerini vermeye devam edeceğim

Akşam akşam beni iyi güldürdün.1.Teknik verilerde yazan son hız 4.viteste ölçülmüştür gir çelikmotorun internet sitesine bak...5.viteste kadranı koparır youtube'deki videolar fake demişsin yani milletin işi gücü yok Lada'yı çok iyi gösterelim diye uğraşıyorlar.2.Lada'larda cut-of diye bir sistem vardır ayak gaz pedalından çekildiğinde motora benzin gitmesini engeller ve motor hiç benzin tüketmeden kendi kinetik enerjisi ile çalışır bu sistem şahinlerde broadwayde veya hangi karbüratörlü arabada var acaba soruyorum sana sadece Lada ve BMW 'de var.Sen şimdi bunun için ne önemi var dersin...Ayrıca şahinlerde beyin bile yok bu kadar teknolojik bir araba.3.Lada Ncap'tan 2 yıldız almıştır 1980'lerde üretimine başlanan bir araba için çok iyi sonuçtur sen o zaman üretilen en iyi arabayı bile bu teste soksan en fazla 3 yıldız alır.Ayrıca madem şahin çok sağlam bir araba neden crash testi yok;şahin girse nasıl Samara'dan iyi sonuç alacak acaba,buna 4 yaşındaki çocuklar bile güler Şahinin teneke olduğunu cümle alem biliyor...4.Lada'nın sac kalınlığı 1mm'e yakındır şahinin ise 0.4-0.5 mm'dir hangisi daha sağlam gör.5.Zamanında milleti kandırmışlar vay be şahin mercedes gibi araba diye yutturmuşlar herkes almış;Lada'cılar kaç kişi demişsin daha evvelhttp://www.ladakulubu.com/'a gel bakalım kaç tane şahinden Lada'ya geçen,kaç tane Lada'sı olan var gör.Şahin yerli malı ise ne yapalım yani kötü olduğu halde çok iyimi diyelim Lada el arabası ise Şahin oyuncak arabadır........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cEm-87 -- 5 Ocak 2008; 19:16:53 >

• Bhsettiğin cut-of sistem Tempra motorlu Doğanlarda da var. Hatta Şahin enjeksiyonlu olunca onada koydular.
  • quote:

Bhsettiğin cut-of sistem Tempra motorlu Doğanlarda da var. Hatta Şahin enjeksiyonlu olunca onada koydular.

Enjeksiyonlu arabaların hepsinde var bu sistem ancak karbüratörlü arabalardan birtek Lada ve Bmw'de var.
  • ben linkini koydum sende linki verde bakalım ben çelik motorun internet sitesinde samarayla ilgili hiç bir bilgiye rastlamadım bunu da senden başka kimseden duymadım komik, son hız hiç bir arabada 4.viteste ölçülmez, o zaman Ferrari de sanırım 1.viteste 320 görüyor :D evet Şahin e de 200 bastırmışlar ben olaya tarafsız bir şekilde baktığım için buna da güldüm sence bu (özel modifiyeler yoksa turbo değilse) feyk değilde gerçek mi eğer senin mantığınla bakarsak o zaman Samara 180 görüyorsa Şahin de 200 görür, Şahin'in öyle kulübe mulübe ihtiyacı yoktur, Şahini sen taksiciye sor, yolda say (gerçi saymaya zamanın yetmez) hatta şimdi idda ediyorum pencereni aç ve bak yoldan geçen ilk arabaya sonuç şaşırtıcıdır, muhtemelen Şahin göreceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: maksimumhız

ben linkini koydum sende linki verde bakalım ben çelik motorun internet sitesinde samarayla ilgili hiç bir bilgiye rastlamadım bunu da senden başka kimseden duymadım komik, son hız hiç bir arabada 4.viteste ölçülmez, o zaman Ferrari de sanırım 1.viteste 320 görüyor :D evet Şahin e de 200 bastırmışlar ben olaya tarafsız bir şekilde baktığım için buna da güldüm sence bu (özel modifiyeler yoksa turbo değilse) feyk değilde gerçek mi eğer senin mantığınla bakarsak o zaman Samara 180 görüyorsa Şahin de 200 görür, Şahin'in öyle kulübe mulübe ihtiyacı yoktur, Şahini sen taksiciye sor, yolda say (gerçi saymaya zamanın yetmez) hatta şimdi idda ediyorum pencereni aç ve bak yoldan geçen ilk arabaya sonuç şaşırtıcıdır, muhtemelen Şahin göreceksin

Abuk subuk şeyler konuşuyorsun işine gelene eyvallah gelmeyene yok öyle olsa ne olur böyle olsa ne olur ne gerek var gibisinden abuk subuk şeyler şahin 90'ı gördümü yerden havalanmaya başlar sen 200'den bahsediyorsun.Evet samara ile ilgili bilgi yok çelikmotorun sitesinde diğer modellere bak bakalım son hızın yanında 4.viteste yazıyormu yazmıyormu tabi sen şahinle 130'u geçemediğin için sana 180 garip geliyor.....

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.