Şimdi Ara

LAGUNA 3 TEST SÜRÜŞÜ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
0
Favori
116.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: emrekalender

quote:

Orjinalden alıntı: Salur

Herkese merhaba,
    Birşey merakımı çekti; birincisi, bu iki foto arasındaki farklar neden kaynaklanıyor acaba neden Türkiye'de 1. fotodaki özellikler yok.
    İkincisi, 3 numarayla işaretlediğim yerin bi işlevi var mı, çok değişik duruyor hemen yanındaki açık aynı yerle.
    Yeni arabalarını alanlara da hayırlısı olsun, güzel seçim
     LAGUNA 3 TEST SÜRÜŞÜ

LAGUNA 3 TEST SÜRÜŞÜ

Evet 1 ve 2 numaralı bölgeler en üst versiyon bile olsa Türkiye'de satışa sunulan hiç bir Laguna'da yok. Nedenini bilmiyorum ama navigasyon sistemi Türkiye'de bazı markalarca opsiyonel olarak bile satışa sunulmuyor. 3 numaralı bölge ise hafif bastırmayla dışarı doğru açılan bardak tutacağı.. o açık dediğiniz yer de "eller serbest Laguna kart" boşluğu :)

Haftaya salı 1.5 dci, iyolit mavi, privilege, premium paket + elektrikli açılır tavan Laguna'mızı teslim alacağız inşallah. Ayrıca test sürüşüne de katıldım, sessizlik, virajlardaki denge ve 1.5 motorun araç için yeterli olduğu yorumlarına gayet katılıyorum. Bir kaç ay öncesine kadar turizm sektöründe çalıştığım için sayısız marka ve modelde araba kullanma şansım oldu. Kıyaslama yapabilecek kadar diğer araçlarla deneyimim olduğunu düşünüyorum. Ben de Laguna III'ü kullanana kadar Fransız arabası, özellikle Renault'yu hiç tasvip etmezdim. Fakat bi süredir kullanan insanların deneyiminden ve anlattıklarından ve özellikle kendi yaptığım testten sonra bu kanım tamamen değişti. Forumu bir süredir takip ediyorum, hemen hemen her konuda açıklamalar zaten yapılmış durumda ancak halen sorunuz varsa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Acaba yeni arabanız geldimi?

• Evet arkadaşlar bir Laguna 3 sahibi olarak genel geçer yorumlarımı sizinle paylaşmak istiyorum. 2 aydır uzun ve kısa yol deneyimlerim sonucu;

1-Direksiyon çok sert. Özellikle park manevralarında tam bir eziyete dömüşüyor. Renaultun bu kadar ağır bir direksiyonu bu nesil bir otoya koyması

akıla mantığa sığmıyor.

2-Ön koltuklar rahatsız. Dolgusu fazla sert ve cok yüksek bir oturuş pozisyonu var.

3-Frenler hayal kırıklığı yaratıyor. Meganda 37 metre olan duruş mesafesi Laguna da 41.5 metreye çıkmış. Bu hale getirenlerin eline sağlık.

4-Motor süper sessiz. Benzinlileri bile geride bırakır.

5-Klima performansı başarılı, ama klima açıkken araba zor kalkıyor.

6-Ön ve arka genişlikler gayet yeterli ve ferah.

7-Direksiyon, konsol ve ergonomi gayet şık tasarlanmış.

8-Dış tasarım özellikle de ön kısım gayet güzel. Alıştıkça daha da seveceksiniz.

9- Arabanın kemikli, sağlam bir silüei var.

10-Yakıt tüketimi oldukça başarılı. Hatta en başarılı özelliklerinden biri denebilir.

11-Xenon farlar çok hoş. 360 derece dönebiliyor.

Dört dörtlük araba hiçbir zaman bulunamıyor. Milyon dolarlar verilse yinede can sıkıcı bir tarafı çıkabiliyor. En iyisi hiç almamak ama o da olmuyor.

Herkese selamlarımı iletiyorum...

• DİREKSİYON SERT DEĞİL; SORUN OLABİLİR SERVİSE Bİ' GÖSTERMENİZİ ÖNERİRİM...
  • Evet DH-ALEMDAR araba geldi sonunda :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: SON KELAM

Evet arkadaşlar bir Laguna 3 sahibi olarak genel geçer yorumlarımı sizinle paylaşmak istiyorum. 2 aydır uzun ve kısa yol deneyimlerim sonucu;

1-Direksiyon çok sert. Özellikle park manevralarında tam bir eziyete dömüşüyor. Renaultun bu kadar ağır bir direksiyonu bu nesil bir otoya koyması

akıla mantığa sığmıyor.

