Şimdi Ara

LADA VEGAYA DIŞ ISI SENSÖRÜ TAKMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Objektif olmanız ladanın kronik elektrik arızalarını bosch beyinde ki problemlerini de söyleseydiniz R19 alize modeli kesinlikle lada vegadan üstün bir araçtır.
  • 2 yıldır kullanıyorum ben sensörler ve beyinle ilgili bir arıza görmedim, bakımını adam gibi yaptı mı sıkıntı çıkarmıyor, 105 lerde fan açar ama sistem antifrizli ve sorunsuzsa İzmir in sıcağında bile sıkıntı olmuyor. Zaten yeni tip motorlar hep sıcak tan hoşlanıyor yani 100 civarı fan açıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alize üstündür evet. Benim gözlemlerime göre aslında bosch beyin değil de beynin kodlarına göre parçaların kodunun olması, lada da çok fazla (aşırı) beyin kodu var. Kendi aracımdan örnek verecek olursam; bir defasında arızalanan havaakış yerine başka kod havaakış takmışlar, (vegalarda 3 ayrı kod havaakış var) 3 ay boyunca yolda izde rezil oldum, bi stop etiiği zaman kilitleyip gidiyordum, saatler sonra hiçbişey yokmuş gibi çalışıyordu. Tabii o arada 3 defa havaakış değiştik, havaakış arızalanıyor ama beyinde hata kodu yok, tekleme, hoplama, zıplama ne ararsan var.

Daha sonra rus sitelerinden araştırmaya başladım benim beynin numarasına göre olması gereken havaakış kodu farklı. Bosch Car Service den siparişi verip servisin tepesine çöküp verdiğim bütün paraları malzeme karşılığında geri aldım. Yani en büyük problem servislerin altyapılarının pek olmaması.

Diğer kronik problem ise aracın şase problemi (bana göre ladanın en kronik ve büyük problemi). Artı yada eski şaselerde kopuk, pas olduğu zaman araba dikiş tutmuyor.

2005, 2006 modellerin bazı beyinlerinde de rakıma bağlı rölanti problemi varmış ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Diğer kronik ise muadil yan sanayi elektronik parça kabul etmemesi. Bobin, buji kablosu, benzin pompası, krank mili sensörü, oem oksijen sensörü daha önce (aracı ilk aldığım zamanlar) değiştiğim halde birkaç ayda bozuldu yada arıza lambası yaktı. Başka ilde orjinal parçacı bulup bütün parçaları orjinaliyle değiştim, aradaki havaakış sorunu harici nerdeyse 2 yıldır sorunsuz biniyorum. Biraz uzun oldu kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaconda41 -- 23 Şubat 2018; 20:2:30 >

• Paulum kütük gibi araba valla r9 broadway bana göre daha iyi neden ?

- Lada süspansiyonlar çok sert yolda giden herşey aracın içinde
    -Plastikler çok adi,full trim sesi
    -Garip garip elektriksel problemleri var ( cam otomatiği bozuluyor , aydınlatma grubu , sigorta grubu , kalorifer sistemi... )
    -Fren sistemi kötü sanki araç şasesine göre kaporta ağır gelmiş. Araba duruyor ama üstündeki kaporta gidiyor hissi veriyor.
    -Direksiyonu R9 dan ağır özellikle park ederken bayağı zorluyor

Tek iyi yanı motoru ve kaloriferi. Konfor olarak beğenmedim koltukların ergonomisi iyi değil, minderleri aşırı sert.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Mig cim :)

Paulum kütük gibi araba valla r9 broadway bana göre daha iyi neden ?

- Lada süspansiyonlar çok sert yolda giden herşey aracın içinde

Katılmıyorum, Reno 9 olsa olduğum köyde her yıl alt takım değişirdim, aracımda alt takıma anahtar değmedi ömrü boyunca.

-Plastikler çok adi,full trim sesi

Kesinlikle, torpido da sadece bi noktada ses var kesemedim gitti.

