Şimdi Ara

LADA VEGAYA DIŞ ISI SENSÖRÜ TAKMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lada kullananlar bilir, çift dijitalli göstergede ısı hep -40 ı gösterir. Yıllardır bu durumdan rahatsız olup (sürekli gözüme takılıyor -40) başladım rus sitelerinden konuyu araştırmaya.

Önce parçacıdan, resimdeki gibi dış ısı sensörü alıyoruz. Bulabilenler kablosuyla alsın, ben kablosunu bulamadım kendim yaptım.

Ön panjuru söküp orda bi yer belirledim, önü ve arkası kapalı, yani fandan ve yolda giderken rüzgardan etkilenmeyecek. Henüz yola çıkıp denemedim, aşırı sapmalar olursa tamponun içine bi yere taşıyacam.
    Göstergede de sağdaki kablo demetinin en solundaki tekli yere kablomuzu takıyoruz, eğer orası boş değilse ordaki kabloyu soyup ona bağlıyoruz.
    Sonuç

Maliyet: 30 ₺

Ekleme: 2 günlük kullanım analizi, bende bitane de Fiat Ducato minibüs var, sabahları garajda ikisi de aynı dereceyi gösteriyor, dün (cuma) uzun yola çıktım, gerçek değeri haricinde hiç sapma olmadı, yani sensörü monte ettiğim yer doğru seçim. Fan çalışınca da sapma olmadı.
    Sonuç; uygulama gayet başarılı. (Mutlu hissediyor 😊😊)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaconda41 -- 24 Şubat 2018; 9:36:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Denedin mi peki düzgün çalışıyor mu ? Bı de aracimizda hiç işi sensörü yok. Yani gösteren bı ibrede yok. Onu nerden temin edebiliriz. Komple yapmak istesem yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

Denedin mi peki düzgün çalışıyor mu ? Bı de aracimizda hiç işi sensörü yok. Yani gösteren bı ibrede yok. Onu nerden temin edebiliriz. Komple yapmak istesem yani ?

Henüz yola çıkmadım. Seyir halinde ve durup fan açtığında ne kadar sapma var gözlemleyeceğim. + -2 derece sapma olursa hiç dokunmayacağım, zaten küsüratları göstermiyor.

Senin araç ne kaç model, çift dijitalli mi, yol bilgisayarı varmı?

• Merhaba.

benim aracımda Lada vega. 1.5 16V 2005 model.

Bende yol pc si var onda dış sıcaklık gösterme özelliği var. Ama -- gösteriyor yani sensör bağlı olmadığı için sanırım. Bu sensör Lada Vegaya mi özel yoksa Universal bir sensör mü? Birde göstergeden oraya nasıl çektiniz kablo uzun olmadı mı ? Birde benim sanırım yol PC sinden çekmem gerekecek çünkü aracım tek dijital olan versiyonundan. Yol pcsine bağlayınca kesin göstereceğine eminim. Benimki saat yerine takılan yol PCsi. Hangi kabloya bağlamam gerekir? Teşekkürler.

• -kingrider- kullanıcısına yanıt
    Sensör üniversal değil, parçacıdan Lada 2115 in dış sıcaklık sensörü diye isteyeceksin. İki kablo bağlayıp biri eksi şase diğeri yol Pc sine gidecek.

Karşılıklı istişare ile Samsundan bi abimiz de yol Pc sine yapmıştı.

Resimleri bunlar, linkleri de özelden gönderiyorum.

• anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Bu yol bilgisayarı sonradan uydurma sanırım, diğer araçlara uydurulabiliyorsa doğanıma uydurmak isterim.

• RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Yol bilgisayarı normalde saat yerine takılıyor sadece vegalara oluyor diye biliyorum.

Uydurma değil, tesisatı hazır zaten sadece saati söküp boştaki soketi buna taktığın zaman bütün verileri görebiliyorsun da bende yok, bu arkadaşımın aracı. En üstteki gösterge çalışması bana ait.

Doğana olacağını sanmıyorum.

Vega da buna uygun soket var elektriksel bir işlem vs. Gerekmiyor.

• Çok güzelmiş. Bu vegalar beni hep şaşırtıyor. Abs olsa süper arabalar.

Kardeşim yanlış anlama da önceki araçlarım Reno 9 ve Reno 19 dan bir gömlek daha üstün, muhtemelen doğandan da iyidir.

Fren olayına da delikli ve hava kanallı spor disk takarak çözüm buldum, uyuzluk yapan bmw ve mersoların tamponuna sıfır yanaşabiliyorum artık.

• Ellerinize sağlık uzun süredir beni de rahatsız ediyor İzmir'de -40 görmek, bu ısı sensörü herhangi bir ısı sensörü oluyormu? Nette varmı bu sensörden?

• quote:

Orijinalden alıntı: dede147

Ellerinize sağlık uzun süredir beni de rahatsız ediyor İzmir'de -40 görmek, bu ısı sensörü herhangi bir ısı sensörü oluyormu? Nette varmı bu sensörden?

Teşekkür ederim. İzmirdeysen Sever Otodan 2115 dış ısı sensörü dersen verirler, hatta kablosuyla beraber varsa soketle uğraşmazsın.

• Yarın halledeyim teşekkürler

• Hocam sensörü aldım 2 çıkışın bir ucu göstermeye peki diğeri nereye takılıyor?

• soğuk nemli hava sevmeyen lpg li arabam için her sabah kontak açmadan bakarım

• LADA VEGAYA DIŞ ISI SENSÖRÜ TAKMAK oldu teşekkürler

• anaconda41 kullanıcısına yanıt
    İyi yönlerinin yanında kronik sorunlarından da bahsetseydiniz keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dede147

Hocam sensörü aldım 2 çıkışın bir ucu göstermeye peki diğeri nereye takılıyor?

Diğeri eksi şase

• Duymak istediğin nedir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.