2-Ön koltuklar rahatsız. Dolgusu fazla sert ve cok yüksek bir oturuş pozisyonu var.

3-Frenler hayal kırıklığı yaratıyor. Meganda 37 metre olan duruş mesafesi Laguna da 41.5 metreye çıkmış. Bu hale getirenlerin eline sağlık.

4-Motor süper sessiz. Benzinlileri bile geride bırakır.

5-Klima performansı başarılı, ama klima açıkken araba zor kalkıyor.

6-Ön ve arka genişlikler gayet yeterli ve ferah.

7-Direksiyon, konsol ve ergonomi gayet şık tasarlanmış.

8-Dış tasarım özellikle de ön kısım gayet güzel. Alıştıkça daha da seveceksiniz.

9- Arabanın kemikli, sağlam bir silüei var.

10-Yakıt tüketimi oldukça başarılı. Hatta en başarılı özelliklerinden biri denebilir.

11-Xenon farlar çok hoş. 360 derece dönebiliyor.

Dört dörtlük araba hiçbir zaman bulunamıyor. Milyon dolarlar verilse yinede can sıkıcı bir tarafı çıkabiliyor. En iyisi hiç almamak ama o da olmuyor.

Herkese selamlarımı iletiyorum...

Direksiyon sertliği konusunda sizin aracınızda bi sorun olabilir gerçekten çünkü cidden rahat ve tepkilere çok iyi cevap veren bi direksiyona sahip Laguna'lar.

Ön koltuk konusunda bir yorum yapmak istemem ama ben gayet memnunum.

Frenler konusunda ise özellikle zorlamama rağmen hiç bir hayal kırıklığı yaşamadım :)

Bu yorumları size cevap olsun ya da sizi terslemek için değil, forumdan bilgi edinmek isteyenlere kendi fikrimi belirtmek için yazdım. Tabiki zevkler ve alışkanlıklar değişkendir.

• emrekalender den fotoları ve sürüş izlenimini bekliyorum..

bekliyoruz emre
  • reno bide bu arabanın dışını tasarlayanlara para vermiştir.çok basit bi dış tasarımı var megane bile daha asil duruyor
  • bu otomobilin tek bir rengi var o da metalik siyah.ne zaman yolda metalik siyah Lag III görsem dönüp dönüp bakasım geliyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: leonheart07

bu otomobilin tek bir rengi var o da metalik siyah.ne zaman yolda metalik siyah Lag III görsem dönüp dönüp bakasım geliyor...

Ben de yeni LagIII ü çok sevmiştim ama o aracın direksiyon problemini okuduktan sonra üzüldüm...Renault için sağlamlık konusunda dönüm noktası olacaktı...Hakkatten de dallama fransız olan Le Quement i dövmek lazım araba böyle mi tasarlanır ya elin çinlileri bile daha gösterişli araç yapıyo
  • bende lagIII ün dış görünüşünü beğendiğim söylenemez ama siyah renk bu arabada cok faklı duruyor arka farların yapısı rezalet ama siyahla birleşince gözümü okşamıyorda değil hani.sonucta bir tasarım tek renk taşıma kapasiteli olmamalı tabi ve renonun tasarım anlayışında bir değişiklik yapması gerekli gibi..Direksiyon kitlenme durumunuda ben bütün Lag III lere mal etmenin yanlış olucagını düşünüyorum nitekim otomobiller seri üretim sonucu geliyorlar ve genel bir problem olması cidden cok sıkıcı sonuclar dogurabilir.Ben bu arızanın istinai olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leonheart07

bende lagIII ün dış görünüşünü beğendiğim söylenemez ama siyah renk bu arabada cok faklı duruyor arka farların yapısı rezalet ama siyahla birleşince gözümü okşamıyorda değil hani.sonucta bir tasarım tek renk taşıma kapasiteli olmamalı tabi ve renonun tasarım anlayışında bir değişiklik yapması gerekli gibi..Direksiyon kitlenme durumunuda ben bütün Lag III lere mal etmenin yanlış olucagını düşünüyorum nitekim otomobiller seri üretim sonucu geliyorlar ve genel bir problem olması cidden cok sıkıcı sonuclar dogurabilir.Ben bu arızanın istinai olduğunu düşünüyorum.

