Şimdi Ara

LADA VAZ FORD TAUNUS TOFAŞ / HANGİSİ DAHA MANTIKLI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cümleten selamın aleyküm. Kısıtılı bir bütçe ile mevcut koşullarda araba almak çok zorlaştı. Bende bütçemi ortada bulundurarak alabileceğim arabalara baktım. Ancak çok fazla anlamadığım için sizlerin görüşlerine bıraktım. Lada Vaz, Ford Taunus, Renault Broadway, Renault Europa veya Tofaş grubundan bir araba alabiliyorum elimdeki bütçe ile. Sizce hangisini almak daha doğru bir karar olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Taunus, Yakıtı acayip çok. zaten 2.0 ve hidrolik almayacaksan alma. Usta zor, parça da artık zor. Keyif arabası, günlük olarak iki tane varsa binersin.

Europa. Bu seride en moderni ve en pahalı olan araç bu. Hidrolik klimalı bulunur. Alınır binilir.

Tofaş al satı kolay. Yakıtı çok, ustası çok. Parça çok. Kolunda bilezik gibi bir şey.

Brodway. Alsatı kolay Ayağı yerden kesmek için yakıtıda güzel. Yol tutuş cırt. Arabadan beklentin sırf az yaksın, kolay satılsın ise bu alınır. Yol tutuş hak getire, emekli amca arabası.

Lada samara. Yakıt az (10, 12 litre LPG şehir içi kısa mesafe). parça var (geçen ön koltukları değiştirim 0 ile). Usta bulman lazım. Alımı satımı tofaş kadar kolay değil. Ucuz alır ucuz satarsın. Ne yaparsan yap, ses gelir, gıcırtı gelir ama gider gözünün yaşına bakmaz. Bunların içinde parasına göre en araba bu. ama uğraştırır. Göçmenlerin yoğun olduğu bir yere yakın oturuyorum, ustasıda parçasıda var, kendimde heves ettiğimden idare ediyorum. Yoksa yürütmesi zor gelebilir. Ancak yol tutuş, sürat, yakıt tüketimi hepsinin içinde en iyisi lakin işte rus arabası.

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Yakıtına takılmıyorum. Daha önce yüksek cc motosiklet kullandım eski modellerden. Ve yakıtı fazla idi ama hiç takılmadım. Taunusun da 2.0 gls ya da gts paketine bakıyorum. Ama binicileri kullanıcılarından güzel yorumlar aldım. Ama tuhaftır ki aksi görüşte aldım. Tofaşa binmek istemiyorum işin açığı Renault grubuna da. Ama malum piyasa...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Klimasız olacaksa Renault Flash da olur, fiyatı uygun.

• Seçenekler arasında en mantıklısı Europe duruyor, en azından diğerlerine göre daha özellikli ve modern bir araç. Temizi bulunursa güzel seçim olur.

• Ben olsam biraz dolusundan R19 bakardım. Kesinlikle bunlar içinde en alınası o. Daha önce bir süre aile aracı olarak Lada Samara Sport da kullandık. Lada da üzmez ama R19 konfor olarak çok daha üsttedir.

• en mantıklısı R19 ama Tofaşlar ile aynı fiyata olan R19 üzer. o yüzden en alınası Tofaş gibi görünüyor.

• Taunus neden bu kadar uzak seçenek sizce? Hâlâ trafikte olduğunu da sayarsak?

• vay be sene 2022 olmuş, tartışılan araçlara bak.

geçmişten biri gelip şu başlıklara baksa, şaşırır kalır

ben de lada ile favorit arasında kaldım ama favoritlerin hararet sıkıntısı var diyorlar.

tofaş kesinlikle almam, reno belki

• cyclone42 C kullanıcısına yanıt

Nissan Laurel Altima. Temiz bir tane kovala.

Uğraşacaksan bunla uğraş en azından GTR ın amca oğlusu ile takıldım dersin. 10 tane Taunus yapar. Fiyatlarıda çok farklı değildir.

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Öyle de onun parası yüksek be hocam. Yok yani elimizdeki para bu. Yukarı çıkmıyor oldugu yerde

• Bu yaştaki, bu bütçe düzeyinde alınacak araçlarda görüntüye, konfora, donanıma vesaire bakılmaz. Sorunsuzluk, parça ve usta bulunabilirliği, parça fiyatları gibi parametreleri değerlendirmek gerekir. Sanayi ile ne kadar az uğraşırsan o kadar iyidir. En iyisi tofaş grubu veya broadway. Broadway daha az yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 28 Aralık 2021; 20:52:29 >
  • tofaşlara baktım şimdi max 20 bin tl olacak şekilde. %70 i hurdalıkta duran arabalar. kalanlarıda trafikte fakat hurdadan beter.

eli yüzü düzgün tofaş almak için 60 bin tl falan lazım heralde.

biz ne alacagiz abi? 4250 tl maaş ile araba alınabilir mi artık?

kira desen 2 bin tl. kaldı 2250 tl.

yol parası 400tl

mutfak masrafı 1000tl ( iyimser oldu )

doğalgaz masrafı elektrik su vs vs 1000tl de onu say ( bu da iyimser )

internet ve gsm faturasınada 150 tl de

ee? maaş yetmedi.

araba alsak sigortasına 2.5 bin tl oderim büyük ihtimal. cünkü üstüme hiç araba olmadı henüz. mtv desen 300-400. muayene 400 küsür tl. hepsini halletsen en yakın benzinliğe gidip lpg yi fullesen 230 240 tl civarında doluyor depo. birde benzin alayım kışın düzgün çalışsın desen 100 liralık koklatsanda bişey farketmeyecek. çünkü bu paraya alacağın araba büyük ihtimal benzinde çalışmayacak. kış demişken kışlık lastik almaya kalksak tanesi 800 tl olmuş. hadi borç harç aldın bu sefer yaza girerken diyeceksin ki uılan bi takımda yazlık lastik alalım kışlıklara yazık olmasın. yaza doğru lastikler 1000 tl olur zaten. herşey yolunda gitse bile orman kanunlarının geçerli olduğu bir trafiğe çıkacaksın. istanbulda yaşıyorsan zaten geçmiş olsun. tek isteğin o trafikte arabanın stop etmemesi olacak.

yetmez ama evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-534CA33BA -- 28 Aralık 2021; 21:9:49 >

• Bizi kıskanan alamanyada %3 lük kesimin çalıştığı gibi asgari ücret ile çalışıp 1500 1600 euro alsaydınız mesela şöyle bir araba alabilirdiniz tek maaşınız ile. haa birden vermek istemezseniz maaşınızı, taksitle alabiliyorsunuz.

LADA VAZ FORD TAUNUS TOFAŞ / HANGİSİ DAHA MANTIKLI?

klimalı, absli, hidrolik direksyonlu bir araç. aynı aracın malum sitedeki fiyatları 100bin tl üzerinde.

avrupa bizi kıskanıyor neyseki. biznillah.

• Bence önemli olan alacagin arabadan istediklerin
    Yakit:Broadway>Europa>Lada>Tofas:Taunus
    Konfor:Europa>Taunus>Broadway>Lada>Tofas
    Bakim Maliyeti:Broadway>Tofas>Europa->Lada>Taunus

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende bekarken alayım dedim hocam. Gençken aldım aldım. İleride alamazsam bu zamanları çok ararım

• Alternatif olarak skoda felicia da bakabilirsiniz alman izleri taşıdığı için döneminin kemikli ve konforlu arabalarındandır.

• Spring abi çok az yakar lpgde
    Fairway bulabilirsen 95 96 falan görünüşü ve performansı güzeldir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.