-Garip garip elektriksel problemleri var ( cam otomatiği bozuluyor , aydınlatma grubu , sigorta grubu , kalorifer sistemi... )

Katılmıyorum, 3 sene olacak daha en ufak bir ampul değişmedim, sigorta atmadı vs. Şoför kapısının cam halatı çürümüş, geçenlerde koptu değiştim. (Kendi aracım adına konuşuyorum) abimde linea var, her ampulün yedeği ile gezer :)

-Fren sistemi kötü sanki araç şasesine göre kaporta ağır gelmiş. Araba duruyor ama üstündeki kaporta gidiyor hissi veriyor.

Evet frenler kötü, bunu da çapraz fren sistemine bağlıyorum.

-Direksiyonu R9 dan ağır özellikle park ederken bayağı zorluyor

Evet çok ağır, hd 2004 model bi araçta büyük eksiklik.

Tek iyi yanı motoru ve kaloriferi. Konfor olarak beğenmedim koltukların ergonomisi iyi değil, minderleri aşırı sert.

• anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Anacondacigim piyasasi var mi bu vegalarin ? Samara daha cok tutuluyor sanki ? Hd li olan modelleri var direksiyonlari yumusak mi ?

1.6 16v olanlar hosuma gitti ama suspansiyon sertligi ve koltuk ergonomisi dusunduruyor. Arka frenler disk mi 1.6 larda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Anacondacigim piyasasi var mi bu vegalarin ? Samara daha cok tutuluyor sanki ? Hd li olan modelleri var direksiyonlari yumusak mi ?

1.6 16v olanlar hosuma gitti ama suspansiyon sertligi ve koltuk ergonomisi dusunduruyor. Arka frenler disk mi 1.6 larda ?

Samara kadar piyasası yok migciğim. Hd kullanan arkadaşlar gayet memnunlar, ben hiç kullanmadım.

Bunların arka diz mesafesi ve yanyana oturma geniş aileler için değil. Benim gibi koltuğu yatırarak kullanıyorsan arkadakinin vay haline.

Arkalar disk değil, rus forumlarında focusun arka disklerinin bunlara tam uyumlu olduğu söylenir ve uygulayanlar da var.

Şimdi sana tek bi soru soracam; bir hafta önce bi arkadaş 15500e 2006 klimalı ve hd 1.6 16v araba aldı, bu paraya (15500) bu özellikte (hd, klima) bu model (2006) başka bi araba alabilirmisin?

• Ben bulurum

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Ne kadar komik yaww. Bide 2 beğeni almış. Hangi birinden başlayayım bilemedim şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Ne kadar komik yaww. Bide 2 beğeni almış. Hangi birinden başlayayım bilemedim şimdi.
    Dalga gecmedim hocam ciddiyim hoşuma gitti. Arabanin destekleyip ancak aktif olmadığı özelliği açmışsınız hoşuma gitti. Bizim nemoya da cruise control takasim var ama pahali bi işe benziyor.

• Arkadaşım tebrik ederim tam bir emek işi.

• Elinize saglik tam bir proje araci yaratacak yeteneginiz var ama zaman ve para durumu insani kisitliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Elinize saglik tam bir proje araci yaratacak yeteneginiz var ama zaman ve para durumu insani kisitliyor
    Teşekkür ederim, yeni gördüm kusura bakmayın, gözümden kaçmış sanırım.

Kafamda güzel şeyler var da paradan ziyade, burda aradığın parçayı bulmak, yaptırmak veya Rusya da bulduğunu getirtmek mesele.

Tatlı, göze hoş gelen görüntü vermek istiyorum burdakiler aşırı itici bana göre, Rusya da iletişim kurduğum adamlar da oraya gönderemeyiz diyorlar.

Motor kısmında dereceli egzantrik buldum takacak usta bulamıyorum riske girmek istemiyolar, onu bulduk diyelim yazılım lazım, "abi Ladaya bakmıyoruz" diyorlar

• Sensörü sabitlediğiniz metal parça nedir acaba ?

• motograter M kullanıcısına yanıt

Onu kendim yapmıştım hurdalardan.

• -kingrider- kullanıcısına yanıt

Satılık mı ? 05551671197

• -kingrider- kullanıcısına yanıt

Satılık mı 05551671197

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.