İstisnai bi durum olduğu fikrine katılıyorum ama satışlarını etkileyebilir..Bi de o konu başlığı içinde adını bilmiyorum ama birisi çeşitli yerlerde ağır hasarlı 2 araç daha olduğunu yazmıştı...Bunlar doğru olmayabilir sinek küçüktür ama mide bulandırır hesabı LagIII alacak olanları olumsuz etkiler...
    Renault tasarım şefinin emekli olma zamanı geldi adam en az 18 yıldır renault için araba tasarlıyo ve AVANTIME faciası başka markanın başına gelse o adamı kovmaktan beter ederler ...Alman dergisi o zaman Avantime modelini bi köy yerinde test etmişti ve bi çiftçinin yorumuna yer vererek bu aracın bagajı o kadar yüksek ve dar ki çuval yüklemek çok zor gibisinden yorumlarla dalga bile geçmişti....
    Gerçi bütün alman dergileri renaulta düşman ve vw yi de mercedes ten iyi görecek kadar da vw hayranı...

• Devir hesap devri
  • emrekalender,
    Tekrardan hayırlı olsun.
    Uzun yolda deneme fırsatınız oldu mu zira burası beni çok ilgilendiriyor şehir içinde çok fazla araba kullanan birisi değilim.
    + larını ve - lerini yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

emrekalender den fotoları ve sürüş izlenimini bekliyorum..

bekliyoruz emre

quote:

Orjinalden alıntı: Salur

emrekalender,
    Tekrardan hayırlı olsun.
    Uzun yolda deneme fırsatınız oldu mu zira burası beni çok ilgilendiriyor şehir içinde çok fazla araba kullanan birisi değilim.
    + larını ve - lerini yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler Salur :) Henüz uzun yolda deneme fırsatımız olmadı o yüzden bir fikir belirtmeyeyim şu aşamada..

DH-ALEMDAR fotoları bi kaç gün içinde eklerim :)

Sürüş izlenimime gelince; eğer vitesle haşırneşir olmayı sevmiyorsanız 6 vites araba almamanızı kesinlikle tavsiye ederim ( araç 5000 devir ve 2200-2500 devir arası vites değiştirmeniz gerekiyor ) ama ben sürekli arabaya hakim olmak istediğimden hoşuma gitmiyor değil vitese elimin gitmesi :) Yol bilgisayarında vitesi yükseltmemiz yada alçaltmamıza dair çıkan uyarılara uyulduğu takdirde ise cidden arababın performansı çok iyi. Virajlarda özellikle gaz kesmeden hatta daha çok yüklenerek zorluyorum arabayı ama en ufak bi dengesizlik yada savurma olmadı ki Laguna III'ün en büyük özelliği bu sanırım. Dizel bi araba olmasına rağmen motor sesi de çok hoş bence. Araç kılavuzunda ilk 1000-1500 km.de yakıt sarfiyatının fazla olacağı yazıyor. Şehir içinde, genellikle kısa mesafede kullanmamıza rağmen ( şu an yaklaşık 150-200 km. yaptık ancak ) 100 km.de ortalama 8,9 lt. yakıt kullanıldığını gösteriyor yol bilgisayarı. Aracın torkunu da özellikle yokuşlarda biraz zorladım, düşük devirlerde zorlanma oluyor ama gaza biraz yüklenince ivmelenmesi çok hızlı oluyor. Ses sistemine önem veren kişilerin de olduğunu tahmin ediyorum; ses sistemi de expert ayarlar yapıldığında billur bir ses veriyor ve gayet yeterli. Aracı alma sürecimiz yaklaşık bi ay sürdü ve görüntüsü hakkında hep bir çekincem vardı ( özellikle arkası ) Ancak kesinlikle söyleyebilirim ki gözünüz alışıyor ve gittikçe daha hoşunuza gitmeye başlıyor. Biz katalogda iyolit mavi olarak geçen açık ve parlak bir mavi renk aldık arabayı. Şu kadarını söyliyeyim, su almak için durduğum bir şarküteri içindeki üç kişi arabaya uzun uzun baktıktan sonra marka ve model sordular. Renault Laguna diyince "vay be ne araba yapmışlar bu sefer" dediler. Ki bunu söyleyen kızıltoprakta cadde üstünde bulunan bir şarküteri sahibi ve çalışanları ( gün içinde -caddede- ne tür arabalar gördüklerini söylememe gerek yok sanırım ) Bunun dışında akşamüstü cam ve sunroof açık giderken ışıklarda durunca "abi bu 2008 Laguna di mi ya" diyen üç-beş kişi de olmadı değil :) Arabayı park ettiğim yere dönerken elini cama dayayıp içeriyi seyreden de bi kaç kişiyi yakaladım :) Açıkçası kullandıkça daha çok alışıyorsunuz aracın görüntüsüne ve çevreden gelen tepkiler de sizi memnun ediyor. Sonuç olarak Laguna III tasarımını Audi A4'le karşılaştıracak halimiz yok değil mi.. Bu arada "Eller Serbest Laguna Kartı" denen şey gerçekten güzel bi icat. Başta önemsiz geliyor ama kart cebinizdeyken araca biniyorsunuz, motoru çalıştırıp gidiyorsunuz, durunca alıp başınızı gidiyorsunuz araç kendini kitliyor ve cebinizdeki kartı bırakın çıkartmayı karta dokunmanıza bile gerek yok. Kocaman bi el freni yerine ufak bi düğme koymak da güzel bir fikir, motoru durdurduğunuzda da otomatik olarak çekiliyor el freni (aracın deyimine göre park freni) Kısaca özetlemek gerekirse biz seçtiğimiz marka, model, renk, motor gücü, ek paketler konusunda şu an zerre kadar pişman değiliz. Ayrıca aldığımız arabanın Mercedes, BMW, Audi olmadığı bildiğimiz için onlarla karşılaştırmıyoruz tabiki :) Yazı biraz övgü dolu ve uzun oldu ama onu da "yeni araba hevesi"me verin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekalender -- 9 Temmuz 2008; 2:05:41 >

• İlk olarak aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın...Biri bi kıyafet aldı mı adettendir güle güle yırt derler
    Benim bir sorum olacaktı bu yeni lagunada sesli uyarı sistemi yok mu yani herşeye birşey söyleyen bi ablanın sesi gelmiyor mu gerçekten ilginç bi özellikti
  • ben de eskiden beri bir renault kullanıcısı ve laguna hastası biri olarak 3 serisinin dış tasarımını hiç beğenmedim pek alışacağımı da sanmıyorum..

2 serisinde sonra daha güzel bir kasa bekliyordum açıkçası ama hayal kırıklığına uğradım..

lagunanın bir ağırlığı vardır otomobil piyasasında ama 3 serisi bu ağırlığı bence ortadan kaldırmış..yeni gören bir çok kişi bu kasa lagunaya yakışmamış diyor..ben de ileride düşünüyorum ama bu kasadan almayacağım kesin..

ben makyajlı 2 serisini tavsiye ederim alacaklar varsa..

iç tasarımı cok güzel olabilir buna sözüm yok

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkarakus

İlk olarak aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın...Biri bi kıyafet aldı mı adettendir güle güle yırt derler
    Benim bir sorum olacaktı bu yeni lagunada sesli uyarı sistemi yok mu yani herşeye birşey söyleyen bi ablanın sesi gelmiyor mu gerçekten ilginç bi özellikti

Teşekkürler brkarakus.. O bahsettiğin abla sesi Lag III'de yok. Onun yerine emniyet kemeri takılmadığında (yolcu varsa araçta onun için de geçerli), motor çalışırken park frenini çekmeden sol kapıyı açınca vs. gibi durumlarda bangır bangır öten bi uyarı sistemi var. Yol bilgisayarında da neden uyarı verdiğini gösteren bir açıklama oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekalender -- 9 Temmuz 2008; 17:45:13 >

• Aracın direksiyonu tam bir kalas. Ön koltuklarıda ileri derece rahatsız. . Müzik sistemini de cabbase marka neden koymamışlar anlamak güç. Diğer özellikleri iyi.
  • laguna hastasıyım ve bu yazıyı okuyunca bu hastalık 2 katına arttı
  • Bugün sabah radyo dinlerken laguna reklamını dinledim ve temmuz ayı fersatı olarak navigasyon sisteminin hediye olduğu söylendi.....
    Acaba bu satılan küçük aletler mi yoksa aracın içersindeki fabrika üretimi navigasyon sistemi mi anlayamadım...Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirimmmm.....

Şu anda içimden ettiğim dua : Allah'ım bu umarım cama monte olan alet değil de orjinal sistemdir.....İnşallah öyledir..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.